Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Τι συμβαίνει στο Καστέλι της επαρχίας του Κισσάμου στα Χανιά Κρήτης ;

Μόλις με ειδοποίησε ένας φίλος καταγωγής από το Σουδάν για ένα επεισόδιο που έλαβε χώρα εχθές το βράδυ.
Τα πραγματικά γεγονότα σύμφωνα με τη μαρτυρία έχουν ως εξής:

Μια ομάδα αλλοδαπών (16) από το Σουδάν που εργάζεται εποχιακά στο μάζεμα της ελιάς στο Καστέλι, με μισθό 10- 30 ευρώ τη μέρα και διαμονή σ' ένα άθλιο κτίριο, μαύρη εργασία φυσικά, εχθές τα μεσάνυχτα έπεσε θύμα μιας ομάδας ελλήνων (20-25), ενδεχομένως μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης, οι οποίοι εισέβαλαν στο χώρο όπου κοιμόντουσαν οι Σουδανοί και τους ξυλοκόπησε.
Οι Σουδανοί κατάφεραν να τους αποκρούσουν.
Μετά απο δύο ώρες η ομάδα αυτή των ελλήνων επέστρεψε ενισχυμένη και ακολούθησε βίαιη σύγκρουση.
Παρόλ' αυτά οι Σουδανοί κατόρθωσαν να πιάσουν πέντε έλληνες και να τους οδηγήσουν στην Αστυνομία.
Η Αστυνομία αφού προχώρησε σε εξακρίβωση στοιχείων, αποφάσισε πως δεν συντρέχει λόγος προφυλάκισης και ελευθέρωσε τους "εισβολείς".
Την επομένη το πρωί, η Αστυνομία πήγε στο κατάλυμα των Σουδανών και απαίτησε την απομάκρυνσή τους τόσο απο το χώρο αυτόν όσο και απο τη Κρήτη.
Όπως πληροφορούμαι, αρκετά παιδιά έρχονται με καράβι απο τη Κρήτη και θα βρίσκονται στην Αθήνα τα ξημερώματα.

Εάν δεν με απατά η μνήμη μου, πέρσι τέτοιο καιρό οι συνεργάτες της εκπομπής ΕΡΕΥΝΑ του Π. Τσίμα έβγαλε στο φως ένα παρόμοιο περιστατικό, στο Καστέλι με Σουδανούς που δούλευαν σε εποχιακή εργασία στο μάζεμα της ελιάς, υπό άθλιες συνθήκες, και έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού απο έλληνες οργανωμένους σε ακροδεξιό κόμμα.

Εάν κάποιος/-α γνωρίζει περισσότερα, ή ενδιαφέρετε να ερευνήσει το ζήτημα, παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μου.

Ευχαριστώ


24 σχόλια:

  1. Το ΤΕΑΜ της ιστοσελίδας μας υποστηρίζει κάθε σου προσπάθεια. Ασε μας εμαιλ σε αυτό που θα βρεις στην ιστοσελίδα μας πάνω δεξιά αν χρειαστείς κάτι. Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ italodisco,

    Σας ευχαριστώ πολύ, το e-mail μου είναι:
    alsalech@gmail.com

    Φιλικά

    Αφροδίτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΑ ΕΣΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΣΟΥΔΑΝΟΣ? ΚΑΝΑΤΕ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΕΑΝ ΑΥΤΑ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα 10 ευρώ να τα ξεχάσετε για μεροκάματο. Επίσης πηγαίνετε μια βόλτα από το Καστέλι να δείτε την κατάσταση μόνοι σας. Δεν υποστηρίζω όσους λάβανε μέρος στο συμβάν αλλά πρέπει να βλέπετε πάντα και τις δύο πλευρές. Γι αυτό το λόγο να είστε ποιό προσεκτικοί. Η κατάσταση με τους κάθε λογής έγχρωμους και μη μετανάστες έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν είναι έτσι τα πράγματα ! Φυσικά σε μια επαρχιακή πόλη 3000 κατοίκων 600 λαθρομετανάστες είναι πρόβλημα . Αλλά αν αυτοί οι φιλήσυχοι κατα τα άλλα Σομαλοί-σουδανοί-τυνήσιοι-αλγερινοί-Ιρανοί καταλάβουν ένα σπίτι που ο ιδιοκτήτη του λείπει και το κάνουν γκέτο ποιός θα τους βγάλει έξω;
    Στο Καστέλλι δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα απλά κάποιοι αριστεριστές προσπαθούν να αναδείξουν απο την μύγα το ξίγκι.
    Προσκαλώ και προκαλώ όποιον θέλει να επισκεφτεί το Καστέλλι για να δει απο κοντά αν αυτά είναι αλήθεια ή η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μέγα ψέμα και ανακύκλωση κάποιων δήθεν προδευτικών τα λόγια. Αγαπητή δεσποινής σας προσκαλούμε στην Κίσαμο να δείτε με τα μάτια σας αν όλα αυτά που σας καταγγέλουν είναι αλήθεια. 600 μετανάστες στοιβάζονται σε σπίτια. Αν κάποιοι παραβιάζουν τις ιδιοκτησίες ρίχνοντας πόρτες για να κοιμηθούν το βράδυ σίγουρα δεν φταίνε οι ιδιοκτήτες αλλά κάποιοι προδειτικοί που τους τάζουν εργασία.
    Μην προσπαθείτε να βγάλετε απο την μυγα ξίγκι αλλά προσφέρετε και σεις με έργα και όχι με κατηγορίες αυτά που σας μεταφέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ
    ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΚΥΡΙΕ ΦΩΛΙΑ

    Ο Πόλεμος των τιμών απέναντι στο δικαίωμα και των Κρητικών παραγωγών αιγοπροβάτων άρχισε.
    Πόλεμος χωρίς κανόνες ούτε προστασία στους ιθαγενείς.
    Εχθροί ποιοι. Εχθροί οι τιμές. Οι τιμές συνήθως ήταν και είναι ανάλογες με την ποιότητα.
    Δεν είναι το ίδιο, το Ελληνικό κρέας με το άγνωστο και δη και ασφράγιστο εισαγόμενο.
    Να διευκρινίσουμε ότι, τώρα γνωρίζουν όλοι οι γείτονες αλλά και οι Γεωργιανοί και οι Αιγύπτιοι, τις ζωοτροφές.
    Κανένας δεν γνωρίζει ένα ασφράγιστο κρέας, αν δεν είναι άρρωστο και από πού ήρθε και δεν φθάνει βέβαια το ότι το πουλά μια αλυσίδα με κύρος, π.χ. Μαρινόπουλος, εντελώς τυχαία το όνομα. Κανείς δεν ξέρει γιατί όταν μασάει κρέας αισθάνεται ότι μασάει άχυρα. Δεν το πιστεύει, το καταπίνει και σκέπτεται, μπα κάνω λάθος, θα είμαι κρυωμένος. Κανείς δεν ξέρει, γιατί παθαίνει αλλεργίες, γιατί αισθάνεται κόπωση στα καλά του καθουμένου και μετά λίγες μέρες του περνάει, χωρίς αυτά τα συμπτώματα να είναι συνηθισμένα. Κανείς δεν εγγυάται την ευσυνειδησία των παραγωγών της αλλοδαπής και χωρίς σφραγίδες. Όλοι ξέρουμε τους Έλληνες παραγωγούς και τι ταΐζει καθένας τα ζωντανά του.
    Σχεδόν όλοι ξέρουμε πως, χονδρική, το εισαγόμενο το αγοράζουν από 1 ευρώ το κιλό βάση, ενώ το ντόπιο δεν μπορεί να πουληθεί χονδρική κάτω από 3 – 5 ευρώ. Μα 1 ευρώ είναι ένα 500κοσάρικο, ενώ 3 είναι 1Χιλιάρικο και 5 ευρώ είναι 2χιλιάρικα.
    Επίσης ξέρουμε πως το κρέας διακινείται σε χιλιάδες κιλά και αμέτρητες χιλιάδες Χιλιάρικα και 2χίλιαρα, σε Ευρώ βέβαια, τσεπώνονται από τις επώνυμες αλυσίδες, που προσφέρουν διατήρηση χαμηλά του τιμαρίθμου καταναλωτή, πουλώντας σκουπίδια για χρυσάφι.
    Αυτό, όλοι ξέρουμε ποιους εξυπηρετεί και με την ανοχή η την υποστήριξη ποιων αρχών γίνεται. Οι αρμόδιες αρχές είναι τα Υπουργεία Ανάπτυξης Οικονομικών και Αγροτικής.
    Το ΙΝΚΑ ξεκαθαρίζει τα πράγματα στο εξής απλό.
    Να υπάρχουν τα εισαγόμενα για την διατήρηση του χαμηλού τιμάριθμου, αλλά να έχουν και ταμπέλες και σφραγίδες προέλευσης.
    Να υπάρχουν τα Εγχώρια πάλι με ταμπέλες και σφραγίδες προέλευσης.
    Ο καταναλωτής θα διαλέξει αυτό που θέλει από προέλευση και τιμή.
    Στην απάτη, να αγοράζουμε με ταμπέλα Εγχώριο, Αιγύπτου η Γεωργίας, εμείς θα φωνάξουμε τόσο δυνατά που θα δημιουργήσουμε οδυνηρό κόστος στην Κυβέρνηση.
    Τελειώνουμε και συγκεκριμένα. Το πρωί σήμερα (χθες 4.12.08) στα Χανιά, καταναλωτής κατάγγειλε στην ΕΠΧΑΝ ότι αγόρασε κρέας από το εκεί SM Μαρινόπουλος και δεν είχε ένδειξη προέλευσης ούτε και σφραγίδες. Ακολούθησε επίσκεψη του σωματείου με τον καταναλωτή επί τόπου, καθώς και κτηνίατροι και το συμβάν καταγράφτηκε από το 100 στα Χανιά στο βιβλίο συμβάντων. Εδώ και πολύ καιρό, στην Βαρβάκειο που περνάμε συχνά, μας καταγγέλλεται ότι οι πινακίδες του γωνιακού χασάπικου ¨ΝΤΟΠΙΟ¨, είναι ψεύτικες μια και τα κρέας που πουλάει είναι Αιγύπτου.
    Καλούμε τον Γραμματέα Καταναλωτή κο Γιάννη Οικονόμου, να στείλει από τώρα τους ελεγκτές σε όλες τις αγορές της Ελλάδας. Το ίδιο ζητούμε και από τον ΕΦΕΤ.
    Υπενθυμίζουμε τα απλά πράγματα που δεν έχουμε πει εμείς, αυτά που έχει πει ο ίδιος ο μπροστάρης γέννημα θρέμμα της αγοράς Υπουργός Ανάπτυξης κος Χρήστος Φώλιας. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΙΔΙΑ.
    Θέλουμε τώρα, σήμερα, αυτό που δεν έχουμε εδώ και πολλά χρόνια.
    Να αγοράζουμε αυτό που θέλουμε και όχι να μας πουλάνε άλλο δήθεν ότι είναι αυτό που θέλουμε. Το αν μπορούμε να το πληρώσουμε, Ε άστο σε εμάς αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Eντελώς αναληθές το άρθρο σας!
    Και φυσικά οι μετανάστες σε αυτήν την χώρα και ιδαίτερα στην Κόισαμο δεν είναι μόνο οι Σομαλοί ή οι Σουδανοί αλλά και οι Αλβανοί οι Τυνήσιοι, οι Μαροκινοί, οι Πέρσες, οι Σύριοι , οι Κούρδοι, οι Παλαιστίνιοι, γιατί άραγε αυτός ο εσωτερικός σας ρατσισμός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αρκετα προβληματα δεν εχουμε με ολους αυτους τους εισβιλείς στην πατρίδα μας.Τους μονους που συμφέρει η ολη κατασταση ειναι την πλουτοκρατια εγω δεν τους εκμεταλλευτικα αλλα πληρωνω τις συνεπειες της εισβολής τους.Τωρα τα περι ρατσισμού και το ποιημα που σας εχει μαθει η USA δεν με αγγιζουν.Στο ΡΕΣΑΛΤΟ το προβλημα το εχει αναλυσει παρα πολυ καλά ο Παπανικολάου,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υποθετω οτι δεν θα κανεις λογοκρισια οπως συνιθηζεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μέγα ψέμα αγαπητή κυρία αυτό που λέτε!
    Σας προσκαλούμε όλοι οι Καστελλιανοί να δείτε και να ζήσετε αυτά που λένε πως συμβαίνουν στην Κίσαμο.
    Αν μια επαρχιακή πόλη 3000 κατοίκων δεχτεί 800 και πλέον μετανάστες απο τους οποίους οι 600 είναι λαθραίοι και κυκλοφορούν με κοντομάνικα σορτάκια και σαγιονάρες σίγουρα δεν φταίνε οι ντόπιοι αλλά αυτοί οι προδευτικοί δουλέμποροι που τάσουν λαγούς και πετραχείλια για δήθεν ευρωπαικούς παραδεισους.
    Αν σε μια επαρχιακή πόλη κάποιοι έμαθαν να καταπατούν τα ιδιοκτισιακά καθεστώτα, σπάζοντας πόρτες και παραθυρα για να μείνουν τζαμπα , δεν φταίνε οι ιδιοκτήτες που προσπαθούν να τους βγάλουν έξω.
    Αγαπητή κυρία το πρόβλημα είναι παγκόσμιο, όμως κάποιοι σαν και σας το αναπαράγουν και το κάνουν τοπικό. Φταίμε εμείς, φταίνε οι γυναίκες που κρύβονται, φταίνε όλοι οι κάτοικοι που ασφυκτιούν και ζουν με τον φόβο της κλεψιάς και της μπούκας στα σπίτια τους.
    Σε ένα βράδυ σφάχτηκαν πάνω απο 50 κότες απο τα υπαίθρια κοτέτσια ποιόν καταγγείλαμε. Σε μια βδομάδα παραβιάστηκαν πάνω απο 30 κατοικίες παραθεριστών ποιόν συνέλαβαν; Δεν φταίνε όλοι όπως και όλοι οι κάτοικοι της πόλης μου δεν είναι ίδιοι αλλά όπως ανάμεσα σε αυτους βρίσκεις εξαιρέσεις έτσι και κάποιοι ίσως να αντιδράσουν πέρα απο την λογική.
    Επειδή ίσως νομίζεις οτι σου λέω ψέματα δες την φωτογραφία που οι γυναίκες της πόλης μοιράζουν σχεδόν καθημερινά φαγητό σε αυτούς που κακά τα ψέματα ..δεν θέλουν να δουλέψουν
    Βέβαια καταδικάζομαι κάθε μορφή βίας αλλά σας παρακαλούμε να μας αντιμετωπίζεται σαν ανθρώπους και μας.
    Η λέξη Ρατσιστής που τόσο σας αρέσει να ξεστομίζεται πολλές φορές γίνεται μπούμεργκ στα σχέδια αλλά και στα ανυπόστατα ψεύδη.
    Σας παρακαλώ κάνετε δικό σας οτι κανείς απο όλους αυτούς δεν έχει ούτε ένα χαρτί απο ένα γιατρό και η κατάσταση όσων ζούν σε τρώγλές και 20-20 μάλλον δεν είναι και η καλύτερη.
    Θα μπορούσατε όλοι σας να συνησφέρετε φέρνωντας τους γιατρούς χωρίς σύνορα να τους εξετάσουν αλλά απο τα γραφόμενα σας διαπιστώνω οτι προσπαθήτε και σεις να ρίξετε μόνο κατηγορίες.

    Ευχαριστώ και η πρόσκληση είναι ανοικτή σε όποιον θέλει να επισκευτή την πόλη μας

    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Ανώνυμος 5 Δεκέμβριος 2008 1:46 πμ

    Απο τη στιγμή που είναι καταγγελία αυτόπτη μάρτυρα, και απο τη στιγμή που και πέρσι τέτοιο καιρό είχα συμβεί τα αντίστοιχα, έχω υποχρέωση να το δημοσιεύσω.
    Απο κει και πέρα έχω ενημερώσει τα ΜΜΕ και αρμοδιούς φορείς ώστε να ελέγξουν τα πραγματικά περιστατικά.

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ παπαδάκης Ιωάννης 5 Δεκέμβριος 2008 9:37 πμ

    δεν είπα οτι είναι μόνο Σουδανοί.
    Είπα οτι απο Σουδανούς καταγγέλθηκε και επίσης, όλος τυχέως, τα περσινά περιστατικά αφορούσαν πάλι Σουδανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ παπαδάκης Ιωάννης 5 Δεκέμβριος 2008 2:31 πμ

    Δεν κατάλαβαν σπίτι.
    Το σπιτι τους παραχωρήθηκε απο τον εργοδότη τους.

    ¨οπως και πέρσι.
    Εάν γνωρίζετε τι έγινε , πείτε το μας.
    Εάν δεν γνωρίζετε, τοτε αφήστε τους αρμόδιους φορείς να κάνουν τη δουλειά τους και όταν μάθουν να μας πουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. γεια σας

    διαβασα στο troktiko το κειμενο για το επεισοδιο που δημιουργηθηκε στο καστελι κισσαμου..ζω σ αυτη την πολη τα τελευταια 20 χρονια...
    δεν ακουσα τιποτα για το περιστατικο αυτο,αλλα οταν η ματια μου ετρεξε στη λεξη Σουδαν,μια ανησυχια με ταραξε...
    για να καταλαβετε καλυτερα...συμπτωματικα προχθες εφευγα απο το καστελι με κατευθυνση τα χανια που απεχουν 36χλμ μολις βγηκα απο την πολη στην αρχη της εθνικης οδου ειδα ενα ψηλο μελαμψο παιδι να μου δειχνει με το χερι ωτοστοπ...
    σταματησα αμεσως,και απο τις πολυ ελαχιστες λεξεις καταλαβα οτι πηγαινε χανια..
    αγγλικα δεν ηξερε,ουτε ελληνικα εκτος απο πολυ λιγες λεξεις...ηξερε ισπανικα απ οτι μου ειπε αλλα δυστυχως δεν ηξερα εγω...προσπαθουσα στην διαδρομη να μιλησω μαζι του και να καταλαβω που ακριβως πηγαινει και απο που ειναι..αρχισα να λεω χωρες τις αφρικης για να καταλαβω απο που ειναι,οται ειπα Σουδαν, μου απαντησε καταφατικα,καταφερα να μαθω οτι ειναι 22 χρονων και οτι δεν μπορει να βρει δουλεια εδω,και αναγκαζεται να κοιμαται εξω τα βραδυα,και δεν ειχε καθολου λεφτα...ηθελα να τον ρωτησω και να καταλαβω τι ακριβως θελει να κανει στα χανια,και μου ελεγε την λεξη ομονοια,σαν βλακας εγω νομιζα οτι ηθελε να παει στο λιμανι,να παει αθηνα,στην ομονοια...δεν μου πηγαινε καλα να τον αφησω στα χανια,και απο κει να ψαχνει πως να παει λιμανι...αλλωστε δεκα λεπτα ηταν η διαδρομη μεχρι το λιμανι...εξω απο τα χανια σταματησα το αυτοκινητο και πηρα ενα στυλο και ζωγραφισα ενα καραβι...προσπαθουσα να καταλαβω ποια ομονοια γυρευε..αυτη στην αθηνα; η μηπως εννοουσε ομονοια την πλατεια στα χανια...οτι και να του ελεγα μου εγνεφε καταφατικα,ομως εβλεπα στα ματια του οτι δεν καταλαβαινε και τοσο καλα τι του ελεγα...τι να κανω αναρωτιομουν...τελικα παιρνω την αποφαση να τον παω στο λιμανι,μηπως και μπορεσω να καταλαβω απο τις αντιδρασεις του αν πραγματι αυτο ηθελε...προσπαθουσα να τον ρωτησω αν ειχε εισιτηριο,η αν ειχε λεφτα για εισιτηριο...δεν μπορουσα,γιατι δεν καταλαβαινε τι ακριβως του ελεγα...τελος παντων προσπαθησα να του εξηγησω οτι το καραβι αυτο παει πειραια και απο εκει μπορει να παει στην ομονοια,και φαινοταν να ειναι ευχαριστημενος...πριν βγει απο το αυτοκινητο του λεω περιμενε...βγαζω εικοσι ευρω ολα κι ολα που ειχα μαζι μου εκεινη την στιγμη και του τα εδωσα...δεν μπορω να σας περιγραψω την χαρα του...μου ελεγε ξανα και ξανα...-φχαριστο, μεγκαλο,και ηθελε ακομα και να με φιλησει!!...-))
    οταν απομακρυνθηκα,σκεφτομουν οτι τουλαχιστον αν ηθελε να παει στην πλατεια στα χανια,ειναι κοντα,και θα εχει και λιγα χρηματα μαζι του για να φαει κατι...δεν μπορουσα να κανω τιποτα περισσοτερο...ομως με επιασε μια θλιψη....σκεφτομουνα ποσο τεραστιες αποστασεις υπαρχουν απο ανθρωπο σε ανθρωπο...υποτιθεται οτι εμεις διαγουμε οικονομικη κριση...κι ομως αυτοι οι ανθρωποι αν ζουσαν οπως ζουμε εμεις σε αυτη την κριση θα νοιωαθανε τουλαχιστον βασιλιαδες...
    οσο για το καστελι μπορω να σας πω οτι το περιστατικο που συνεβη σιγουρα ειναι μεμονωμενο...υπαρχουν καποια ανεγκεφαλα ατομα νεαρης ηλικιας που ουτως η αλλως δημιουργουν προβληματα...
    το μεγαλο ζητημα ομως δεν ειναι αυτο,οσο το γεγονος οτι τοσοι ανθρωποι ξεριζωνονται και μεταναστευουν παιζοντας την ζωη τους κορωνα γραμματα για να ζησουν κατι καλυτερο...οι κυβερνησεις ολου του κοσμου αν θελανε θα μπορουσαν να μπουν δημιουργικα μεσα σε αυτα τα κρατη,να επενδυσουν,να εχουνε δουλεια ολοι αυτοι οι ανθρωποι ετσι ωστε να μην αναγκαζονται να εγκαταλειπουν τον τοπο τους...λυσεις υπαρχουν για ολα τα προβληματα...ομως απαιτειται εγρηγορση και καθαρη σκεψη απο ολους....και σαν επιλογο, κατι που διαβασα προχθες...


    Σκοτώνουν τα αγόρια πριν γίνουν στρατιώτες και συνεχίσουν το εμφύλιο που μαστίζει τον τόπο τους εδώ και είκοσι χρόνια. Θανατώνουν τα νεογέννητα αρσενικά εδώ και δέκα χρόνια οι γυναίκες στη ζούγκλα της Νέας Γουινέας. Η Μήδεια και η Λυσιστράτη ζουν και ξαναζούν στα δάση Παπούα.



    «Με τον πόλεμο έχουμε πλέον ξεπεράσει τα όρια της εξαθλίωσης και της απελπισίας. Αποφασίσαμε να δολοφονούμε τα νεογέννητα αγόρια μας για να μειώσουμε τον αριθμό των αντρών που μπορούν μελλοντικά να πολεμήσουν. Εχουμε υποφέρει αρκετά από την πολεμόχαρη φύση των ανδρών, τους πολέμους που προκαλούν και τα δεινά που πέφτουν επάνω μας» εξομολογούνται και υποστηρίζουν ότι ολόκληρος ο γυναικείος πληθυσμός των δύο αντιμαχόμενων φυλών στηρίζει ευλαβικά την απόφαση.



    Ναι, αυτή είναι η πιο συνταρακτική είδηση της χρονιάς που φεύγει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Μανατακης Κωστας

    Φίλε Κώστα, σε ευχαριστώ για την ιστορία που μας διηγήθηκες.
    Είμαι σίγουρη πως άνθρωποι σαν εσένα δεν είναι μια οικτρή μειοψηφία στην Ελλάδα. Τουναντίον.
    Απλώς οι "άλλοι" φαίνονται και ακούγονται περισσότερο.
    Ήλπιζα πως στην ιστοσελίδα αυτ΄θα ένιωθαν άνετα άνθρωποι σαν εσένα να εκφραστούν. Δυστυχώς δεν γίνεται αυτό. Γνωρίζω πως διαβάζουν την ιστοσελίδα , αισθάνονται δικαιωμένοι και σιωπηλά χαμογελούν. Κάποιοι μου στέλνουν προσωπικά E-mails, κάποιοι άλλοι μου στέλνουν SMS, και κάποιοι μου στέλνουν ευχές και την υποστήριξη του μέσω γνωστών μου.
    ΟΙ "άλλοι" βέβαια επιθυμούν να καταστήσουν την ύπαρξη τους φανερότατη. Χυδαιολογούν και απαξιώνουν δίχως κανένα δισταγμό, δίχως κανένα "κόμμα στην παρόρμηση", δίχως κανένα ερωτηματικό.
    Όπως θα διαπίστωσες δημοσιεύω σχόλια αρνητικά και επιθετικά. Υπάρχουν όμως πολλά άλλα, απιστεύτου χυδαιότητας τα οποία δεν μπορώ να δημοσιεύσω, σεβόμενοι όλους εσάς.

    Όσο δε για την Κρήτη, ως Θεσσαλονικιά η Κρήτη δεν μπορεί παρά να είναι η δεύτερη πατρίδα μου. Εχω ισχυρούς δεσμούς με τη Κρήτη, κυρίως με το νομό Χανίων. Αγαπώ την Κρήτη και τους Κρήτες.
    Και συχνά εκπλήσσομαι με την ψυχική γενναιοδωρία των ανθρώπων αυτών.
    Είμαι σίγουρη πως η ιστορία στο καστέλι είναι μεμονωμένο περιστατικό. Με τρομάζει όμως η επανάληψη του. Μαθαίνω πως η ομάδα αυτή των "ανεγκέφαλων" παίρνει γραμμή απο ακροδεξιό κόμμα στην Αθήνα.

    Πρέπει, φρονώ, εσείς στη Κρήτη να τους σταματήσετε. Αμαυρώνουν την εικόνα του νησιού.
    Δεν συνάδουν στην ιστορία και στον πολιτισμό τςη Κρήτης τέτοιες συμπεριφορές.

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Από χθες το απόγευμα κάνομε τεράστιες προσπάθειες να μάθουμε τι ακριβώς έγινε.
    Υπάρχει σιωπή από την αστυνομία με την οποία επικοινωνήσαμε σήμερα το πρωί
    και κάποιοι σφοι που τους ρωτήσαμε δεν ξέρουν τίποτα.
    Έγινε νύχτα, καλά οργανωμένα και με απόλυτη εχεμύθεια, όχι όπως πέρυσι
    που το πείραμε χαμπάρι και έγινε τόσο μεγάλο θέμα πανελλαδικά.
    Άλλωστε ακόμα δεχόμαστε απειλές κάποιοι από την περυσινή ιστορία
    στο Καστέλι.
    Χρειάζεται οργανωμένη παρέμβαση, γιατί στο Καστέλι υπάρχουν
    πολύ ιδιαίτερες συνθήκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Επειδή μάλλον δεν καταλάβατε οι Σουδανοί ποπυ βρίσκονται τώρα στο Καστέλλι κανείς μα κανείς τους δεν νοικιάζει, απλά έκαναν κατάληψη (ήπια μορφή) καταστροφή στην χειρότερη σε μερικά ακατοίκητα ή παραθεριστών σπίτια.
    Πέρυσι σαφώς και κάποιος τους νοίκιαζε ένα χαμόσπιτο δίχως πόρτες και παράθυρα ώσπου δεν μπορούσαν άλλο να μένουν στο κρύο και κατάλαβαν ένα ολάκερο ξενοδοχείο.
    Αγαπητή φίλη να ξέρεις οτι δεν υπάρχουν τόσο ακραία στοιχεία στην μικρή πόλη μας και το περισυνό περιστατικό δημιουργήθηκε μετά απο επίθεση ενός Σουδανού σε μια 65χρονη (πιάστηκε με την κατηγορία του βιασμού).
    Στα χέρια μου έχω συνομιλία που λέει οτι όλοι αυτοί κάποιος τους στέλνει εδώ, και εδώ είναι το πονηρό της υπόθεσης. Αφού δεν θέλουν να δουλέψουν (60%) γιατί έρχονται εδώ;
    Το άλλο τρομερό που δημιουργεί και την απαίασια εντύπωση για αυτούς είναι οτι απο το πρωί ως το βράδυ κυκλοφορούν με μια μπυρα στα χέρια.
    Ποιος θα τους πάρει στην δουλειά όταν δεν έχουν δύναμη να σύρουν τα πόδια τους;
    Μια μερίδα ανθρώπων μεταξύ και γω είμαστε παντρεμένοι με ξένες και η κίσαμος είναι η πρώτη πόλη στην κρήτη σε σχέση με τον πληθυσμό της σε μικτούς γάμους, πως μπορεί λοιπον να είμαστε ρατσιστές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πέρυσι τέτοιον καιρό, είχε καταγγελθεί παρόμοιο περιστατικό. Βγήκαν οι γνωστοί "αντιρατσιτές" και το έκαναν βούκινο κι έβγαλαν τους Κισαμίτες συλλήβδην ρατσιστές.
    Μέχρι που ήλθε στο φως η αλήθεια. Του Σουδανούς τους είχαν δείρει Αλβανοί, επειδή έπαιρναν φτηνά και τους χαλούσαν την πιάτσα. Άλλωστε, αφού δουλεύουν για κομμάτι ψωμί, τι λόγο θα είχαν να τους δείρουν οι ντόπιοι; Για να δέσει, όμως, το γλυκό, ανακάτεψαν μέσα και μία ιστορία βιασμού 57χρονης από αλλοδαπό και έτσι οι συγχωριανοί ήθελαν και καλά να πάρουν εκδίκηση.
    Τέλος πάντων, το ψέμμα έχει κοντά ποδάρια, η αλήθεια βγήκε όταν μίλησε ένας Σουδανός και είπε ότι είχαν δεχτεί απειλές από Αλβανούς και ότι οι μασκοφόροι που τους επετέθηκαν, έκαναν το λάθος να μιλήσουν μεταξύ των. Οι Σουδανοί κατάλαβαν ότι η γκλωσσα δεν ήταν ελληνικά.

    Αυτά περίπου προς αποκατάσταση της αλήθειας έγραψα στο "ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ", όπου δημοσίευσες την ανεύθυνη αυτή πληροφορία, την οποία έχεις δημοσιεύσει και σε δεν ξέρω πόσα άλλα ιστολόγια. Αποτέλεσμα: ΜΕ ΜΠΑΝΑΡΑΝ!

    Αυτό είναι το χούι όλων αυτών των άθλιων επαγγελματιών του "αντιρατσισμού". Αποστολή τους είναι η κατασυκοφάντηση των Ελλήνων και η απόκρυψη της αλήθειας.

    Αν έχεις ίχνος εντιμότητας μέσα σου, πήγαινε εκεί και αποκατάστησε την αλήθεια.

    Μην το πνίξεις με τον μετριασμό, διότι έτσι κι αλλιώς αυτό θα δημοσιευτεί ΠΑΝΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Ανώνυμος 6 Δεκέμβριος 2008 10:50 πμ

    Ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι για τι πράγμα μιλάς.
    Εγώ δημοσιεύω στο δικό μου ιστολόγιο και δεν φέρω καμία ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις.
    Αυτοί άλλωστε είναι και οι κανόνες των μπλόγκερς.

    Τωρα όλα τα άλλα περι "μπαναρίσματος" , δεν τα καταλαβαίνω επίσης.

    Η ιστορία που περιγράφεις δεν αφορά την καταγγελία που δημοσιεύω.

    Αν θέλεις να γίνεις πιο συγκεκριμενος και επώνυμος , θα χαρώ να λάβω το σχόλιο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τι δεν κατάλαβες, δηλαδή; Ότι δημοσίευσες ένα "ρατσιστικό" περιστατικό μεταξύ "Ελλήνων" και Σουδανών, το οποίο είναι ψευδές, επικαλούμενη την μαρτυρία ενός Σουδανού; Ότι το "περιστατικό" αυτό αποτελεί ακριβή επανάληψη παρομοίου πριν έναν χρόνο, πάλι στο Καστέλι Κισάμου, πάλι μεταξύ Σουδανών και "Ελλήνων" ("ρατσιστών", βεβαίως βεβαίως) που αποδείχτηκε εκ των υστέρων αναληθές;
    Εγώ δεν ξέρω ποιος δημοσιεύει τι στα διάφορα φόρουμ. Το όνομά σου είδα στο φόρουμ του "ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ", το ανακριβέστατο άρθρο και διηγήθηκα πώς είχε η περισυνή ιστορία (τελικά καβγάς ήταν μεταξύ αλλοδαπών για το μεροκάματο κι έσπευσαν να το παρουσιάσουν σαν "ρατσιστική" επίθεση)και μου ... έκοψαν την πρόσβαση, αντί άλλης απαντήσεως.
    Με την σειρά μου, δεν αντιλαμβάνομαι πώς κάποιος ελαφρά τη καρδία αποκαλεί "ρατσιστές" ανθρώπου που δεν γνωρίζει και με τι στοιχεία; Την δήθεν διήγηση ενός Σουδανού; Από πού κι ως πού "ρατσιστές" οι Έλληνες; Τους συμφέρει να διώχνουν αυτούς που δουλεύουν, όπως ΕΣΥ λες, για κομμάτι ψωμί; Και θυμούνται να κάνουν τις επιθέσεις των κάθε Δεκέμβριο που μαζεύουν τις ελιές; Δεν το βλέπεις ότι είναι ηλίου φαεινότερο ότι άλλοι τους έδειραν το 2007 και προφανώς, αν συνέβη κάτι, που δεν μάθαμε τελικά, πάλι οι ίδιοι του ξανάδειραν;

    Ελπίζω ότι τώρα κατάλαβες γιατί πράγμα μιλώ. Η αθλιότητα των επαγγελματιών "αντιρατσιστών", οι οποίοι, αντί να ερευνήσουν τι συμβαίνει, προτιμούν να φορτώνουν όλα τα δεινά των μεταναστών στους Έλληνες "ρατσιστές", δεν έχει όρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

    Λίγες μέρες πριν εκπνεύσει το 2008 έλαβε χώρα μια βάναυση, πρωτοφανής, αμέτρητης βαρβαρότητας εγκληματική επίθεση κατά της μετανάστριας, εργαζόμενης στον τομέα της καθαριότητας και συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα. Το αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης είναι να κινδυνεύει η ζωή της άτυχης αγωνίστριας, αφού πρώτα έχασε την όραση από το ένα μάτι και γέμισε εγκαύματα στο πρόσωπο, στον θώρακα και στην ρινοφαρυγγική κοιλότητα!

    Η επίθεση στο πρόσωπο της Κ.Κουνέβα στοχεύει κατευθείαν στην καρδιά του γυναικείου και του εργατικού κινήματος. Αποδεικνύει ότι στην χώρα μας υπάρχουν άθικτα βασίλεια ανυπαρξίας εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Αναδεικνύει την πλήρη και άκρατη ελαστικότητα που βασιλεύει και την αυθαιρεσία που επικρατεί στον χώρο της εξαρτημένης εργασίας. Φανερώνει το τεράστιο θέμα της αποδιάρθρωσης των ελεγκτικών μηχανισμών στην αγορά εργασίας. Αποτελεί επίθεση ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους με στόχο την τρομοκράτησή τους.

    Ζητάμε την άμεση εξιχνίαση, τον εντοπισμό και την τιμωρία των ενόχων. Καλούμε όλα τα Κόμματα και τους συνδικαλιστές φορείς να παρέμβουν αποφασιστικά υπερασπιζόμενοι τα στοιχειώδη ανθρώπινα, συνδικαλιστικά, ασφαλιστικά δικαιώματα, τα δικαιώματα των μεταναστών, Καλούμε όλους τους ευαίσθητου πολίτες να εκφράσουν την αγανάκτησή τους σ’ αυτό το απαράδεκτο γεγονός και να δείξουν την αλληλεγγύη τους στην άτυχη Κωνσταντίνα, καταθέτοντας χρήματα στον λογαριασμό 5012-019021-277 Τράπεζα Πειραιώς για Decheva Elena Todor και Konstantina Kuneva.

    2 Ιανουαρίου 2009


    ________________________________________________________________
    ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210-5517304, 6944-615031 (Ζούπης Ζαχαρίας)
    Email : zzoupis@yahoo.gr, z_pdr@yahoo.gr grgenada@otenet.gr,
    Fax : 210-5561277

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Στον πλανήτη κατοικούν 7 δισ. άνθρωποι. Η Ελλάδα είναι μία χώρα 11 εκ ανθρώπων με περιορισμένους οικονομικούς πόρους που δεν μπορεί
    να εξασφαλίσει έστω στοιχειώδη αξιοπρεπή διαβίωση στην μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της. Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι πόσοι θα έλθουν, πόσους μπορεί να χωρέσει αυτή η χώρα και πως θα επιβιώσουν; Μήπως τελικά επιδιώκεται από συγκεκριμένους οικονομικούς και ιδεολογικούς χώρους η πραγματοποίηση της νέας τάξης πραγμάτων στην Ελλάδα, όπου η κοινωνία θα αποτελείται από δύο διαφορετικούς κοινωνικούς πόλους; Μία εξαθλιωμένη και διαρκώς διογκούμενη και εξαθλιωμένη τάξη αλλοδαπών μεταναστών που θα εργάζονται αντί «πινακίου φακής» για την άλλη προνομιούχα τάξη του πλούτου και της εκμετάλλευσης. Έχει αντιληφθεί η κοιμούμενη Ελληνική προνομιούχα αστική τάξη τους μελλοντικούς κινδύνους από την συγκρότηση μίας κοινωνίας τύπου Βραζιλίας; Μήπως τελικά ο Μαρξ είχε δίκιο λέγοντας ότι «Η εισαγωγή ξένων εργατών διαιωνίζει την αδικία και την εκμετάλλευση»;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μια απορια, γιατι γραφεις "ελληνες" χωρις κεφαλαιο, ενω το Σουδαν κανονικα;
    Γινομαι υπερβολικος; Ισως..Ισως οχι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή