Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Αναδημοσίευση απο Ελευθεροτυπία 4/02/2010

Προχωρά η δημιουργία του νέου Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών στη Μυτιλήνη

Το «κάτεργο» όπως είχε χαρακτηριστεί το κέντρο υποδοχής μεταναστών στην Παγανή Λέσβου έκλεισε και ήδη προχωρά η δημιουργία του νέου Πρότυπου Ανοιχτού Κέντρου Καταγραφής μεταναστών στην Ουτζά λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Μυτιλήνη.



Η σύμβουλος του Υπουργού σε θέματα μεταναστών Αφροδίτη Αλ Σαλέχ μαζί με ομάδα υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου συνυπέγραψαν σήμερα με τον Διοικητή του στρατιωτικού σχηματισμού στη Λέσβο, την παραχώρηση του απαραίτητου οικοπέδου των 90 στρεμμάτων.

Πώς θα είναι τώρα αυτό το πρότυπο κέντρο; «Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λέει η κ. Αλ Σαλέχ έχει δημιουργήσει μαζί με τα Υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών μια ομάδα εργασίας για αλλαγή του τρόπου λειτουργίας όλων αυτών των κέντρων.

Το νέο Κέντρο θα είναι χωρητικότητας 350 ατόμων το μέγιστο, ενώ θα διαθέτει όλες τις πολεοδομικές και λειτουργικές προδιαγραφές. Θα έχει πολύ ελεύθερο χώρο, χώρο συνάντησης, σίτισης και υπαίθριους χώρους άθλησης.

Ήδη είναι έτοιμοι να σταλούν στη Μυτιλήνη 100 ελαφράς κατασκευής οικίσκοι οι οποίοι είχαν χρησιμοποιηθεί για να φιλοξενηθούν αστυνομικοί στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004. Σε κάθε έναν χωράνε τέσσερα με πέντε άτομα.

21 σχόλια:

  1. Να δω τι θα κάνετε με τους κατοίκους της Μυτιλήνης που το δεν θέλουν ούτε οι απλοί Έλληνες ούτε και οο υπηρεσιακοί παράγοντες.
    Αυτά όμως δεν σας συμφέρει να τα πείτε ούτε να τα γράψετε,ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι μισές Αγίες της Ορθοδοξίας ήσαν πρώην πόρνες. Συνεπώς, μήν ασχολείστε με την πορνοφωτογράφηση της Αφροδίτης στα νιάτα της. Σήμερα μετανόησε, θέλει να σώσει την ψυχή της και μπορεί να γίνει και Αγία με όσα καλά κάνει στις ψυχούλες που εσείς ονομάζετε λαθρομετανάστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Να δω τι θα κάνετε με τους κατοίκους της Μυτιλήνης που το δεν θέλουν ούτε οι απλοί Έλληνες ούτε και οι υπηρεσιακοί παράγοντες…»

    Είναι πάγια η τακτική των «νοικοκυραίων» να αντιδρούν στα πάντα:
    Κάδοι σκουπιδιών, κάδοι ανακύκλωσης, πεζοδρομήσεις, αδέσποτα, συνενώσεις δήμων, χώροι απεξάρτησης τοξικοεξαρτημένων…
    Το περίεργο θα ήταν να μην αντιδρούσαν…
    Καλή αρχή και από ‘μένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ανωνυμος 05 Φεβρουαρίου 2010 9:56 π.μ.

    Πηγαίνω πολύ συχνά στη Λέσβο, μιλάω με τοπικούς φορείς αλλά και με μεμονωμένα πρόσωπα. Κανείς αντιδρά. Εχουν κατανόηση. Το εχω πει πολλές φορές... αυτοί που φωνάζουν είναι οι λίγοι και οι επαγγελματίες. Οι άλλοι, οι κανονικοί ανθρωποι... καταλαβαίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΕΘΙΜΑ ΑΠΟ ΙΣΛΑΜΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ.

    http://antiratsistis.blogspot.com/2009/12/blog-post_1735.html

    ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΥΤΑ?

    ΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΘΟΥΝ...

    ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΣΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΟΠΩΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΣΑΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ. ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΑΦΟΜΟΙΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ, ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπορείς να μου εξηγήσεις τι μπορούμε να προσφέρουμε σε αυτούς τους ανθρώπους; Φτωχή χώρα είμαστε, μάλλον ήδη χρεοκοπημένη, με τεμπέληδες κατοίκους. Τι μπορούμε να προσφέρουμε σε αυτούς τους ανθρώπους; Συμφωνώ, να τους βοηθήσουμε, αλλά πώς; Βγάζοντας την μπουκιά από το στόμα μας; Και δεν είναι ένας, δεν είναι δύο... Σε καθέναν μας αντιστοιχούν 10! Μήπως όλα αυτά γίνονται για κάτι που αρχίζει από πετρ και τελειώνει σε έλαιο; Μήπως θέλουν οι εργοδότες σας να αντικαταστήσουν τον πληθυσμό των ιθαγενών Ελλήνων (που να κωλοχτυπιέσαι, Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι!!! Μπαστάρδια είστε όλοι εσείς!) με πιο βολικούς μαυριδερούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι έγινε κ.Σάλεχ; σβήσαμε το σχόλιο πριν ανεβεί;; μπράβο αμεροληψία...
    Λοιπόν να το ξαναπώ με πιο κόσμιο τρόπο.
    Μια λαθρομετανάστις Σύρια δεν θα μας κάνει κουμάντο στην Ελλάδα με δικά μας λεφτά να φτιάξουμε χώρο για περισσότερους εξαθλιωμένους λαθρομετανάστες.
    Αν η Ελλάδα κ.Σάλεχ σας κακομεταχειρίζεται και νομίζετε οτι είναι ρατσιστική, τα μπογαλάκια σας και στη Συρία, ή όπου αλλού νομίζετε...
    Στη Μυτιλήνη πάντως δεν θα περάσουν οι μαγκιές σας με τις πλάτες του συριζαίου Βούγια..
    Μυτιληνιός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν πιστεύετε ότι η πλειοψηφία συμφωνεί με τις απόψεις σας, γιατί δεν κάνετε ένα δημοψήφισμα τοπικό ή πανελλαδικό; Είμαι βέβαιος ότι εσείς οι "κανονικοί άνθρωποι" θα συντρίψετε τους "λίγους επαγγελματίες", όπως με περισσή μετριοφροσύνη είπατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλή αρχή και πολύ κουράγιο. Η αξιοπρεπής ανθρώπινη διαβίωση δε θέλει ούτε υποχωρήσεις ούτε εκπτώσεις. Καλή δύναμη στην προσπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Oμοσπονδιακός Δικαστής θ’αποφασίσει αν η θεία του Προέδρου Obama, η οποία ζούσε επί χρόνια στις ΗΠΑ με Κάρτα Kοινωνικής Ασφάλισης και υπό καθεστώς Πολιτικού Ασύλου, μπορεί να συνεχίσει να ζει στη χώρα http://on.cnn.com/cop6oW (ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΑΞΙΖΕΙ )


    Αυτά βέβαια συμβαίνουν χωρίς διακρίσεις, σε χώρα όπου υπάρχουν ΚΑΙ τηρούνται οι νόμοι περί λαθρομετανάστευσης.

    Ακούει ο κ. Πρωθυπουργός που ζητά Κοινωνική Αποδοχή για την μετατροπή της Ελλάδας, – της χώρας με τον 4.000χρονο, παλαιότερο πολιτισμό της Ευρώπης – σε χωνευτήρι της τριτοκοσμικής λαθρομετανάστευσης???



    Όσο δε πιό συχνά εμφανίζεται με Ιεράρχες, τόσο οι υποψίες μας γίνονται βεβαιότητα και το «ΟΧΙ» μας πιό εκκωφαντικό. Χθές, χρησιμοποιήσε ακόμη και τον Οικουμενικό Πατριάρχη! γιά να μάς καθησυχάσει, να μην είμαστε λέει, «ξενόφοφοι».



    Ας επιχειρήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης να κάνει κάτι παρόμοιο στη Τουρκιά, υπέρ των ολιγάριθμων, φιλήσυχων Ελλήνων της Κωνσταντινουπόλεως. Ως απάντηση, οι «Γκρίζοι Λύκοι» θα φροντίσουν να έχει την τύχη του Γρηγορίου του 5ου.



    ΟΧΙ! ΔΕΝ λαϊκίζουμε κ. Πρωθυπουργέ. Απλά, σάς ενημερώνουμε ότι το θλιβερό νομοσχέδιο σας ΔΕΝ έχει μέλλον και προοπτική στην Ελλάδα.



    Η επιμονή σας να επιβάλλετε τις προεκλογικές ψηφοθηρικές υποσχέσεις σας στους λαθρομετανάστες, έχει στιγματίσει ανέκκλητα την εικόνα σας στη συνείδηση των Ελλήνων Πολιτών, οι οποίοι αξιώνουν την άμεση απόσυρση του Ανθελληνικού νομοσχεδίου σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανακοίνωση για Μεταναστευτικό από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης

    4 Φεβρουαρίου 2010
    [http://www.antibaro.gr/node/1142]

    Με πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου και σε συνεργασία με την Επιτροπή Εθνικών Θεμάτων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, πραγματοποιήθηκε σήμερα ημέρα Τρίτη της 26 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 8:00 μμ στο Σταθάκειο Κέντρο της Ομοσπονδίας ανοικτή πανομογενειακή συγκέντρωση με θέμα τις εθνικές επιπτώσεις του προτεινόμενου από την ελληνική κυβέρνηση νομοσχεδίου το οποίο προβλέπει τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες.
    Οι παρευρισκόμενοι άκουσαν και ανέλυσαν προσεκτικά τις απόψεις της ομιλήτριας κ. Αικατερίνης Λιβάνη, καθώς και τις παρεμβάσεις του συντονιστή της εκδήλωσης Δρα. Χαράλαμπου Β. Βασιλειάδη και αφού παρενέβησαν με ερωτήσεις, σχόλια και προτάσεις κατέληξαν στο εξής ψήφισμα.

    ΨΗΦΙΣΜΑ

    Οι συμμετέχοντες στην προαναφερόμενη ανοικτή πανομογενειακή συγκέντρωση, όλοι Έλληνες στη καταγωγή που ζούμε στη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης, άνθρωποι που νοιαζόμαστε για την πατρίδα μας αν και ζούμε μακριά της, άνθρωποι που υπηρετούμε την πατρίδα μας εθελοντικά και με ανιδιοτέλεια και που θυσιαζόμαστε για αυτή όταν κληθούμε, καταλήξαμε στα εξής συμπεράσματα και αιτήματα:

    1.Σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία είναι απαραίτητο να υπάρχει ισορροπία -σε εύρος και συσχετισμούς-μεταξύ των δικαιωμάτων που παρέχει η πολιτεία (και πρέπει να απολαμβάνει κάθε πολίτης) αλλά και των υποχρεώσεων που του επιβάλλει. Σε αντίθετη περίπτωση, οι κοινωνίες οδηγούνται στα άκρα είτε της απολυταρχίας και της σκλαβιάς, είτε της αυθαιρεσίας και της αναρχίας.

    2.Ζούμε στις ΗΠΑ, την πρώτη χώρα που θεμελιώθηκε πάνω στις δημοκρατικές αρχές και εμπνεύστηκε από τις μεγάλες αξίες της –αρχαίας αλλά και σύγχρονης- Ελλάδος, της πατρίδας μας, και νιώθουμε έντονη την ανάγκη να σεβόμαστε την ανθρώπινη ύπαρξη και να στηρίζουμε τις θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου.

    3. Νιώθουμε, όσο λίγοι τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες, νόμιμοι ή μη, μιας και όλοι είμαστε μετανάστες ή γόνοι μεταναστών στις ΗΠΑ και βιώσαμε παρόμοιες καταστάσεις.

    4. Κρίνουμε απαραίτητο η ελληνική πολιτεία να προστατεύει όλους τους μετανάστες, ακόμη και τους παράνομους, και να εντάσσει στο δυναμικό της όσους από αυτούς αποτελούν ωφέλιμη και δημιουργική συνιστώσα της γενέτειράς μας, παρέχοντας τους το δικαίωμα της νόμιμης εργασίας με όλες τις αμφίδρομες δεσμεύσεις που απαιτεί κάτι τέτοιο.

    5. Ωστόσο, είμαστε εναντίον της μαζικής και με συνοπτικές διαδικασίες χορήγησης της ελληνικής ιθαγένειας σε εκατοντάδες χιλιάδες νόμιμους και μη μετανάστες στη χώρα μας. Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα ήμασταν εξίσου αντίθετοι και με μαζικές απελάσεις ή όποιες άλλες προθέσεις ή πράξεις που θα έπλητταν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ευημερία σε εθνική κλίμακα.

    6. Κρίνουμε ότι η μαζική χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας δεν μπορεί να αποτελεί απλά μια διαδικασία της κρατικής μηχανής και μάλιστα μιας μηχανής που δεν φημίζεται ιδιαίτερα για την αποτελεσματικότητα της, που συχνά «εμπνέεται» από κομματικές κατευθύνσεις και που «ταλαιπωρείται» από τακτικές εκλογικές αναμετρήσεις.

    7. Είναι γνωστό ότι η μαζική χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας δεν μπορεί να προκύψει απλά από την ψήφιση ενός σχετικού νόμου τη στιγμή που γνωρίζουμε ότι τα μέλη της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας ψηφίζουν κατά βούληση ... των πολιτικών τους αρχηγών απαξιώνοντας έτσι οι ίδιοι τον σπουδαίο και διακριτό ρόλο που τους ανέθεσε το ελληνικό σύνταγμα με την ψήφο των Ελλήνων πολιτών.

    8. Κρίνουμε ότι η μαζική χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας δεν εμπίπτει στα πλαίσια της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πιστεύουμε ότι ο έλεγχος, η καταγραφή και η έκδοση «πράσινης» κάρτας νομίμου παραμονής σε πρώτη φάση θα συνέβαλε αποτελεσματικά στη προστασία αυτών των ανθρώπων και στη συνέχεια, μέσα από μια μακροπρόθεσμη εθνική μεταναστευτική πολιτική, την ένταξη όσων πληρούν κάποιες ουσιαστικές προϋποθέσεις στην ελληνική πολιτεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπάρχει ένα κομβικό σημείο τομής στη σκέψη και δράση μπάχαλων, ΜΚΟ, ΜΜΕ και λοιπών και αυτό είναι ο αριστερισμός. Αριστερισμός σημαίνει ότι υιοθετώ με έναν τρόπο ιδεοληπτικό και μεσσιανικό οτιδήποτε μου μοιάζει ανθρωπιστικό, κοινωνικό, αντιεθνικιστικό κλπ.
    Ο αριστερισμός εξυπηρετεί θαυμάσια, ως ιδεοληψία, τις ανάγκες της λεγόμενης “Νέας Τάξης Πραγμάτων”, του διεθνούς παρακράτους των πολυεθνικών και των μυστικών υπηρεσιών, που επιχειρούν με διάφορους τρόπους να εξυπηρετήσουν πολιτικούς και οικονομικούς στόχους για τη μεγιστοποίηση του κέρδους τους, της εξουσίας τους κλπ. Τα δόγματα αυτά, της εξυπηρέτησης κέρδους και εξουσίας, δεν είναι καθόλου καινούργια, απλώς παραλλάσσουν οι μέθοδοι. Στη σημερινή εποχή π.χ. είναι πολύ ντεμοντέ να είσαι “της CIA”, κακό πράγματα βρε παιδάκι μου, ενώ δεν είναι καθόλου κακό να είσαι “των ΜΚΟ”, που είναι καλό πράγμα.
    Το ότι δεν πολυμιλούμε σήμερα για δημόσια δράση των διαφόρων CIA, ενώ παράλληλα οι διεθνές ανταγωνισμοί καλά κρατούν, δείχνει ότι η δράση που παλαιότερα είχε ανατεθεί αποκλειστικά σε μυστικές υπηρεσίες για τον έλεγχο και τη διάβρωση κοινωνιών έχει μεταλλαχθεί, έχει γίνει πιο sophisticated, για να το πούμε σε πιο απλά ελληνικά. Ο αριστερισμός προσφέρει ένα θαυμάσιο ιδεολογικό όχημα για τέτοιου είδους δράσεις, διότι οι δράσεις αυτές είναι αποδομητικές και ο αριστερισμός είναι αποδομητικός. Δεν δημιουργεί ποτέ τίποτε, παρά μόνον καταστρέφει. Είτε είναι “οικολογικός”, είτε είναι “αντιεθνικιστικός”, είτε είναι οτιδήποτε άλλο φανταστεί κανείς, ο αριστερισμός είναι ομάδες κρούσης για να σταματούμε αυτούς που κατά περίπτωση ενοχλούν το διεθνές παρακράτος. Τη δημιουργία την αναλαμβάνουν μετά τα πραγματικά αφεντικά, αφού πρώτα καθαρίσουν οι αριστεριστές με τους αντιπάλους.
    Ένα καλό παράδειγμα είναι οι κατασκευαστικές δραστηριότητες του ομίλου Λάτση και του Βωβού στο χώρο των εμπορικών κέντρων. Ο Λάτσης, που φρόντισε και πήρε θέσεις μέσα στο σύστημα του διεθνούς παρακράτους εγκαίρως, μπόρεσε να μην κουνηθεί φύλλο για τις δικές του δραστηριότητες, ενώ αντιθέτως κινητοποιήθηκε όλος ο αριστερισμός κατά του Βωβού. Δεν ξέρω βέβαια και δεν μπορώ να ξέρω αν ο Λάτσης ήταν αυτός που τους κινητοποίησε, αλλά δεν θα μου προξενούσε και καμία έκπληξη. Το βέβαιο είναι ότι κανείς δεν ασχολήθηκε με το The Mall, από τους επαγγελματίες οικολόγους (αυτούς που στηρίζουν τις ΑΠΕ της κυρίας Μπιρμπίλη).
    Φυσικά, η συντριπτική πλειοψηφία όσων υπηρετούν τον αριστερισμό με όλη τη δύναμη της ψυχής τους δεν γνωρίζουν ότι υπηρετούν στην πραγματικότητα την πιο στυγερή μορφή καπιταλισμού και ελέγχου των λαών. Οι αριστεριστές κάθε είδους, οικολόγοι, αντιρατσιστές, μπάχαλοι, αντιφά κλπ., νομίζουν ότι υπηρετούν αυτά που πιστεύουν. Η πραγματικότητα είναι όμως πολύ διαφορετική. Υπάρχουν οι διάφοροι Σόρος (όχι μόνον ο συγκεκριμένος, που είναι ο πιο προβεβλημένος), που μέσω της χρηματοδότησης και του ελέγχου συγκεκριμένων (αριστερίστικων) ΜΚΟ και φιλτραρισμένων ανθρώπων τους σε άλλες ΜΚΟ, καταφέρνουν να στρέφουν την κοινωνικοπολιτική δράση των αριστεριστών σε πολύ συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Και, φυσικά, υπάρχουν πάντοτε και οι κανονικές μυστικές υπηρεσίες, που αναλαμβάνουν να φέρουν σε πέρας τις πιο πολύπλοκες αποστολές, στις οποίες δεν πρέπει να εκτεθεί το διεθνές παρακράτος με τους φιλτραρισμένους ανθρώπους τους.
    Ερώτημα Ποιος επέτρεψε πρώτος και ενθάρρυνε την ίδρυση τέτοιων ΜΚΟ και μάλιστα τις χρηματοδότησε με χρήματα του Υπουργείου Εξωτερικών άρα του Έλληνα φορολογούμενου; Μα ποιος άλλος ;;; O τότε υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου !!!!!!.
    Ο έλεγχος ΜΚΟ και λοιπών ονομάζεται στη διπλωματική αργκώ των ΗΠΑ ως Track 2 Diplomacy, Διπλωματία επιπέδου 2, δηλαδή, που ονομάζεται και αλλιώς, “διπλωματία των πολιτών”. Με αυτό εννοούνται οι κάθε είδους διπλωματικές δράσεις που δεν γίνονται από επίσημους φορείς των ΗΠΑ. Προσωπικά είμαι βέβαιος ότι το σύνολο της κρατικής μηχανής των ΗΠΑ ελέγχεται από το διεθνές παρακράτος και χρησιμοποιείται ακόμη και εναντίον των καλώς νοουμένων συμφερόντων των ίδιων των ΗΠΑ.
    ΣΥΝΕΙΖΕΤΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι σχέση τώρα έχουν όλα αυτά μεταξύ τους και πώς έρχονται και συμπλέκονται στο μεταναστευτικό; Είναι απλό: Το διεθνές παρακράτος έχει δύο λόγους να θέλει μετανάστες και μάλιστα μη αφομοιώσιμους μετανάστες. Ο πρώτος είναι ότι αποτελούν φθηνή εργατική δύναμη στις υπάρχουσες δυτικές κοινωνίες και δρουν ανταγωνιστικά τη συνδικαλισμένη και καλομαθημένη σε κάποια επίπεδα μισθών, παροχών κλπ., τοπική εργατική τάξη. Ο δεύτερος είναι ότι δρουν διαλυτικά για το εθνικό κράτος, με αποτέλεσμα το τελευταίο να μην μπορεί να αντιτάξει ισχυρές αντιστάσεις και αντιρρήσεις στα όσα του ζητηθούν σε επίπεδο οικονομικών διευθετήσεων, γεωπολιτικών παιγνίων κλπ.
    Παραδείγματος χάρη: Ένα ισχυρό εθνικό κράτος στο Ελλαδιστάν με αυτονόητη προσήλωση στο αυτονόητο εθνικό συμφέρον έχει κάθε λόγο να συνάψει μια συμφωνία αγωγών που το εξυπηρετεί, διότι το καθιστά διαμετακομιστικό κέντρο για όλη την Ευρώπη, παρά μια συμφωνία που δεν το εξυπηρετεί, διότι δεν μεταφέρει και πολύ αέριο, ενώ από την άλλη το καθιστά και δέσμιο του αιώνιου εχθρού του, της Τουρκίας. Δεν θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ποιο είναι το προφανές συμφέρον της Ελλάδας στο θέμα των αγωγών, ανεξάρτητα από το αν συμπαθεί κανείς ή όχι τη Ρωσία. Την προτιμά για προμηθευτή της με έναν αγωγό που έρχεται κατευθείαν από εκεί, μέσω Βουλγαρίας, και πωλεί, εκτός από την ίδια, και στην πλούσια και πολυπληθή Ιταλία και λοιπή Ευρώπη. Την προτιμά σε σχέση με την Τουρκία, σε κάθε περίπτωση.
    Πώς θα αναγκάσεις μια κυβέρνηση να πει όχι στο προφανές συμφέρον της χώρας της; Μα αλλοιώνοντας τη δυνατότητά της να αντλεί δύναμη από το υπάρχον κοινοβουλευτικό-δημοκρατικό καθεστώς. Ποιο το πρόβλημα του Πακιστανού “Έλληνα ιθαγενή” (εδώ να σημειωθεί ότι το Πακιστάν είναι η πρώτη χώρα που αναγνώρισε την Β. Κύπρο ως κράτος) να μην παίρνουμε φυσικό αέριο μέσω Τουρκίας; Κανένα. Δεν έσφαξαν του δικούς του ομοεθνείς στην Κύπρο, ούτε νοιάζεται ιδιαίτερα για το αν η Τουρκία κάνει “ντου” στο Αιγαίο και διεκδικεί το μισό ή αμφισβητεί το Αγαθονήσι. Δεν πολέμησαν δα και οι παππούδες του για την ελευθερία της γης και της θάλασσας αυτής. Συνεπώς, αν έχεις ένα μεγάλο μέρος του τοπικού εκλογικού σώματος να μην ασχολείται με ...ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. τέτοιες “ανοησίες” και μπορείς και το κατευθύνσεις στη στήριξη του υποψηφίου που θα σε εξυπηρετεί στην ακύρωση σχεδίων που συμφέρουν στο εθνικό κράτος σου, τότε έχεις, ως διεθνές παρακράτος, κάθε λόγο να αναπτύξεις δομές εκλογικού σώματος που θα επηρεάζουν και θα αλλοιώνουν την ψήφο των (πραγματικών) ιθαγενών σε βαθμό τέτοιο που να μην μπορεί το εθνικό κράτος (και μέχρι να γίνει η πλήρης αποδόμισή του ) να κάνει, επειδή έτσι διαλέγει ή το συμφέρει, κάτι διαφορετικό από αυτό που θέλει το διεθνές παρακράτος.
    Το πρόβλημα με τη Ρωσία είναι όταν ο Πούτιν αποφάσισε να ελέγξει τις ενεργειακές πλουτοπαραγωγικές πηγές και εκεί που Shell, BP και λοιποί είχαν αρχίσει να έχουν κάποιον έλεγχο στις ρωσικές και πρώην σοβιετικές πλουτοπαραγωγικές πηγές, αυτό σχεδόν τελείωσε με τον Πούτιν, με δυο-τρεις κινήσεις ματ που έκανε. Έτσι, οι ρωσικές πηγές έφυγαν από τον έλεγχο του διεθνούς παρακράτους και αυτή τη στιγμή λυσσάει να του κάνει τη ζωή δύσκολη είτε για να μην μπορέσει να πουλήσει, είτε για να τον αναγκάσει να συνθηκολογήσει και να τις ξαναβάλει στο παιχνίδι.
    Όταν τώρα οι μπάχαλοι, τους οποίους ελέγχεις μέσω φιλτραρισμένων πρακτόρων, ξεσηκώνονται για κάποιον Α. Γρηγορόπουλο (που κανένας βέβαια δεν μπορεί να τον συνδέσει άμεσα με αγωγούς, ψήφο μεταναστών κλπ.), τότε καίνε την Αθήνα και ξαφνικά βλέπεις αφίσες και ρητορική για δικαιώματα στους μετανάστες και όλα τα σχετικά. Τι σχέση έχει αυτό με τη δολοφονία του παιδιού Γρηγορόπουλου; Καμία. Κάπου εδώ εμπλέκεται και η Κούνεβα και μην έχετε καμία αμφιβολία, φίλοι, ότι κανένας δεν θα ασχολούνταν μαζί της, εάν ήταν Ελληνίδα. Τελικά δηλαδή η όλη “εξέγερση” (επιμένω στα εισαγωγικά, εγώ) χρησιμοποιήθηκε τότε για να προβάλει επιθετικά ένα αίτημα αριστερίστικο (φαινομενικά δηλαδή “κοινωνικά δίκαιο”) που καμία σχέση δεν είχε με το θάνατο του παιδιού. Το τελευταίο αυτό συμβάν αποτέλεσε απλώς ένα εύλογο πρόσχημα για την επιθετική προβολή του αιτήματος, καθώς και για τη συνειδητή απόπειρα ανατροπής της τότε εκλεγμένης κυβέρνησης.
    Ο ΓΑΠ τώρα ελκύεται πολύ από την ιδέα να τον στηρίζει εσαεί το διεθνές παρακράτος μέσω της ψήφου των μεταναστών (αφού κατά βάθος, μέσα του, είναι βέβαιος ότι την ψήφο των πραγματικών ιθαγενών θα τη χάσει). Για να έχει αυτός προσωπικά (ούτε καν το ΠΑΣΟΚ) το μικροπολιτικό αυτό όφελος, θα διαλύσει τη χώρα.
    Αλήθεια, είναι σύμπτωση ότι το ΠΑΣΟΚ που πρώτο είπε να ψηφίσουν οι μετανάστες στις εσωκομματικές του εκλογές ; Σύμπτωση ότι είχαμε Πακιστανούς να πανηγυρίζουν με σημαίες του ΠΑΣΟΚ όταν εξελέγη ο ΓΑΠ; Πρόκειται για διατεταγμένη υποστήριξη, διατεταγμένη από το διεθνές παρακράτος.
    Αυτό είναι το σχέδιο που βρίσκεται σε εξέλιξη όχι μόνον εις βάρος της χώρας, αλλά εις βάρος του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων, εξαιρουμένου του ΓΑΠ, με την πρόθυμη, βέβαια συνδρομή των επαγγελματιών αριστεριστών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και, πρόσφατα, και του ΚΚΕ, που δεν έχει καταλάβει τι συμβαίνει και ελκύεται από το φαινομενικά αριστερό (στην πραγματικότητα αριστερίστικο) χαρακτήρα του αιτήματος για ψήφο στους μετανάστες.
    Δεν θα πιάσει και ο ΓΑΠ πάλι θα καταψηφιστεί από τους (πραγματικούς) ιθαγενείς, αλλά ο κοινωνικός και εθνικός ιστός της χώρας θα έχει καταστραφεί.
    Ο θεός βοηθός, σύντροφοι και συντρόφισσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κυρία Αφρα καλημέρα θα ήθελα να σας αναφέρω το παρακάτω:

    Ρώτησα έναν φίλο Αλβανό, από αυτούς που εύκολα θα τον κατέτασσες στους ενταγμένους, στους νοικοκύρηδες,στούς φιλήσυχους και μάλιστα στους φιλέλληνες γιατί σύμφωνα με δήλωσή του :”έχει φάει ψωμί στην Ελλάδα και έχει μεγαλώσει τα παιδιά του τι θα απαντούσε στην ερώτηση με ποίου το μέρος θα πολεμούσε αν Ελλάδα και Αλβανία βρίσκονταν σε πόλεμο και αυτός είχε πάρει ήδη την Ελληνική ιθαγένεια.
    -Δε θα πάψω να είμαι ΑΛΒΑΝΟΣ στην καρδιά επειδή θα πάρω την Ελληνική ιθαγένεια.
    Απλά θα διευκολύνει τη ζωή μου.

    Και ερωτώ: θα υπάρχει ανάλογη ερώτηση στους υποψηφίους για τη χορήγηση Ελληνικής ιθαγένειας?
    Υπενθυμίζω το Σύνταγμα της Ελλάδας, μέρος δεύτερο, άρθρο 4 ,
    παράγραφος 6: ”Κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της πατρίδας σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων”.

    Και κάτι άλλο !!!!!Ο κύριος πρωθυπουργός έχει την παρακάτω θέση διαχρονικά!!!!!
    Το Δημοψήφισμα είναι «μορφή δημοκρατικής αντίστασης και θεσμικής διαμαρτυρίας» το είχε πει ο Πρωθυπουργός Γ.Α.Παπανδρέου. [http://www.athina984.gr/node/2039 ]
    Ολα τα παραπάνω σας τα αναφέρω διότι πρέπει να κατανοήσετε τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν...
    και είμαστε ήδη σε μεγάλη οικονομική κρίση.

    Ευχαριστώ για την φιλοξενία

    Ο ΑΠΟΡΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κυρία Άφρα, εσείς είστε στη φωτό; Δε θα γνώρισα ντυμένη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. επιθυμώντας να ωφεληθείτε τοσον εσείς οσο και οι λαθρομετανάστες αλλα και ασφαλώς εμείς, οι Έλληνες δηλαδή, σας επισημαίνω οτι οι απίθανες (πραγματικα, δεν υπαρχουν λέξεις να περιγραψουν) τοποθετήσεις σας σε ΜΜΕ που έχω παρακολουθησει, θιγουν τη νοημοσυνη του Έλληνικού (και όχι μόνον) πληθυσμού.Ο λόγος αγαπητή και πανέμορφη Άφρα που αυτός ο κόσμος αντιδρα τοσο έντονα στο διεστραμμενο νομοσχέδιο δεν ειναι οτι πιστευομε πως ειμαστε αρειοι και αμολυντοι η κατι τετοιο. Ο λογος ειναι οτι ειναι ΤΟΣΟ εξώφθαλμη ΑΠΑΤΗ αυτα που ευαγγελεστε εσεις και οι συνεργατες σας που ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν θα βρουν ανταποκριση. Αν αυτο εσεις αδυνατειτε να το συλλαβετε ισως να οφειλεται στο γεγονος οτι παρα τα καλλη σας ΔΕΝ ειστε Ελληνιδα. Μαθετε οτι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ σκεψη ειναι η σκεψη της ιεραρχιας, της αξιολογησης, της διακρισης, της λογικης. Και η σχιζοφρενεια του τυπου "επιλεγω να μην επιλεγω" ή "αρνουμαι το ρατσισμο" (πως γινεται να αρνεισαι κατι που για να λαβεις την θεση της αρνησης πρεπει να υφισταται?) αντιβαινει τον πρωτο κανονα της Αριστοτελικης λογικης. ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΗ ΕΙΝΑΙ. Καταλαβατε αγαπητη? Τα υπόλοιπα ειναι εκ του πονηρου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προς ανώνυμο 8 φεβ 4.46:

    Φίλε μου, έγραψες!
    Και για να μη ξεχνιόμαστε, το σχέδιο δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά είναι παγκόσμιο. Εμάς φυσικά ως Έλληνες μας ενδιαφέρει πρωτίστως η εδώ εφαρμογή του. Όλα, λοιπόν, αυτά που έγραψες και άλλα τόσα βρίσκονται μέσα σε ένα βιβλίο που έχει τον τίτλο: "ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ".
    Μια φουτουριστική διαμόρφωση ενός νέου παγκόσμιου καθεστωτικού οράματος, που επαληθεύεται διαρκώς στα ιστορικά-κοινωνικά και πολιτικά τεκταινόμενα της σύγχρονης ανθρωπότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ρε που καταντησε ο Στρατος, ολοκληροι αξιωματικοι να εχουν μια πορνοσταρ προισταμενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "Είναι πάγια η τακτική των «νοικοκυραίων» να αντιδρούν στα πάντα:
    Κάδοι σκουπιδιών, κάδοι ανακύκλωσης, πεζοδρομήσεις, αδέσποτα, συνενώσεις δήμων, χώροι απεξάρτησης τοξικοεξαρτημένων…
    Το περίεργο θα ήταν να μην αντιδρούσαν…
    Καλή αρχή και από ‘μένα!"

    Δεν έχεις δίκιο φίλε μου, Θάνο. Έζησα στη Μυτιλήνη για πάνω από τρία χρόνια σας δημόσιος υπάλληλος πρόσφατα και ο αδελφός μου έχει πάει εκεί στρατιώτης. Πάμε κάθε καλοκαίρι εκεί. Ο γείτονάς μας είναι εκεί παντρεμένος και ξέρω πολύ καλά και από πρώτο χέρι ότι δεν αντιδρούν μόνο οι νοικοκυραίοι όπως προσβλητικά λες, αλλά πολύς κόσμος διαφόρων ηλικιών και κομματικών παρατάξεων.
    Επίσης και φορείς αντιδρούν κ. Σαλέχ και το ξέρετε πολύ καλά απλά δεν σας συμφέρει να το λέτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή