Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010

Συνέντευξη στο Κουτί της Πανδώρας


Απο σύμβουλος υφυπουργού, ανθρώπου της εξουσίας,
σε ψηφοδέλτιο βουλευτή της αριστεράς και μάλιστα αντιεξουσιαστή υποψήφιοΤι σας οδήγησε σε αυτή την απόφαση

Ωραίο είναι αυτό το «αντιεξουσιαστής υποψήφιος» αλλά από που προκύπτει; Εάν εννοείται ότι ο Γρηγόρης δεν είναι εξουσιομανής και ότι δεν θεωρεί την πολιτική ως το μέσο για να ασκεί προσωπική εξουσία, τότε ναι, συμφωνούμε. Κοιτάξτε ... εγώ αυτό το λόγο περί εξουσίας δεν τον καταλαβαίνω. Ούτε το λόγο περί κομμάτων όταν ασκείς δημόσια πολιτική. Προσωπικά, αρκετά χρόνια τώρα ασχολούμαι με το εξής ένα, το οποίο δεν επιδέχεται κομματικές ταμπέλες: την προστασία/διαχείρηση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Μου προτάθηκε να δουλέψω με τον Υπουργό, κ. Βούγια, σε ένα θέμα που το γνωρίζω καλά. Τη διαχείριση των άτυπων μεταναστευτικών ροών αλλά και την ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων του κέντρου της Αθήνας. Όσον αφορά στη μετανάστευση, τα αποτελέσματα της δουλειά μας είναι ορατά, τουλάχιστον σε επίπεδο αντιμετώπισης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσον αφορά στο κέντρο της Αθήνας, ολοκληρώσαμε το πόρισμα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και αναμένεται η εφαρμογή του.

Στη συνέχεια ο Γρηγόρης Ψαριανός με τίμησε προτείνοντας μου να είμαι υποψήφια στο συνδυασμό Αττική Γη. Όχι για να ταχτοποιηθούμε όλοι μαζί κάπου. Αλλά για να μπορέσουμε να δουλέψουμε εάν το επιτρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών. Οι απόψεις μας ταυτίζονται. Εξάλλου οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν είναι κομματικές εκλογές ούτε δημοψήφισμα, όπως πολύ σωστά έχει πει και ο Φώτης Κουβέλης. Αφορούν τις γειτονιές μας. Και πόσο μάλλον αυτή τη περίοδο που θα κλιθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα χειριστεί την πληθυσμιακή αύξηση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (άποροι, άστεγοι, άνεργοι, χρήστες ναρκωτικών, …), όχι μόνο λόγω της καθ’ αυτό οικονομικής κρίσης αλλά κυρίως των παρεπόμενων αυτής όπως η διόγκωση του ατομικισμού μας και ο ηθικός πανικός. Εάν δε τα αποτελέσματα των επικείμενων εκλογών το επιτρέψουν, ως υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος του Κεντρικού Τομέα Αθηνών θα δουλέψω με την ομάδα μας για την εφαρμογή ακριβώς αυτής της μελέτης για το κέντρο της Αθήνας, την οποία άλλωστε είχα επιμεληθεί προσωπικά.

Επίσης εκτιμώ ότι οι θέσεις του Ψαριανού και του Φώτη Κουβέλη συμπίπτουν με τις προσωπικές απόψεις του Γιώργου Παπανδρέου όσο αφορά στα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προστασίας ευάλωτων ομάδων. Θα έλεγα δε ότι συμπίπτουν περισσότερο από ότι με κάποιους υποψήφιους που έχουν πάρει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ. Εξάλλου η Δημοκρατική Αριστερά κια το ΠΑΣΟΚ κατεβαίνουν απο κοινού στις δημοτικές εκλογες και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Που βρίσκεται λοιπόν η αντίφαση;

Ο ανασχηματισμός οδήγησε τα μεταναστευτικά θέματα στην κ. Νταλάρα και εσάς στην απομάκρυνση από τον κ. Βούγια. Σας ενόχλησε αυτό;

Το έχετε διαβάσει λάθος. Ο ανασχηματισμός οδήγησε τόσο τον κ. Χρυσοχοΐδη όσο και τον κ. Βούγια σε Υπουργεία που μπορούσαν να προσφέρουν επίσης. Τα θέματα της μη νόμιμης μετανάστευσης παρέμειναν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και της νόμιμης μετανάστευσης στο Υπουργείο Εσωτερικών. Στο σχήμα αυτό προστέθηκε η Υφυπουργός Μετανάστευσης στο Υπουργείο Εργασίας που θα έχει έναν εποπτικό/συντονιστικό ρόλο, ως επισπεύδον Υπουργείο. Εγώ γιατί θα έπρεπε να ενοχληθώ; Οκ, εάν κάτι με αγχώνει είναι ότι επειδή πάντα μετά τον ανασχηματισμό ακολουθεί μια περίοδος αμηχανίας, στο θέμα της άτυπης μετανάστευσης σημειώνεται μια καθυστέρηση για την οποία δεν έχουμε την πολυτέλεια.

Η κ. Νταλάρα δέχτηκε έντονη κριτική για τη θέση της. Αισθανθήκατε δικαιωμένη;

Μα τι λέτε; Η κ. Νταλάρα είναι μια χαρά και έχει ένα χαρακτηριστικό εξαιρετικά σημαντικό για αυτή τη θέση: δεν είναι πολιτικός καριέρας και συνεπώς δεν δρα υπό το φόβο του πολιτικού κόστους. Από την πρώτη στιγμή είχαμε στενή συνεργασία και η ομάδα που τη στελεχώνει αποτελείται από τους καλύτερους. Το πρόβλημα, αν θέλετε να υπάρξει οπωσδήποτε ένα πρόβλημα, είναι ότι δεν θα έπρεπε το θέμα της μετανάστευσης να διαμοιράζεται σε πέντε Υπουργεία και κάθε Υπουργός να άσκει τη δική του πολιτική ανάλογα με τις προτεραιότητες του Υπουργείου του. Γίνονται βήματα αλλά όχι τόσο σθεναρά όπως θα έπρεπε. Χάνουμε πολύτιμο χρόνο, αλλά και χρήματα, ξέρετε. Διότι με αυτά και αυτά δεν απορροφούνται κονδύλια από την ΕΕ.

Τόσες αλλαγές και τόσες διαφορετικές θέσεις σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Πολλοί θεωρούν κακό το γεγονός ότι πουθενά δεν "στεριώσατε". Εσείς τι αποκομίσατε από αυτή την πορεία;

Ετσι λένε για μενα; Και υποθέτω οτι ο όρος «στεριώνω» χρησιμοποιείται με την έννοια του «βολεύομαι» Δηλαδή θα ήμουν αρεστή, κατά τα μυαλά τους και την ηθική τους, αν ακολουθούσα πχ τον κ. Βουγια στο επόμενο Υπουργείο; Γιαυτό η χώρα μας είναι σε αυτή την κατάσταση, επειδή υπάρχουν αυτές οι αντιλήψεις περί βολέματος. Εγώ, λυπάμαι, αλλά δεν συντάσσομαι με αυτή τη λογική. Από το «βολευτώ» σε μια θέση, από την οποία δεν θα είχα να προσφέρω διότι δεν έχω γνώση του αντικειμένου, προτίμησα να ολοκληρώσω το μεταπτυχιακό μου στο Λονδίνο με θέμα την Παγκόσμια Μετανάστευση.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις-επιθέσεις που δεχτήκατε για την επικείμενη εκπομπή στη ΝΕΤ, βρεθήκατε στο Λονδίνο. Ήταν επιλογή σας ή κάτι που έπρεπε να γίνει "για το κοινό καλό";

Θα πήγαινα κάποια στιγμή απλώς δεν ήταν να συμβεί φέτος. Η απόφαση ελήφθη μέσα σε λίγες ώρες. Προφανώς και το αποφάσισα υπό το βάρος του κατ’ εξακολούθηση δημόσιου λιθοβολισμού. Για το δικό μου καλό έφυγα. Για να διατηρήσω την ψυχική μου υγεία και διανοητική μου επάρκεια.

Ποιο είναι το πλάνο δράσης σας για το άμεσο -και όχι μόνο- μέλλον;

Ποιος ξέρει;

Για την ώρα με απασχολεί να εκπροσωπηθούν όλες οι φωνές των κατοίκων της Αττικής. Με απασχολεί να σταματήσει η διολίσθηση της χώρας σε φασιστικές ρητορικές οι οποίες οδηγούν βέβαια σε φασίζουσες πρακτικές . Με απασχολεί το να μην γίνει και η υπόλοιπη Αττική μήτε Ομόνοια, που σωρεύονται κάθε λογής αποκλεισμένες κοινωνικές ομάδες και ο μόνος τρόπος επιβίωσής τους είναι η προσφυγή στην παρανομία, αλλά μήτε Άγιος Παντελεήμονας, όπου διάφορες ακροδεξιές οργανώσεις αυτοδικούν εις βάρος των κατοίκων της περιοχής, με απόλυτη ευθύνη της παρούσας ηγεσίας της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ κατεβαίνει ως υποψήφια περιφερειακός σύμβουλος στον κεντρικό τομέα Αθήνας με το συνδυασμό του Γρηγόρη Ψαριανού "Αττική Γη" του κόμματος

13 σχόλια:

 1. Αφού έφυγες κάτσε εκεί που είσαι να βοηθησεις τους Εγγλέζους με την μετανάστευση. Πιστεύω τώρα βλέπεις πως ούτε για πλάκα δεν απλώνεις σεντόνι με πραμάτειες στο κέντρο του Λονδίνου. Δεν συζητώ για τα υπόλοιπα τύπου ξαπλώνω και κατουράω όπου βρω.

  Το πρόβλημα σου είναι να μην γίνουν και άλλες γειτονιές σαν την Ομόνοια και τον αγ Παντελεήμονα. Τί έγινε; Έφτασαν οι λαθραίοι μέχρι την Κηφισιά και το Κολωνάκι και ενοχλήθηκαν οι προοδευτικοί. το πρόβλημα κοπελιά είναι να επανέλθουν στην κανονική τους κατάσταση η Ομόνοια και ο Αγ. Παντελεήμονας. Όχι να τους κρατήσετε να τους λουζόμαστε εμείς και να μας λέτε και ρατσιστές και από την άλλη να κοιτάμε μην πάνε παραδίπλα και ενοχλήσουν τον προοδευτικό αντιρατσιστή.

  Πάντως ένα ψώνιο με την δημοσιότητα το έχουμε έτσι; Ηθοποιός, μετά και καλά σύμβουλος Βούγια, τώρα υποψήφια. Μην και δεν είμαστε στην επικαιρότητα.

  Εάν μπορούσες να προσφέρεις θα μίλαγες καταρχήν αλλιώς. Η χαρτούρα σας ούτε και μας ενδιαφέρει. Ούτε σχέδιο έχετε, ούτε τίποτα. Ένας χρόνος πέρασε από τις εκλογές και η κατάσταση είναι χειρότερη από πριν. Το ψώνιο σας μόνο κάνετε και αυτό είναι όλο.

  Όσο περί αντιπροσώπευσης όλων των κατοίκων μάλλον κάτι έχεις καταλάβει λάθος. Ψηφίζει αυτός που είναι εντάξει και στις υποχρεώσεις του. Να μιλάει επίσης και την γλώσσα, να ξέρει τί ψηφίζει. Ο κάθε λαθραίος που έρχεται δεν είναι κάτοικος επειδή αποφάσισε να κάνει κατάληψη σε κάποιον δημόσιο χώρο και να τον μετατρέψει σε δημόσιες τουαλέτες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η καλπάζουσα παρακμή, έχει ανατινάξει πλέον τα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής στο κέντρο της Αθήνας. Άνθρωποι από διαφορετικούς πολιτισμούς, οι περισσότεροι επιβιώνοντας παρασιτικά σε βάρος των άλλων, συνθέτουν το σκηνικό της εγκληματικότητας, της ανομίας και του κινδύνου στη δημόσια υγιεία.

  Οι Αθηναίοι, παρατηρούν την απαξίωση και την υποβάθμιση της γειτονιάς τους, φοβισμένοι και κλεισμένοι μέσα στα σπίτια τους. Εκτός από τις πλημμυρίδες των λαθρομεταναστών, αντιμετωπίζουν το σφυροκόπημα της συντεχνίας ΜΜΕ-κομμάτων, που έχει καταφέρει να τους καταστήσει τη "φασίζουσα μειοψηφία" που απλά οχλαγωγεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Απο σύμβουλος υφυπουργού, ανθρώπου της εξουσίας, σε ψηφοδέλτιο βουλευτή της αριστεράς και μάλιστα αντιεξουσιαστή υποψήφιο. Τι σας οδήγησε σε αυτή την απόφαση;

  ΤΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΠΗΔΗΜΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Φερτε κ αλλους λαθρομεταναστες.

  Δεν φτανουν τοσοι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Απροπό: (+) Μην ξεχάσετε, όσοι ψηφίσετε Ψαριανό, να “σταυρώσετε” και την Αφροδίτη Αλ Σαλέπι διά να δείξετε στο περίγυρό σας το πόόόόόόσο μεγάλον τον έχετε!
  Τον “αντιρατσισμό” ρε κουτά!

  (από blog McMamus Sessions)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αυτή είναι η πουστοδημοκρατία!!!

  Έχουν αποφασίσει την γενοκτονία και εξόντωση του παχύσαρκου, αφελούς ελληνικού λαού και την αντικατάσταση του με άλλους λαούς.
  Όποιος δεν το έχει καταλάβει αυτό είναι απλά βλάξ!!

  Είμαστε υπό κατοχή. Ας αντιληφθούμε ορισμένα πράγματα και ας αυτοοργανωθούμε. Ν' αρχίσουμε έστω καθαρίζοντας ο καθένας τον δρόμο του. Να βρωντοφωνάξουμε το δεύτερο ΟΧΙ...

  Κινητήριος μοχλός της ζωής όλων μας πλέον, πρέπει να είναι το ΜΙΣΟΣ και η ΕΚΔΙΚΙΣΗ!!!! Τέρμα οι χαζοχριστιανούλικες, αστούλικες ανθρωπιστικές, αστικές, πουστοδημοκρατικές αντιλήψεις.

  Μίσος για όλους τους ξένους και τους αριστεριστές διεθνιστές πουστοδημοκράτες που τους έφεραν εδώ.

  Α ρε κρεμάλες που θα στηθούν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ, ΕΞΟΠΛΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ "ΕΧΕΤΕ ΔΙΟΡΙΑ 1-2 ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ! ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΟΤΙ ΟΠΛΟ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ! ΟΣΟΥΣ ΦΑΜΕ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΦΑΝΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ, ΜΕ ΟΛΑ Τ' ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΔΗΛΑΔΗ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΙΤΑΛΟΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΚΑΝΑΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΕΠΕΙΔΗ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΣΤΑ ΙΣΑ ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΕΝΑΝ ΜΠΑΜΠΕΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ; ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Σας έχουν τσακίσει τα κόκαλα τα ΜΜΕ, βλέπετε την πρόκληση γύρω σας,τα νυκτερινά κέντρα, τα καλάθια με τα λουλούδια, τους ατάλαντους «ηθοποιούς», «τραγουδιστές», τηλεπερσόνες, ποδοσφαιρο-μπασκετμπωλίστες, να φοροδιαφεύγουν, να τρώνε με χρυσά κουτάλια και σας έπεισαν ότι φταίνε οι μετανάστες. Κακομοίρηδες και θλιβεροί...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Πανηλίθιε ανώνυμε των 5.16 αυτό που βλέπουμε σε live και όχι στην τηλεόραση, την οποία όπως βλέπω παρακολουθείς ανελλιπώς, είναι άπειρους λαθραίους που εγκληματούν, που δεν δουλεύουν και που δεν σέβονται τίποτα. Βλέπω άπειρες μουσουλμανες με τα μαντίλια, τα οποία δεν έχω καμία πρόθεση να σεβαστώ ως πολιτιστικό στοιχείο, γιατί σε αυτή την ήπειρο οι γυναίκες αγωνίστηκαν για πέντε δικαιώματα και δεν θα έρθουν τώρα οι κάφροι να μας τα επιβάλουν. Δεν ανέχομαι άνθρωποι με τους οποίους συνυπάρχω να φέρονται ως τριτοκοσμικοί κανίβαλοι, να φτύνουν και να χέζουν όπου βρουν, να έχουν τις γυναίκες τους δουλάρες και όλο αυτό να το λέμε πολυπολιτισμικότητα.
  Αν νομίζεις πως το 1.000.000 και που έχει αριβάρει με τιμές στο κέντρο της Αθήνας δεν επιβαρύνει την οικονομία μας κάποιο πρόβλημα έχεις. Και την οικονομία επιβαρύνει και την κοινωνία διαλύει. Άντε πήγαινε σε κανένα σχολείο του κέντρου, όπου αν βρεις τρεις Έλληνες μαθητές μέσα σε κάθε τάξη θα είσαι τυχερός και μετά έλα να μου πεις πως θέλεις να στείλεις το παιδί σου σε αυτό το σχολείο και πως ως φορλογούμενος δεν επιβαρύνεσαι με την εκπαίδευση του κάθε μπίχλα που ήρθε συν εβδομήντα γυναιξί και τέκνοις και έκανε κατάληψη.

  Άντε κουτορνίθια ανοίξτε τα μάτια σας και καταλάβετε πως η Αθήνα είναι σε κατάληψη και πως σιγά σιγά βέβαια αυτοί απλώνονται. Γι'αυτό τώρα τους έπιασε και η πρεμούρα κάτι να κάνουν. Η κατάσταση πάει πέρα από τον Αγ. Παντελεήμονα. Να δω πώς θα τους μαζέψουν τώρα που η μισή Ασία και Αφρική βρίσκονται εδώ με τις ευλογίες της κάθε ανεύθυνης Αλ Σάλεχ, που έχει το θράσος να ζητάει και ψήφο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. κα.αλ σαλεχ κλειστε παρακαλω την σελιδα σας για να μην εχουν χωρο να εκφραζουν αποψη ατομα ανεγκεφαλα που εκτως των αλλων κακοποιουν την ελληνικη ιδεα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Πολύ "δημοκρατικές" οι αντιλήψεις των δήθεν προοδευτικών. Όταν δεν συμφωνούν με τις απόψεις άλλων καταλήγουν πάντοτε και παντού στο "κατεβάστε το σχόλιο" και "κλείστε την σελίδα".

  Αυτό αγαπητοί λέγεται φασισμός αν δεν το έχετε καταλάβει. Δεν εξεπλάγην βέβαια με τις αντιδράσεις σας. Κομπλεξικά ημιμαθή ανθρωπάκια, τα οποία προσπαθούν να φανούν μέσα από ακραίες θέσεις.

  Σας αρέσει δεν σας αρέσει αυτό που σας λέμε εμείς οι κάτοικοι της πειροχής είναι η αλήθεια. Πορνεία, πρέζα, κλεψιές και βρωμιάρηδες δεν θέλουμε στην περιοχή μας. Αν τους θέλετε τόσο πολύ μαζέψτε τους σπίτι σας. Κηδεία με ξένα κόλλυβα δεν θα κάνετε φασισταριά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΤΟ 6% ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΟΥΣΤ ΜΩΡΗ ΠΑΛΙΟΚΑΡΙΟΛΑ


  ΤΑ ΤΣΕΠΩΝΕΙΣ ΠΑΧΥΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥΡΗ ΜΕ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΚΥΡΗΓΜΑΤΑ.

  ΠΑΛΙΟΨΩΝΑΡΑ. ΗΘΟΠΟΙΑΚΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΠΟΥ ΚΩΛΟΤΡΙΒΕΣΑΙ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή