Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Σχετικά με τη δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Εχθές ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι "οι μετανάστες δεύτερης γενιάς, παιδιά που έχουν μεγαλώσει και ενηλικιωθεί στην Ελλάδα, υπό το καθεστώς του προστατευόμενου μέλους δεν θα απελαύνονται για τυπικούς λόγους μέχρι τα θέματα τους να τακτοποιηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες. " Σε επίπεδο συμβολισμού, είναι μια πολύ καλή κίνηση. Όμως ήταν ποτέ ζήτημα στην Ελλάδα; Επιτρέψτε μου να πω πως όχι. Φυσικά και γίνονταν καραμπόλες και λάθη αλλά δεν μπορώ να πω μετά βεβαιότητας ότι έχει ποτέ απελαθεί παιδί μετανάστη.

Αντιθέτως υπάρχει ένα άλλο πρόβλημα το οποίο θα έπρεπε να θίξει ο Υπουργός. Αυτό της κράτησης των παιδιών των μεταναστών σε αστυνομικά τμήματα στο πλαίσιο της εξακρίβωσης στοιχείων.

Συγκεκριμένα, παιδιά αυτά, με καταγωγή κυρίως από Αφρική, συχνότατα περνάνε τα σαββατοκύριακά τους στο ΑΤ καθώς προσάγονται στο τμήμα, στο πλαίσιο της εξακρίβωσης στοιχείων- κυρίως τις παρασκευές το βράδυ. Κι ενώ λένε στους αστυνομικούς ότι δεν έχουν ταυτότητα διότι δεν τους παρέχουμε ταυτότητα, οι αρχές δεν τους πιστεύουν έως ότου να έρθει ο δικηγόρος τη Δευτέρα το πρωί.

Είμαι σίγουρη ότι o Υπουργός θα επιληφθεί του ζητήματος.

Βέβαια σήμερα, ο Γ. Παπανδρέου δεσμεύτηκε για εξορθολογισμό του κώδικα ιθαγένειας, το οποίο τι άλλο μπορεί να είναι από αλλαγή του κώδικα ιθαγένειας έτσι ώστε να λαμβάνουν αυτοδίκαια τη ελληνική ιθαγένεια εφόσον το επιθυμούν. Αυτή η πρωτοβουλία θα είναι ιστορικής σημασίας.

Αναμένουμε.

12 σχόλια:

  1. κυρία Σαλέχ,

    ελπίζω σύντομα να βρείτε έναν άντρα και να είναι μουσουλμάνος, από αυτούς που φανατικά υπερασπίζεστε. Σας εύχομαι να έχετε όλη την καλή μεταχείριση που έχουν οι Πακιστανές, οι Αφγανές, οι Σομαλές. Είσαστε πολύ χαριωμένη με τα στενά μπλουζάκια χωρίς σουτιέν όπως σας βλέπω στις φωτογραφίες, φορέστε τα όσο μπορείτε γιατί αν διαλέξετε έναν από τους άντρες που τόσο σαν αρέσουν θα βρεθείτε κλειδωμένη με κομμένο το πιπί σας. Απαγορεύεται ο οργασμός στις γυναίκες μουσουλμάνες αλλά αυτό δεν βλέπω να το αναφέρετε πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΩΡΑΙΑ! ΤΕ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ.

    ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΣΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ;

    4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ;
    6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ;

    ΠΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΘΑ ΕΧΕΙ Η ΚΑΘΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ;
    ΟΣΑ ΠΧ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ;
    ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ 4 ΕΩΣ 6.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙΝΟΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣ ΚΑΙ
    ΠΡΟΩΘΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΧΡΕΙΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ;

    Καλη μας κυρία πως θα παρει ελληνική ιθαγένεια το παιδί δύο Σομαλών ή δύο Αφγανών ή δύο Ιρανών ή δύο Παλαιστίνιων;
    Μας δουλεύεις χοντρά κι' από πάνω;
    Μπορούν να πάρουν μόνο άδειες παραμονής και εργασίας.
    Αφού είσαι τόσο πονοψυχιάρα γιατί δεν πας στην Αφρική να μάθεις στις νεαρές αφρικανές να μην κάνουν 10 παιδιά η κάθε μία και να τα σπέρνουν μέσα στο aids και στη φτωχεια;
    Μάθε στους αγαπημένους σου αφρικανούς να σέβονται τη θέση της γυναικας στις θρησκείες τους και κάνε μας τη χάρη, άδειασέ μας την ελληνικη μας γωνιά.

    Όλο παρέα με κάτι μαστουρια σε βλέπουμε στις φωτογραφίες.

    Αφου γουστάρεις τόσο γιατί δεν πας να το βρεις ορίτζιναλ και οριεντάλ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην πτοείσαι Αφροδίτη από τα σχόλια που με θάρρος δημοσιεύεις.Θα ήθελα αυτοί που τα γράφουν να ήταν μετανάστες τη δεκαετία του 50 και του 60 στην Αμερική,στη Γερμανια και στα ανθρακωρυχεία του Βελγίου,για να δω πόσα διαφορετικά θα σκεφτότουσαν τότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για πολλοστη φορα να επαναλαβουμε οτι οι Ελληνες μεταναστες μετακινηθηκαν μετα απο διακρατικες συμφωνιες καταγεγραμμενα και ελεγχωμενα. Οποτε ηταν υποχρεωση των κρατων αποδεκτων να διασφαλισουν τα δικαιωματα τους να ελεγξουν τη προσαρμογη και συμπεριφορα τους. Εδω δεν θυμαμαι να ζητησαμε κανενα λαθρομεταναστη οποτε γιατι να υποχρεωθουμε να συμβιωσουμε μαζι του.
    Δεν γουσταρουμε τη φαση της πολυπολιτισμικοτητας, δεν την επιλεξαμε, δεν γουσταρουμε να μας τη καπελωσουν και ειναι δικαιωμα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μήπως η μεγάλη πλειοψηφία των ελλήνων που τους εκμεταλλεύεται με αποικιοκρατικές εργασιακές σχέσεις γουστάρει "πολυπολιτισμικότητα" γιατί μεταφράζεται σε ευρώπουλα στις τσέπες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και παλι ισχυει οτι κανενας δεν τους θελησε εδω σαν εργατικο δυναμικο εξ αρχης,οποτε επιτρεποντας τους την παραμονη υποβαθμισαν και οδηγησαν στην εξαθλιωση το εγχωριο δυναμικο που δεχθηκε εκβιαστικη καταστρατηγηση των δικαιωματων του.
    Εφοσον δεν υπηρχε εργασιακη αναγκη πριν το 1990 οταν καιμπουκαραν οι πρωτες
    ορδες απο βορρα, πως κατα τη παραμονη τους δημιουργηθηκε, μηπως καποιους εκτοπισαν ή κανω λαθος;
    Υ.Γ: Δεν ξερω σε ποια χωρα ζεις αλλα εγω δεν εχω δει πλειοψηφικο αριθμο Ελληνων να χει για δουλους λαθρομεταναστες-σιγα μη μας πεις πως ειμαστε και η Λουιζιανα πριν τον Αμερικανικο εμφυλιο- εγω κατι κονομημενα λαμογια βλεπω μονο που ζουν στα αποστειρωμενα και χλιδατα προαστια. Αλλοιμονο στους μη προνομιουχους Ελληνες μου ειναι αναγκασμενοι να συμβιωνουν στις γκετοποιημενες πλεον συνοικιες με καθε καρυδιας καρυδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. popo, exw meinei anavdi apo ta sxolia pou dexesai kai tin asxetosuni tou kosmou... Kaneis foveri douleia, min stamatiseis!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να θυμίσω στους Ελληνάρες μας, τους τόσο εθνικιστές και που δεν δέχονται μύγα στο σπαθί τους, που έχουνε επαναπαυθεί με το δανειάκι τους για το αυτοκινητάκι τους και το σπιτάκι τους και το κινητάκι τους, ότι όταν το στομάχι γουργουρίζει είναι ο χειρότερος σύμβουλος για όλα. Να θυμίσω οτι η ελληνική Μαφία στην Αμερική των μεταναστών ήταν από τις μεγαλύτερες, άσχετα από την εικόνα του μετανάστη ΕλληνοΑμερικάνου που έχουμε στο μυαλό μας. Να θυμίσω οτι στην Γερμανία μας έλεγαν (οι νικημένοι) "Γουρούνια ελληνες".
    Να θυμίσω οτι μπορεί όταν κάναμε εμείς πολιτισμό οι άλλοι να ήταν πίθηκοι στα δέντρα, αλλά όταν οι άλλοι έκαναν πολιτισμό και τεχνολογική επανάσταση εμείς ήμασταν σε σπηλιές και αυτό είναι το σημαντικότερο πρόβλημά μας σήμερα. Γιατί χάνοντας 50 χρόνια στην σημερινή εποχή είναι σαν να χάνεις 500 στην αρχαία Ελλάδα.

    Να θυμίσω οτι ένα σοβαρό κράτος αφήνει τους μετανάστες που χρειάζεται, τους δίνει άδεια, δουλειά και τους ενσωματώνει στον πληθυσμό. Μηχανογραφείται, έχει ελεγκτικούς μηχανισμούς και κρατάει τον έλεγχο. Ναι, είναι ένα κράτος που εκμεταλλεύεται μέσα σε κάποια λογικά κοινωνικά πλαίσια, το ξένο δυναμικό. Δεν είναι όλα μεταξωτές κορδέλες και λουλούδια, πρέπει να υπάρχει πάντα ένα μέτρο. Από την άλλη, ξερόλα μου, θυμήσου ότι από τα παιδιά τους θα πάρουμε σύνταξη με τον ρυθμό που γεννάμε. Αν δεν μπορεί το κράτος να τα κάνει αυτά, καταλήγουμε στο μπάχαλο που έχουμε σήμερα. Γιατί ο άνεργος αλλοδαπός που ζει μονίμως στην πείνα και στην παρανομία, δεν θα φερθεί σωστά, θα κλέψει, θα σκοτώσει. Ούτε ο αντίστοιχος Έλληνας θα φερθεί σωστά είτε εδώ, είτε σε άλλο κράτος.
    Άρα, τάξη, δουλειά στους ήδη υπάρχοντες, αυστηρή η είσοδος και έλεγχος είναι η μόνη γραμμή.
    Μέχρι τότε τι κάνουμε? Αφού έρχονται. Αφού ζουν σε άθλιες συνθήκες, για πείτε μου την λύση εξυπνάκηδες? Τους πυροβολούμε όλους? Τους αφήνουμε να πεθάνουν στα πεζοδρόμια? Εσύ που λές ότι «δεν με ενδιαφέρουν» θεωρείς τον ευατό σου μέλος της κοινωνίας, ή θέλεις την δική σου κοινωνία εγωίσταρε? Κάτι τέτοια έλεγε και ο Αδόλφος και όλοι ξέρουμε πως τελείωσε αυτό το παραμύθι… Με φωτιά και αίμα.
    Καταλαβαίνεις λοιπόν φιλαράκο μου ότι δεν υπάρχει άσπρο-μαύρο σε αυτή την ιστορία. Μόνο διαβαθμίσεις του γκρι. Το πόσο ‘γκρι’, θα είναι ένας συνδυασμός αναγκών, αστυνόμευσης, ελέγχου, φροντίδας, ανθρωπιάς, αδειών, φόρων, κοινωνικοποίησης και (τελικώς) ωρίμανσης όλων μας, Ελλήνων ή αλλοδαπών. Καταλαβαίνετε βεβαίως ότι δεν υπάρχουν πολλοί Έλληνες πολιτικοί (με την σωστή έννοια, όχι ρουσφετολόγοι και κονομησάκηδες) που να μπορούν να δώσουν τις βασικές γραμμές για κάτι τέτοιο. Και εκεί καταλαβαίνουμε πόσο πραγματικά ‘λίγοι’ είμαστε, εμείς οι απόγονοι των ένδοξων αρχαίων προγόνων…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δηλαδη για να καταλαβω, απο τις εισφορες των περιπου 550.000 αλλοδαπων που συμφωνα με δημοσιευματα του τυπου εχουν νομιμοποιητικα εγγραφα θα παρουμε συνταξη μερικα εκατομμυρια Ελληνες, μα αυτο συνιστα την αναγωγη τους σε εθνικους ευεργετες!!! Και μεις οι αχαριστοι πως τους το αναποδιδουμε, χαλωντας το κοσμο επειδη μπουκαρουν στα σπιτια και στα μαγαζια μας, μας ληστευουν στο δρομο, παρενοχλουν και βιαζουν τις γυναικες, Ενω αντιδρουμε υπερμετρα στη διαπολιτισμικη επαφη λαμπρων πολιτισμων οπως π.χ του φονταμεταλιστικου μουσουλμανικου με τη σαρια του, τις μπουρκες του, τις δημοσιες μαστιγωσεις του, τις κλειτοριδεκτομες του και γενικα την εξισωση της γυναικας με τα οικοσιτα ζωα...τσ...τσ... τσ μα ποσο αχαριστος λαος ειμαστε τελικα τι να πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. θα ηθελα να ειμαι πολυ λιγοτερο ευγενης στο σχολιο-απαντηση προς τον ανωνυμο ο οποιος στερουμενος επιχειρηματων χρησιμοποιει "παρενεσεις" προς "οικογενειακη αποκατασταση" προσ την κυρια Σαλέχ, θα ηθελα ομως και εγω με την σειρα μου να τον προτρεψω πρωτα να αναρωτηθει την αντιμετωπιση των Ελληνων μεταναστων πριν απο 50 και βαλε χρονια σε καποιες ανεπτυγμενες τοτε χωρες, και μετα να τισ συγκρινει με την αντιμετωπιση που επιφυλασουμε εμεις ειδικα σε μεταναστες με διαφορετικο χρωμα δερματος. Σε συνεχεια θα ηθελα να τον προτρεψω να ασχοληθει και να μαθει λιγο για την κουλτουρα και τον πολιτισμο ολων αυτων των λαων που αναφερει( Πακιστανων,Αφγανων,κλπ)και γενικως καθε διαφορετικου πολιτισμου που οπως φαινετε δεν μπορει να καταλαβει.
    Κυρια Σαλέχ συνεχιστε το εργο σας χωρις να πτοηστε και σας ευχομαι καθε επιτυχια στο εργο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΙΑ.ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ, ΠΗΡΑΝ ΑΔΕΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΓΓΕΑΦΑ.
    η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕς ΜΟΝΟ ΛΙΓΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. ΔΕ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ.
    ΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΛΟΥΝ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΠΙΣΩ.
    ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΧΟΜΕ ΣΕ ΠΟΙΟΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή