Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Διά στόματος Σαλίου

Φωτογραφία: Μανώλης Παπαδάκης
______________________________________________________________

Τον Σαλίου τον γνώρισα την ημέρα που γεννήθηκε, όταν οι γονείς του με φώναξαν για να τους βοηθήσω. Έκτοτε τον παρακολουθώ να μεγαλώνει και δεν υπάρχει μέρα που να μη σκέφτομαι σε τι ζωή έχουμε καταδικάσει το παιδί αυτό, όπως και τόσα πολλά άλλα παιδιά. Κάπως έτσι προέκυψε και αυτό το κείμενο, μια αφήγηση που μου ψιθύρισε ο Σαλίου…

***

γεια,
με λένε σαλίου, είμαι 15 μηνών, ο μπαμπάς μου είναι ο μασάμπα απο τη σενεγάλη και η μαμά μου η... αχ, όχι, ο μπαμπάς λέει να μη λέω για τη μαμά γιατί είναι, λέει, παράνομη. δηλαδή η μαμά δεν είναι κακιά, απλώς δεν έχει χαρτιά (μη με ρωτάτε τι είναι τα «χαρτιά», δεν ξέρω) και ήρθε στην ελλάδα κρυφά γιατί ο μπαμπάς την αγαπούσε πολύ και δεν ήθελε να είναι μακριά. α, κατάλαβα, «χαρτιά» είναι κάτι που κρατάνε τη μαμά μακριά από το μπαμπά.

η πρώτη μέρα της ζωής μου; α, η μαμά φώναζε πολύ. κι ο μπαμπάς φώναζε, αλλά στο τηλέφωνο. όμως δεν έρχονταν οι γιατροί κι ο μπαμπάς έφυγε για να ζητήσει βοήθεια απ’ αλλού. όταν είδα τη μαμά για πρώτη φορά, είχε αίματα παντού. δεν μπορούσε να με πάρει κοντά της γιατί ήμουν δεμένος με κάτι που έπειτα το έκοψε με τα δόντια της. μετά ήρθε ο μπαμπάς και μας αγκάλιασε και έκλαιγε κι αυτός και έλεγε πως ποτέ δεν θα μας ξαναφήσει.

γενικά μέχρι τώρα, καλά περνάω. πάω συχνά στο μαγαζί του μπαμπά και μ’ αρέσει όταν έρχονται τα παιδιά που πουλάνε τις τσάντες. καμιά φορά όμως δεν μ’ αρέσει πολύ γιατί επιστρέφουν στεναχωρημένα και λένε στο μπαμπά ότι τους τις πήρανε τις τσάντες και ότι δεν έχουν λεφτά και τότε ο μπαμπάς τους δίνει λεφτά και τρώμε όλοι μαζί και είναι καλύτερα.

εγώ δεν έχω άλλη ιστορία να διηγηθώ αλλά μπορώ να σας διηγηθώ την ιστορία που θα ζήσω.

σε λίγα χρόνια θα πάω σχολείο. εκεί όμως τα άλλα παιδάκια δεν θα είναι σαν εμένα. τα άλλα παιδάκια θα έχουν λευκό χρώμα και θα έχουν μαμά. δηλαδή κι εγώ θα έχω μαμά αλλά η δική μου η μαμά δεν θα με πηγαίνει στο σχολείο γιατί η μαμά δεν έχει χαρτιά.
στο σχολείο τα αλλα παιδάκια στην αρχή δεν θα με αγαπάνε πολύ και δεν θα με παίζουν, αλλά μετά θα μ’ αγαπάνε γιατί κι εγώ θα τα αγαπώ. μόνο οι δάσκαλοι δεν θα μπορούν να λένε το όνομά μου, αλλά αυτό δεν θα είναι και τόσο κακό γιατί τα άλλα παιδάκια θα γελάνε πολύ.

μετά θα πάω γυμνάσιο. εκεί, στην αρχή δεν θα είναι πολύ καλά, αλλά μετά θα με αγαπάνε γιατί θα παίζω ποδόσφαιρο και θα είμαι πολύ καλός. μετά όμως δεν θα με αγαπάνε και τόσο γιατί δεν θα έχω πιστοποιητικό γεννήσεως (μη με ρωτάτε τι είναι το «πιστοποιητικό γεννήσεως», δεν ξέρω) και δεν θα μπορώ να συμμετέχω σε αγώνες της ομάδας της γειτονιάς. α, κατάλαβα, «πιστοποιητικό γεννήσεως» είναι κάτι που αν το έχεις, παίζεις ποδόσφαιρο.

έπειτα στην τελευταία τάξη, ο καθηγητής θα μας πει πως θα πάμε εκδρομή σε άλλη χώρα μακριά. α, ξέχασα να σας πω ότι ο μπαμπάς πάει συχνά σε άλλη χώρα μακριά. πάει στη σενεγάλη και βλέπει το αδελφάκι μου. α, δεν σας είπα πως έχω ένα αδελφάκι τριών χρόνων που όμως δεν μπορεί να είναι εδώ μαζί μας γιατί δεν έχει χαρτιά. ο μπαμπάς πάει και τον βλέπει και έπειτα μας φέρνει φωτογραφίες και η μαμά κλαίει πολύ κάθε φορά που βλέπει τις φωτογραφίες.
τι έλεγα; α, ναι, εγώ θα είμαι πολύ χαρούμενος που θα πάω με τους φίλους μου εκδρομή σε άλλη χώρα μακριά, αλλά ο μπαμπάς θα μου πει πως δεν μπορώ να πάω γιατί δεν έχω διαβατήριο (μη με ρωτάτε τι είναι το «διαβατήριο», δεν ξέρω) κι εγώ τότε δεν θα είμαι πολύ χαρούμενος και θα κλαίω λίγο. α, κατάλαβα, διαβατήριο είναι κάτι που αν δεν το έχεις δεν σ’ αφήνουν να πας εκδρομή.

α, δεν σας είπα ότι μια μέρα που θα είμαι με τους φίλους μου θα έρθουν κάτι κύριοι με στολές και θα μου ζητάνε χαρτιά. έπειτα θα με βάλουν σ’ ένα άσχημο μέρος και θα μου λένε πως θα με στείλουν σε άλλη χώρα μακριά. μετά όμως θα έρθει ο μπαμπάς με τα δικά του χαρτιά και θα με βγάλει απο εκεί. κι αυτό θα γίνεται πολύ συχνά, μέχρι που θα σταματήσω να νομίζω πως είναι πολύ άσχημα στη φυλακή.

μετά θα πάω πανεπιστήμιο για να γίνω δικηγόρος. εκεί, τα παιδιά θα θυμώνουν καμιά φορά γιατί θα με ρωτάνε τι ψηφίζω αλλά εγώ δεν... δεν θα απαντώ, γιατί εγώ δεν... δεν είμαι έλληνας, δηλαδή τα άλλα παιδιά θα μου το λένε αυτό. εγώ βέβαια θα τους λέω πως είμαι, αλλά αυτά θα μου λένε πως δεν υπάρχουν μαύροι έλληνες κι εγώ δεν θα καταλαβαίνω. αλλά στο τέλος θα με αγαπάνε γιατί θα παίζω μουσική και θα χορεύουνε και θα περνάμε πολύ καλά.

μετά όμως δεν θα είμαι και τόσο χαρούμενος γιατί δεν θα μπορώ να βρω καμία δουλειά και τελικά δεν θα γίνω δικηγόρος. θα κάνω τη δουλειά του μπαμπά. μετά θα παντρευτώ και δεν θα θέλω να κάνω παιδιά για να μην είναι λυπημένα. αλλά μετά θα κάνω παιδιά και θα είμαι μόνο εγώ λυπημένος, γιατί αυτά στην αρχή δεν θα ξέρουν πόσο λυπημένα θα γίνουν μετά.

αυτή είναι η ιστορία της ζωής που θα ζήσω.

άντε γεια, τώρα.

με αγάπη, σαλίου


***

Η νέα κυβέρνηση δεσμεύτηκε τόσο προεκλογικά όσο και στις προγραμματικές δηλώσεις της για αλλαγή του Κώδικα Ιθαγένειας, έτσι ώστε τα παιδιά των μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, και ελπίζω και τα παιδιά που έχουν έρθει σε μικρή ηλικία και έχουν λάβει την ελληνική υποχρεωτική εκπαίδευση, να αποκτούν το δικαίωμα στην ελληνική ιθαγένεια. 250.000 τουλάχιστον παιδιά, αλλά και ενήλικες που ήταν κάποτε παιδιά αλλά τώρα έχουν αποκτήσει τα δικά τους παιδιά (τρίτη γενιά μεταναστών), αναμένουν, προσδοκούν, ελπίζουν – για άλλη μια φορά. Η νομική αναγνώριση των ανθρώπων αυτών ως Ελλήνων είναι το πρώτο βήμα. Έπονται πολλά και δύσκολα βήματα έως ότου να φτάσουμε στο σημείο, ως κοινωνία και ως μονάδες, να αποδεχτούμε ότι ένας Έλληνας θα μπορούσε να έχει αφρικανικά ή ασιατικά ή Άπω Ανατολής χαρακτηριστικά. Χρειάζεται να αναθεωρηθούν βαθιά ριζωμένα στερεότυπα και συλλογικές φοβίες, πράγμα διόλου εύκολο για μια τόσο εσωστρεφή κοινωνία. Και αυτόν το δρόμο θα τον διανύσει καθένα από τα παιδιά αυτά, κατά μόνας. Το ελάχιστο, συνεπώς, που μπορεί και οφείλει να κάνει το κράτος είναι να θωρακίσει νομικά τα παιδιά αυτά. Έτσι ώστε τουλάχιστον να μην ντρέπονται που είναι Έλληνες.
________________________________________________________

* Το κείμενο αναδημοσιεύτηκε στην ATHENS VOICE, 26/11/2009

74 σχόλια:

  1. Έχει επιδείξει η Ιστορία πολλούς Έλληνες με Αφρικανικά ή Ασιατικά... χαρακτηριστικά (ή καλύτερα καταγωγή);;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τους εξαιρετικά σκούρους και κατσαρομάλληδες που είναι διάσπαρτοι στους πληθυσμούς της Κρήτης και της Καρπάθου μέχρι τους συχνότατα ξανθούς και ανοιχτόχρωμους Μακεδόνες της Β. Ελλάδας, η απάντηση είναι απόλυτα καταφατική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ συγκινητική η Άρλεκιν-παπαρορομάντζα σας κα Αλ Σαλέχ!! Βέβαια, λησμονήσατε μία εναλλακτική κατάληξη της ιστορίας: Ο μικρός Σαλίου, ως φοιτητής της Νομικής, θα μπορούσε κάλλιστα, στα διαλείμματα των μαθημάτων του, να πετάγεται δίπλα, στην πλατεία Κολωνακίου & να πουλάει cd & Louis Vuitton στις λούγκρες ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ! Και που ξέρεις, όλο και κάποιος θα εκτιμήσει το " ταλέντο" του! Κανένας δεν πάει χαμένος σ'αυτή τη ζωή, πόσο μάλλον ο μικρός Σαλίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. όχι αλλά κάποια από τα παιδιά των μεταναστών μιλάνε πολύ καλύτερα ελληνικά απ'τα δικά μας τα "ανώτερα" που δε μπορούν να βάλουν 5 λέξεις στη σειρά. Γιατί παλεύουν και αγωνίζονται να ενταχθούν και να μπορέσουν να σπουδάσουν. Ενώ τα δικά μας αρκούνται στο facebook, στα video-games και στα λεφτά του μπαμπά. Επίσης σε ρεπορτάζ για την 28η Οκτωβρίου οι μόνοι που ξέραν τι γιορτάζουμε εκείνη τη μέρα ήταν οι αλλοδαποί μαθητές. Τα ελληνόπουλα λέγανε για Τούρκους κι ιστορίες γι'αγρίους... Μεγαλώνουμε μια γενιά αγράμματων παιδιών και τα μαθαίνουμε να μισούν τους ξένους. Εφόσον γεννιούνται, μεγαλώνουν, πάνε σχολείο, σπουδάζουν, δουλεύουν στην Ελλάδα, θα πρέπει να θεωρούνται Έλληνες ανεξαρτήτως χρώματος και θρησκείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παλέψτε Αφροδίτη για τον Σαλίου.
    Θα είμαστε δίπλα σας.
    Αγνοείστε τις χυδαιότητες των 'Θέμων'. Δεν μπορούν να σας λερώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. peripou osous germanous

    alla esena re file ti se noiazei? Otan ayto to paidaki 8a milaei kalytera ellhika kai apo sena ti kai pi8anon na min kserei gri wollof h oti glwssa milousan oi goneis tou pisw sth Senegali, tote 8a einai ligotero ellhnas apo sena re file? H mhpws akomh blepeis ws ellhna ton Amerikano pou kapote oi goneis toy phgan sto Amerika apo thn Ellada alla par'ola ayta aytos kai ellhnika mporei na mh mila, kai zhthma 8a einai ean sta 40 xronia zwhs tou exei er8ei 2 fores sthn Ellada?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τωρα στηριζεις την παραοικονομια?
    Αυτους που πουλανε τσαντες στο δρομο και δεν πληρωνουν φορους?
    Αυτα να τα πεις καλυτερα στους μαγαζατορες που κλεινουν τα μαγαζια τους.
    Επισης οσο και να διαβαζω δεν ξερω οι ελληνες να ειναι μαυροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε παιδι μου αμα ειναι ταλαιπωρείται τοσο το παιδι να παει καλυτερα πισω στη σενεγαλη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εσύ Ανώνυμε των 4:35 αυτό κατάλαβες απο όλο το κείμενο; Να υποθέσουμε οτι η νοημοσύνη σου είναι καθαρό απόσταγμα ελληνικού dna;

    Μπαγάσάκο... Ποιός βρε σου άναψε τον υπολογιστή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι πραγματικά απάνθρωπο! Το θεωρώ αδιανόητο άνθρωποι που γεννήθηκαν στην Ελλάδα ή τέλος πάντων τελείωσαν το ελληνικό σχολείο, να θεωρούνται παράνομοι στην ίδια τους τη χώρα, τη μοναδική χώρα που γνώρισαν!

    Οι έλληνες αλβανικής (αρβανίτες) και σλάβικης καταγωγής, αποτελούσαν και αποτελούν ένα τεράστιο κομμάτι του πληθυσμού και της Ιστορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι πραγματικά απάνθρωπο! Το θεωρώ αδιανόητο άνθρωποι που γεννήθηκαν στην Ελλάδα ή τέλος πάντων τελείωσαν το ελληνικό σχολείο, να θεωρούνται παράνομοι στην ίδια τους τη χώρα, τη μοναδική χώρα που γνώρισαν!

    Οι έλληνες αλβανικής (αρβανίτες) και σλάβικης καταγωγής, αποτελούσαν και αποτελούν ένα τεράστιο κομμάτι του πληθυσμού και της Ιστορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για άρθρα σαν αυτό πρόσθεσα μόνιμα το blog σας στον feed reader μου :-)

    Συνεχίστε έτσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπορείς να διευκρινίσεις ένα σημείο;

    Όταν γράφεις "τα παιδιά των μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα" το "που" αναφέρεται στο "τα παιδιά των μεταναστών" ή στο "μεταναστών";

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όχι ακόμα - έχει πάντως επιδείξει πολλούς δολιχοκέφαλους σαν εσένα, ανώνυμε των 4¨35μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αχ, συγκινήθηκα και θα κλάσω!


    Βρε ουστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "να αποδεχτούμε ότι ένας Έλληνας θα μπορούσε να έχει αφρικανικά ή ασιατικά ή Άπω Ανατολής χαρακτηριστικά. Χρειάζεται να αναθεωρηθούν βαθιά ριζωμένα στερεότυπα και συλλογικές φοβίες"

    Τα γνωστά φληναφήματα. Δεσποινίς μου δεν υπάρχει θέμα "αποδοχής". Ούτε θέμα στερεοτύπων. Δεν δέχεσαι οτι είσαι έγκυος, ή είσαι ή δεν είσαι.

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ μαύροι Έλληνες, ούτε μαύροι Κινέζοι ή λευκοί Ινδιάνοι και ούτε πρόκειται να υπάρξουν. Έτσι είναι και σε όποιον αρέσει. Με το να επιμένετε να βαφτίζετε το κρέας ψάρι απλώς δείχνετε οτι ουδόλως σέβεστε την διαφορετικότητα των Ελλήνων.

    Και εκεί φαίνεται η ΑΠΥΘΜΕΝΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το Άφρα τι όνομα είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το 'χω ρωτήσει κι άλλες φορές για διαφορετικά θέματα, το ρωτάω και τώρα: "Ποιός είναι ο ορισμός του Έλληνα;" Και παρακαλώ, όχι ταυτολογίες του είδους "Έλληνας είναι όποιος γεννήθηκε από Έλληνα" κλπ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γιατί έχετε ως σύνδεσμο ένα μπλογκ που γράφει "Το ναζιστικό ισραηλινό καθεστώς"; Δε το θεωρώ και ότι καλύτερο, χτυπάει άσχημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Λυπάμαι,αλλά δεν θα λυπηθώ για τους τύπους που πουλάνε την πραμάτεια τους ανεξέλεγκτα όπου βρουν. Οι άνθρωποι έχουν κάνει κανονική κατάληψη πλατειών και πεζοδρομίων, κλέβουν το κράτος και ζημιώνουν τα νόμιμα μαγαζιά. Σιγά μην προβληματιστώ για τις ελάχιστες φορές που εφαρμόζεται ο νόμος
    Απορώ πώς τους στηρίζεις. Είναι παράνομοι. Δεν το καταλαβαίνεις;
    Άλλο αυτό που λες για την ιθαγένεια και άλλο ο υπαινιγμός για τους "καημένους" (παράνομους) που (καλώς) τους κατασχέσανε την παράνομη πραμάτεια τους. 'Επρεπε και να τους συλλάβουν κανονικά.

    Σε όποιον δεν αρέσει το πώς ζει στην Ελλάδα και στεναχωριέται που η μισή του οικογένεια είναι εδώ και η άλλη πίσω και δεν μπορεί να τους φέρει όλους, να πάει στην πατρίδα του. Αυτό έλειπε. Να φέρνει ο καθένας (που ήδη το κάνουν)όλο του το σόϊ εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κοπελιά σε συμπαθώ, γιατί γράφεις καλά, αλλά το παρακάνεις. Εδώ υπάρχει μία μικρή χώρα με μία προβληματική προς το παρόν κοινωνική δομή και κακή οικονομική κατάσταση, η οποία είναι προφανές πως δεν μπορεί να δεχτεί τις οικογένειες όλων των φτωχών και κατατρεγμένων της γης. Δεν είναι θέμα ρατσισμού. Είναι θέμα του τί αντέχουμε. Και έχουμε ήδη περισσότερους από αυτούς που αντέχουμε, οι οποίοι εν μέρει επιβαρύνουν την οικονομία και την κοινωνία. Γιατί δεν θέλεις να το δεις. Είναι δυνατόν η Ελλάδα να δώσει άσυλο σε όλους και να επιτρεψει σε καθέναν από αυτούς να φέρει όλη του την οικογένεια;

    Τί ακριβώς ζητάς για αυτούς τους ανθρώπους;

    Για να συνέλθουμε λίγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πολλοί από τους «φρουρούς» του Ελληνικού Γένους αν μάθαιναν (ή συνειδητοποιούσαν) τη δική τους καταγωγή, θα έχαναν τη γη κάτω απ’τα πόδια τους…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. "Ποιός είναι ο ορισμός του Έλληνα;" Και παρακαλώ, όχι ταυτολογίες του είδους "Έλληνας είναι όποιος γεννήθηκε από Έλληνα" κλπ!


    Όχι ταυτολογίες;; Τι σημαίνει πάλι αυτό; Τι θές δηλαδή να σου πούμε; Προφανώς Έλληνας είναι όποιος έχει γονείς Έλληνες.

    Όποιος έχει γονείς Κινέζους είναι Κινέζος.
    Όποιος έχει γονείς Ρώσους είναι Ρώσος.
    Όποιος έχει γονείς εξωγήινους είναι εξωγήινος.

    Πιό απλό δεν γίνεται. Αλλά με εσάς έχουμε καταντήσει να εξηγούμε τα αυτονόητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μαύροι Έλληνες: Ντανιέλ Μπατίστα, Νέστορας Κόματος, Νέρι Νιαγκουάρα, Σοφοκλής Σχορτσιανίτης.
    Αν πάμε λίγο πιο πίσω θα δούμε ότι ο Διγενής Ακρίτας, ο ήρωας των ακριτικών τραγουδιών, ήταν μισός Άραβας. Λεγόταν Διγενής επειδή είχε σαρακηνό πατέρα και ρωμιά μάνα. Ο Διγενής είναι το πρώτο ποίημα της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Αν πάμε ακόμα πιο πίσω, θα δούμε να γράφουν ελληνικά άνθρωποι που δεν ήταν Έλληνες: Λουκιανός, Μανέθωνας, Ιώσηπος, Μάρκος Αυρήλιος. Ο ελληνισμός πάντα δεχόταν στοιχεία πολιτισμικά και ανθρώπους από άλλα έθνη και προχωρούσε σε δημιουργική αφομοίωση. Ακόμα και οι σημερινοί ξενόφοβοι έχουν πολλές πιθανότητες να είναι απόγονοι σλάβων, αλβανών κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τι φτηνιάρικο και μικροαστικό αρθράκι!!.. Δικηγόρος, ο μικρός Σαλίου.. Ούτε ηλεκτρολόγος, ούτε οδοντοτεχνίτης..
    Υ.Γ. Οι Αρβανίτες & οι Σλαύοι ανήκουν στη λευκή φυλή, οπότε δεν τίθεται ζήτημα φυλετικής αλλοιώσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ ανώνυμος 27 Νοέμβριος 2009 8:19 πμ

    τα παιδιά που έχουν γονείς μετανάστες και τα οποία παιδιά έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα απο τους μετανάστες γονείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Όπου γης πατρίς. Κάποτε στην Αγγλία ρώτησα ένα μαύρο όπως εσείς τους λέτε από που είναι, και μου απάντησε Αγγλία. Ήμουν πιτσιρικάς και αδαής. Του λέω, μα δε μπορεί, απο πού κατάγεσαι; με αγριοκοιτάζει και μου ξαναλέει κοφτά και με ύφος έτοιμο να με φάει. I am from England u got a problem with that mate?

    Αν πάτε προς τα κει, τολμήστε να πείτε σε μαύρο πακιστανό ινδό ή ασιάτη οτι δεν είναι Άγγλος, μη σας πω και Κύπριο. Θα φάτε καλά Ελληναράδες μου...

    Κα. Σαλέχ, συμπαρίσταμαι στην προσπάθειά σας. Όλα όσα γράφετε είναι αυτονόητα για ανθρώπους με βασικό i.q. Κοιτάχτε όμως, αν δε φτιάξει λίγο η οικονομία μας κιόλας, και να το πείτε αυτό στον κ. πρωθυπουργό, τα δίκαια αιτήματά σας δεν πρόκειται να γίνουν πράξη. Επίσης, πάντα το θέτω οικονομικά. Όσο πιο πλούσια χώρα γίνουμε, τόσο θα "αντέχουμε" μετανάστες μιας και αυτοί πρέπει να ζουν ανθρώπινα. Διαφορετικά να μπεί κάποιο όριο. Ο μαθηματικός λόγος είναι ΑΕΠ/άνθρωποι δυστυχώς. Όσοι ήδη βρίσκονται στη χώρα και είναι 2ης γενιάς να νομιμοποιηθούν και αυτοί και οι γονείς τους και να φέρουν και την οικογένειά τους. Απο εκεί και πέρα, βλέπουμε. Αυτή τη στιγμή είμαστε φτωχοί και το ξέρω κα. Αλ Σαλέχ οτι δεν φταίτε εσείς, απλά σας παραθέτω τη σκέψη μου.

    Ελπίζω να σταματήσουν τα κατάπτυστα δημοσιεύματα και οι τραμπουκισμοί που διαβάζω εδω μέσα. Ίσως θα πρέπει να αφοσιωθείτε στο έργο σας και να το αφήσετε το ιστολόγιο. Τώρα βέβαια αν συνεχίσετε και αφήσετε και τα σχόλια έτσι, κάτι που ίσως το κάνετε για να δείξετε το οτι υπάρχουν εθνικιστές; ανεγκέφαλοι; τραμπούκοι; Το γνωρίζουμε κα. Αλ Σαλέχ, Αφροδίτη το ξέρουμε πως έχουμε και όλα τα παραπάνω. Δεν είναι ανάγκη να εκτονόνωνται εδώ κατα την ταπεινή μου άποψη. Ελπίζω ο Θεός να σας έχει πάντα καλά και πράξτε όπως εσείς θεωρείτε σκόπιμο. Απλά έχετε το νου σας, ποτέ δεν ξέρετε ποιος σας βρίζει ή απειλεί! Μπορεί να είναι κάποιο παιδάκι αμούστακο ακόμη ή κάποιος φανατισμένος τρελός που τα εννοεί. Γι'αυτό σας εύχομαι πάλι ο Θεός να σας έχει καλά

    Με εκτίμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μωρή πουτάνα πάλι τις ίδιες μαλακίες γράφεις και σε αστικές κωλοφυλλάδες μάλιστα προς την μίσθαρνη αρισεροποίηση της απολιτίκ εγκεφαλοπλυμμένης μάζας που επιθυμούν οι θεσμικοί;

    Τράβα κάνε καμιά πιάτσα καλύτερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμε από Αγγλία, που λες "αν πάτε προς τα κει, τολμήστε να πείτε σε μαύρο πακιστανό ινδό ή ασιάτη οτι δεν είναι Άγγλος, μη σας πω και Κύπριο. Θα φάτε καλά Ελληναράδες μου", κάτι παραπάνω θα ξέρεις..
    Σόδα για τη χώνεψη σου έδωσαν ή ζήτησες & δεύτερο πιάτο????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Το παγκόσμιο σύστημα πακετάρει ανθρώπινες ψυχές, τις στέλνει (ως επι των πλείστων) στην Ευρώπη, και κυρίες σαν την Αλ Σαλέχ είναι για το ξεπακετάρισμα. Άμα νοιαζόσαστε πραγματικά, άντε στην Ακτή του Ελεφαντοστού και βοηθείστε να ανοικοδομήσουν την κοινωνία τους.

    Δικαίωμα και υποχρέωση του κάθε λαού είναι η αυτοκυριαρχία, η ελευθερία. Η παγκοσμιοποίησή ΣΑΣ μας θέλει μια άβουλη, ασύνδετη μάζα. Υπάλληλοι του συστήματος είσαστε, τίποτε διαφορετικό.

    Ο "ανθρωπισμός" είναι το άλλοθί σας. Δυο φορές ΝΤΡΟΠΗ σας λοιπόν.

    Άντε στις πολυφυλετικές ΗΠΑ αν δεν γουστάρετε εδώ. Εδώ υπάρχει ακόμα ελπίδα για μας, και θα την κυνηγήσουμε.

    Νίκος, Χρυσή Αυγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλησπέρα Κα Αλ Σαλεχ.
    Πήρα το θάρρος να σας γράψω διαβάζοντας το θέμα σας.
    Το μόνο που θέλω να πώ είναι ότι όλοι οι άνθρωποι έχουμε δικαιώματα πάνω σε αυτή την Γή.
    Αν κάτι παρόμοιο συνέβαινε σε κάποιον Έλληνα στο εξωτερικό τι θα λέγαμε???
    Το μόνο που ξέρω από τη ζωή είναι ότι οι Άνθρωποι Αφρικανικής καταγωγής δεν έχουν θέσει σε κίνδυνο τη ζωή μας ποτέ.
    Καλό μήνα σας εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. αφιερωμένο τραγούδι...

    Δίσκος αλλαγής πλεύσης κι αποκατάστασης βλάβης
    Έχω αλλάξει πρέπει να το καταλάβεις

    Μη με ψάξεις μέσα σε διεθνιστικές τάσεις
    Οι διεθνισμοί δεν πατούσαν σε υγειείς βάσεις

    Αρκετά μ' αυτό το παραμύθι
    Η στάθμη της σούπας του κοσμοπολίτη έχει ανέβει τόσο που μου αγγίζει τη μύτη

    Υπάρχει πρόβλημα
    Προσπαθώ να μη χάσω την εθνική μου ταυτότητα

    Μέσα σ' αυτό το πλήθος που του επιβάλαν το υδροχόικο ήθος
    Φορείς της νέας εποχής που δουλεύουν στο ημίφως

    Γι' αυτό στην εποχή μας ως συνήθως είναι απών το πολιτικό ον του Αριστοτέλη
    Η νέα παγκόσμια τάξη θέλει, έναν άνθρωπο κουρέλι

    Απλό αριθμό μέσα σε στατιστικές
    Μια κοινωνία από ομογενοποιημένους καταναλωτές

    Μας θέλει πιόνια στη σκακιέρα των παγκόσμιων εξουσιαστών
    Των καρτέλ πετρελαίου και των πολυεθνικών εταιριών

    Και δυστυχώς πάει κάπως έτσι λοιπόν


    Σοφόν το σαφές
    Όμως όλοι μιλάν με μισόλογα και υπεκφυγές

    Η σύγχρονη διανόηση φέρνει σύγχιση και συσκότηση αντί να δίνει φώτηση

    Είναι γεγονός πως τελούμε υπό κατοχή
    Μας διοικούν πολιτικοί με ομιχλώδη καταγωγή

    Σκοτεινών κέντρων αποφάσεων υποτακτικοί
    Οι δήθεν πνευματικοί ταγοί τηρούν μια ένοχη ανοχή

    Όλα μας ωθούν προς μια νέα εποχή ζόφου
    Η πτώση γίνεται συνόνυμο της προόδου
    Δε μας θέλουν Έλληνες αλλά πολίτες του κόσμου

    Βλέπεις, κιμάς ανθρώπου η ιδεολογία βολεύει τα παγκόσμια εξουσιαστικά ιερατεία

    Τα οποία εξάγουν ένα μοντέλο και προσπαθούν να μας το επιβάλουν με το έτσι θέλω

    Δε θέλουν μια ειρηνική παγκόσμια κοινότητα που να αφήνει περιθώρια στην πολλαπλότητα

    Κατ' αυτούς παγκοσμιοποίηση σημαίνει ισοπεδωτική μονομορφοποίηση

    Γι' αυτό έχουν στο στόχαστρο το όμαιμο, το ομόγλωσσο, το ομόθρησκο και το ομότροπο

    Μας έχουν φτιάξει μια θηλιά για το λαιμό μας
    Παραχαράσουν το παρελθόν μας προς όφελος του δικού τους μέλλοντος
    Ετοιμάζουν το έδαφος για διέλευση ενός κυβερνομεσαίωνος

    Ναι, μη σου προκαλεί καθόλου έκπληξη
    Η επιχείρηση εθνοκτονίας σε εξέλιξη
    Χωρίς αντίδραση μπαίνουμε στο στόμα του λύκου

    Η Ελλάς μια αποικία νέου τύπου
    Ρόλο δούρειου ίππου παίζουν τα στρατευμένα τους φερέφωνα
    Αυτοί που εκλέγονται δουλεύουν για ξένα συμφέροντα

    Ανοίγουν την κερκόπορτα συνεπικουρούμενοι από σύγχρονους Ηρρόστρατους και Εφιάλτες
    Δε γίνονται αντιληπτοί από ένα έθνος με υπνοβάτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ο/Η Savvina είπε...
    "...Το μόνο που ξέρω από τη ζωή είναι ότι οι Άνθρωποι Αφρικανικής καταγωγής δεν έχουν θέσει σε κίνδυνο τη ζωή μας ποτέ.
    Καλό μήνα σας εύχομαι..."

    Καλό αυτό...
    την πρέζα που πουλάνε οι Νιγηριανοι, την βγάζουμε έξω;
    Όταν σε κεντρικές οδούς της Αθήνας σφάζονταν με τα χατζάρια, εσείς που είσασταν;

    Πως γίνεται να κοιμάστε τόσο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μόνο οι ξένοι πουλάνε ναρκωτικά ε; Από Έλληνες κανείς. Εδώ μέχρι και οι μπάτσοι πουλάνε ρε μας δουλεύεις σε ποιον τα λες αυτά; Δεν πιάνουν μεγαλέμπορους γιατί τα παίρνουν από αυτούς και οι μπάτσοι και οι πολιτικοί (βλέπε Κεφαλογιάννη στην Κρήτη με τους χασισέμπορους).
    Πριν έρθουν οι ξένοι στην Ελλάδα δεν υπήρχαν φυλακές γι'αυτούς τις φτιάξαμε. Συγκεντρώστε αυτή την αρνητική ενέργεια εκεί που πρέπει και σε αυτούς που μας κάνουν τη ζωή δύσκολη. Τα ταμεία είναι άδεια, σε λίγο δε θα χουν να δώσουν συντάξεις, οι μισθοί που παίρνουμε είναι της πείνας (γι'αυτό και δεν κάνουμε παιδιά), το σύστημα υγείας καταρρέει, η παιδεία έχει μαύρα χάλια, η ανεργία μεγαλώνει κλπ. Αυτά είναι τα μεγάλα προβλήματα μας. Τα λεφτά για τους πυρόπληκτους τα φάγανε δεν πήγανε ποτέ εκεί που έπρεπε. Γι'αυτό γιατί δεν διαμαρτύρεστε έτσι έντονα; Πήγανε 750.000 άνθρωποι και ψήφισαν για πρόεδρο της ΝΔ δίνοντας 2 ευρώ δηλαδή 1.500.000 ευρώ. Αυτά τα λεφτά δε θα μπορούσαμε να τα είχαμε μαζέψει και να τα δώσουμε κάπου αλλού που υπάρχει ανάγκη; Δε νομίζω η ΝΔ να χει τόση ανάγκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Παρακαλούνται άπαξ άπαντες οι Πήλιοι Γούσηδες και οι Νενέκοι όπως αποφεύγουσι να πιάνουσι εις το στόμα τους τους Ελληνες. Αν κάποιοι δικαιούνται τον τίτλο του Ελληνα δεν θα το αποφασίσουν οι γεννίτσαροι και οι γερμανοτσολιάδες αλλά εκείνοι που έδωσαν το αίμα τους για την απελευθέρωση από την Οθωμανκή κατοχή, οι οποίοι αποφάσισαν κατα την Γ' Εθνοσυνέλευση (την τελευταία πριν την Βαβαρογρατία):

    Κεφάλαιον τρίτον, άρθρ.6:

    Ελληνες είναι :
    α΄. Οσοι αυτόχθονες της ελληνικής επικράτειας πιστεύουσιν εις Χριστόν.

    β΄. Οσοι από τους υπό τον Οθωμανικόν ζυγόν πιστεύοντες εις Χριστόν,ήλθαν και θα έλθωσιν εις την ελληνικήν επικράτειαν διά να συναγωνισθώσιν ή να κατοικήσωσιν εις αυτήν.

    γ΄. Οσοι εις ξένας Επικρατείας είναι γενημμένοι από πατέρα Ελληνα.

    δ΄. Οσοι αυτόχθονες και μη και οι τούτων απόγονοι, πολιτογραφηθέντες εις ξένας επικρατείας προ της δημοσιεύσεως του παρόντος Συντάγματος,έλθωσιν εις την Ελληνική επικράτειαν και ορκισθώσιν τον ελληνικόν όρκον.

    ε΄. Οσοι ξένοι έλθωσι και πολιτογραφηθώσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Τι άλλο φοβάσαι - Active Member από το album Blah-Blasphemy (2005)

    Κάποτε σ’ είδα στο πέρασμα του αιώνιου κόμβου, στο καιρό του τρόμου και του αλλόκοτου φόβου,
    να διπλώνεσαι, ν’ ανησυχείς και να τρομάζεις και πριν καλάρουν οι μέρες το σκασμό να βγάζεις.
    Να μια απ’ τα ίδια – ίδιοι δρόμοι –ίδιοι κύκλοι· γαβγίζουν οι άνθρωποι – σκιάζονται οι σκύλοι,
    θρηνούν μανάδες, και πού να ξαποστάσεις όταν στη μνήμη σου μακραίνουν οι αποστάσεις.

    Έτσι σκηνοθετούν το σήμερα άκριτοι κοσμοκράτορες, βαρέθηκα τα έγκυρα -είναι όλοι προβοκάτορες που πιάνονται απ’ τον φόβο σου και φτιάχνουν ιστορίες κι ενάντια στους άπιστους στήνουν σταυροφορίες
    από χορτασμένους με το ίδιο ήθος και παράστημα που θα εξοντώνουν όσα τους μοιάζουν άσχημα.

    Έτσι κι εγώ αφού σκιάζεσαι ξανά σε φτύνω. Ψάχνω, λοιπόν, ό,τι φοβάσαι για να γίνω…
    Γίνομαι τάφος αντάρτη στο Ιράκ και μοιρολόι στη Παλαιστίνη,
    τυφλός στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη·
    πεινασμένος ιθαγενής στο Μεξικό,
    χίλιες επεξηγήσεις για το φόβο σου στο λεξικό,
    μοναχός στο Θιβέτ – κι aboriginal στην Αυστραλία,
    τζαμί καμένο από φασίστες στην Ιταλία·
    εθελοντής γιατρός απ’ την Αβάνα
    και παιδί στην Τεχεράνη απ’ ανύπαντρη μάνα·
    νεκρός κι άταφος δάσκαλος στη Σομαλία,
    κυνηγημένος τούρκος συγγραφέας στη Γαλλία,
    εργάτης στα πετρέλαια στη Βενεζουέλα
    και στο Μπέλφαστ μια ματωμένη φανέλα·
    βραζιλιάνος με 8 σφαίρες στο κεφάλι στο Λονδίνο

    - τι άλλο φοβάσαι, πες μου, και θα γίνω.
    Εγώ που κάνω όνειρα κι έχω πολλά ωραία να χάσω κάνω και την αρχή – δε γουστάρω να ησυχάσω.

    Τι άλλο φοβάσαι, πες μου, και θα γίνω κι ας έχω τόσα πολλά κι ωραία να χάσω. Κι ούτε στιγμή μη ρωτάς τι θα απογίνω, μου φτάνει που δε γουστάρω να ησυχάσω (που είμαι εδώ και θέλω τη βολή σου να χαλάσω – πες μου, τι άλλο φοβάσαι)

    Θα γίνω χρήστης που παλεύει για τη σωτηρία,
    διψασμένος πρόσφυγας από τη Νιγηρία,
    σαρίκι τυλιγμένο σε περήφανο κεφάλι
    και μασάτι από αφρικάνικο ατσάλι.
    Σφαγμένο θηλυκό απ’ τους γονείς του στην Κίνα
    κι ορφανό σε φαβέλα που πεθαίνει απ’ την πείνα.
    Τι άλλο φοβάσαι πες μου και θα γίνω…
    Αλγερινός που ξημερώνεται σε γαλλικά λιμάνια
    και μάτια που κοιτούν από πασαμοντάνια·
    τούρκος αναλφάβητος που ζει στο Γκάζι
    και μορφωμένος Αλβανός που σε τρομάζει·
    στο τοίχος της ντροπής stencil απ’ τον Banksy
    κι ο εφιάλτης σου πριν να χαράξει.
    Πες μου, τι άλλο φοβάσαι και θα γίνω…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ρατσιστικο παραληρημα της αφροδιτης εναντιον του ελληνικου λαου!!!!
    προφανως οι συμμαθητες σου στο δημοτικο σε κοροιδευαν επειδη εισαι μελαμψη και αραβας, γιαυτο σου εμεινε το μισος και ο ρατσισμος εναντιον των ελληνων.
    αν ησουν στη ιταλια θα μισουσες τους ιταλους.
    αν ησουν στην τσεχια τους τσεχους κ.ο.κ.
    τωρα οσο και να προσπαθεις να το καλυψεις πισω απο μανδυες ανθρωπισμου, και κρυβομενη πισω απο μικρα παιδακια, το μισος δεν κρυβεται...
    παντως να ξερεις οτι οσο μισεις εσυ τους ελληνες, αλλο τοσο και στο χιλιαπλασιο σε μισουμε και μεις.
    ρατσιστρια εσυ, ρατσιστες και μεις.
    μισος εσυ μισος και μεις.
    βεβαια η διεθνης συγκυρια ευνοει εσενα, το πολιτικως ορθο, η παγκοσμιοποιηση, η νεα ταξη, ο σορος, αλλα εχει ο καιρος γυρισματα..
    δεν θα πεσουμε αμαχητι.
    θα εχετε και σεις σοβαρες απωλειες.
    τα εθνη θα νικησουν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΤΡΕΙΣ ΑΘΩΟΙ,ΑΜΟΙΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΘΩΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΥΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΟΙΚΟ ΑΝΟΧΗΣ,ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΒΙΑΣΟΥΝ ΟΜΑΔΙΚΑ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΙΤΣΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΑΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΑΠΗΓΑΓΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΛΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΜΟΙΡΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑΡΚΕΜΠΟΡΟΙ,ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΟΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΒΙΑΣΑΝ Ο ΕΝΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΤΗΝ ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΑΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙ.ΤΗΝ ΜΑΖΕΨΕ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΤΥΧΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΤΑ ΕΙΠΕ ΣΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ.Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΑ ΠΑΝΔΕΙΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.ΤΟΥΣ ΝΙΓΗΡΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ.ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΝΙΟΤΕ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ,ΟΠΟΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ...

    Το θύμα κατήγγειλε το γεγονός στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας, ενώ ύστερα από έρευνα συνελήφθησαν οι δύο Αφγανοί 17 και 19 ετών, ενώ αναζητείται ο τρίτος.


    ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΘΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ...ΑΡΠΑΓΗ ΚΑΙ ΒΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ???

    ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΧΑΪΔΕΥΤΕ ΑΚΟΜΑ..ΑΪ ΣΙΧΤΙΡ ΞΕΦΤΙΛΕΣ.

    ΠΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @ Ανώνυμος (1 Δεκέμβριος 2009 5:02 πμ)

    Φίλε μου τα λες τέλεια.
    Παρακάμπτω την σήμανση «Χρυσή Αυγή» που βάζεις στο τέλος, γιατί δεν με εκφράζει.
    Αν αφαιρέσω το ειρωνικό ύφος, ώστε να διαβάζεται χωρίς αγκυλώσεις από όλες τις παρατάξεις,
    θα μπορούσα να το υιοθετήσω σαν μόνιμο σχόλιο μου όπου γράφω.

    Ειλικρινά πολύ σωστή, δομημένη, και στο κέντρο άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Γ. Καρατζαφέρης (για την ετυμολογία του επωνύμου του, διαβάζουμε απο τον "Ελεύθερο Τύπο" της Δευτέρας 8 Οκτ.2007: "Το επώνυμο του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη είναι σύνθεση τουρκοαραβικων λέξεων. Προέρχεται απο το kara = μαύρος και caferi που είναι ονομασία σιιτικης αίρεσης (απο τον Τζαφερ ες Σαδικ,γιο του διαδόχου του Μωάμεθ) και οπαδου της αίρεσης αυτης. ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. κυρια αλ σαλεχ βουτα λιγο το κεφαλι σου στο νερο γιατι δεν πας καθολου καλα.περημενω σχολιο για τον βιασμο της νεαρης κοπελας εκτος και αν δεν σας ενδιαφερει και η μονοι σας εννοια ειναι οι αφγανοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Λυπάμαι για λογαριασμό σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. despinis salemalekoum exo provlima to peos mou einai ano ton 40 ekatoston. tha itheles na to xoseis sto kwlo sou kai meta sto stoma sou mwri ratsistria?eimai leykos vevea kai ellinas alla den peirazei tha to synithiseis xekolo....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ 27ΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ, Ε, ΣΥΡΙΑ ΒΡΩΜΙΑΡΑ;
    ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΧΕΙΣ & ΣΥ & ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥΣ.
    ΠΑΡΟΛΗ ΤΗΝ ΕΝΔΟΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΄Η "ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ", ΟΠΩΣ ΑΡΕΣΚΕΣΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΦΡΩΝ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΤΙΜΑΖΕΤΑΙ.
    ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. καλά θα βάλει τη γάτα της να κλαίει επειδή ντρέπεσαι εσύ... Φυσικά και όλοι καταδικάζουμε τον βιασμό οποιουδήποτε ανθρώπου από οποιονδήποτε. Δε χρειάζεται να λέμε τα αυτονόητα. Όμως δε βιάζουν μόνο οι ξένοι. Και να σε ρωτήσω και κάτι άλλο. Αν η κοπέλα που βιάστηκε ήταν Αφγανή, Πακιστανή, Αλβανίδα, Αφρικανή και τη βίαζαν Έλληνες θα είχες την ίδια αντίδραση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Προφανώς καταδικάζω και το βιασμό της κοπέλας αλλά και όποια άλλη εγκληματική ενέργεια απο όποιον κι αν προέρχεται, ανεξαρτήτως εθνικότητας, φυλής, θρησκείας, χρώματος. Απο την πλευρά μου, μίλησα με αυτούς που έπρεπε.
    Να θυμάστε βέβαια οτι η βία φέρνει βία. Οι ευθύνες για τον βιασμό αγγίζουν και όλους αυτούς τους εθνικόφρονες και αδιάλλακτους δήθεν πατριώτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Φυσικα και το καταδικαζετε γι΄αυτο και προηγουμενο μου σχολιο στην αναρτηση σας σχετικα με τους λαθρομεταναστες της Πατρας, που αφορουσε την αποπειρα βιασμου της υπαλληλου του ΙΚΑ απο δυο απ΄αυτους αποφυγατε να το ανεβασετε.
    Χαλουσε φαινεται το φιλανθρωπικο και ψιχοπονιαρικο προφιλ που προσπαθησατε να φτιαξετε στους γλυκυτατους, ανεκτικους, και προοδευτικους αφγανοπακιστανους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Το επεξεργάζομαι κάποια λεπτά και κάτι με μπερδεύει, κάνε μου μια χάρη.
    Γράψε, εσύ, τι κατα την γνώμη σου θα έπρεπε να απαντήσει η κα Αλ Σαλεχ.

    Επειδή, το βλέπω, δεν έχεις διαβάσει κανένα σχόλιο απο τους άλλους, σε προλαβαίνω, εγώ είμαι απο τους αντίθετους με αυτήν. Γράψε μου όμως μια υποτιθέμενη απάντηση, γιατί με έχει φάει η περιέργεια.
    ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟς Η ΚΥΡΙΑ ΑΛ ΣΑΛΕΧ ΕΝΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗς ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗς ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΙς ΕΛΕΓΧΩ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ.ΕΚΤΟς ΚΑΙ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΗς ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΝΑΥΔΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΝ 10000000 ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ 6 ΔΙς ΚΟΣΜΟς ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.ΕΠΙΣΗς ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩς ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΝΑ ΤΟΥς ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥς ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥς ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΙΑΝΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΗΔΙΣΗ ΜΑΣ ΙΣΥΧΗ ΚΑΝΟΝΤΑς ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΑΥΤΟ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΑΝΑΥΔΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Από "Αδιάλλακτος δήθεν Πατριώτης"

    Καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. " Οι ευθύνες για τον βιασμό αγγίζουν και όλους αυτούς τους εθνικόφρονες και αδιάλλακτους δήθεν πατριώτες. "


    Αυτό ομολογώ πως δεν το καταλαβαίνω. Δηλαδή, πως ευθύνονται οι πατριώτες, αυτοί δηλ. που αγαπούν την πατρίδα τους , με τους βιαστές της κοπέλας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. "Οι ευθύνες για τον βιασμό αγγίζουν και όλους αυτούς τους εθνικόφρονες και αδιάλλακτους δήθεν πατριώτες."


    Το βιολί σου εσύ. Μήπως θα ήθελες να μας εξηγήσεις με ποιό τρόπο ευθύνονται οι δήθεν πατριώτες; Φυσικά και όχι διότι πρόκειται απλώς περί ευσεβών πόθων. Αλλά τι να έλεγες;

    Και όσο για το "βία φέρνει βία":

    1. Ποιά ήταν η βία από την μεριά της 27χρονης;;

    2. Να το θυμάσαι αυτό το ρητό όταν θα βγαίνουν μεθαύριο αγανακτισμένοι κάτοικοι και θα δέρνουν τους αγαπημένους σου αλλοδαπούς κυρία δήθεν αντιρατσίστρια.

    Ένας δήθεν πατριώτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Στα αρχιδια μας τι κανεις καριολα!

    ΕΞΩ ΑΠ' ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΟΔΑΠΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. η αφροδιτη αυτες τις μερες πανηγυριζει. ειναι μεστην τρελη χαρα.
    βιαστηκε παλι αλλη μια ελληνιδα απο τους ξενους αραπηδες της...
    χαρες και πανηγυρια η αφροδιτη μαζι με ολα τα σκουπιδια της αριστερας και προοδου...

    συμφωνω απολυτα μαζι σου αραπινα.
    η βια φερνει βια.να το θυμασαι αυτο αραπακι...
    δεν ειμαστε ολοι εδω ξεφτιλισμενοι χριστιανουληδες...
    εχει ο καιρος γυρισματα.
    ουαι τοις οιττημενοις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. ΣΑΛΑΜ ΑΛΕΚΟΥΜ BABY!!!

    Αφροδίτη για πέρνα από Μενάνδρου
    γωνία κανά βραδάκι...
    Παραδίδουμε ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα OΘΩΜΑΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ!

    Για να μην ξεχάσεις τα έθιμα της πατρικής σου γης.

    Οι Αφγανοί Φίλοι σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Οι ευθύνες για τον βιασμό αγγίζουν και όλους αυτούς τους εθνικόφρονες και αδιάλλακτους δήθεν πατριώτες.


    Υπάρχει βραβείο επικίνδυνης μαλακίας;

    Αν δεν το είπες από μαλακία,είσαι επικίνδυνη για τη θέση που κατέχεις προκαλώντας ταυτόχρονα τους πολίτες.
    Πρέπει να υποβληθούν μηνύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Οι ευθύνες για τον βιασμό αγγίζουν και όλους αυτούς τους εθνικόφρονες και αδιάλλακτους δήθεν πατριώτες.

    Απαιτούνται μηνύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. κα ΑλΣαλεχ δυστηχώς διαβάζωντας τα σχόλια των δήθεν Ελλήνων,μόνο εμμετική διάθεση μπορεί να φέρει σε οποιαδήποτε ύπαρξη που έχει κάποια ανθρωπιά!
    Προσωπικά αρνούμαι να συμμετέχω σε αυτή την "ανθρωποφαγική τελετή" όπως πολύ εύστοχα γράψατε.
    Μόνο ένα σχόλιο:όλοι αυτοί συνεχώς εκφράζονται χυδαία απέναντι στους ανθρώπους πακιστανικής,αφρικανικής καταγωγής και απέναντι στο άτομό σας,σκοπίμως αγνοώντας την ελληνική σας καταγωγή(ελληνίδα μητέρα,έτσι δεν είναι?).
    Το χειρότερο όμως είναι ότι όλοι αυτοί οι ανεγκέφαλοι κοντόφθαλμοι δεν θα έλεγαν απολύτως τίποτα εάν είχατε κάποιο επίθετο αμμερικανικής,ευρωπαικής προέλευσης,Smith για παράδειγμα!!
    Μην σας πτοεί,μιλάμε για κομπλεξικά,αμόρφωτα(όχι με την έννοια των σπουδών)άτομα!
    Και απο πού κι ως πού ρατσιστές οι έλληνες?Μια ζωή οι έλληνες φεύγουν μετανάστες!Θα τρελαθούμε εντελώς δηλαδή???!!!
    Μην σας αγγίζει τίποτα!
    Έχετε την υποστήριξη των νοήμων ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. θελω να μου απαντησετε κυρια αλσαλεχ σε μια και μοναδικη ερωτηση και να με κανεται να αλαξω γνωμη για το μεταναστετικο.ποια η διαφορα ενος μεταναστη που πεινα στην πατριδα του απο εναν μεταναστη που πεινα στην ελλαδα? κυρια αλ σαλεχ δεν αμφησβητω τα αγαθα σας κινητρα αλλα πιστευω οτι κανεται μεγαλο λαθος.αυτους τουσ ανθρωπουσ φυσικα και πρεπει να τους βοηθησουμε γιατι ειμαστε ολοι ανθρωποι να τους βοηθησουμε να φτιαξουν ξανα τις χωρες τους και να παλεψουν για την πατριδα τουσ και αυτοι και η ελλαδα περασε δικτατοριες εμφιλιουσ πολεμουσ αλλα παλεψαμε για αυτη.οσο συνεχηζεται αυτο το πραγμα που επικρατει σημερα δεν προκυτε ουτε εμεισ ουτε αυτοι να ζησουμε αρμονικα οχι γιατι δεν τουσ φερομαστε καλα αλλα οποιοσ πειναει και δεν εχει δουλεια μενει στο δρομο θα κλεψει θα σκωτοσει και ακομα θα βιασει οπως στην περιπτωση της 27 κοπελασ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

    by Jan Claude Vitam

    ΕΓΩ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑ,
    ΓΙ’ΑΥΤΟ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΩΣΕΣ ΤΟΝ ΚΟΥΡΔΟ ΜΟΥΣΤΑΦΑ

    ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΙΣΩ ΣΟΥ ΚΑΛΠΑΖΕ Ο ΣΥΡΙΟΣ ΝΑΣΕΡ
    ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΑΝ ΞΥΠΝΑΓΕ ΣΟΥ ΕΚΟΒΕ ΝΤΟΝΕΡ

    ΜΑΥΡΟΣ , ΧΟΝΤΡΟΣ ΚΑΙ ΒΡΩΜΕΡΟΣ Ο ΤΡΙΧΩΤΟΣ ΑΛΙ,
    ΜΑ ΕΣΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΓΛΥΦΕΣ ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΙ.

    ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΓΩ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΑ ΜΥΑΛΑ , ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΓΛΥΨΩ ΔΗΛΩΣΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΑΛΛΑΧ

    ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΛ ΧΑΛΙΛΙ ΜΕ ΥΠΟΚΡΟΥΣΗ ΜΙΛΙ ΒΑΝΙΛΙ
    ΜΕ ΡΩΤΑΓΕΣ ΑΝ Η ΨΩΛΗ ΜΟΥ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΕΝΑ ΜΙΛΙ .

    ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΒΡΑΔΑΚΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΜΙΑ ΑΔΕΡΦΗ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΑΛΙΟΥ
    -----------------------------------
    ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ -ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΤΑ ΠΑΘΗ

    (ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ο @ΠΛΥΤΟΣ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. " Επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά, και τελευταία.

    Προφανώς καταδικάζω και το βιασμό της κοπέλας αλλά και όποια άλλη εγκληματική ενέργεια απο όποιον κι αν προέρχεται, ανεξαρτήτως εθνικότητας, φυλής, θρησκείας, χρώματος.
    Η σύλληψη όμως των δραστών δεν αρκεί. Θα πρέπει να περιοριστούν και οι λόγοι που οδηγούν στην εγκληματική συμπεριφορά.
    Χρόνια φωνάζω ότι εαν δεν σταματήσουμε να παριστάνουμε οτι δεν υπάρχουν οι άνθρωποι αυτοί θα μας κάψουν ζωντανούς. Η βία οδηγεί στη βία. Αυτό δεν είναι μια δική μου εμμονή αλλά βασικές αρχές της κοινωνιολογίας.
    Οι δε ρατσιστικές κορώνες οξύνουν την ξενοφοβία και άρα το πρόβλημα. Αυτοί οι διάφοροι που με την "πατριωτική" αδιαλλαξία τους εμποδίζουν τη λήψη θετικών μέτρων ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε στέγη στα ανήλικα εκεί, έχουν ευθύνες για την κατάσταση της Πάτρας. "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Να δω τι άλλες παπαριες θα γραψεις ακομα για να δικαιολογεις τα''δωρακια'' που παιρνεις απο τις ΜΚΟ που συνεργαζεσαι!Ελεος πια,δεν εβγαλες φαινεται αρκετα σαν ηθοποιος (ο Θεος να σε κανει) και αφου παραγερασες για τις πορνοφωτογραφησεις,ειπες να μασησεις απο αλλου λεφτα.Ξεφτυλα.Αλλα τι να περιμενουμε απο μια πρωην πασοκα και νυν συντροφο του χασικλη του Ψαριανου?Get a life κοπελια και κατα προτιμηση τραβα στη χωρα του πατερα σου να δεις τι κανουν στις σεμνες κοπελιτσες σαν και του λογου σου,που ξεβρακωνονται για μια χουφτα ευρωπουλα!Ποσο πιο χαμηλα μπορεις να πεσεις??

    ΑπάντησηΔιαγραφή