Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Μια Αυλή χωρίς θαύματα

Εκεί, κάπου στην Αχαρνών.
«Σε μια λαϊκή γωνιά της Αθήνας. Όλο το έργο διαδραματίζεται μέσα σε μια αυλή με πολλά δωμάτια, όπου σε καθένα από αυτά μένει και μια οικογένεια»…
Η περιγραφή στο θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Η αυλή των θαυμάτων» ταιριάζει ιδανικά στην αυλή που επισκεφτήκαμε. Το μόνο που αλλάζει είναι τα ονόματα. Ο Ιορδάνης γίνεται Χασάν και η Αννέτω, Αζίζα. Ίσως και κάτι ακόμα: στη σύγχρονή μας αυλή οι νοικάρηδες… δεν ελπίζουν πια σε θαύματα.

Εκεί, κάπου στην Αχαρνών.
Μια εσωτερική αυλή με επτά κατοικημένα δωμάτια και τρία εγκαταλελειμμένα. Κάποτε, στη δεκαετία του ’50, στην αυλή αυτή οι νοικάρηδες θα ήταν Έλληνες από φτωχά κοινωνικά στρώματα. Απελπισμένοι και ανυπεράσπιστοι μεροκαματιάρηδες με το όνειρο της μετανάστευσης προς την Αυστραλία ως μόνιμη επωδό – «Θα βγάλω χαρτιά, θα πάω στην Αυστραλία… εκεί που βρίσκουνε ακόμη και χρυσάφι», όπως θα έλεγε κι ο Μπάμπης και θα ονειρευόταν η Βούλα, του Καμπανέλλη κι όχι μόνο.


Σήμερα, οι νοικάρηδες είναι Σομαλοί:
η οικογένεια του Αλί με τρία ανήλικα παιδιά, του Μαχμούτ με δύο ανήλικα παιδιά, της Ρουν και της Φατούμ, μόνες μητέρες με τα μωρά τους, και αρκετοί νέοι άντρες. Στο σύνολο 37 άτομα.

Μια σιδερένια πόρτα οδηγεί στην αυλή των επτά δωματίων. Τρία δωμάτια στο ισόγειο, άλλα δύο στο υπόγειο, με ένα κοντραπλακέ να προστατεύει την είσοδο από τα νερά της βροχής, και δύο ακόμα εκεί όπου άλλοτε θα ήταν ο περιστερώνας και το πλυσταριό. Η κατεστραμμένη σκεπή είναι καλυμμένη από σκληρό μουσαμά. Τα κρεμασμένα ρούχα στην ταράτσα και παραδίπλα το τσουκάλι με τις πατάτες και τα κρεμμύδια, δίχως κρέας, να μουλιάζουν. Στην κουπαστή της σιδερένιας σκάλας να ανεμίζει ξέπνοη η ελληνική σημαία, που μόνοι τους αναρτήσανε πιστεύοντας ότι θα τους βοηθήσει.


Εντός της αυλής,
οι ένοικοι των διπλανών πολυκατοικιών παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους – ένδειξη, αν μη τι άλλο, πως δεν φοβούνται τους αλλοδαπούς γειτόνους.


Σε αντίθεση με τους πιθανούς νοικάρηδες του ’50
, οι τωρινοί εκπλήρωσαν το όνειρο της μετανάστευσης. Με μύριες όσες δυσκολίες και αμφίβολες ελπίδες κατόρθωσαν να αποδράσουν από την πάντα εμπόλεμη Σομαλία και να φτάσουν στη Γη της Επαγγελίας: την Ευρώπη. Κι αν τις πρώτες μέρες πίστεψαν ότι τα κατάφεραν, η σκληρή πραγματικότητα της Ελλάδας τούς προσγείωσε. Κάποιοι από δαύτους προχώρησαν σε αίτημα ασύλου. Οι περισσότεροι όμως δεν μπήκαν στον κόπο, καθώς καλά το γνώριζαν πως δεν θα είχε κανένα όφελος. Σχεδόν κανείς Σομαλός δεν έχει αναγνωριστεί πρόσφυγας στην Ελλάδα, εν αντιθέσει με τους Σομαλούς της λοιπής Ευρώπης και των ΗΠΑ. Και η πολιτική βούληση για αλλαγή του συστήματος ασύλου είναι για δαύτους μια πληροφορία που μήτε την έλαβαν ποτέ μήτε θα την πιστέψουν.

Παγιδευμένοι στην Ελλάδα από τον Κανονισμό του Δουβλίνου περιμένουν, ελπίζουν και ονειρεύονται τη στιγμή που θα μπορέσουν να αποδράσουν για άλλη μια φορά ακολουθώντας το δρόμο των προηγούμενων νοικάρηδων, των Αφγανών. Όμως το ξέρουν καλά, πως η πύλη εξόδου είναι πλέον ερμητικά κλειστή.

Κι η μπουλντόζα του Καμπανέλλη, που ξεριζώνει την αυλή και τους νοικάρηδές της, στη σύγχρονή μας τραγωδία έχει τη μορφή της διακοπής νερού και ηλεκτρικού: Ο ιδιοκτήτης αποφάσισε πως δεν τους θέλει άλλο – θα έχει κι αυτός τα δίκια του. Κι έτσι διέκοψε τις παροχές. Κι οι Σομαλοί νοικάρηδες ένας ένας εγκαταλείπουν. Κι αυτοί που παραμένουν είναι οι μάνες με τα μωρά που δεν μπορούν να κοιμούνται στο δρόμο, σε πάρκα και πλατείες, μήτε να βρουν κατάλυμα, όπως ο Αμπντούλ Μοχάμετ που κάθε βράδυ διασχίζει το υπό (διπλή ή τριπλή;) ανάπλαση Πεδίο Άρεως και σκαρφαλώνει σε ένα δέντρο από όπου πηδάει στην ταράτσα ενός παραπήγματος όπου κρύβει ένα βρόμικο στρώμα (τη μοναδική του περιουσία), ώστε να μπορεί να κλείσει με ασφάλεια τα μάτια του για λίγες ώρες κάτω από τη σκέπη του διόλου φιλικού ουράνιου θόλου.

Όμως η απαίτηση απομάκρυνσης από το χώρο θα έρθει σύντομα και τότε αυτοί οι Σομαλοί θα ακολουθήσουν την άγνωστη μοίρα των Σομαλών της Βεραντζέρου, που με τον ίδιο τρόπο αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το κατάλυμά τους. Άλλωστε, δίχως νερό και ηλεκτρικό ο κίνδυνος της μόλυνσης είναι υπαρκτός όχι μόνο για τους ίδιους αλλά για όλη τη γειτονιά – την οπωσδήποτε φτωχή γειτονιά. Αλλά ποιος νοιάζεται; Μήτε ο Δήμος μήτε η Νομαρχία.

Κι έτσι όπως φεύγαμε με την ψευδή υπόσχεση βοήθειας, μια κυρία, Ελληνίδα, μας φώναξε από το μπαλκόνι της διπλανής πολυκατοικίας… «Σας παρακαλώ, βοηθήστε τους, είναι καλοί άνθρωποι».


«Ραμόνα, θυμήσου τώρα τα παλιά…»
, όπως θα τραγούδαγε η Αννέτω – αλλά ποιος την ακούει, πλέον; Πλην αυτών που είναι σε κοινή μοίρα.

***

Υ.Σ. Η ανάγκη ύπαρξης καταλύματος εντός ή εκτός Αθήνας για τις ευάλωτες ομάδες που κατάγονται από χώρες που δεν μπορούν να απελαθούν λόγω πολέμου και άλλων δεινών, είναι άμεση. Δεν είναι ζήτημα φιλανθρωπίας ή ανθρωπισμού, αλλά πολιτικής ευφυΐας και υποχρέωσης για την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

45 σχόλια:

  1. Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 3 μ.μ. στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών: ΟΧΙ στο αντισυνταγματικό ν/σ, ΟΧΙ στους εθνομηδενιστές και στους ανθέλληνες

    OXI στην ισλαμοποίηση της Ελλάδος

    ΟΧΙ στη συρρίκνωση των Εθνικών μας Συνόρων

    ΟΧΙ στην παγκοσμιοποίηση

    Η φλόγα ξεκίνησε από το Άγιο Όρος και θα φωτίσει όλη την Ελλάδα!

    http://dhmopshfisma.blogspot.com/2010/01/6-3.html


    * * *


    1η Πανορθόδοξος Λαϊκή Εκδήλωση του Ελληνορθοδόξου Συλλόγου, «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ».

    ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών
    Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010, ώρα 3.00 μ.μ

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

    Τα συνθήματά μας:

    ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΣΥΝΟΡΩΝ KAI ΜΕΙΩΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
    ΟΧΙ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ
    ΟΧΙ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΛΩΜΑ
    ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΥΛΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ
    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ Ή ΑΠΟΡΘΟΔΟΞΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

    Επιτροπή Αντιπροσώπων
    ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

    Συντονιστής:
    Αθανάσιος Ν. Παπαγεωργίου
    Ιατρός-Χειρουργός,
    Διδάκτωρ του Παν/μιου Αθηνών
    Πρόεδρος του Συλλόγου
    «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ»-
    «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος»
    κιν. 6937024386

    http://adiakritos.gr/?p=13501

    Στη συγκέντρωση θα μιλήσει και ο καθηγούμενος της διωκόμενης από τους Οικουμενιστές του Πάπα Ιεράς μονής Εσφιγμένου κ.κ Μεθόδιος.

    http://neataksi.blogspot.com/2010/01/1-6-1500.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρατσιστής-Ελληνάρας5 Φεβρουαρίου 2010 στις 2:33 π.μ.

    Σ' αυτήν την αυλή κάνεις τα τσιμπούκια στους πακιστανούς, Άφρα;..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι κ, Σαλέχ, έχετε απόλυτα άδικο. Ο καθένας θα πρέπει να μένει και να αγωνίζεται στην πατρίδα του, και όχι να αποζητά να του χορηγήσουν ιθαγένεια.

    Λέτε για τους Έλληνες ότι έλεγαν: «Θα βγάλω χαρτιά, θα πάω στην Αυστραλία… εκεί που βρίσκουνε ακόμη και χρυσάφι», όπως θα έλεγε κι ο Μπάμπης και θα ονειρευόταν η Βούλα, του Καμπανέλλη κι όχι μόνο.


    Αυτό και μόνο τα λέει όλα. Τα υπόλοιπα είναι φτηνοί συναισθηματισμοί. Οι Έλληνες σε ένα ποσοστό 90% πήγαν νόμιμα στις χώρες που αναφέρατε, σε αντίθεση με τους λαθρομετανάστες που μπαίνουν στην χώρα μας από φεγγίτες, παράθυρα και λούκια. Κυρία μου προσφέρεται κακή υπηρεσία στην πατρίδα μου.

    (Υ.Γ: Δεν περιμένω ότι θα αναρτήσετε το σχόλιο μου, καθώς δε σας θεωρώ ούτε καλοπροαίρετη αλλά ούτε και εμπνεόμενη από δημοκρατικά ιδανικά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλογραμμένο κείμενο που σου περιγράφει την πραγματικότητα που μερικοί δεν θέλουν να δουν καταματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένα άτομο όπως εσύ κ.Σάλεχ, που κάνεις εκπτώσεις στην ηθική σου και φωτογραφίζεσαι σε πορνοπεριοδικά, για να πάρεις κάποια χρήματα, δεν είναι δυνατόν να έχεις καμμιά ηθική στη ζωή σου. Δεν είναι δυνατόν να πουλάς το σώμα σου με τέτοιο εξευτελιστικό τρόπο και κατόπιν να μας κάνεις κύρηγμα για ηθικές αξίες, ανθρωπισμό και αγάπη στον συνάνθρωπο.
    Μόνη σου έδειξες οτι δεν έχεις ηθική, άρα πως είναι δυνατόν ως μη έχουσα ηθική να διδάξεις κάτι που δεν το έχεις εσύ η ίδια;;
    Θα σε πίστευα αν είχες δώσει άλλα δείγματα γραφής και όχι δείγματα χρηματισμού με αντάλαγμα το σώμα σου και τη ψυχή σου βέβαια.
    Πως έχεις τα μούτρα και βγαίνεις στο κόσμο και μιλάς με τέτοιο τρόπο, πως υποστηρίζεις αυτά που υποστηρίζεις αν όχι για έναν και μόνο λόγο αυτό του χρηματισμού σου;;
    Θα μπορούσα να δώσω βάση στα λόγια σου κ. Σάλεχ αν είχες και ένα αντίστοιχο σεμνό παρελθόν,όταν όμως εκδίδεσαι( στο περιοδικό )επί χρήμασι τι σχέση μπορείς να έχεις εσύ με αυτά που προσπαθείς να μας πείσεις;;
    Ερώτηση κάνω,και αν δεν είναι όπως τα γράφω διόρθωσέ με..
    Κι όσο για τον Καμπανέλλη όταν τα έγραφε αυτά είχε στο νου του Έλληνες και μόνον Έλληνες καθότι Έλληνας κι ο ίδιος.
    Δεν αναφέρθηκε γενικά στη δυστυχία κάποιων αλλά των συμπατριωτών του Ελλήνων.
    Κακός ο παραλληλισμός με τους σομαλούς αφγανούς και όλους αυτούς που χρησιμοποιείς για να εντυπωσιάσεις.
    Αυτοί οι δυστυχισμένοι άνθρωποι θα παραμείνουν δυστυχισμένοι όπου και να πάνε καθότι δεν έχουν καμμιά παιδεία και καμμιά προοπτική να σηκωθούν πνευματικά και υλικά.
    Δεν τους έμαθε κανείς και ούτε μπορούν κι αυτοί βέβαια να κατανοήσουν τι σημαίνει να πολεμάς για ιδανικά, για πατρίδα, για την ιστορία και την τιμή σου σαν άνθρωπος, έτσι ώστε να τα εφαρμόσουν στη χώρα τους και να προκόψουν όπως κάνανε οι Έλληνες πάντοτε στις δύσκολες στιγμές τους.
    Εν ολίγοις, άδικος κόπος,δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ κάτι περισσότερο απο επαίτες ή έμποροι ναρκωτικών....
    κ.Σάλεχ η προπαγάνδα σας δεν πείθει, εκτός αυτών που ψάχνουν με το ζόρι να πειστούν απο κάτι, ότι κι αν είναι αυτό..
    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι έγινε, αραπάκι; Σε πήραν χαμπάρι; Δεν σε εκθειάζει κανείς πια, μόνο κάτι "άνεργοι δημιοκάφροι"; (με τα μυαλά που κουβαλούν, και πολλή τους πέφτει η ανεργία...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κυρία, Άφρα Αλ Σαλέχ, αφού είστε τόσο πονόψυχη, γιατί δεν τους παίρνετε στο σπίτι σας; Και αν δεν σας φτάνουν τα λεφτά από τη θέση του συμβουλάτορα (αλήθεια, πόσα παίρνετε; Με όλα τα επιδόματα εννοώ, όχι απλά το μισθολογικό κλιμάκιο, που είναι γνωστό σε όλους), τότε μπορείτε να ξαναπιάσετε το άλλο σας επάγγελμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τι ελλεινοί, άθλιοι, ανεγκέφαλοι, κάφροι είστε, πίσω από την ανωνυμία βγάζετε όλη την κακία, το μίσος και το ρατσισμό σας. Ντρέπομαι που υπάρχουν Έλληνες σαν εσάς, ντρέπομαι που είμαι Ελληνίδα και δυστυχώς εξαιτίας σας είμαστε 500 χρόνια πίσω και δεν πρόκειται να πάμε ποτέ μπροστά, θα μείνουμε τριτοκοσμικοί. Δηλαδή είναι ανήθικη η κα. Σάλεχ επειδή έκανε μια φωτογράφηση ενώ εσείς είστε ηθικοί που μισείτε και εκφράζεστε χυδαία ενώ το παίζετε καλοί χριστιανοί και καλοί άνθρωποι. Και φτάνει με το επιχείρημα "να τους πάρετε σπίτι σας" μας το χετε πει 500.000 φορές. Όχι δε θα τους πάρουμε σπίτι μας αλλά δε θα τους πλακώσουμε στο ξύλο ούτε θα τους βάλουμε φωτιά να τους κάψουμε ζωντανούς ούτε θα τους στοιβάξουμε σαν ζώα σε χώρους χωρίς τουαλέτα και νερό. Είναι άνθρωποι και έχουν δικαιώματα. Για να έφυγαν από τη χώρα τους κάποιος σοβαρός λόγος θα υπάρχει. Και είμαι σίγουρη ότι αν ήξεραν τι θα περνούσαν εδώ δε θα έρχονταν καν, θα προτιμούσαν να πεθάνουν στην πατρίδα τους. Να παρακαλάτε να μην προκύψει εδώ πόλεμος ή λόγω κλιματικών αλλαγών αναγκαστείτε να μεταναστεύσετε. Να δω με τι μούτρα θα ζητάτε να σας αντιμετωπίζουν σαν άνθρωπο κι όχι σαν τον κακό ξένο. Οι Έλληνες έχουν πάει μετανάστες παντού και όχι δεν πήγαν όλοι νόμιμα, μην τρελαθούμε. Επίσης δεν ήταν όλοι παναγίτσες. Και έμποροι ναρκωτικών γίνανε, και βιασμούς κάνανε και φόνους, έχουμε διαβάσει κατά καιρούς τέτοιες ειδήσεις για Έλληνες του εξωτερικού. Δεν είναι όλοι οι Έλληνες κακοποιοί όμως όπως δεν είναι και όλοι οι αλλοδαποί. Γιατί πρέπει να είμαστε ανώτεροι από όλους τους άλλους δηλαδή; Πολλοί από τους μετανάστες στη χώρα τους έχουν σπουδάσει κι έχουν πτυχία. Για τι μπορούμε να καμαρώσουμε σήμερα; Για το σύστημα υγείας, για την παιδεία, για τους μισθούς και τις συντάξεις; Για τίποτα είμαστε μια χώρα που τίποτα δε λειτουργεί σωστά, οι περισσότεροι είναι διεφθαρμένοι και για να ζήσεις καλά πρέπει να γλύφεις κώλους, να 'σαι κομματόσκυλο ή να 'χεις μπαμπά επιχειρηματία. Και σε αυτά δε φταίνε οι ξένοι. Θα πατε όλοι εσείς που θέλετε να φύγουν να μαζέψετε ελιές και φράουλες για 25 ευρώ; Θα κάνετε τους καθαριστές/στριες; Θα πάτε οικοδομή; Πολύ αμφιβάλλω... Και τέλος αν είχαμε μετανάστες από Σουηδία, Ελβετία, Γαλλία, Αγγλία κλπ δε θα λέγατε τίποτα γιατί τους θεωρείτε "κυριλέ". Σας χαλάει το χρώμα του δέρματος και η θρησκεία ε; Άντε και να φτιάξετε ένα "σύλλογο" Κου-Κλουξ-Κλαν να καίτε Πακιστανούς σε σταυρό και να τρίζουνε τα κοκαλάκια του Dr. Martin Luther King! Κυρία Σάλεχ μην δίνετε σημασία σε κρετίνους και συνεχίστε τη δράση σας. Καλό θα ήταν να μη δημοσιεύετε τα απαίσια αυτά σχόλια γιατί το στομάχι μας δε φταίει σε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητή μου αν ντρέπεσαι που είσαι ελληνίδα μπορείς να την κάνεις κι εσύ για κάποιο άλλο κράτος που έχει κατοίκους ομού σκεπτόμενους - αν βρείς κανένα - και να αφήσεις εμας τους ιθαγενείς,να ζήσουμε στον κόσμο μας που βρίσκεται 500 χρόνια πίσω. Έτσι είμαστε οι Έλληνες και δεν θέλουμε να αλλάξουμε.Καταλάβετέ το, η Ελλάδα δεν είναι Δανία ούτε Αγγλία και δεν πρόκειται να γίνει.
    Όσον αφορά την οικονομική και εν γένει πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα είμαστε όλοι υπεύθυνοι αφού τους ψηφίζουμε. Αλλά αυτός δεν είναι λόγος να δημιουργούμε κι άλλα προβλήματα και φορτώματα στην ήδη επιβαρυμένη χώρα μας.
    Όπως εσύ αγαπητή μου έχεις το δικαίωμα να θέλεις τον κάθε ''κατατρεγμένο'' που αντί να παλαίψει στη χώρα του εφόσον έχει πτυχία και περγαμηνές όπως λες, έρχεται και μου γίνεται φόρτωμα στη δική μου με το έτσι θέλω, παράνομα,με τσαμπουκά, έτσι κι εγώ έχω το δικαίωμα να κλείσω τη πόρτα του σπιτιού μου και να τον αφήσω απ'έξω. Το σπίτι αυτό - την Ελλάδα - το έχουμε απο κοινού και εξ αδιαιρέτου. Να σέβεσαι και τις απόψεις των συγκατοίκων σου.
    Όσο για τη φωτογράφηση, δεν είναι μια οποιαδήποτε φωτογράφηση αλλά πορνοφωτογράφηση, έχει τεράστια διαφορά. Η ανηθικότητα δεν ταιριάζει με το προσωπείο της ηθικής και της συμπόνοιας που προσπαθεί να περάσει η κ.Σάλεχ.
    Μόνο τα χρήματα πιστεύει και τίποτα άλλο, όπως και τη δόξα και κοινωνική καταξίωση μέσω της ανηθικότητάς της.
    Βρίσκει και κανένα θύμα που υποκύπτει στους πειρασμούς της και τον χρησιμοποιεί ανάλογα....
    Για το ανώτεροι απ'όλους τους άλλους, και βέβαια είμαστε, στη χώρα μας.
    Δική μας είναι,κληρονομικό δικαιώματι, και αυτό δεν αλλάζει. Ο πατέρας μου πολέμησε στην Αλβανία το 40, ο παππούς μου στη Μακεδονία στους βαλκανικούς πολέμους.
    Πληρώσανε και οι δυο με το παραπάνω τον τίτλο του Έλληνα.
    Άν χρειαστεί το ίδιο θα κάνω κι εγώ.
    Μου ανήκει ένα κομμάτι της χώρας μου αποκλειστικά και δεν το διαπραγματεύομαι με κανένα γύφτο και τριτοκοσμικό Ασιάτη που και στη χώρα του τριτοκοσμικός θα είναι,χώρες χωρίς προκοπή - ποτέ δεν είχαν - σκλάβοι των μουλάδων και των θρησκευτικών απατεώνων.
    Και όχι δεν είμαι χριστιανός.
    Και ναι, οι αλλοδαποί απο χώρες της Ευρώπης είναι διαφορετικοί, κάτι θα μάθεις απ'αυτούς, που στο κάτω κάτω έχουμε και μια σχετική κοινή ιστορική διαδρομή σε κάποια πράγματα..

    με αγάπη
    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στις δικές σας ιστορίες μπορούμε να αντιτάξουμε άλλες τόσες και περισσότερες για Έλληνες που υποφέρουν, που βασανίζονται και ταλαιπωρούνται. Τί σας κάνει να πιστεύετε πως η φτώχεια είναι κάτι που αγγίζει μόνο τους μετανάστες; Και γιατί πρέπει να έχουμε τόσες τύψεις και γι'΄αυτό; Τους βοηθήσαμε, τους φροντίσαμε, αλλά τί άλλο νομίζετε πως μπορούμε να κάνουμε; Να σώσουμε όλον τον πλανήτη; Είναι αδύνατον. Είναι αδύνατον να βοηθήσουμε όλους αυτούς που έρχονται εδώ. Και λυπάμαι που δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, αλλά δεν τους τάξαμε πως εδώ θα έχουν δουλειά, καλύτερη ζωή ή πλούτη. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν έρθει σε μία χώρα που είναι στα πρόθυρα χρεωκοπίας και δεν νομίζω πως μπορούν να περιμένουν και πολλά.
    Όσο για το ότι ο ιδιοκτήτης έκοψε το ρεύμα και το νερό το λέτε με έναν τρόπο σαν να λέτε "α, κοίτα να δεις πως τους φέρεται ο αλήτης;". Μα είναι δυνατόν κα Αλ Σάλεχ να πληρώνει ο ιδιοκτήτης τις υποχρεώσεις των συγκεκριμένων; Ή σας είπε κανείς πως στην Ελλάδα όλοι οι ιδιοκτήτες είναι πλούσιοι; Ή μήπως είπε κανείς σε όλους αυτούς που έρχονται πως εδώ ζούμε τσάμπα εις βάρος των συμπολιτών μας;
    Είστε μονόπλευρη και μεροληπτική και μεταφέρετε μία διαστρεβλωμένη εικόνα της πραγματικότητας. Δεν σας είδα να κάνετε τίποτα για την εκπόρνευση των αλλοδαπών γυναικών, για τη διακίνηση ναρκωτικών, για την παραοικονομία. Μόνο ιστορίες για τον φτωχό τάδε και δείνα. Ιστορίες για το ότι ο φτωχός τάδε βγάζει συμπατριώτισες του στην πορνεία δεν είδα, για το απαγάγουν συμπατριώτες τους και ζητάνε λύτρα από τις οικογένειες τους πάλι δεν είδα. Ούτε ότι ληστεύει ο ένας τον άλλον. Ούτε καμία ενέργεια σας είδα για να τους βοηθήσετε.

    Σταματήστε να υποκρίνεστε πως δήθεν νοιάζεστε, διότι για το μόνο που ενδιαφέρεστε μου φαίνεται είναι η διεκδίκηση μίας θέσης στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας στις επόμενες εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεκάρα δεν δίνετε για την ουσιαστική βελτίωση της ζωής των μεταναστών. Γιατί εάν δίνατε θα διασφαλίζατε με το νομοσχέδιο τουλάχιστον την εκπαίδευση αυτών των παιδιών. Όταν η εκπαίδευση είναι 9χρονη υποχρεωτική, γιατί το νομοσχέδιο δέχεται να δώσει υπηκοότητα σε 6ετή φοίτηση; Για τα παιδιά που θα φοιτήσουν κανονικά αυτό σημαίνει φοίτηση ως την έκτη δημοτικού, αντί τρίτης γυμνασίου;Γιατί δεν απαιτείται υποχρεωτικά απολυτήριο Γυμνασίου; Τί πάτε να φτιάξετε κοινωνική συνοχή ή νέα στρατιά αγράμματων;
    Εάν αναφέρεσθε στα παιδιά που θα μπουν στο εκπαιδευτικό μας σύστημα σε πιο μεγάλη ηλικία θα μπορούσε η υπηκοότητα να προϋποθέτει απολυτήριο Λυκείου.
    Δεν έχετε ιδέα τί σημαίνει κοινωνική συνοχή και πώς αυτή επιτυγχάνεται. Θα έπρεπε να γνωρίζετε πως η αγραμματοσύνη είναι από τις βασικές αιτίες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.
    Ντροπή σας που δεν απαιτείται από τα παιδιά αυτά να τελειώνουν τουλάχιστον το σχολείο και τα αφήνετε έρμαιο στον κάθε ένα που μετά την παρέλευση εξαετούς φοίτησης και αφού έχει διασφαλίσει τις προϋποθέσεις για υπηκοότητα,, το παιδί θα μπορεί να διακόψει το σχολείο, για να επιδοθεί στην παιδική εργασία. Αίσχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ωραία η ανάρτηση αφροδίτη. όσο για το νομοσχέδιο τέλειο δεν είναι αλλά είναι μια αρχή.

    όσοι δεν βλέπουν ότι πρέπει να γίνει μία αρχή ή αγνοούν καταστάσεις ή λειτουργούν πονηρά.

    η οικονομική κρίση δυστυχώς θα αυξήσει τα επίπεδα της ξενοφοβίας και της βίας.

    η τελευταία φράση του κειμένου είναι όλη η ουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μωρή Ψώλα (ως γνωστόν εξεδώθης-λαϊκιστί εκπορνεύθης-σε τσοντοπεριοδικά επί χρήμασι, δηλαδή είσαι μία κοινή πουτάνα, και στη χώρα σου η ποινή σου θα ήταν: ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΕ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟ, αφού πρώτα θα σε είχαν θάψει ζωντανή μέχρι τη μέση), δεν χόρτασες να παίρνεις τσιμπούκια από τους αραπάδες και τους Αφγανούς;;;; Τόσο πολύ τους θέλεις;;;; Να σου φέρουμε όσους θέλεις εκεί στο σπίτι σου να περνάς καλά, να τους ταΐζεις, να τους κοιμίζεις και να τους κάνεις ό,τι άλλο θέλεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για την Αφροδίτη:
    Η υλική φτώχεια δεν είναι ντροπή.Η πνευματική φτώχεια και μιζέρια, όπως αυτή που εκφράζεται από πολλά υβριστικά καικακόβουλα σχόλια είναι προς λύπηση.

    Για την σύμβουλο Αλ Σάλεχ:
    Αληθεύει ότι το ΠΑΣΟΚ πρόκειται να κάνει "εκπτώσεις" στο προς ψήφιση νομοσχέδιο περί μετανάστευσης, με αντάλλαγμα τη "συναίνεση" ΝΔ και ΛΑΟΣ στα σκληρά οικονομικά μέτρα; Ποια η αποψή σας σχετικά με αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε Άφρα έχω μία απορία. Έχεις στο μπλόγκ σου έναν αράπη ντυμένο τσολιά και που κρατάει ελληνική σημαία. Ως γνωστόν η ελληνική σημαία και η στολή του τσολιά είναι ελληνικά εθνικά σύμβολα, τα οποία εσύ μισείς θανάσιμα όπως και κάθε τι το ελληνικό. Πώς το επιτρέπεις αυτό;;;; Στο επιτρέπει η μισελληνική σου συνείδηση;;;; Και γιατί σου αρέσει ο αράπης ντυμένος τσολιάς με την ελληνική σημαία, και δεν σου αρέσει ένας Έλληνας στο αίμα εύζωνας (όπως εγώ επί παραδείγματι που υπηρέτησα και στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη);;;;;; Εάν έβλεπες έναν Έλληνα εύζωνα να κρατάει την ελληνική σημαία θα έκανες εμετό και εσύ και όλο το συνάφι με τις πλάτες του οποίου μας παριστάνεις την σύμβουλο (ανθελληνισμού προφανώς) με τα δικά μας λεφτά. Δεν είναι φασισμός να υποχρεώνεις τον αράπη να φοράει σύμβολα ξένα προς αυτόν;;; Η δικιά του εθνική ενδυμασία είναι δύο κουρέλια, διάφορα μπιχλιμπίδια και ένα κόκκαλο στην μύτη (μπορεί και ανθρώπινο από το τελευταίο ανθρωποφαγικό του τσιμπούσι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το αν η κ. Σαλέχ πριν χρόνια και στο πλαίσιο των επαγγελαμτικών της δραστηριοτήτων ως ηθοποιού φωτογραφήθηκε, ούτε το ξέρω ούτε το κρίνω ούτε με απασχολείούτε και έχει καμία σχέση με όλα αυτά. Είστε εκτός θέματος όταν κάνετε τέτοιες προσωπικές επιθέσεις. Μακάρι να είχαμε κι άλλους ανθρώπους, μορφωμένους και παθιασμένους, οι οποίοι να αφιερώνονταν με τέτοια συνέπεια σε ένα σκοπό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αλήθεια, όλοι εσείς που εκθειάζετε την Ελλάδα και φοβάστε ότι θα έρθουν οι κακοί "ξένοι" να σας κλέψουν μετρικό από τη γη της επαγγελίας, είστε στα καλά σας; Τι το τόσο σπουδαίο σας έχει προσφέρει αυτή η χώρα, πείτε να το μάθουμε και μεις.

    Δε θέλω να σας σοκάρω, αλλά δεν είμαστε τίποτα ξεχωριστό. Ζούμε σε μια γελοία χωρά, έχουμε γελοίους πολιτικούς και αντιμετωπίζουμε όλα τα κοινωνικά προβλήματα (η ιθαγένεια και το μεταναστευτικό είναι δύο από αυτά)με αναποτελεσματικούς τρόπους. Οι ρημαγμένοι άνθρωποι δε φταίνε σε τίποτα, απ' όπου κι αν έρχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ελληναράδες ανώνυμοι σχολιαστές θα έπρεπε να ντρέπεστε για την κατάντια σας. Το να ανοίγετε το βρωμερό στόμα σας και να επιτρέπετε να βγαίνει προς τα έξω η δυσωδία της ψυχής σας δεν ρίχνει απλά το επίπεδο του διαλόγου, αλλά αποδεικνύει περίτρανα ποιοι είναι αυτοί που σήμερα κρέμονται από δέντρα και ποιοι είναι οι πνευματικά ξεπεσμένοι εδώ μέσα. Σκεφτήκατε το ενδεχόμενο να είστε εσείς οι πόρνες εδώ μέσα;

    Δεν βαρεθήκατε να παίρνετε τσιμπούκια από τον κάθε μαλάκα πολιτικό; Δεν βαρεθήκατε ρε να αναμασάτε τις μαλακίες της TV; Δεν βαρεθήκατε την μίζερη, κακιασμένη, νεοελληνική-νεοχριστιανική ζωούλα σας; Πως αντέχετε να ζείτε ρε χωρίς δίχως στάλα αξιοπρέπεια, αυτοσεβασμό και αγάπη;

    Σας λυπάμαι ρε, αλλά ταυτόχρονα εύχομαι να πάθετε απλά αυτά που εύχεστε για αυτούς που σας μάθανε να αντιλαμβάνεστε ως εχθρούς σας...

    Αν είστε θρήσκοι, είστε ντροπή για την θρησκεία. Αν είστε Έλληνες, είστε ντροπή για ο έθνος. Αν είστε άνθρωποι, είστε ντροπή για το είδος μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η συλλογική εμπάθεια ορισμένων απέναντι στις θέσεις και τις δράσεις της Afrodite Al Salech είναι ότι κατά βάθος αναγνωρίζουν και οι ίδιοι ότι τα λεγόμενά τους δεν έχουν ανταπόκριση στην ελληνική κοινωνία.

    Αν αποτελούν πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία μας είμαι έτοιμος να αποδεχτώ την κατίσχυση των θέσεών τους. Γνωρίζουν όμως και οι ίδιοι, και αυτό πραγματικά τους τρελαίνει, ότι είτε δεν είναι οι πολλοί με αυτές τις θέσεις, είτε στην περίπτωση που υπάρχουν αρκετοί που εν τέλει συμφωνούν με αυτούς (έτσι θεωρούν), έχουν αποτύχει να εκφραστεί αυτό ως ρεύμα στην κοινωνία.

    Και νομίζω το δευτερο, δηλαδή η αποτυχία τους να μπορέσουν να ενεργοποιήσουν αντανακλαστικά αντίδρασης, είναι που τους πονάει πιο πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. «Ντρέπομαι που υπάρχουν Έλληνες σαν εσάς, ντρέπομαι που είμαι Ελληνίδα και δυστυχώς εξαιτίας σας είμαστε 500 χρόνια πίσω και δεν πρόκειται να πάμε ποτέ μπροστά, θα μείνουμε τριτοκοσμικοί»

    Που τους είδες τους Έλληνες καλή μου φίλη; Ρωμιοί είναι, αμόρφωτοι, άξεστοι, φανατικοί, υποκριτές και θρησκόληπτοι Ρωμιοί. Που τη θρησκεία τους την έχουν κάνει εθνική, που (ακριβώς όπως και οι Εβραίοι που τόσο μισούν) θεωρούν τους εαυτούς τους μέλη περιούσιου λαού και όλους τους άλλους υπανθρώπους και κατώτερους. Που βγάζουν όλο το μίσος και το κόμπλεξ τους κατά των αδύναμων και που την Κυριακή θα πάνε να ακούσουν το κήρυγμα μίσους του Άνθιμου και του Αμβρόσιου και θα κάνουν το σταυρό τους σίγουροι για τη θέση στον παράδεισο που αυτοδίκαια και «κληρονομικώ δικαιώματι» τους ανήκει. Νιώθουν περήφανοι ως χριστιανοί, όμως και το Χριστό κάτι τέτοια καθάρματα τον σταύρωσαν. Προφανώς δεν έχουν διαβάσει λέξη από τα ιερά τους βιβλία, ούτε έχουν ακούσει πως ο Χριστός συναναστρέφονταν τους φτωχούς, τους απόκληρους, τους καταφρονεμένους.

    Ελεεινά σκουλήκια, που αποτελούν ντροπή του ανθρώπινου είδους και που αυτοί είναι τελικά οι υπάνθρωποι, και όχι ο Αφγανός μετανάστης. Γιατί ο Αφγανός δεν είχε την ευκαιρία να μορφωθεί και να εξανθρωπιστεί, ενώ αυτοί την είχαν και την πέταξαν. Προτίμησαν να παραμείνουν ελεεινά ρατσιστικά καθάρματα, οι χειρότεροι των ανθρώπων.

    Αγαπητή Αφροδίτη, πολύ καλά κάνεις και δε λογοκρίνεις καμία άποψη, ούτε τις ακραία ρατσιστικές, σεξιστικές και υβριστικές που διαβάζουμε παραπάνω. Μας δίνεις έτσι την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι τη σαπίλα της ψυχής τους. Συνεχίστε να σέρνεστε στη γη, σκουλήκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γινόμαστε όλοι Αφροδίτη.

    http://athenadr.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. προς όλα τα ανεγκέφαλα χρυσαυγίτικα απόβλητα:γιατί νομίζετε οτί μας ενδιαφέρει η γνώμη σας?είστε η ζωντανή απόδειξη πως ο άνθρωπος είναι το χειρότερο είδος πάνω στη γη!
    συνεχίστε τις μίζερες ζωές και να εύχεστε ο Θεός να σας δείξει έλεος,γιατί εμείς απλά δεν πρόκειται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. έλεος, αγαπητή φίλη, κλείστε την πόρτα σας σ' αυτό τον οχετό: έχουν ένα σωρό μπλογκ να ξερνάν τα δικά τους με τους ομοίους τους

    μην μπερδευόμαστε με δημοκρατικά, ελευθερία του λόγου κτλ.: φυσικά και έχουν το δικαίωμα να λένε ό,τι θέλουν, αλλά και εμείς να μην τους ακούμε

    δεν ανοίγουμε διάλογο με ρατσιστές, φασίστες και λοιπούς, δεν τους δίνουμε εμείς βήμα να κοπρίζουν και να απειλούν, δεν τους νομιμοποιούμε σαν συνομιλητές μας: υπάρχουν, δυστυχώς, και θα υπάρχουν --δεν τους βάζουμε στα σπίτια μας μέσα

    πάντως, σας σφίγγω ολόθερμα το χέρι, και για τη δουλειά και για το κουράγιο :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γιώργαρε πρόσεχε μην σχίσεις κανενα καλτσόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Συγχαρητήρια. Εύχομαι κάθε επιτυχία στην προσπάθεια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αγαπητή Αφροδίτη, αληθεύει αυτό που λένε οι φασίστες ότι είσθε γκόμενα του Βούγια και γι' αυτό σάς διόρισε στην θέση αυτή με 5.000 ευρώ τον μήνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΠΑΚΙΣΤΑΝ: ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΒΙΑΣΑΝ ΟΜΑΔΙΚΑ ΕΝΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟ ΕΠΕΙΔΗ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ!

    Στη Μαντι Μπαχαβαλντιν του Πακιστάν στις 2 Ιουνίου του 2007 ο 16χρονος χριστιανός Ιμράν Μασίχ κακοποιήθηκε και βιάστηκε ομαδικά από μουσουλμάνους επειδή αρνήθηκε να αλλάξει την πίστη του όταν τον απήγαγαν.
    Όλα ξεκίνησαν όταν ο 16χρονος χριστιανός έπαιζε ανέμελα κρίκετ σε μια παιδική χαρά μαζί με τον μουσουλμάνο φίλο του Νάβεντ. Τότε ο μουσουλμάνος απεκάλεσε τον Ιμράν με ένα υποτιμιτικό προσωνύμιο με το οποίο αποκαλούν τους χριστιανούς στο Πακιστάν. Ο χριστιανός τότε αντέδρασε και τσακώθηκε με τον φίλο του. Τότε εμφανίστηκε ο πατέρας του μουσουλμάνου ο οποίος οδήγησε τον 16χρονο χριστιανό στο σπίτι τους με την αιτιολογία ότι θέλει να συμφιλιώσει τους δύο φίλους...
    Σε αυτό το σημείο άρχισε ο εφιάλτης του 16χρονου χριστιανού σύμφωνα με την έρευνα της οργάνωσης "Ακτίνες της Ανάπτυξης". Μέσα στο σπίτι του μουσουλμάνου φίλου του ήταν μια παρέα μουσουλμάνων φίλων του πατέρα του πολλοί από τους οποίους ήταν κάτω από την επήρεια αλκοόλ. Αυτοί απαίτησαν από τον Ιμράν να αλλαξοπιστήσει και να γίνει μουσουλμάνος. Αυτός περήφανα αρνήθηκε να υποκύξει στις πιέσεις, μένοντας πιστός στη χριστιανική θρησκεία του. Η άρνηση του να αλλαξοπιστήσει εξόργησε του μουσουλμάνους και αυτοί άρχισαν να τον χτυπάνε σε όλο του το σώμα ώστε να τον αναγκάσουν να ασπαστεί την μουσουλμανική θρησκεία. Η πίστη του Ιμράν όμως στο Χριστό ήταν τόσο δυνατή ώστε καμία πίεση δεν μπορούσε να την αλλάξει...
    Τότε οι δημοκρατικοί και ανεκτικοί Πακιστανοί μουσουλμάνοι άρχισαν να βιάζουν ομαδικά για όλη τη νύχτα τον 16χρονο χριστιανό, ο οποίος έκανε το "έγκλημα" να μην αλλάζει την πίστη του.
    Κατόπι τον πέταξαν έξω αναίσθητο όπου τον βρήκε η οικογένεια του. Όταν ο Ιμράν συνήλθε εξίστορησε στους δικούς του τι είχε συμβεί. Τότε η οικογένεια του πήγε αρχικά στο νοσοκομείο για να ζητήσει ιατρική εξέταση και κατόπι στην αστυνομία να καταγγείλει το περιστατικό. Όμως στο προοδευτικό νοσοκομείο του Πακιστάν αρνήθηκαν να κάνουν ιατρική εξέταση με την αιτιολογία ότι η οικογένεια του Ιμράν έλεγε ψέματα, ενώ η ανεκτική πακιστανική αστυνομία για να προχωρήσει σε έρευνα τους ζητούσε ιατρική εξέταση και τους έστελνε πίσω στο νοσοκομείο... Επιπλέον όπως κατήγγειλε η οικογένεια του 16χρονου χριστιανού στην οργάνωση "Ακτίνες της Ανάπτυξης" ανώτατοι αστυνομικοί, άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και μέλη του περιφερειακού συμβουλίου του Πουντζαμπ άρχισαν να τους απειλούν ώστε να συμβιβαστούν και να αποσύρουν τις κατηγορίες. Ενώ η τοπική αστυνομία συνέταξε μια ψεύτικη έρευνα σύμφωνα με την οποία ο Ιμράν κατηγορούνταν για την κλοπή 833 δολαρίων και ενός κινητού... Την ίδια ώρα οι πακιστανικές υπηρεσίες υγείας αρνήθηκαν κάθε βοήθεια στην περίθαλψη του 16χρονου χριστιανού και η φτωχή οικογένεια του Ιμράν αναγκάζεται να πληρώνει μόνη της την ιατροφαρμακευτικές ανάγκες.

    ΚΥΡΙΑ ΑΛ ΣΑΛΕΧ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ?
    ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΣΠΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @tsalapeteinos:
    Δεν ξέρω τα παρασκήνια αυτης της ιστορίας. Διαβάζω εφημερίδες ακούω σχόλια αλλά ... δεν ξέρω. Σε καθε περίπτωση, πιστεύω στις συναινέσεις για τα μεγάλα ζητήματα όπως είναι η οικονομία και το μεταναστευτικό. Συναινέσεις βέβαια που στοχεύουν προς τα επάνω (διεύρυνση) κι όχι προς τα κάτω (συρρίκνωση) . Περισσότερα θα καταλάβουμε στη συζήτηση στη Βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ Επίκουρος :

    Εαν τα κρύβω στα σχόλια θα μένει η δυσοσμία που δεν θα ξέρουμε απο που έρχεται. Τουλάχιστον τώρα ξέρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @Γιάννης Χάρης:
    Εχει απόλυτο δίκιο αλλά είναι συγκεκριμένη επιλογή. Δεν έχω άλλο τρόπο να τους αντικρούσω παρά εκθέτωντάς τους.
    Εαν τα κρύβω στα σχόλια θα μένει η δυσοσμία που δεν θα ξέρουμε απο που έρχεται. Τουλάχιστον τώρα ξέρουμε.
    Θα έλεγα πως δεν υπάρχει λόγος να απαντάμε. Ως μουσιακό είδος εκθέτω τα σχόλια τους. Απλά για να ξέρουμε οτι υπαρχει και αυτό και να μην επαναπαυόμαστε στις δικές αντιλήψεις.
    Και παλι ζητάω συγνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @ Ανωνυμος 06 Φεβρουαρίου 2010 1:31 μ.μ.

    Απαντάω μόνο στο δεύτερο ερώτημα γιατί το πρώτο προσβάλλει αν μη τι άλλο τον Υπουργό και την οικογένειά του.

    Ο μισθός μου είναι 950 ευρώ το μήνα καθαρά. Στο μισθό αυτό προστίθενται οι 60 ώρες υπερωρίας το μήνα , περίπου 350 ευρώ, τα οποία όμως δεν τα λαμβάνω ακόμα. Δουλεύω καθημερινά (και Σαββατοκύριακα) και δεν έχω ωράριο.
    Εχει στείλει και το Υπουργείο σχετική ανακοίνωση στην εφημερίδα ΠΑΡΟΝ, αλλά δεν νομίζω οτι δημοσιεύτηκε.

    Ευχαριστημένοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δεν θα σταθώ στα αρνητικά σχόλια ούτε και στα θετικά που στερούνται πολιτικής σκέψης. Ακυρώνονται στο επίπεδο του πολιτικού σχολιασμού.
    Το λυπηρό είναι ότι και η κα. Afrodite στο κείμενό της στερείται πολιτικών επιχειρημάτων. Το λυπηρό έγκειται στο ότι είναι Ειδική Σύμβουλος σε θέματα Μετανάστευσης.
    Το ενδιαφέρον είναι ότι μέχρι τώρα ακούγαμε ότι τα πολιτικά δικαιώματα πηγάζουν από τα ανθρωπιστικά δικαιώματα, που μάλιστα δεν «είναι αντικείμενο συζήτησης» !!

    Η τελευταία παράγραφος του κειμένου της κα.Salech ακυρώνει το motivo των προηγούμενων καιρών για τα «ανθρώπινα δικαιώματα» και μιλά για «πολιτική ευφυΐα».
    Ίσως κάποιος φρόντισε να μάθει για την Συνθήκη της Ρώμης και τις δολοφονίες των λαθρομεταναστών από τους Ισραηλινούς, όταν αυτοί προσπαθούν να μπουν στο Ισραήλ παράνομα. Οι Ισραηλινοί με βάση αυτή την Συνθήκη, πρώτα πυροβολούν και μετά ρωτάνε το ονοματεπώνυμο. Και είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ δικαιολογημένοι.

    Έτσι, τα «πολιτικά δικαιώματα» χάνουν το έρεισμα των «ανθρώπινων δικαιωμάτων»
    Έτσι, τα πολιτικά δικαιώματα είναι ζήτημα πια «πολιτικής ευφυΐας»

    Εντάξει λοιπόν !
    Να πάρουμε το ευφϋόμετρο, να μετρηθούμε και ο νικητής να αποφασίσει.
    Μα τι λέω;; Εγώ ανήκω στους πολιτικά «χαζούς»
    Οι πολιτικά ευφυείς εξασκούν την εξουσία

    Ακούει κανείς ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @Επίκουρος
    "Γιατί ο Αφγανός δεν είχε την ευκαιρία να μορφωθεί και να εξανθρωπιστεί, ενώ αυτοί την είχαν και την πέταξαν. Προτίμησαν να παραμείνουν ελεεινά ρατσιστικά καθάρματα, οι χειρότεροι των ανθρώπων".
    Εμείς αγαπητέ, γίναμε "ελεεινά ρατσιστικά καθάρματα", αφότου διαβάσαμε τον αριστοκράτη Ηράκλειτο, τον ευγονιστή & αντιδημοκράτη Πλάτωνα & τους φυλετιστές Αριστοτέλη("Βάρβαρον καὶ δοῦλον ταὐτὸν φύσει"-Πολιτικά 1252b) και Ευριπίδη("Βάρβαρων δ΄ Ἕλληνας ἄρχειν εἰκός ἐστι"-Ιφιγένεια εν Αυλίδι, 1400). Κατόπιν τούτου, ήταν πολύ εύκολο να πετάξουμε τη "μόρφωση" της χαβούζας του αστικού κράτους εκεί ακριβώς που αναφέρεις, αφήνοντάς την ως αποκλειστικό προνόμιο των ακρωτηριασμένων φιλελεύθερων & μαρξιστών, οι οποίοι, μέσα στο θαύμα της απροκαλύπτου πλέον συμπλεύσεώς τους έναντι του κοινού "εχθρού", ήτοι του εθνικού ιδανικού, δε διστάζουν να βάλουν εναντίον οιουδήποτε τολμά να αρθρώσει λόγο μη συνάδοντα με τις επιταγές της μηδενιστικής εποχής που προοιωνίζονται.
    Και δε τους φτάνουν τα δικά τους μετερίζια, όπου με περισσή θρασύτητα & άνευ αντιλόγου πολεμούν την ελληνικότητα & κάθε καλοπροαίρετο υποστηρικτή της, χωρίς, φυσικά, να επιτρέπουν το σχολιασμό του παρατιθέμενου βόρβορού τους, αλλά μεταφέρονται κι αλλού, απαιτώντας την κατάπαυση πάσας φωνής & αντιρρήσεως για τις πολυφυλετικές βαβέλ που ονειρεύονται(τ΄ακούς Γιάννη Χάρη;;)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @ανώνυμος
    "Η συλλογική εμπάθεια ορισμένων απέναντι στις θέσεις και τις δράσεις της Afrodite Al Salech είναι ότι κατά βάθος αναγνωρίζουν και οι ίδιοι ότι τα λεγόμενά τους δεν έχουν ανταπόκριση στην ελληνική κοινωνία.

    Αν αποτελούν πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία μας είμαι έτοιμος να αποδεχτώ την κατίσχυση των θέσεών τους".
    Την "πλειοψηφία", που εδώ & μία τριακονταετία ψηφίζει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και αλαλάζει στα γήπεδα, στη χαρίζουμε. Τρίφτη στη μούρη σου. Άλλωστε, είσαι αντάξιος της..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @Afra Al Salech
    "Ο μισθός μου είναι 950 ευρώ το μήνα καθαρά. Στο μισθό αυτό προστίθενται οι 60 ώρες υπερωρίας το μήνα , περίπου 350 ευρώ, τα οποία όμως δεν τα λαμβάνω ακόμα. Δουλεύω καθημερινά (και Σαββατοκύριακα) και δεν έχω ωράριο".
    Άρα, ΟΝΤΩΣ κάνεις τσιμπούκια σε πακιστανούς, για να τα βγάλεις πέρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΨΗΦΙΣΜΑ κα ΑΦΡΑ ΑΛ ΣΑΛΕΧ ΤΟΥ ΙΜΠΡΑΗΜ????

    Ανακοίνωση για Μεταναστευτικό από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης

    Με πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου και σε συνεργασία με την Επιτροπή Εθνικών Θεμάτων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, πραγματοποιήθηκε σήμερα ημέρα Τρίτη της 26 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 8:00 μμ στο Σταθάκειο Κέντρο της Ομοσπονδίας ανοικτή πανομογενειακή συγκέντρωση με θέμα τις εθνικές επιπτώσεις του προτεινόμενου από την ελληνική κυβέρνηση νομοσχεδίου το οποίο προβλέπει τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες.
    Οι παρευρισκόμενοι άκουσαν και ανέλυσαν προσεκτικά τις απόψεις της ομιλήτριας κ. Αικατερίνης Λιβάνη, καθώς και τις παρεμβάσεις του συντονιστή της εκδήλωσης Δρα. Χαράλαμπου Β. Βασιλειάδη και αφού παρενέβησαν με ερωτήσεις, σχόλια και προτάσεις κατέληξαν στο εξής ψήφισμα.

    ΨΗΦΙΣΜΑ

    Οι συμμετέχοντες στην προαναφερόμενη ανοικτή πανομογενειακή συγκέντρωση, όλοι Έλληνες στη καταγωγή που ζούμε στη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης, άνθρωποι που νοιαζόμαστε για την πατρίδα μας αν και ζούμε μακριά της, άνθρωποι που υπηρετούμε την πατρίδα μας εθελοντικά και με ανιδιοτέλεια και που θυσιαζόμαστε για αυτή όταν κληθούμε, καταλήξαμε στα εξής συμπεράσματα και αιτήματα:

    1.Σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία είναι απαραίτητο να υπάρχει ισορροπία -σε εύρος και συσχετισμούς-μεταξύ των δικαιωμάτων που παρέχει η πολιτεία (και πρέπει να απολαμβάνει κάθε πολίτης) αλλά και των υποχρεώσεων που του επιβάλλει. Σε αντίθετη περίπτωση, οι κοινωνίες οδηγούνται στα άκρα είτε της απολυταρχίας και της σκλαβιάς, είτε της αυθαιρεσίας και της αναρχίας.

    2.Ζούμε στις ΗΠΑ, την πρώτη χώρα που θεμελιώθηκε πάνω στις δημοκρατικές αρχές και εμπνεύστηκε από τις μεγάλες αξίες της –αρχαίας αλλά και σύγχρονης- Ελλάδος, της πατρίδας μας, και νιώθουμε έντονη την ανάγκη να σεβόμαστε την ανθρώπινη ύπαρξη και να στηρίζουμε τις θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου.

    3. Νιώθουμε, όσο λίγοι τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες, νόμιμοι ή μη, μιας και όλοι είμαστε μετανάστες ή γόνοι μεταναστών στις ΗΠΑ και βιώσαμε παρόμοιες καταστάσεις.

    4. Κρίνουμε απαραίτητο η ελληνική πολιτεία να προστατεύει όλους τους μετανάστες, ακόμη και τους παράνομους, και να εντάσσει στο δυναμικό της όσους από αυτούς αποτελούν ωφέλιμη και δημιουργική συνιστώσα της γενέτειράς μας, παρέχοντας τους το δικαίωμα της νόμιμης εργασίας με όλες τις αμφίδρομες δεσμεύσεις που απαιτεί κάτι τέτοιο.

    5. Ωστόσο, είμαστε εναντίον της μαζικής και με συνοπτικές διαδικασίες χορήγησης της ελληνικής ιθαγένειας σε εκατοντάδες χιλιάδες νόμιμους και μη μετανάστες στη χώρα μας. Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα ήμασταν εξίσου αντίθετοι και με μαζικές απελάσεις ή όποιες άλλες προθέσεις ή πράξεις που θα έπλητταν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ευημερία σε εθνική κλίμακα.

    6. Κρίνουμε ότι η μαζική χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας δεν μπορεί να αποτελεί απλά μια διαδικασία της κρατικής μηχανής και μάλιστα μιας μηχανής που δεν φημίζεται ιδιαίτερα για την αποτελεσματικότητα της, που συχνά «εμπνέεται» από κομματικές κατευθύνσεις και που «ταλαιπωρείται» από τακτικές εκλογικές αναμετρήσεις.

    7. Είναι γνωστό ότι η μαζική χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας δεν μπορεί να προκύψει απλά από την ψήφιση ενός σχετικού νόμου τη στιγμή που γνωρίζουμε ότι τα μέλη της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας ψηφίζουν κατά βούληση ... των πολιτικών τους αρχηγών απαξιώνοντας έτσι οι ίδιοι τον σπουδαίο και διακριτό ρόλο που τους ανέθεσε το ελληνικό σύνταγμα με την ψήφο των Ελλήνων πολιτών.

    ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΟΙ ΗΠΑ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ

    Ο παγκόσμια γνωστός επί 30 (τριάντα) χρόνια δημοσιογράφους του CNN, LOU DOBBS, και Οικονομικός Αναλυτής με Εξειδίκευση στη «Λαθρομετανάστευση», στις επόμενες εκλογές, επρόκειτο να είναι υποψήφιος για το χρίσμα του Προέδρου των Η.Π.Α. Έζησε και εργάσθηκε στις Η.Π.Α από το 1961 επικαλούμενος καταγωγή Τεξανού. Απέκτησε 17 (δέκα επτά) παιδιά στις Η.Π.Α. Εισέπραξε επί 5 (πέντε) 10ετίες επιδοτήσεις των Η.Π.Α., ΠΑΡΑΝΟΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ VISA εισόδου στις Η.Π.Α. το 1961, όταν δουλέμποροι από το Μεξικό τον στοίβαξαν μαζί με τα 14 (δέκα τέσσερα) αδέλφια του, σε τσουβάλια με κοκαΐνη και τους άδειασαν στο Τέξας.

    Λόγω της αλαζονείας και του εριστικού χαρακτήρα του, ο LOU DOBBS, δημιούργησε πολλούς εχθρούς και δυσφορία στο CNN. Κάποιοι ανώνυμοι από την Αμερικανό-Ισπανική Κοινότητα κατήγγειλαν στις Υπηρεσίες Εσωτερικής Ασφάλειας και Μετανάστευσης την ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΜΟΝΗ από το 1961! στις Η.Π.Α. του Luis Miguel Salvador Aguila Dominguez, δηλαδή, του LOU DOBBS!

    Εφαρμόζοντας άμεσα τον νόμο περί ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ, στις 12-11-2009 οι Αρχές τον απέλασαν στο Μεξικό, με χειροπέδες,. Τα παιδιά του επίσης, θα υποστούν νομικές συνέπειες, διότι το γεγονός ότι γεννήθηκαν και έζησαν επί 10ετίες στις Η.Π.Α, ΔΕΝ αναιρεί το γεγονός ότι είναι παιδιά ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ και πρέπει να επιστρέψουν εντόκως, της επιδοτήσεις που παράνομα εισέπραξαν επί 10ετίες. Όλα αυτά βέβαια, συμβαίνουν σε χώρα που έχει και εφαρμόζει τους νόμους περί Λαθρομετανάστευσης.

    Το CNN, η Αμερικανική δημοσιογραφική κοινότητα και οι Πολίτες, έμειναν εμβρόντητοι από την πρωτοφανή εξαπάτηση του Αμερικανικού Κράτους από τον υπεράνω υποψίας, Παγκόσμιας Εμβέλειας ΔΙΑΣΗΜΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ κ. LOU DOBBS http://bit.ly/40Nei2
    http://bit.ly/8P5OL8

    Εμείς, ποιά «ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ» θα χαρίσουμε στα ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ των ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ στην Ελλάδα που ασφυκτιά? Γιά ποιά «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» στο Μεταναστευκό μάς μιλάει ο κ. Πρωθυπουργός? Έχει την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να γράψει Ιστορία, διαλύοντας την Ελληνικότητα της Χώρας, ερήμην των Ελλήνων Πολιτών?

    Κανείς ΔΕΝ μπορεί να κτίσει ευτυχία επάνω στην δυστυχία άλλων ανθρώπων. Kανείς. Ούτε κι’ εσείς κ. Παπανδρέου.

    ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΟΙ ΗΠΑ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ

    Ο παγκόσμια γνωστός επί 30 (τριάντα) χρόνια δημοσιογράφους του CNN, LOU DOBBS, και Οικονομικός Αναλυτής με Εξειδίκευση στη «Λαθρομετανάστευση», στις επόμενες εκλογές, επρόκειτο να είναι υποψήφιος για το χρίσμα του Προέδρου των Η.Π.Α. Έζησε και εργάσθηκε στις Η.Π.Α από το 1961 επικαλούμενος καταγωγή Τεξανού. Απέκτησε 17 (δέκα επτά) παιδιά στις Η.Π.Α. Εισέπραξε επί 5 (πέντε) 10ετίες επιδοτήσεις των Η.Π.Α., ΠΑΡΑΝΟΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ VISA εισόδου στις Η.Π.Α. το 1961, όταν δουλέμποροι από το Μεξικό τον στοίβαξαν μαζί με τα 14 (δέκα τέσσερα) αδέλφια του, σε τσουβάλια με κοκαΐνη και τους άδειασαν στο Τέξας.

    Λόγω της αλαζονείας και του εριστικού χαρακτήρα του, ο LOU DOBBS, δημιούργησε πολλούς εχθρούς και δυσφορία στο CNN. Κάποιοι ανώνυμοι από την Αμερικανό-Ισπανική Κοινότητα κατήγγειλαν στις Υπηρεσίες Εσωτερικής Ασφάλειας και Μετανάστευσης την ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΜΟΝΗ από το 1961! στις Η.Π.Α. του Luis Miguel Salvador Aguila Dominguez, δηλαδή, του LOU DOBBS!

    Εφαρμόζοντας άμεσα τον νόμο περί ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ, στις 12-11-2009 οι Αρχές τον απέλασαν στο Μεξικό, με χειροπέδες,. Τα παιδιά του επίσης, θα υποστούν νομικές συνέπειες, διότι το γεγονός ότι γεννήθηκαν και έζησαν επί 10ετίες στις Η.Π.Α, ΔΕΝ αναιρεί το γεγονός ότι είναι παιδιά ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ και πρέπει να επιστρέψουν εντόκως, της επιδοτήσεις που παράνομα εισέπραξαν επί 10ετίες. Όλα αυτά βέβαια, συμβαίνουν σε χώρα που έχει και εφαρμόζει τους νόμους περί Λαθρομετανάστευσης.

    Το CNN, η Αμερικανική δημοσιογραφική κοινότητα και οι Πολίτες, έμειναν εμβρόντητοι από την πρωτοφανή εξαπάτηση του Αμερικανικού Κράτους από τον υπεράνω υποψίας, Παγκόσμιας Εμβέλειας ΔΙΑΣΗΜΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ κ. LOU DOBBS http://bit.ly/40Nei2
    http://bit.ly/8P5OL8

    Εμείς, ποιά «ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ» θα χαρίσουμε στα ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ των ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ στην Ελλάδα που ασφυκτιά? Γιά ποιά «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» στο Μεταναστευκό μάς μιλάει ο κ. Πρωθυπουργός? Έχει την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να γράψει Ιστορία, διαλύοντας την Ελληνικότητα της Χώρας, ερήμην των Ελλήνων Πολιτών?

    Κανείς ΔΕΝ μπορεί να κτίσει ευτυχία επάνω στην δυστυχία άλλων ανθρώπων. Kανείς. Ούτε κι’ εσείς κ. Παπανδρέου.

    ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Πολύ φοβάμαι, ότι τα υβριστικά σχόλια φτάνουν να ξεπερνούν τις αληθινές εντυπώσεις που θα έπρεπε να αποκομίζει κανείς διαβάζοντας τα σοβαρά σχόλια όσων ασκούν κριτική στην κα Σαλέχ χωρίς να την υβρίζουν, όπως εγώ και άλλοι σχολιαστές.
    Οι υβριστές δίνουν εύκολα επιχειρήματα στην άλλη πλευρά και μάλιστα της δίνουν το δικαίωμα να αποδίδουν προς όλους εμάς χαρακτηρισμούς που δε μας αρμόζουν (π,χ κ Γιάννης Χάρης, ο γνωστός υποθέτω). Έτσι, θεωρώ τους υβριστές, το λιγότερο ανεγκέφαλους και το περισσότερο προβοκάτορες συμπάθειας προς την υβριζόμενη.

    Εγώ έθεσα λογικά επιχειρήματα, ανάλογες απαντήσεις δεν πήρα. Μόνο αφορισμούς του επιπέδου "ντρέπομαι που είμαι Ελληνίδα", "κρύβονται πίσω από την ανωνυμία" και να σκεφθεί κανείς ότι αυτή που τα γράφει είναι η ίδια ανώνυμη!!
    Παρατηρώ επίσης, ότι μετά τα πρώτα συνεχιζόμενα αρνητικά σχόλια (κόσμια ή υβριστικά), εμφανίστηκε "ξαφνικά" ένα κύμμα σχολίων συμπαράστασης προς την κα Σαλέχ (μήπως από τον ευγενή χώρο των αντεξουσιαστών;)

    Τέλος, όποιοι νομίζουν ότι την άποψη αυτή (όχι εναντίον των ανθρώπων, αλλά ενάντια σε ένα οργανωμένο κύμμα εισβολής)εκφράζει μια μικρή μόνο μειοψηφία και όχι το 85% του λαού, ας κάνουν το πιο απλό. Δημοψήφισμα! Για να δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκκος και ποιος είναι μειοψηφία σε αυτό τον τόπο. Αλλά που!!
    Όσο για τον κ Γιάννη Χάρη, του βγάζω το καπέλλο για την δημοκρατικότητα που επιδεικνύει κάνοντας χρήση της "αριστερής" προβειάς του, ως υποστηρικτή των δουλεμπόρων, των μαφιόζων, των προαγωγών, των εργολάβων και των επιχειρηματιών που πίνουν το αίμα των δύστυχων λαθρομεταναστών..
    Για αυτούς δουλεύουν ο κ. Χάρης, η κα Σαλέχ και πολλοί άλλοι του "αντιρατσιστικού κυκλώματος". Σας έχουν καταλάβει όλοι.

    Τέλος, φεύγω από το μπλογκ, έχοντας την αίσθηση ότι έδωσα περισσότερη αξία από όση έπρεπε και πως έχασα το χρόνο μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Και κάτι τελευταίο που ξέχασα. Επειδή προέρχομαι από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, σας διαβεβαιώνω ότι το ΠΑΣΟΚ βράζει, εξαιτίας των κ.κ Σαλέχ, Δραγώνα και σία. Πότε θα κάνει μπαμ δεν ξέρω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Κανείς (εκτός του Χρήστου) δεν απάντησε σε αυτά που ρώτησα, δηλαδή γιατί είστε τόσο περήφανοι γι'αυτή τη χώρα, γιατί είμαστε ανώτεροι ως Έλληνες από όλους τους άλλους, αν θα πηγαίνατε για 25 ευρώ στα χωράφια κι αν θα κάνατε έτσι αν οι μετανάστες ήταν βοριοευρωπαίοι. Λοιπόν; Χρήστο πολύ θα ήθελα να την κάνω αλλά δυστυχώς δεν μπορώ. Αν είχα οικονομική δυνατότητα και ένα σπίτι πίσω μου ώστε σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά σίγουρα θα είχα φύγει. Αλλά βλέπεις δεν ανήκω σε αυτούς που τους τα σκάει η μαμά και ο μπαμπάς δουλεύω απ'τα 18 μου και βασίζομαι στον εαυτό μου και μόνο. Για την φτώχια μου όμως δε μου φταίει κανένας μετανάστης. Εσύ λες ότι δε θέλεις να αλλάξεις μη μιλάς εκ μέρους όλων. Ποτέ δε θα πολεμούσα γι'αυτή τη χώρα κι ούτε θα ήθελα ο αδερφός μου ή οποιοσδήποτε δικός μου να πολεμήσει, δεν αξίζει. Γιατί να ρισκάρω τη ζωή μου για μια χώρα που δε με βοήθησε ποτέ που δε μου πρόσφερε ποτέ τίποτα. Η χώρα δεν ανήκει σε κανέναν εγώ τουλάχιστον δεν έχω τίτλους ιδιοκτησίας... Τώρα τι άλλο να πω δεν μπορώ να βγάλω άκρη με άτομα που σκέφτονται έτσι. Δυστυχώς η έλλειψη παιδείας και μόρφωσης καθώς και η πλύση εγκεφάλου από γονείς και καθηγήτες συντηρεί τον ρατσισμό και το φασισμό. Και πριν τους μετανάστες έχεις υπάρξει ρατσιστής σε άτομα που είχαν παραπάνω κιλά, που φορούσαν γυαλιά/σιδεράκια, που δεν φορούσαν ωραία ρούχα, που είχαν ακμή κλπ κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Σκουλήκια, εθνομηδενιστές.
    Σαλέχ, Δραγώνες, ΜΚΟδουλοι, παγκοσμιοπόρνοι, αριστεροπουτάνες, άπλυτοι και πρεζομπάχαλοι αντίφες.
    Πιθήκια αφρομωαμεθανοί.

    ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!

    Και δεν θα είμαστε ελεήμονες σαν τους κοινοβουλευτικολάγνους της Χρυσής Αυγής.

    Το κηνύγι αρχίζει. Το 4ο Ραϊχ συντάσσεται. Για την ΕθνοΦυλετική Καθαρότητα και την Λευκή Δύναμη!

    ΑΙΜΑ & ΤΙΜΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. skinhead δε πας μια βόλτα απ'το Δαφνί λέω εγώ γιατί αυτά που λες είναι εντελώς άκυρα. Τους χαρακτηρισμούς στους επιστρέφω εκ μέρους όλων όσων διαφωνούν μαζί σου. Και δε χρειάζεται να ναι κανείς αριστερός, αναρχικός ή άπλυτος για να μην είναι φασίστας ξέρεις. Εσύ συνέχισε να ψηφίζεις χρυσή αυγή κι εγώ να απέχω. Γιατί δεν πας Γερμανία να βρεις τίποτα νεοναζί να κάνετε παρεούλα ε; Υ.Γ.1 Αίμα, δάκρυα κι ιδρώτας... χαχα Υ.Γ. 2 Πρόσεξε μη σκίσεις κανα καλσόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ποια Χρυσή Αυγή δύσμοιρε ανώνυμε ΜΚΟ-λάγνε. Αυτοί ζούνε με όνειρο να μπουν στο κοινοβούλιο, εμείς οι πραγματικοί ΕθνικοΣοσιαλιστές να το γκρεμίσουμε και να συνθλίψουμε τη θλιβερή "δημοκρατία" σας με τις μπότες μας (ή τις ερπύστριες αν προτιμάς).

    Και, ναι. Πηγαίνουμε και στη Γερμανία να πολεμήσουμε μαζί με τους Άριους συναγωνιστές μας και είναι πολύ καλύτερα από το να παραθερίζαμε στη Καμπούλ ή το Σουδάν.

    Όσο για το καλσόν, μάλλον κάτι αναρχο-οπίσθια έχω σκίσει τώρα τελευταία.

    Ζήτω ο πόλεμος των Πολιτισμών! Αθάνατοι οι ήρωες που θα πέσουν στη μάχη των Εθνών που πλησιάζει! Ανατέλλει η Αυγή του Αριου Υπερανθρώπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. HARVSPEX

    Γράφεις:

    [...] Την "πλειοψηφία", που εδώ & μία τριακονταετία ψηφίζει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και αλαλάζει στα γήπεδα, στη χαρίζουμε [...]

    Μάλλον με επιβεβαιώνεις με αυτά που λες.

    Είτε 1) οι ιδέες σου είναι τόσο παρωχημένες που δεν βρίσκουν ανταπόκριση στην πλειοψηφία της κοινωνίας,

    είτε 2) είσαι ανίκανος (ως συλλογική κίνηση) να πείσεις για την ορθότητα των θέσεών σου,

    είτε 3) μάχεσαι για μια "αλαλάζουσας" όπως λες και εσύ κοινωνίας που είναι τόσο χάλια που συντριπτικά ψηφίζει κατά 80% ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (εδώ μάλλον συμφωνούμε) και κατά 10% ρίχνει ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ που είναι αντίθετοι με τις θέσεις σου.

    Ποιος ο λόγος αγαπητέ να μάχεσαι για αυτούς που είναι τόσο βαθιά αλλοτριωμένοι ώστε σε ποσοστό (τουλάχιστον) 9/10 να μην έχουν, ή αν μη τι άλλο να μην εκφράζουν το, πρόβλημά τους για τους μετανάστες?

    Εδώ σε θέλω κάβουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή