Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Κάποια ερωτήματα σχετικά με το άρθρο της κα Ακρίτα

Η κα Ακρίτα, την οποία σέβομαι ως προσωπικότητα και εκτιμώ ως πέννα, στο σχετικό άρθρο της καταλογίζει στον κ. Τατσόπουλο «βλακεία», τονίζοντας ότι το Facebook είναι δημόσιο βήμα και συνεπώς θα πρέπει κανείς να προσέχει τι γράφει και να μη νιώθει ελεύθερος να κάνει «χαβαλέ» (sic).

Θα μπορούσα ενδεχομένως να συμφωνήσω με το άρθρο (διατηρώντας πολλές επιφυλάξεις για τους λόγους που θα εξηγήσω στη συνέχεια) αν το «ζήτημα Τατσόπουλου» ήταν και το μοναδικό του είδους. Αλλά δεν είναι...

Και θα ρωτήσω την κα Ακρίτα με κάθε ειλικρίνεια... (γιατί δεν έχουμε πια την πολυτέλεια των κεκαλυμμένων φράσεων) ... κι εγώ «χαβαλέ» είχα κάνει; και η κα Δραγώνα, «χαβαλέ» είχε κάνει; και τα παιδιά που ξυλοφορτώνονται σε διάφορες πλατείες «χαβαλέ» είχανε κάνανε;

Εάν θέλουμε να επιρρίψουμε ατομικές ευθύνες που οφείλονται σε προσωπικό σφάλμα, εγγενής αδυναμία ή κάποιον τυχαίο εξωγενή παράγοντα … είναι εύκολο. Πάντα θα βρίσκεται κάποιος λόγος (αλλά μήτε αίτιο, μήτε αιτιατό) - ο Πέτρος είναι βλάκας, εγώ ελαφρών ηθών, τα παιδια μετανάστες κοκ... είναι όμως και αποτελεσματικό; Θα διώξει το διάβολο που εγκαθίσταται με βήμα γοργό στη χώρα μας και στις ζωές μας; ... φοβάμαι πως όχι. Το να προσποιούμαστε, στον εαυτό μας πρωτίστως (διότι αναγνωρίζω τις καλές προθέσεις της κα Ακρίτα) ότι κάτι δεν συμβαίνει, δεν σημαίνει ότι παύει να υφίσταται.

Σε κάθε περίπτωση, το Facebook ως ανοιχτό φόρουμ, είναι ένας αμιγώς πολιτικός χώρος και μας το τόνισαν αυτό τα γεγονότα στην Αίγυπτο, στην Τυνησία, αλλά και ο αγώνας που γίνεται στη Κίνα για ελεύθερο διαδίκτυο. Δεν συγκρίνω τις καταστάσεις, απλώς τις επικαλούμαι για να τονίσω τη σημασία του ελεύθερου διαδικτύου. Εκτιμώ ότι όσοι διατηρούν τη σελίδα τους ως φόρουμ έχουν επίγνωση των λεγομένων του, αλλά το Facebook όπως και γενικά το διαδίκτυο έχει τους δικούς του κανόνες. Απαιτεί αμεσότητα, πραγματικό διάλογο, επιβάλλει το χιούμορ και δεν αποδέχεται το ξύλινο ή στρογγυλεμένο λόγο. Δεν κάνεις δηλώσεις μέσα από το διαδίκτυο. Ξεκινάς από τη φράση του συνομιλητή σου κι ακολουθώντας το συλλογισμό του, προσπαθείς να προκαλέσεις τις βεβαιότητες του- ένθεν κακείθεν. Και για αυτό και διαφέρει από τα επίσημα ΜΜΕ.

Κι αλήθεια, το να δαιμονοποιείται το χιούμορ και να επιβάλλεται αυτολογοκρισία στο λόγο και αρα στη σκέψη, δεν είναι η αρχή της αποδοχής ενός λανθάνοντος (για την ώρα) φασισμού;

(Και επετρέψτε μου τον ενικό: Αύριο, Έλενα, κάποιο δικό σου κείμενο, απο αυτά που τόσο αγαπάμε, θα γίνει αφορμή μιας ακόμη δημόσιας «πατριωτικής» κατακραύγης, και δεν θα ευθυνεσαι προσωπικά για αυτό, ... αλλα θα είναι επειδή όταν κάποιος συνηθίσει τη γεύση του αιματος, δύσκολα να ικανοποιήσει τη δίψα του με κάτι αλλο.)

Δυο θέατρα σίγησαν μέσα σε τρεις ημέρες, το ένα διότι κάποιοι χούλιγκανς αισθάνθηκαν πρωτοφανώς ελεύθεροι να εισβάλλουν σε θέατρο- και γιατί όχι, άλλωστε; όποιος θέλει πλέον επικαλείται την πατρίδα και βιαιοπραγεί, γιατί όχι και οι οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας; Και το δεύτερο, επειδή κάποιοι ένιωσαν να θίγεται η πίστη τους- «κατέβηκε η βλάσφημη παράσταση» ζητωκραυγάζουν γνωστά για τη δράση τους ιστολόγια που είχαν ασχοληθεί και με όλα τα λοιπά «φλέγοντα» ζητήματα ! Τι άλλο περιμένουμε να συμβεί για να αντιληφθούμε ότι σήμερα είναι η σειρά του Πέτρου, αύριο της Έλενας, μεθαύριο της Μαρίας κι η λίστα δεν θα έχει τελειωμό…; Τι αλλο περιμένουμε να συμβεί για να λειτουργήσουν τα αντανακλαστικά της Πολιτείας αλλα και του καθ’ ενός μας ατομικά;

35 σχόλια:

  1. Το θέμα μάλλον έχει να κάνει περισσότερο με το Φόβο (μέρα που είναι). Φοβόμαστε τον Άλλο, το Διαφορετικό. Δεν είναι δυνατόν (στο μυαλό ορισμένων) ένας τέτοιου βεληνεκούς ήρωας να είναι αλλοδαπός ή ομοφυλόφιλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλως περιέργως, σήμερα στη δουλειά μου υπήρχε κάποιος που συμμεριζόταν την άποψη της κ. Ακρίτα. Ότι κοινώς, όταν γράφεις στο facebook ή στο internet γενικότερα πρέπει να είσαι προσεκτικός.

    Το σκέφτομαι από δω, το σκέφτομαι από εκεί, αλλά δε μου βγαίνει. Δεν ξέρω το σκεπτικό ποιο είναι. Γιατί στην τελική το τί είναι "προσβλητικό" ποιος το ορίζει ακριβώς; Για παράδειγμα εμένα με ρώτησε κανείς, όταν ο Άνθιμος είπε το αμίμητο "μαύρισε το μάτι μου", και έπαιξε σε όλα τα κανάλια, πόσο μπορεί να προσβλήθηκα εγώ ή σίγουρα πόσο μπορεί να προσβλήθηκαν οι αλλοδαποί στους οποίους αναφερόταν;

    Και στην τελική, για να διαβάζεις το σχόλιο του Τατσόπουλου σημαίνει πως τον παρακολουθείς, ή είσαι φίλος του ή κάτι; Πήγα εγώ σε site της χρυσής αυγής ή σε προφίλ χρυσαυγίτη για να κάνω ιστορία επειδή γράφει αυτά που γράφει;

    Συγνώμη κι όλας, αλλά είναι πιο προσβλητικό να σου προσβάλλουν τη νοημοσύνη (βλ. καθημερινές αναρτήσεις με σοβαρό τόνο σε ακροδεξιά και εκκλησιαστικά blogs/sites/profiles), παρά να σου "θίξουν" τον εθνικό ήρωα και μάλιστα σε επίπεδο χαζό-αστείου. Και ακριβώς επειδή ξέρω ότι ζω σε μία Δημοκρατία και σέβομαι την ελευθερία λόγου και την άποψη του άλλου, δεν μπαίνω σε αυτά τα blogs/sites/profiles γιατί ξέρω πως θα βριστώ. Αυτό όμως από το να ζητάω να "προσέχουν" τι γράφουν δημοσίως, απέχουν πολύ μεταξύ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ και με την ανάρτηση και με τα σχόλια.
    Ας μην τους επιτρέψουμε να βάλουμε μόνοι μας φραγμό στη σκέψη και στο λόγο μας.
    Αυτοί που ονειρεύονται το χειμώνα του 1933 στο Βερολίνο,ή την άνοιξη του 1967 στην Αθήνα ,οι κάθε χρώματος νοσταλγοί των ολοκληρωτικών καθεστώτων δεν θα περάσουν!
    Έκανα repost (όχι μόνο εγώ) στο google buzz.
    http://bit.ly/gmsEkh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί οι περισσοτερες αραβικές χώρες είναι τόσο φτωχές και έχουν οικονομίες που καταρρέουν?

    Τι φταίει? Μα φυσικά το ισλάμ.

    Οι λόγοι είναι οι εξής:

    Η Ραγδαία αύξηση του πληθυσμού σε άγονες χώρες με κακές υποδομές,και κρατικά ελεγχόμενες οικονομίες. Η αύξηση του πληθυσμου που οφείλεται κυρίως σε θρησκευτικούς λόγους
    (ισλαμ).

    Ακόμα και αν η οικονομία αναπτύσσεται με ρυθμούς 5% το χρόνο, δεν είναι δυνατόν να συντηρηθεί ή τοσο μεγάλη αύξηση του πληθυσμού.Έτσι, οι μισθοί παραμένουν χαμηλοί, η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

    Αν λοιπόν θέλουν να ζουν με καλύτερες συνθήκες, ας κάνουν πιο λίγα παιδιά. Εάν κάνεις 8 παιδιά, και δεν μπορείς να τα συντηρήσεις, μετά κατηγορείς για ότι σουφταίει τη δύση και το ισραήλ.

    Τι προτείνουμε?

    Οι μουσουλμάνοι ας κάνουν 1-2 παιδιά όπως οι ευρωπαίοι.

    Να αποκυρήξουν τη φονταμεταλιστική τους θρησκεία.

    Να φιλελευθεροποιήσουν τις οικονομίες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΕΙΣΑΙ ΑΛ ΣΑΛΕΧ

    ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΚΟ ΚΣΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΥΠΟΚΡΙΝΟΜΕΝΗ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

    ΕΙΔΙΚΑ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ.

    ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΩΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ, ΒΡΗΚΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΛΕΦΤΑ.

    Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΩΝ ΜΚΟ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΨΩΜΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.

    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΤΣΕΠΩΝΟΥΝ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΔΗΘΕΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με χαρα παρατηρουμε οτι η γνωστη επιστημονας Αλ Σαλεχ αρθρογραφει και εδω σχετικα με ζητηματα που αποκαλει αφενος "φλεγοντα" ειρωνικα,αλλα καταπιανεται μαζι τους αφετερου.
    Φυσικα και εμεις οι ταπεινες «φασιστικες κατσαριδες»,οπως μας αποκαλεσε ο συντροφος Τατσοπουλος,δεν μπορουμε να απαντησουμε «λογικα» στα αδιασειστα «επιχειρηματα» της!
    Επειδη λοιπον εμεις οντως ειμαστε πολυ φασιστες,προτρεπουμε την κυρια (ή δεσποινιδα;) να προσπαθησει να γραψει στο Facebook κατι κακο πχ. για τον Κεμαλ και μετα να πει στους αγαπητους μας Τουρκους «ξερετε,μια πλακα εκανα,ειστε φασιστες αν δεν σας αρεσει».
    Υπαρχουν βεβαια και αλλα πολλα παρομοια παραδειγματα.
    Οσο για την εξαιρετικη,καλλιτεχνικη και βαθυτερων νοηματων «παρατσταση» που καποιες «θρησκοληπτες κατσαριδες» κατεβασαν,τη συγχαιρουμε για την προοδευτικοτητα της:Ειναι αλλωστε η ιδια,με εναν σκηνοθετη που τις προαλλες,αναφερομενος στην επιθεση των οπαδων του Ολυμπιακου,ειπε επι λεξει:
    «Μονο επι Χιτλερ γινονταν αυτα και απο μουσουλμανους…και καλα αυτοι εχουν δικιο να τα σπανε,γιατι θιγεται ο Μωαμεθ»!
    Φυσικα φιλτατη Αλ Σαλεχ και λοιπη διανοηση,οταν θιγεται ο Μωαμεθ επιτρεπεται και να σας σκοτωσουν!
    Οταν ομως θιγεται ο Χριστος,ειναι σκοταδιστες και οπισθοδρομικοι οσοι αντιδρουν!
    Προκειται ξεκαθαρα,για μια λαμπρη εκφραση της δημοκρατιας και των δικαιωματων,οπως μονο ιερα τερατα της κουλτουρας γνωριζουν και διδασκουν σ’εμας τους αδαεις.
    Ερρωσθε και παντα επιτυχιες στο κυνηγι τον φασιστων,που δεν σας αφηνουν να βρισετε ελευθερα τον Κολοκοτρωνη και τον Χριστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νομίζω πως το σχόλιο από το ellinaki με καλύπτει απόλυτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. trava kane kamia pipa ston Vougia i ston Psariano kai ase tin Akrita gt den eisai aksia na tin krineis..Einai morfwmeni,aksioprepis kai KURIA,ta akrivws antitheta apo esena diladi..Kariola.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η γεννητικοτητα της ευρωπης μειωνεται σημαντικα ενω η γεννητικοτητα του τριτου κοσμου αυξανεται ραγδαια.

    Εαν δεχτουμε στην ευρωπη τους τριτοκοσμικους αυτο θα σημανει το τελος της δυσης και τη καταρρευση της ευρωπαικης οικονομιας.

    Δεν μπορουμε να συμβιωσουμε με τους τριτοκοσμικους αφρικανους και αραβες μουσουλμανους.

    Εχουμε διαφορετικη και ανωτερη κουλτουρα.

    Η μαζικη εισροη ισλαμιστων θα οδηγησει σε καταστροφη.

    Ολοι οι αγωνες για χειραφετηση και ισα δικαιωματα για τις γυναικες θα εξαφανιστουν υπο την επικρατηση του ισλαμ.

    Θα επικρατησει ο θρησκευτικος φανατισμος του ισλαμ που θα οδηγησει σε πολιτιστικη, οικονομικη και κοινωνικη καταρρευση του δυτικου κοσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στείλτε τον Μάινα να ρουφήξει τις γκαβλέτες των πακιστανοσομαλών. Στείλτε και τις γυναίκες της νεολέρας του ΣΥΡΙΖΑ να ξεπρήξουν τους γενετικούς αδένες των λαθροταλιμπάν. Καλύτερα αυτό παρά να βγαίνουν και να βιάζουν τις κόρες και τις γυναίκες του κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τραβα γυρνα κανα πορνο που ειναι κ ειδικοτιτα σου και ασε τις φιλοσοφικες συζητησεις για αλλους.κομπλεξαρα..φαινεται οταν ησουν μικρη τα ελληνακια δεν σε εκαναν παρεα επειδη εισαι μαυριδερη και στραβοδοντα και σου 'χει μεινει το απωθημενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πω πω πω κακία που έχει μαζευτεί στα σχόλια! Γεμάτη αισχρές σεξουαλικές ατάκες, που συνήθως πηγάζει από παρατεταμένη αγαμία ή ανικανότητα ή βεβαίως βεβαίως καταπιεσμένη σεξουαλικότητα.

    Αγάπη βρε κομπλεξικοί... Αφεθείτε ελεύθεροι λιγάκι, κάντε έρωτα με όποια (ή όποιον) επιθυμείτε! Θα φύγουν και τα νευράκια και θα χαμογελάσει λίγο το χειλάκι σας. Κρίμα είναι να σας καταπιέζει η ελληνορθόδοξη αγωγή σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι ΜΚΟ που συνεργαζόσουν πόσα πήρανε για να καταστρέψουν την ελληνική κοινωνία; Γι'αυτό λυσσάξατε τόσα χρόνια με δαύτους. Γιατί για εσάς ήταν η δουλειά σας, το ψωμί σας. Πληρωνόσασταν για αυτό. Όχι πως δεν το είχαμε καταλάβει πως ανεπάγγελτοι σαν και του λόγου σου ή του Κωνσταντίνου ή άλλων τεμπελχανάδων, λαμόγια ολικής θα βρίσκανε την οποιαδήποτε ευκαιρία να βγάλουν χρήματα πουλώντας ανθρωπισμό. Άντε φύγε από εδώ και εσύ και οι όμοιοι σου παλιολαμόγια που μου το παίζατε τόσα χρόνια προοδευτικοί για να τα μασάτε κανονικά από χίλιες πλευρές. Πώς βρήκες τα λεφτά για τα μεταπτυχιακά κοπελιά; Πόσο έχεις δουλέψει ως ηθοποιός; Το δούλεμα τελείωσε. Καλύτερα βούλωσε το πριν ξεφτιλιστείς άλλο. Βγάλατε χρήματα στις πλάτες τις δικές μας και των λαθραίων βέβαια. Είστε ξεφτίλες, όχι ανθρωπιστές. Ανθρωπάκια γεμάτα κόμπλεξ, φιλοχρήματα και ανόητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς 7.33
    Εμείς αγαπητέ σεξ κάνουμε και γι'αυτό έχουμε και καθαρό μυαλό και μπορούμε να σκεφτούμε δυο πραγματάκια. Το ποιός δεν κάνει σεξ και του έχει θολώσει το κεφάλι φαίνεται. Η αγαμία έχει χτυπήσει τους αλληλέγγυους, οι οποίοι είναι ολοφάνερο πως είτε ως αδελφάτα είτε ως αγάμητες γεροντοκόρες, είτε ως ανώμαλοι παιδεραστές ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν να πηδήξουν. Και τί πιο εύκολο θύμα από όλους αυτούς τους εξαθλιωμένους. Η αγαμία και η ανωμαλία βασιλεύει στις ΜΚΟ και τους αλληλέγγυους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μα είναι δυνατόν ακόμη κι αν διαφωνείτε να επιτίθεστε με τόσο χυδαίο τρόπο;

    Δεν την γνωρίζω την Αφροδίτη, ούτε και της έχω εμπιστοσύνη στην τελική. Αλλά οι επιθέσεις σας είναι αισχρές, γεμάτες καχυποψία και μίσος.

    Πάω να δώσω καμιά φορά το εισητήριο μου στον επόμενο στο μετρό και ούτε που με κοιτά, λες και του δίνω πρέζα. Δε μιλάμε μεταξύ μας ούτε με τους γείτονες. Και μετά μας φταίνε οι ξένοι. Βρίκαμε την αιτία όλων των δεινών μας. Βαράτε τους, όπως στον άγιο Παντελεήμονα. Μαζί και όσους τους υπερασπιστούν. Διαίρει και βασίλευε. Διοτί οι πραγματικοί φταίχτες είναι ανέγγιχτοι. Και βασιλεύουν κυριολεκτικά. Μόνο οι βάρβαροι μη-έλληνες Ισλανδοί κατάφεραν συλλογικά να απαγγελθούν κατηγορίες ακόμη και στον πρωθυπουργό τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αφροδιτη ασε τις αμπελοφιλοσοφιες και τις γκρινιες και κοιτα να μαζευτεις λιγο.Ημουν φιλος σου στην προσωπικη σου σελιδα στο facebook,οχι φυσικα επειδη συμφωνω μαζι σου,αλλα γιατι ειναι ενδιαφερον να παρατηρει καποιος την ψυχοσυνθεση σου η οποια ειναι διαταραγμενη.Και δεν το λεω για να σε προσβαλω αλλα ετσι ειναι,και γενικα ακουγεται πολυ οτι πασχεις απο ψυχολογικα και εισαι γεματη κομπλεξ.Απο τη μια θελεις να παριστανεις την ανοιχτομυαλη και μορφωμενη πολιτικη επιστημων και απο την αλλα οποιος διαφωνησει εστω και με ηρεμο τροπο με αυτα που πρεσβευεις,τον ειρωνευεσαι η τον βριζεις η τον διαγραφεις η και τα 3 πολλες φορες(οπως εκανες σε εμενα),γιατι απλα δεν ανεχεσαι καποιος να εχει αντιθετη αποψη.Αυτο πηγαζει απο την ελλειψη μορφωσης,αλλωστε στα μπαρ που δουλευες παλια,τι μορφωση να παρεις?Πραγματικα το μυαλο σου ειναι σαν να βρισκεται σε νηπιακη ηλικια.Και μετα απο ολα αυτα πληροφορεις τους διαδικτυακους σου φιλους οτι στενοχωριεσαι και θλιβεσαι επειδη οπως λες,η μιση Ελλαδα σε μισει...Αυτο ειναι αληθεια και οσοι δεν σε μισουν τους εισαι τουλαχιστον αντιπαθης με τετοια συμπεριφορα.Ανοιξε λιγο το μυαλο και τα ματια σου,δεν ειναι μονο η ενασχοληση με τους ξενους που σε κανει αντιπαθη,αλλα η ιδια η ασυναρτητη προσωπικοτητα σου.Ο πατερ Αντωνιος της Κιβωτου ειναι ενας ανθρωπος αγαπητος σε ολους(πραγματικα δεν πιστευω οτι υπαρχει ενας Ελληνας που να μην εκτιμαει αυτο τον ανθρωπο)ποροτι βοηθαει και παιδια λαθρομεταναστων καθως και τους γονεις τους.Παρολα αυτα,ακομα και οι ακροδεξιοι δεν εχουν κατι να προσαψουν σε αυτον γιατι εχει μια τοσο τρυφερη ψυχη,μια ευγενεια και ενα ηθος που κερδιζει τον σεβασμο.Κατι που εσυ δεν προκειται ποτε να καταφερεις στη ζωη σου,οσα χρονο και χρημα και αν φας για μεταπτυχιακα στο εξωτερικο.Ακομα και απο το παρον αρθρο φαινεται ποσο στενομυαλη εισαι..Καθεσαι και μπλεκεις την αποψη που διατυπωσε η Ακριτα με τις αποψεις που εχει ο κοσμος για σενα και τη Δραγωνα..Αληθεια τι κοινο σημειο εχεις εσυ και τα κειμενα σου με την Ελενα?Οσο για τον χαβαλε που εκανε ο Τατσοπουλος,ηταν δικη του εκφραση και η Ελενα απλως τη χρησιμοποιησε στο αρθρο της.Αν εισαι τοσο ανιδεη ωστε να αδυνατεις να καταλαβεις οτι χυδαια αστεια με ιστορικα προσωπα δεν κανουμε(κι αν κανουμε δεν τα κανουμε στο φβ)τοτε πραγματικα οι φημες που λενε για διχασμενη προσωπικοτητα πρεπει να εχουν δικιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμε 10:08

    Παλαιόθεν ουδεμία μάλλον ανάγκη μορφώσεως (προσοχή ΟΧΙ καταρτήσεως) ένοιωθε η καλίπυγος Αφροδιτούλα με τα εξαίσια οπίσθια που της προσέφεραν μέχρι το 2004 τα προς το ζειν.

    Μεταξύ malt whiskey, ρέμπεσκου αριστερισμού, μποέμ θεατρολογίας και αμπελογραφής Athens Voice, μάθαμε να υπερασπίζουμε "το δικαίωμα στο δικαίωμα" (δικά της λόγια)... Και καμία βεβαίως καμμία υποχρέωση (αφού όλοι πρέπει να μας χρωστάνε λόγω προχώ ιδεολογικής σύγχισης).

    Και φυσικά στο χρέος υπέκυψε με το αζημίωτο ο πρωην ιδεολογικός σύντροφος κος Βούγιας.

    Cherchez la bartender...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η Αλ Σαλέχ, ως γνωστόν εδώ κι ένα χρόνο παριστάνει την φοιτήτρια στο Λονδίνο Μεγ.Βρετανίας (για να πιάσουν και τόπο τα φράγκα των ΜΚΟ και να μην λένε το κορίτσι αγράμματο). Την συνέχεια την ξέρετε: μετά από ένα πτυχίο “φαστ φουντ”, τσουπ στο πλάι του Βούγια, με άλλον αέρα πια. Κι αέρα στα πανιά μας…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Mwri vrwma tou Islam,Afra tou Ibraim,me ton filarako sou ton Tatsopoulo den ta legate sto facebook??Ela twra,min vgazeis tin oura sou apeksw oloi exoume dei tis sunomilies sou me ton pousti..Na sou thumisw ti thruliki sou frasi-anafora sto ntokimanter"fish and chips και προπαγανδα..nice!"DIka sou logia den einai auta??Vevaia epeidi eisai kai eksupno koritsi,molis ksespase to skandalo,piges kai diegrapses amesws to sxoliaki sou(san tin gata pou prwta xezei kai meta ta kaluptei me xwma gia na min tin paroune xampari)..Tin patises omws giati to sxolio sou exei katagrafei kai auti ti stigmi kukloforei kai sto youtube kai tha kukloforisei kai suntoma stis patriwtikes efimerides!Ante vre tuxero,tha gineis epitelous diasimi!Meta apo auto tha katalavoun merikes akoma xiliades Ellinwn poia einai stin pragmatikotita i Afra AL Salech...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Θαύμα!!
    52 μέρες απεργία πείνας (με ραμμένα στόματα) και χαίρουν άκρας υγείας!
    Επιστήμονες (και τουρίστες ) ακόμα και από την Ιαπωνία, έρχονται στη πλατεία της Ακαδημίας για να δουν με τα μάτια τους το υπερφυσικό κατόρθωμα των τέως καθεστωτικών (και νυν πολιτικών προσφύγων) του Σάχη.
    Μαζί (με πολλούς ξένους επισκέπτες) φωτογραφίσαμε την περασμένη βδομάδα την κατασκήνωση των απεργών, αν και οι περισσότεροι έλλειπαν λόγω (Σαββατοκύριακου!) λιακάδας.

    Εκείνο όμως που μας τράβηξε την προσοχή ήταν το βάν (catering) Μαζικής Εστίασης που ήταν παρκαρισμένο απέναντι. Κοιτάζοντας όμως. προσεχτικά στα Τσαντήρια διαπιστώσαμε ότι το μηχανάκι των απεργών που έκανε τα delivery, ήταν υπό επισκευή(κλικ φωτό).

    Αυτό τα εξηγούσε όλα.
    Ε, είπαμε να παίξουν θέατρο για να πάρουν χαρτιά οι...αγωνιστές. Δεν θα πεθάνουν και της πείνας. Όλα κι όλα...
    Υ.Γ. Η μόνη μας απορία παραμένει γιατί είχαν σκάσει στα γέλια οι Γιαπωνέζοι!!!

    Ούτε μια απεργία πείνας δεν είστε άξιοι να κάνετε...κι εδώ ακόμη δουλεύετε τον κόσμο..
    http://adena-gr.blogspot.com/2011/02/52.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Να φύγουν οι Ξένοι φωνάζουν, μα μόλις πάνε στρατό τσουπ - να το βυσματάκι να φύγουν από τα σύνορα, από τον μπαμπά στρατιωτικό. Στο ΛΑΟΣ μέχρι και ανυπότακτο είχαν... Ούστ υποκριτές, ψευτο-εθνικιστές της δεκάρας. Και μόνο από τον τρόπο σας στα σχόλια φαίνεται πως ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΣΙΠΑ!!

    Την Αφροδίτη δεν την ξέρω, και προπαντώς σιχαίνομαι το πασοκ... Αλλά πιο πολύ σιχαίνομαι τέτοιες Άνανδρες επιθέσεις από δήθεν πατριώτες - τρομάρα σας, βουτυρομπεμπέδες, στρατόκαυλοι του καναπέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Όλοι έξω από τη χώρα. Νεκροί ή ζωντανοί, δεν με ενδιαφέρει καθόλου πλέον. Επιβίωση με κάθε κόστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, δεν απαιτεί τίποτε άλλο, παρά μόνο κονδύλια για την δημιουργία μερικών ακόμη σωφρονιστικών ιδρυμάτων, κέντρων συγκέντρωσης και “διαλογής” και επαναπροώθησης λαθρομεταναστών,
    σε συνδυασμό με τη δημιουργία στρατοπέδων καταναγκαστικών έργων
    για τους σκληρούς κακοποιούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. http://www.athensvoice.gr/the-paper/article/334/%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CF%87%CF%84%CE%AE-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%AD%CF%87%CF%81%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%BF

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πολύ έχετε ασχοληθεί όλοι σας με την συγκεκριμένη "κυρία". Για να έχεις άποψη, πρέπει να μπορείς και να δέχεσαι και να βλέπεις κάποια πράγματα πιο σφαιρικά και όχι φανατισμένα, όπως κάνει η συγκεκριμένη. Επιπλέον εμένα μου κινεί την καχυποψία πώς με σπουδές υποκριτικής, γυμνές φωτογραφίσεις και ένα πτυχίο....όταν το θυμίθηκε, να γίνεται κάποιος σύμβουλος υπουργού. Και μάλιστα με την αμεροληψία που τη διακρίνει στο θέμα που εκπροσωπεί! Επιπλέον μου κάνει εντύπωση πώς ένας άνεργος, όπως υποστηρίζει οτι είναι, βρίσκεται σήμερα στο Λονδίνο να σπουδάζει μεταπτυχιακά......μαλλον με την υποστήριξη της οικογένειας της να υποθέσω;; Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ, αυτοί είναι οι Σοσιαλιστές και αντιρατσιστές που λύνουν και δένουν στην Ελλάδα!

    Αλέξανδρος Μιχαηλίδης
    vitruvian78@hotmail.com

    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. καταρχάς κυρία Σαλέχ συνχαρητήρια για το ιστολογιό σας και μπράβο σας που δημοσιεύεται ακόμα και σχόλια αντιθετα η και υβριστικά,είναι ενας καλός τρόπος για να κάνουμε και συγκριση πρωσοπικοτητων γιατι η βρισια χαρακτηριζει την ιδεολογια και το ρατσισμό τους ο κόσμος σας αγαπάει και σας στηριζει Θελουμε να ζησουμε σε μια ελλαδα ελευθερη και δημοκρατικη μακρια απο σωβινισμους και μισαλλοδοξιες μια ελλαδα που κανενας ανθρωπος δεν θα απολογειται για τα θρησκευτικα η δημοκρατικα πολιτικα του πιστευω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. η δαιμονοποίηση οποιασδήποτε άποψης είναι στοιχείο δημοκρατικής ευαισθησίας; Γιατί άραγε όποιος πρεσβεύει κάτι το διαφορετικό να είναι ex officio καταδικαστεός στο πυρ το εξώτερο; Ποιός είναι αυτός ο οποίος αποτελεί τον τιμητή των πάντων; Ας προσέξουμε αδέρφια να μην απολέσουμε και τις τελευταίες αντιστάσεις μας ως μέλη μιας κοινωνίας η οποία τείνει πλέον να μην είναι ανεκτική σε οτιδήποτε διαφορετικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. σε συνέχεια από το προηγούμενο μήνυμα θαρρώ ότι η τοποθέτηση που έκανε ο φίλος μου το ελληνάκι, μιας και παρακολουθώ τις αναρτήσεις του , είναι απολύτως ορθή. Τέλος ας σεβαστούμε βρε αδέρφια τις όποιες απόψεις χωρίς ύβρεις και λάσπη. Για όνομα του θεού δεκτή η διαφορετική άποψη αλλά χωρίς υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Εντύπωση τέλος μου κάνει ότι η διαχειριστής του ιστολογίου επιτρέπει να αναρτηθούν όλα τα σχόλια ακόμη και τα πλέον υβριστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ manolis: απλως για να μην δημιουργούνται εντυπωσεις ... θα ηθελα να σας ενημερωσω πως οχι, δεν τα επιτρεπω ολα τα σχολια. Τα πιο ήπια επιτρέπω.

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. αν αυτά είναι τα πιο κόσμια αφροδίτη τότε ποιά είναι τα υβριστικά;έλεος πια με τα κάθε λογής φασισταριά που ανώνυμα βρίζουν και απειλούν και στο κάτω κάτω ας μηνξεχνάμε πως αληθές δεν είναι πάντα το εθνικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. και η δικια μου αποψη διαφορετικη ειναι απελαση στους λαθρομεταναστες τωρα (για τους ευαισθητους και υποκριτες παρανομοι μεταναστες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Το αντιεθνικό manolis είναι πιο αληθές δηλαδή; Πολύ έξυπνος είσαι.
    Η κα Σάλεχ να κάτσει στην Αγγλία να ξεστραβωθεί, να δει πώς έχουν εκεί τους μετανάστες και ειδικά τους λαθραίους, να μας πει πόσο λαθρομπάχαλο είδε σε αυτή την χώρα, πόσες απλωμένες πραμάτειες στα πεζοδρόμια, πόση πορνεία στον δρόμο, πόσα ναρκωτικά στο κέντρο του Λονδίνου χύμα και πόσους να αλληλοσφάζονται με χατζάρες μέσα στα μάτια του κόσμου. Να μας πει επίσης σε ποιό ακριβώς πανεπιστήμιο κατοικοεδρεύσανε λαθραίοι ζητώντας δικαιώματα (ιδέ Πολυτεχνείο και απόπειρα Νομικής) και σε ποιό μέγαρο έχουν ξαπλώσει την αρίδα τους περιμένοντας πότε θα πεθάνουν και κανείς δεν τους ενοχλεί. Να δούμε. Έμαθε τίποτα η Σάλεχ από την Αγγλία; Περιμένω πως το σχόλιο θα δημοσιευτεί και θα απαντηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μάλλον εσείς οι υποτιθέμενοι εθνικιστές θα πρέπει να ταξιδέψετε στο Λονδίνο(ή οπουδήποτε!), θα σας κάνει καλό. Να κάνετε καμία βόλτα στις φτωχές συνοικίες, να σας πάρουν και στο κυνήγι τίποτε "white power" καθάρματα-συνάδελφοί σας όπως κάνετε στον Άγιο Παντελεήμονα να δείτε τα πράγματα από την Άλλη πλευρά...

    Αλληλεγγύη βρε Νεάντερταλ!! ...που είστε όλο μίσος και κακία απέναντι (εννοείται) στα φτωχαδάκια ξένους (γιατί με κανα μαφιόζο "να" σας πάει...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Εισαι με λίγα λόγια μεγάλη βρωμιάρα.
    Σταμάτα να κλέβεις και να εμπαίζεις τον Ελληνικό λαό
    Θα φύγετε νυχτα κι εσυ και η κυβερνηση που σε διόρισε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. σχετικά με όλα τα γεγονότα (ντοκιμαντέρ σκαι , απεργούς πείνας λαθρομετανάστευση κλπ) θα πρέπει ορισμένοι να αναρωτηθούν μήπως ρίχνουν νερό στο μύλο του Καρατζαφέρη.η απουσία πολιτικής σε θέματα λαθρομετανάστευσης οδηγεί τη χώρα σε ακραίες απόψεις.εάν έχουμε επεισόδια όπως λέμε και αν έχουμε νεκρούς κλπ μην εκπλαγείτε αν τα κόμματα της αριστεράς εξαφανιστούν από τη βουλή ( τουλάχιστον τα μικρά)
    το ΠΑΣΟΚ καταρρεύσει και ο Καρατζαφέρης πάρει πάνω από 10% και κυβερνήσει μαζί με το Σαμαρά.οπότε καταλαβαίνεται που θα οδηγηθουν τα πράγματα.
    ακόμη έχω να επισημάνω ότι γεγονότα όπως η δολοφονία Γρηγορόπουλου και η "υπόθεση Υπατία " δεν γίνονται χωρίς την ανάμειξη μυστικών υπηρεσιών που ωθούν τις δυνάμεις της αριστεράς σε ρόλο προβοκάτορα υπέρ της εξυπηρέτησης συμφερόντων.
    π.χ. η δολοφονία Γρηγορόπουλου έφερε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία αφού ο αρχηγός του από μόνος του δεν ήταν ικανός.τώρα η υπόθεση Υπατία μπορεί να φέρει ακραίες δυνάμεις στην εξουσία και να μας εμπλέξει σε εθνικές περιπέτειες και όποιος κατάλαβε κατάλαβε.
    είναι καιρός για την αριστερά να αποφεύγει ακραίες ενέργειες και να σχηματίσει πρόταση ΚΑΙ για το μεταναστευτικό μαζί με άλλα .και όταν λέω αριστερά δεν εννοώ το ΠΑΣΟΚ το οποίο ασφαλώς και δεν είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή