Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Επίκληση στη λογική

Οι ευθύνες αυτών που είχαν την ιδέα της απεργίας πείνας και ενθάρρυναν, ή έστω δεν απέτρεψαν, τους μετανάστες να προβούν σε αυτό το έσχατο μέσο διεκδίκησης αιτημάτων, είναι πολλές. Ακριβώς όμως επειδή τον τόπο αυτόν τον κυβερνά η κυβέρνηση (ταυτολογία απαραίτητη), κι όχι οι οργανώσεις και οι σύλλογοι, οι ευθύνες αποδίδονται αποκλειστικά στην κυβέρνηση, δια του Συντάγματος δε.

Εδώ και ένα μήνα οι καθ’ ύλην αρμόδιοι Υπουργοί εκτιμούν οτι δεν υφίσταται η κρίση στην Υπατία. Εδώ και ένα μήνα οι καθ’ ύλην αρμόδιοι Υπουργοί ( ή οι σύμβουλοι αυτών) δεν επιθυμούν να αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος και τις επιπτώσεις αυτού στην ελληνική κοινωνία, αλλά και στο ελληνικό κράτος. Διαφορετικά δεν νοείται γιατί δεν θέλησαν να ορίσουν κάποιον διαμεσολαβητή, οπως είχε γίνει στο παρελθόν σε αντίστοιχη κρίση - με Δελτία Τυπου Υπουργών προφανώς και δεν υφίσταται χώρος για διαπραγμάτευση.

Και τωρα ειναι αργά. Πλέον, οφείλουν να ενδώσουν στα αιτήματα των απεργών πείνας. Οφείλουν να προστατεύσουν τις ζωές των ανθρώπων αυτών που το μόνο που στην πραγματικότητα διεκδικούν είναι να τους δώσει το κράτος μια κάποια σημασία. Διότι τα αιτήματα τους μπορεί ως μαζικά να θεωρούνται έωλα, άλλα σε ατομικό επίπεδο είναι απολύτως λογικά και υφίσταται σχετική νομοθετική ρύθμιση για την ικανοποίηση αυτών. Οφείλουν δε οι καθ’ ύλην αρμόδιοι Υπουργοί να προστατεύσουν την ελληνική κοινωνία και το κύρος της χώρα εν γένει. Διότι είναι προφανές ότι εάν συμβεί το μοιραίο, εάν χάσει τη ζωή του κάποιος από τους απεργούς πείνας, θα ξανακαεί η Αθήνα και όχι μόνο - είναι σίγουρο ότι θα λειτουργήσει ως ντόμινο εξεγέρσεων από Παρίσι ως Λονδίνο και Βερολίνο. Θα γίνει ο δικός μας Mohamed Bouazizi. (Διότι στις δυτικές δημοκρατίες , απο οσο γνωρίζω, ουδείς πεθαίνει σε απεργία πείνας.) Κι όλα αυτά θα συμβούν επειδή κάποιος Υπουργός επιθυμεί να επιδείξει σκληρό πρόσωπο. Με ποια νομιμοποίηση άραγε;

Το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη μέρα που ανέλαβε στην εξουσία επέδειξε ένα διαφορετικό πρόσωπο έναντι στο μετανάστη. Σε επίπεδο νομοθεσίας , το μεταναστευτικό / προσφυγικό διανύει την καλύτερη περίοδο στην ιστορία της Ελλάδας. Και η διεθνής κοινή γνώμη άλλαξε στάση απέναντι στην χώρα μας. Από χώρα που παραβιάζει συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα πλέον αναγνωρίζεται ως χώρα που πρέπει να υποστηριχθεί απο τα κράτη μέλη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κι όλα αυτά θα τιναχτούν στον αέρα επειδή κάποιος Υπουργός έτσι επέλεξε. Γιατι;

Κι αν κάποιοι εκτιμούν ότι η ελληνική κοινή γνώμη δεν θα στραφεί εναντίων της κυβέρνησης, πλανώνται πλάνη οικτρά. Ευτυχώς, ουδείς από τα 11 εκατομύρια Ελλήνων επιθυμεί να βάψει τα χέρια του με αίμα.

Για όλους αυτους του λόγους, έστω την έσχατη αυτή ώρα, ας αντιληφθούν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι Υπουργοί το μέγεθος της εύθυνης που αναλαμβάνουν και ας πράξουν κατά συνείδηση.

14 σχόλια:

  1. Κοιτούσα σήμερα τα σχόλια σε σχετικό άρθρο του in.gr ("Δεν θα απελαθεί κανείς από τους απεργούς πείνας για ένα χρόνο, διαβεβαιώνει ο Χ.Καστανίδης").

    Δε θέλω να τα επαναλάβω, αναγνωρίζω ότι είναι και κουβέντες του αέρα πολλά απ' αυτά, λόγια καφενειακής ελαφρότητας, πάντως συνολικά δε δίνουν την αίσθηση ότι "ουδείς από τα 11 εκατομμύρια Ελλήνων επιθυμεί να βάψει τα χέρια του με αίμα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ωραια ας πουμε οτι η κυβερνηση νομιμοποιει τους 300 αυτους μεταναστες. την επομενη φορα που θα πανε αλλοι 300 μεταναστες σε ενα κτηριο και κανουν απεργεια πεινας τι πρεπει να γινει να νομιμοποιηθουν και αυτοι? δεν μπορω να καταλαβω γιατι η κυβερνηση γινεται ομηρος αδιστακτων εκβιαστων.σας ενημερωνω κυρια σαλεχ οτι τα εγραφα αυτων των ανθρωποι εχουν εξεταστει απο τις δημοσιες αρχες και εχουν απορριφτει μηλατε για διαπραγματευση πια διαπραγματευση αφου δεν δεχονται τιποτα εκτος απο την παρανομη νομημοποιηση τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. poly glupsimo sto PASOK afroditi kai den kanei.An den kanw lathos den eisai pleon sumvoulos upourgou gia na tous dikaiologeis se ola..Sunelthe ligaki se parakalw.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος 3 Μαρτίου 2011 2:26 μ.μ. ειναι φανερό οτι δεν ξερεις αναγνωση, διαφορετικά δεν εξηγειται.

    ΥΣ. Εγω αγαπητε αγνωστε λέω και κάνω αυτο που πιστεύω πάντα. Μπορει να το αντιληφθείς αυτο η δυσκολεύεσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολυ ωραια και ανθρωπιστικα ολα αυτα αλλα εμεις τι φταιμε που δεν μπορουμε να κυκλοφορησουμε αφου σκοτεινιασει και κλειδαμπαρωνομαστε σπιτια μας?Οι "καλοι" και "αγιοι" λαθραιοι σας,που με τοση θερμη υποστηριζετε,πουλανε πρεζα μερα μεσημερι στην Ομονοια,χουφτωνουν κοριτσακια σε στασεις λεωφορειων,κανουν τους νταβατζηδες για να μην μιλησω για τη μαυρη εργασια.Αληθεια κυρια μου, εχετε πολυ θρασος οταν σας ακουω να λετε την κλισε φραση"και οι Ελληνες εχουμε υπαρξει μεταναστες".Ειλικρινα εγω δεν θυμαμαι οι Ελληνες τις Αμερικης της Γερμανιας η της Αυστραλιας να πουλουσαν τσαντες και χασισια στους δρομους.Ουτε εχω ακουσει για Ελληνιδες που εκαναν πιατσα και γεμιζαν τον κοσμο AIDS και με λοιπα αφροδισια νοσηματα,οπως συμβαινει εδω με τις μαυρες.Βουτηξτε λιγο τη γλωσσα στο ανυπαρκτο μυαλο σας πριν μιλησετε αγαπητη μου,γιατι σε λιγα χρονια που θα χειροτερεψει η κατασταση σας βλεπω να γυρνατε πακετο στη χωρα καταγωγης σας(και οχι δεν εννοω την Ελλαδα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όπως σχολιάζω στο πλαίσιο του άρθρου μου εδώ: http://darklynoonartoflife.blogspot.com/2011/03/300.html (ανατρέξτε στον σύνδεσμο για το πλήρες άρθρο, εδώ παραθέτω μονάχα ένα μέρος του με τη μορφή σχολίου)

    "Το αίτημα των πολιτικών εκμεταλλευτών των “300″ μεταναστών που δεν δίνουν δεκάρα τους ίδιους, και τους έπεισαν να γίνουν μάρτυρες, ώστε να “κουβαλήσουν νερό στο μύλο” των συμφερόντων που εκπροσωπούν, και να συνδράμουν στο εμφύλιο μίσος και στην αποσταθεροποίηση της χώρας, είναι νομιμοποίηση ΟΛΩΝ των μεταναστών. Ζητούν δηλαδή τη δημιουργία ενός τετελεσμένου, χωρίς προηγούμενο σε παγκόσμια κλίμακα, δηλαδή από τη κυβέρνηση να αναλάβει η Ελλάδα το κοινωνικό και οικονομικό κόστος αντιμετώπισης ενός φαινομένου παγκόσμιων διαστάσεων: το αποτέλεσμα 40 χρόνων βίαιης καπιταλιστικής επέκτασης, απαιτώντας τη νομιμοποιήση καθενός που έχει έρθει και θα έρθει, ενάντια σε κάθε λογική, και ενάντια σε κάθε έννοια ηθικής, δικαίου & δυνατότητας. Γιατί μπορεί οι 300 -και πολλοί άλλοι- να παρέμειναν παράνομα ή έκνομα στη χώρα (σε γκρίζο καθεστώς, καθώς δικαιούνται εξέτασης του αιτήματος τους για άσυλο, αλλά λόγω κωλλυσιεργείας του ελληνικού κράτους και ανυπαρξίας μηχανισμών το αίτημα τους μένει στο ...ράφι), αλλά οι "300" δεν ζητούν αυτό. Ζητούν την άνευ προϋποθέσεων νομιμοποίηση καθενός που μπαίνει με οποιονδήποτε τρόπο στην χώρα, δηλαδή των ομοίων τους, αλλά και καθενός που χρησιμοποιεί την Ελλάδα ως μέσο προορισμό! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ.

    Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ είναι η κυβέρνηση, η οποία έχει να διαχειριστεί μία κρίση και να αντιμετωπίσει έναν εκβιασμό. Εντούτοις, η κυβέρνηση έχει αφήσει τη κρίση να γιγαντωθεί σε δυσεπίλυτο πρόβλημα, επιλέγοντας τη μέθοδο της στρουθοκαμήλου, περιμένοντας εμφανώς το πρόβλημα να λυθεί από μόνο του! Αυτεπάγγελτα! Τώρα που τα πράγματα έχουν φθάσει στο μη περεταίρω, και σύντομα θα θρηνήσουμε θύματα, στελέχη της κυβέρνησης διαπληκτίζονται μεταξύ τους δημόσια και πάλι δεν κάνουν τίποτα!

    Η εγκληματική αμέλεια της κυβέρνησης είναι διπλή. Αφενός, δεν στέκεται ικανή να προστατεύσει 300 αδύναμους ανθρώπους από τη στυγνή εκμετάλλευση που τους επιφυλάσσουν οι εκμεταλλευτές συμπατριώτες μας, αφετέρου δε, ολιγωρεί ως προς τη προστασία της κοινωνίας από τις αναταραχές που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι η επωδός του δράματος των 300".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από πότε δύο summer courses καθιστούν κάποιον ειδικό σε θέματα μεταναστευτικά;
    θα πρεπει να αστειέυεστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. οσο και αν θελουν καποιοι απο διαφορους κυκλους εκτος Ελλαδος χρησιμοποιωντας τους υπαλληλους τους εντος να την μετατρεψουν σε πολυπολιτισμικη ωστε να πεσουμε στον κυκλωνα της παγκοσμιοποιησης η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ...ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

    μονο για λιγο καιρο ξαποστενει και ξανα προς την δοξα τραβα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δηλαδή, το Κράτος και η Ελληνική Κοινωνία πρέπει να αποδεχτούν τον εκβιασμό των παρανόμων; Διαφορετικά μας απειλείτε οτι θα καεί η Αθήνα; Αυτά ισχύουν στο Πακιστάν; στο Μπαγκλαντές; Εκεί αν συληφθείς για παράνομη είσοδο η παραμονή στην χώρα δεν ξαναβλέπεις το φώς του ήλιου. Η μήπως κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Κι αν κάποιοι εκτιμούν ότι η ελληνική κοινή γνώμη δεν θα στραφεί εναντίων της κυβέρνησης, πλανώνται πλάνη οικτρά. Ευτυχώς, ουδείς από τα 11 εκατομύρια Ελλήνων επιθυμεί να βάψει τα χέρια του με αίμα."
    Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να εκφέρεις γνώμη και για τα 11 εκατομμύρια των Ελλήνων γράφοντας τα παραπάνω???
    Μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις αλλά δεν έχεις κανένα δικαίωμα να χρησιμοποιείς όλους του Έλληνες σαν ψευδές άλλοθι για ισχυροποίση των απόψεων σου....
    Πρέπει να ξέρεις ότι αυτοί που συμφωνούν με τους συγκεκριμένους χειρισμούς της κυβέρνησης είναι πολύ περισσότεροι από όσους φοβάσαι να παραδεχτείς ότι είναι...
    Άντε μην πω τίποτε χειρότερο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. η κυβέρνηση εδώ που έχουν έρθει τα πράγματα δεν μπορεί να νομιμοποιήσει τους απεργούς πείνας και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους.θα ήταν το ίδιο πράγμα με το να παραχωρούσε ένα νησί στην Τουρκία υπό την εκβιαστική απειλή πολέμου.
    οι απεργοί πείνας εφόσον συμβεί (πράγμα που δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη να το θέλει) κάτι μοιραίο αναλαμβάνουν την ευθύνη της πράξης τους και ο Μεγάλος Θεός θα τους κρίνει (όπως και εμάς).η κυβέρνηση όποια και αν είναι δεν μπορεί να λειτουργεί υπό το κράτος απειλών τύπου "θα καεί η Αθήνα , νέα εξέγερση" κλπ.
    εάν συμβεί κάτι τέτοιο (εξέγερση) θα πρέπει να την αντιμετωπίσει σκληρά αλλά με λελογισμένη χρήση βίας το περιστατικό μιας και εδώ μιλάμε για ανθρώπους που ζούμε στην ίδια χώρα. επιπλέον θα πρέπει να χαραχθεί σοβαρή στρατηγική αντιμετώπισης κρίσεων εσωτερικής ασφάλειας (και η υπόθεση Υπατία είναι τέτοια) αλλά και μεταναστευτικής πολιτικής.πρέπει όλοι και ειδικά τα κόμματα της αριστεράς να κατανοήσουν ότι η χώρα δεν "χωρά" άλλους διότι έτσι τίθεται αφενός θέμα εσωτερικής εθνικής ασφάλειας (και ο νοών νοείτε) αφετέρου θα υποφέρει μαζικά πλέον ο πληθυσμός (ξένοι και ντόπιοι) αφού αυτός είναι που την πληρώνει συνήθως και όχι το μεγάλο κεφάλαιο που ασφαλώς ευθύνεται για τα όσα μύρια κακά υποφέρουν όσοι κατοικούν τις χώρες αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εικόνες ντροπής, εθνικιστικών περιτριμμάτων:

    http://www.youtube.com/watch?v=vRVD65tbIRo&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για την δολοφονια των 2 αστυνομικων θα γραψεις κανα αρθρο στο Blog σου κυρια μου?? Η μονο οι 300 ειναι η μονη σου απασχοληση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν είναι νοητό να απαιτούν ορισμένοι συμπατριώτες μας από την ελληνική πολιτεία να παρέχει στους εκβιαζοντας λαθρομετανάστες οπου γης περίθαλψη και διατροφή που αδυνατεί να παράσχει στους δεινοπαθούντες Έλληνες.

    Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να συμπεριφέρεται φιλανθρώπως, συντηρών εξ ιδίων όλους τους απειρους κατατρεγμένους η τυχοδιωκτας της γης.

    Αλλά ουδείς και ουδεμια δικαιούται να Απαιτεί από τη πολιτεια να αναλάβει τη διατροφή και περίθαλψη ως οικοσιτων όλων αυτών που εγκαταλείπουν την πατρίδα τους ελαφρα τη καρδια προς αναζήτηση καλύτερης τύχης σε εποικιστικη αποπειρα,πολλω μαλλον με θρασος κατακτητου και εις βαρος του λαου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή