Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Eνεργοποίηση moderation

Φίλοι και φίλες,
ύστερα από παράκληση φίλων του ιστολογίου αλλά και απο προσωπική εκτίμηση, αποφάσισα να ενεργοποιήσω το μηχανισμό μετριασμού σχολίων.
Με λυπεί ιδιαίτερα η κίνηση αυτή. Ήλπιζα σε ένα ανοιχτό forum ιδεών. Αποδέχομαι και επιζητώ την αντίθετη άποψη διότι μόνο έτσι προάγεται η σκέψη και τίθενται τα ζητήματα στη πραγματική τους διάσταση. Όμως ο δημόσιος διάλογος όπως και η δημοκρατία έχουν κανόνες και εάν δεν τους αντιλαμβάνονται κάποιοι αφ' εαυτού τους τότε δεν έχουμε παρά να τους επιβάλουμε.
Ζητώ την κατανόησή σας για την κίνηση αυτή.
Έχω υποχρέωση να προστατέψω όχι τον εαυτό μου αλλά τους φίλους του ιστολογίου.

Όσον αφορά στα σχόλια των διαφόρων εθνικοφρόνων φίλων απαντώ με απόσπασμα της πρόσφατης συνέντευξης του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στην Ελευθεροτυπία (23/11/2008):

"μ' έχει κουράσει, μ' έχει απογοητεύσει κι έχω αηδιάσει την πατριδολαγνεία και την εθνοκαπηλία. Γνώρισα τέτοιους ανθρώπους πολλούς, οι οποίοι χρησιμοποιούν την πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια ως σύνθημα και ως βόλεμα"



Σας ευχαριστώ,
Με εκτίμηση



Αφροδίτη Αλ Σάλεχ

5 σχόλια:

  1. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ:
    Σοβαρή απειλή οι λαθρομετανάστες

    Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, η «αυξανόμενη εισροή, κυρίως από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές, μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών, αποτελεί σοβαρή απειλή για το λαό και την Κύπρο».
    Ο Μακαριότατος ξεκαθαρίζει πως η Εκκλησία της Κύπρου προσεγγίζει τους νόμιμους μετανάστες με αγάπη.
    ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ: «Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΓΑΠΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ»

    Απειλείται η ύπαρξή μας από τους παράνομους μετανάστες;

    Σύμφωνα με τον Κρίνο Μακρίδη, η λαθρομετανάστευση δημιουργεί κινδύνους για την εθνική ταυτότητα και την …υγεία των αυτοχθόνων Ελλήνων της Κύπρου!

    «Σοβαρή απειλή για το λαό και την ίδια την Κύπρο», είναι σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’, η «αυξανόμενη εισροή κυρίως από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές, μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών».
    Σε χαιρετισμό του -που ανέγνωσε εκπρόσωπός του σε ημερίδα της Εταιρείας Μελέτης Ελληνικών Θεμάτων (ΕΜΕΘ), με θέμα «Η απειλή της λαθρομετανάστευσης»- ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι «η ανεξέλεγκτη εισροή του καθημερινού αυτού κύματος των λαθρομεταναστών, σε συνδυασμό και με τα προβλήματα ημικατοχής από τη συνεχιζόμενη για τριάντα τέσσερα και πλέον χρόνια τουρκική εισβολή στη νήσο μας, καθιστά το πρόβλημα ακόμη πιο οξύ και επικίνδυνο».
    Ο Μακαριότατος έκανε έκκληση προς τις αρμόδιες αρχές, όπως ενεργώντας -σύμφωνα και με τους νόμους της Δημοκρατίας- εντείνουν και επαυξήσουν τις προσπάθειές τους, λαμβάνοντας όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα προς εξάλειψη του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης. «Προς άρση κάθε παρεξήγησης, η Εκκλησία της Κύπρου προσεγγίζει τον κάθε ξένο πρόσφυγα και μετανάστη που έρχεται νόμιμα στην Κύπρο με όλη της την αγάπη», διευκρίνισε.
    Σημειώνοντας ότι η λαθρομετανάστευση είναι παγκόσμιο φαινόμενο, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανέφερε στο χαιρετισμό του πως για την αποτελεσματική αντιμετώπισή της κατάστασης θα πρέπει οι προσπάθειες να αναληφθούν από την παγκόσμια κοινωνία.
    Καταλήγοντας, ο Κύπρου Χρυσόστομος είπε ότι η χώρα μας, που έχει ακόμη το εθνικό της θέμα άλυτο, «δεν έχει την πολυτέλεια να αδιαφορεί μπροστά στους υπαρκτούς κινδύνους από την ανεξέλεγκτη ροή μεταναστών - λαθρομεταναστών στο έδαφός της».
    Σε ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΜΕΘ, Κρίνος Μακρίδης, είπε ότι «λόγω της λαθρομετανάστευσης υπάρχουν κίνδυνοι για την εθνική ταυτότητα των αυτοχθόνων Ελλήνων της Κύπρου, για τη γλώσσα, για την υγεία και για την οικονομική τους ευημερία». Πρόσθεσε ότι «η απειλή προέρχεται από την έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και από την αδιαφορία των οργανωμένων συνόλων».
    Δεν μας τα λεει καλα ο κατα τα αλλα αξιοσεβαστος πατερ.

    Ποια νομιμη μεταναστευση μπορει να υπάρξει απο τις χωρες αυτές?

    Ποιες οι αιτιες της μεταναστευσης νομιμης η μη και ποιοι τις δημιουργησαν?

    Μετρα καταστολής και αποτροπής η μετρα προληψης του φαινομενου και ποια θα ειναι αυτα?

    Ποιες χωρες και ποια συμφεροντα ειναι πισω απο το φαινομενο αυτό καθαρα και ποιες ενεργειες θα ληφθουν στα πλαισια των Διεθνων Οργανισμων?

    Ποια ειναι η μεταναστευτική πολιτική, τι μετρα περιλαμβανει, ποιος στοχους εχει?
    Ποια η αδιαφορια των οργανωμενων κοινωνικών συνόλων, σε ποιους αναφερεται?

    Πολυ θολη η αναλυση του και τα θολά νερά ειναι αυτα που παραγουν τον ρατσισμό Κε.Αρχιεπισκοπε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ sub92,

    Ευτυχώς εμείς έχουμε τον Ιερώνυμο!
    Το μόνο θεσμικό πρόσωπο για το οποίο μπορούμε ανερυθρίαστα να είμαστε περήφανοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χορεύοντας με... τις νάρκες
    ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ και Λευκορωσία είναι οι τρεις χώρες που, βάσει της Συνθήκης Απαγόρευσης των Ναρκών, του 1997, είχαν υποχρέωση να καταστρέψουν τα αποθέματά τους σε νάρκες, αλλά δεν το έπραξαν. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεθνούς Εκστρατείας Κατά των Ναρκών (ICBL), δεκάδες -ακόμα- χώρες δεν θα είναι συνεπείς στη δέσμευσή τους να έχουν αποναρκοθετήσει τις επικίνδυνες περιοχές μέχρι το τέλος του 2009.


    ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΩΝ από τη Συνθήκη, τα κράτη-μέρη της οφείλουν σε μια δεκαετία από τη στιγμή που τη θέτουν σε ισχύ να αποναρκοθετήσουν όλες τις επίμαχες περιοχές εντός της επικράτειάς τους. Οι πρώτες προθεσμίες για 20 κράτη λήγουν το 2009, αλλά τα τρία τέταρτα αυτών δεν θα τις τηρήσουν, προβλέπει η ICBL. Πιο σοβαρές κρίνει η Εκστρατεία τις περιπτώσεις του Νίγηρα, της Βρετανίας (στα Φόκλαντς) και της Βενεζουέλας, με την τελευταία μάλιστα να υποστηρίζει ότι δεν αποναρκοθετεί, γιατί αντιμετωπίζει ακόμα κίνδυνο από Κολομβιανούς αντάρτες. «Αυτό δεν συνάδει με το γράμμα και το πνεύμα της Συνθήκης, που απαγορεύει τη χρήση ναρκών κατά προσωπικού», δηλώνει με έμφαση η διευθύντρια Εφαρμογής της Συνθήκης, Ταμάρ Γκάμπελνικ.

    ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ την Ελλάδα, την Τουρκία και τη Λευκορωσία, είναι οι χώρες που είχαν την πρώτη προθεσμία για ολική καταστροφή των αποθεμάτων τους σε νάρκες την 1η Μαρτίου. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει η δυνατότητα παράτασης, «οι χώρες αυτές παραβιάζουν τη Συνθήκη», αναφέρει η ανακοίνωσή της η ICBL. Η Ελλάδα έχει ώς την 1η Μαρτίου 2014 προκειμένου να καθαρίσει ναρκοπέδια. Στη Συνθήκη δεν έχουν προσχωρήσει, μεταξύ άλλων, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία, το Πακιστάν, το Ιράν και το Ισραήλ.
    ******************************
    2003-2006

    253 νεκροί στα ναρκοπέδια του Εβρου

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

    Ενας ακήρυχτος πόλεμος διεξάγεται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας με θύματα ανθρώπους που το μόνο τους «έγκλημα» είναι ότι ονειρεύτηκαν μια καλύτερη ζωή. Μόνο την προηγούμενη τριετία (2003-6), σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου Αντιρατσιστικών και Μεταναστευτικών Οργανώσεων, σκοτώθηκαν επισήμως 253 άτομα μόνο στα ελληνικά σύνορα· αριθμός που εκτιμάται πως είναι κατά πολύ μεγαλύτερος.

    Νεκροί, ακρωτηριασμένοι, τραυματίες και κυρίως άνθρωποι που αναγκάζονται συχνά να υποστούν εξευτελισμούς, ξυλοδαρμούς, φυλακίσεις και απελάσεις. Ιδίως στον Εβρο, που το θέμα με τα ναρκοπέδια επανέρχεται συχνά-πυκνά με τραγικό τρόπο στη δημοσιότητα. Οι μετανάστες ζητούν το αυτονόητο: Το δικαίωμα να ζήσουν με αξιοπρέπεια· να ζήσουν καλύτερα απ' ό,τι τους επέβαλαν οι κοινωνικές συνθήκες στον τόπο που γεννήθηκαν.
    Θα μαζέψουμε τις νάρκες κατά προσωπικού στον Εβρο
    ***************************************
    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
    Αποστολή: ΝΤΙΝΑ ΒΑΓΕΝΑ

    Νέο κεφάλαιο στις επικίνδυνες δραστηριότητες των στελεχών του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς ξεκινά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο: Πρόκειται για την εκκαθάριση δεκάδων χιλιάδων ναρκών κατά προσωπικού από τα ναρκοπέδια κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου στον Εβρο, κάτι που, όμως, δεν συνεπάγεται την πλήρη κατάργησή τους. Αντιαρματικές νάρκες διαφόρων τύπων θα παραμείνουν φυτεμένες κατά μήκος της γραμμής άμυνας.

    Η είδηση, την οποία επιβεβαίωσαν χθες πηγές του ΓΕΣ, προέκυψε το περασμένο Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη, λίγο πριν από την ολοκλήρωση των εργασιών συμποσίου που οργάνωσαν οι Ελληνες «Γιατροί του Κόσμου», με κύριο αντικείμενο την ανθρωπιστική ιατρική παρέμβαση για τα θύματα των ναρκών. Ο στρατιωτικός δικαστής Γ' Βασίλης Μακρής, εκ των ομιλητών, ανέφερε ότι η σχετική επιχειρησιακή μελέτη είναι έτοιμη, οι ομάδες των ναρκαλιευτών ετοιμάζονται και όλα αυτά δεν αποτελούν παρά στοιχεία τήρησης από τη χώρα μας του δεκαετούς χρονοδιαγράμματος που προβλέπει η Σύμβαση της Οτάβα για την κατάργηση των ναρκών κατά προσωπικού. Σύμφωνα με το ΓΕΣ, η Ελλάδα σήμερα διαθέτει σε ναρκοπέδια ή σε αποθήκες, 1.264.115 νάρκες κατά προσωπικού, τύπων Μ2, Μ14, Μ16 και DM31, καθώς και ειδικά βλήματα ADAM.

    Μόνο μέσα στα τελευταία τέσσερα χρόνια, 35 λαθρομετανάστες έχουν σκοτωθεί από νάρκες, ενώ περνούσαν παράνομα τα σύνορα. Διπλάσιος γίνεται ο αριθμός τους, αν αρχίσουμε να μετράμε από το 1990. Αλλοι τόσοι οι τραυματίες, μόνιμα ανάπηροι οι περισσότεροι. Στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές λένε ότι πολλοί χρησιμοποιήθηκαν ως ανθρώπινα δολώματα. Ακολουθούν προτροπές καθησυχαστικές Τούρκων δουλεμπόρων-συνεργατών των μυστικών υπηρεσιών που τους οδηγούν στα περάσματα του Εβρου, για να εξακριβώσουν ποια ναρκοπέδια παραμένουν ενεργά και περνούν από μέσα νύχτα, παρά τα συρματοπλέγματα και την εμφανέστατη, φωσφορούχα σήμανση για νάρκες.

    Αλλά και οι ναρκαλιευτές μετρούν 30 νεκρούς και 17 τραυματίες την τελευταία πεντηκονταετία. Η παρουσία στο συμπόσιο ενός συνταξιούχου οδηγού λεωφορείων, του Ηλία Παλιβίδη, αποτελούσε υπενθύμιση ενός τέτοιου τραγικού περιστατικού: Στις 15 Ιουνίου 1998, σε ναρκοπέδιο κοντά στη Γεμιστή του Εβρου, ο 20χρονος γιος του, ο έφεδρος Χρήστος Παλιβίδης, μαζί με τον μόνιμο επιλοχία μηχανικού Στέφανο Πιτικάκη πέθαιναν τραγικά πάνω στο έργο της αποναρκοθέτησης. Εκεί, στο μικρό εκκλησάκι -προσκήνυμα στη μνήμη τους έγινε την περασμένη Παρασκευή επιμνημόσυνη δέηση από εκπροσώπους δύο θρησκειών. Ο παπα-Χρήστος Γερμανλής της ενορίας Αγίου Αλεξάνδρου των Φερών και ο μουφτής Διδυμοτείχου Σερίφ Δαμάδογλου προσευχήθηκαν για τις ψυχές τους.

    Πέρα από τα στρατιωτικά στελέχη, οκτώ ιδιώτες ναρκαλιευτές απασχολούνται επίσης σήμερα στον Εβρο, με μισθούς δυστυχώς χαμηλούς, αντιστρόφως ανάλογους με την επικινδυνότητα της δουλειάς τους.

    Δεδομένο είναι πως, ανεξάρτητα από το βαθμό αμυντικής χρησιμότητας των ναρκών στις σημερινές συνθήκες διεξαγωγής ενός πολέμου, η ύπαρξη των ναρκοπεδίων στον Εβρο συναρτάται άμεσα από την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Από το βήμα του ομιλητή, ο Χουσεΐν Αβνί Μποτζαλί, πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή, εμφανίστηκε αισιόδοξος ως προς τη θετική εξέλιξη στις διμερείς σχέσεις και κάλεσε σε πλήρη εκκαθάριση των επί ελληνικού εδάφους ναρκοπεδίων της δυτικής όχθης του Εβρου. Ο ίδιος επαναλάμβανε βέβαια την πάγια επίσημη εκδοχή ότι επί τουρκικού εδάφους, στην ανατολική όχθη του ποταμού, νάρκες δεν υπάρχουν, κάτι που, παγίως επίσης, η ελληνική πλευρά αμφισβητεί.

    Διμερή ελληνοτουρκική εκκρεμότητα αποτελεί και η τελευταία κίνηση επισημοποίησης των δεδομένων της Σύμβασης της Οτάβα. Στις 19 Μαρτίου 2002 το Ελληνικό Κοινοβούλιο επικύρωσε ομόφωνα τη συνθήκη την οποία η χώρα μας είχε υπογράψει στις 3 Δεκεμβρίου 1997. Το έγγραφο επικύρωσης που υφίσταται ως νόμος 2999/2002, ΦΕΚ 8/4/2002, φυλάσσεται στη Νέα Υόρκη, αναμένοντας την κατάθεσή του στα Ηνωμένα Εθνη. Μετά την υιοθέτηση νομοθεσίας προσχώρησης από το Τουρκικό Κοινοβούλιο, οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας ανακοίνωσαν από κοινού την πρόθεση ταυτόχρονης υποβολής των εγγράφων κύρωσης και προσχώρησης στη Συνθήκη της Οτάβα, χωρίς να ορίσουν όμως χρονοδιάγραμμα. Αυτό μένει να γίνει πράξη.
    ************************
    Εβρος, στην μπασιά του ποταμού στην Ελλάδα, εκεί στο 1991, εκρήξεις σποραδικές,"τσακάλια ή κομμάτια" έτσι λέγονταν στην ορολογία μας οι φυγάδες.Υπολλείματα ότι απέμενε απο όσους χάνονταν στην ομίχλη, σε όσους περνούσαν χωρίς συνοδεία.Μάθαμε πολλά εκεί, μάθαμε πως ένα αεροπλάνο με μια πτήση μπορεί άνετα να ναρκοθετήσει χιλιάδες μέτρα με πλαστικές νάρκες χωρίς να είνα ιανιχνεύσιμες άρα το επιχείρημα τα ναρκοπέδια υπάρχουν για να προστατεύουν τα σύνορα δεν υφίσταται. Μάθαμε πώς όλα τα ναρκοπέδια με παλιές οι καινούργιες νάρκες είναι επισφαλή λόγω εδάφους και κλιματολογικών συνθηκών άσχετα με το άν αντικαταστάθηκαν οι νάρκες κατά προσωπικού με νέες αντιαρματικές. Μάθαμε το κόστος που πληρώνει η χώρα μας για την διατήρηση των ναρκοπεδίων σε χρήμα και σε ζωές. Απλά πρέπει να είναι μεγάλα τα οικονομικά οφέλη.Λυπάμαι που η κοιτίδα του πολιτισμού αποδυκνείεται για μια ακόμη φορά ότι είναι μια χώρα που δεν σέβεται την ανθρώπινη ύπαρξη που σκοτώνει ανθρώπους που το έγκλημα τους είναι ότι ονειρεύτηκαν μια καλύτερη ζωή. Φυσικά και οι χώρες τους λεηλατήθηκαν απο τον Δυτικό πολιτισμό.

    Σσσσ η πατρίδα κοιμάται. Μην την ξυπνάτε. Ντράπηκα φορές πολλές.Ντράπηκα.Και η ντροπή έγινε οργή και μίσος για όσους είναι υπεύθυνοι για αυτήν την κατάσταση.
    Μα δεν κερδίζεις τίποτα μικρέ
    με το να τα σκέφτεσαι με το να τα θυμάσαι.Αδικα σφίγεις την γροθιά σου να νοιώθεις τυχερός που γεννήθηκες έλληνας και όχι πρόσφυγας.Μην μας ταράζεις.Μόνο που την δικιά μου την ζωή την ταράζουν ήχοι, κραυγές, εικόνες.Με πνίγει τούτο το άδικο μα είμαι λίγος ανεπαρκής για να κάνω κάτι να αλλάξει. Λυπάμαι σαν άνθρωπος. Λυπάμαι για τις βουρκωμένες μέρες χιλιάδων ανθρώπων.
    Λυπάμαι που το όνειρο τους έγινε εφιάλτης.Εύχομα ιπάντα οι ψυχές τους να μας ταράζουν τον ύπνο μας μέχρι να βρούν δικαίωση.

    *Tα άρθρα είναι απο την εφημερίδα Ελευθεροτυπία

    βαλε το καπου να σταματησει αυτο το κακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυο σχολιακια που προφανως δεν θα σας αρεσουν. Πρωτον, πρωταθλητες 20 χρονια τωρα στο βολεμα του κραιτικοδιαιτου αρπαχτου ειναι η πλειοψηφια των ΄προοδευτικων αντιρατσιστων' ΣΥΡΙΖΑ, πρωην αριστεριστων-Μ/Λ και βαλε. Ειδικα επι της οκταετιας Σημιτη εγινε κανονικη εφοδος, 'εκσυγχρονισμος' με κρατικα εξοδα. Δεκαδες τα παραδειγματα στα κρατικα ΜΜΕ, στην Παιδεια, στις ΜΚΟ, στα Υπουργεια κλπ., ολοι τους ξερουν εκτος απο σας. Δευτερον, μιας και η αποικιοκρατικη Ελλαδα της αρχαιοτητας 'λεηλατησε' επι δεκαετιες τον τριτο κοσμο τωρα πρεπει να πληρωσει το παγιο τιμημα του 2% απωλειων Ελληνων ναρκαλιευτων για να μαζευτουν ολες οι ναρκες απο τα συνορα [αιτημα και των Τουρκων οπως ειδαμε, βεβαια αυτοι δεν τις βγαζουν μαλ... ειναι?] ωστε οι λαθρομεταναστες να περνανε ανετα και ακινδυνα. Ξεχασα ειναι και παγιο αιτημα του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ. Τι ωραια και αγγελικα που τα λετε!! Αντε και καλη λογοκρισια, καλη σας μερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή