Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Εάν αυτοί είναι Έλληνες, εμείς τι είμαστε;

Το πρωί της Κυριακής, 10/1, μια ομάδα τριάντα νεαρών, μέλη της προφανώς ακροδεξιάς ή φασιστικής οργάνωσης «Αυτόνομο Δίκτυο», εισέβαλε σε αντιρατσιστική εκδήλωση που οργάνωνε η κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» του 7ου Διαμερίσματος, σε πολιτιστικό σύλλογο στους Αμπελόκηπους. Οι «εισβολείς» φορώντας λευκά προσωπεία, πέταξαν τρικάκια που έγραφαν «τέλος στη μετανάστευση» και «φτάνει πια με τους μετανάστες» και αφού έγραψαν τα αντίστοιχα με σπρέι στους τοίχους του συλλόγου και λοιδόρησαν τους παρευρισκομένους, μεταξύ των οποίων ήταν και μικρά παιδιά, απεχώρησαν συντεταγμένα.

Παρόμοια γεγονότα συμβαίνουν δυστυχώς όλο και πιο συχνά στην Αθήνα (από τον Άγιο Παντελεήμονα έως το Νέο Κόσμο) αλλά και στο σύνολο της Επικράτειας, με χαρακτηριστικότερα όλων τις συνεχείς επιθέσεις προς αντιρατσιστικά στέκια στην Κρήτη και τον εμπρησμό εβραϊκής συναγωγής.

Αυτό όμως που εντυπωσιάζει από τη χθεσινή επίθεση είναι το γεγονός της βιντεοσκόπησης της όλης «επιχείρησης», το οποίο video, στη συνέχεια, αφού το μοντάρισαν και το έντυσαν μουσικά, το ανέβασαν περιφανώς στο youtube – σαφώς σίγουροι πως έχουν την αποδοχή της ελληνικής κοινωνίας. Εξάλλου, όπως και οι ίδιοι αναφέρουν, ότι πράττουν το πράττουν στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τον αδελφό Έλληνα που πλήττεται από την ακρίβεια και την ανεργία. Το εν λόγω video κλείνει με μια αφίσα με το slogan: «αν αυτός είναι Έλληνας, εσύ τι είσαι;» στην οποία απεικονίζεται ένας μαύρος συνάνθρωπός μας. Έχει δε εξαιρετικό ενδιαφέρον (πολιτικό) ότι το εν λόγω video, με το σχετικό κείμενο, έχει αναρτηθεί και στην επίσημη ιστοσελίδα της Νεολαίας ΛΑΟΣ Πειραιά! (το οποίο απο ότι είδα το κατεβάσανε!)

Το ζήτημα θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ως πολιτεία αλλά κυρίως ως κοινωνία με τη δέουσα σοβαρότητα και προσοχή. Δεν πρόκειται μήτε για συγκρούσεις μεταξύ αριστεριστών και ακροδεξιών, μήτε για επιθέσεις πατριωτών με σκοπό τη λύτρωση του έθνους από το κακό, το μιαρό, το διεφθαρμένο στο όνομα του ταλαιπωρημένου Έλληνα . Ο μετανάστης, ο άλλος, ο ξένος, είναι σαφώς το πρόσχημα. Ποιους άραγε θα ωφελούσε και ποιους θα έπληττε ένας εμφύλιος μεταξύ υποτιθέμενων «πατριωτών» και «ανθελλήνων αντιρατσιστών»;

ΥΣ. Η δράση των ομάδων αυτών, κατά τη γνώμη μου, δεν εντάσσεται σε διαφορετική λογική και οικογένεια από αυτή των λοιπών οργανώσεων που αυτοαποκαλούνται τρομοκρατικές, όπως η οργάνωση που έδρασε το βράδυ του Σαββάτο στο Σύνταγμα.

17 σχόλια:

  1. Ξεκαθαρίζω εξ αρχής πως αποδοκιμάζω αυτές τις ενέργειες.

    Σας διαβεβαιώ ωστόσο πως δεν μου κάνουν καμία εντύπωση και πως περιμένω να δω και χειρότερες, και καλά θα κάνει να προετοιμαστεί η πολιτεία γι' αυτό και να μην κωφεύει. Όταν εν μέσω οικονομικής κρίσης και τεράστιας πίεσης φέρνεις ένα νομοσχέδιο για ένταξη ξένων, με τους χαλαρούς όρους που θέτεις, τί ακριβώς περιμένεις; Πως θα γυρίσουν όλοι να σε χειροκροτήσουν; Ή πως η ήδη πιεσμένη κοινωνία θα εκραγεί; Πού ακριβώς νομίζετε ότι ζείτε και εσείς και οι εμπνευστές της εν λόγω ρύθμισης; Στην Ελβετία, στην Αμερική ή στη Σουηδία;

    Όσο θα υπάρχουν ομάδες, οι οποίες θα λυσάνε στην κυριολεξία να πείσουν για τη χρησιμότητα και την ορθότητα του νομοσχεδίου, άλλο τόσο και περισσότερο οι Έλληνες θα γίνονται πιο συντηρητικοί και δυστυχώς πιο ακραίοι. Έχετε καταφέρει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που επιδιώκατε. Να γυρίσει η κοινωνία πίσω και να γίνει πιο συντηρητική.


    Όσο για αυτό που λέτε
    "Το ζήτημα θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ως πολιτεία αλλά κυρίως ως κοινωνία με τη δέουσα σοβαρότητα και προσοχή."
    θα σας πω το εξής. Τις ευθύνες σας ως πολιτεία μην τις μεταφέρετε στην κοινωνία, διότι αν το αντιμετωπίσει η κοινωνία, έτσι όπως τα κάνατε, θα γίνει εμφύλιος.

    Δώσατε ένα νομοσχέδιο για διαβούλευση χωρίς να ενημερώσετε τον κόσμο πόσοι είναι όλοι αυτοί που βρίσκονται στη χώρα μας, πόσοι δικαιούνται τώρα υπηκοότητα και πόσοι στο μέλλον. Δεν πληροφορήσατε τον κόσμο και μετά σας ενοχλούν οι αντιδράσεις, τις οποίες σας λέω να τις πάρετε σοβαρά. Δεν έχω καμία όρεξη να βλέπω τους Έλληνες να τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιός είναι περισσότερο πατριώτης ή προοδευτικός, επειδή υπάρχει μία εντελώς ανεύθυνη πολιτική. Ούτε μου αρέσει που ένα κομμάτι των Ελλήνων εκφράζεται με ακρότητες, επειδή αυτό που έχετε κάνει είναι να δημιουργήσετε μία εμπόλεμη κατάσταση και τίποτα περισσότερο.

    Και κ. Σάλεχ διαβάστε και λίγο ιστορία. Αν βρείτε κάπου πως αυτή η χώρα αφομοίωσε έτσι εύκολα, με ή χωρίς νομοσχέδια, άλλες εθνότητες και πως δεν αντιμετώπισε προβλήματα εξαιτίας της συνύπαρξης διαφορετικών εθνοτήτων, σας παρακαλώ να μας το πείτε και εμάς.

    Έχει καταντήσει πια γελοία, αλλά και επικίνδυνη η όλη προώθηση του νομοσχεδίου.Λίγη υπευθυνότητα δεν βλάπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξέρουμε καλά ότι τέτοιες ενέργειες δεν εκφράζουν όχι τους Έλληνες, αλλά ούτε και το συντηρητικό κόσμο, ακλά-καλά. Το ζήτημα είναι όπως λες κι εσύ ότι κοινοβουλευτικά κόμματα (ΝΔ, ΛΑΟΣ) στηρίζουν έμμεσα ή άμεσα την ξενοφοβία και δυναμιτίζουν το μίσος προκαλώντας ιδεολογικά τις επιθέσεις αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Εαν αυτοί είναι Έλληνες, εμείς τι είμαστε?"

    Βολεμένες κότες? Άλαλα ανθρωπάκια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Δείμε
    θα διαφωνήσω. Σαφώς οι ενέργειες αυτές δεν εκφράζουν τους Έλληνες. Ωστόσο δεν είναι πλέον κομματικά υποκινούμενες. Πολύς κόσμος που αντιτίθεται στο πολύ χαλαρό νομοσχέδιο ανήκει στο χώρο της Αριστεράς ή είναι ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ. Εάν δυναμιτίζει κάποιος την κατάσταση είναι η τακτική της κυβέρνησης τη συγκεκριμένη στιγμή, η οποία φτάνει να μιλήσει και για μισαλλοδοξία. Ε, δεν θα μας φορέσουν και στάμπες οι κυβερνώντες, οι οποίοι είναι και Έλληνες. Όσοι τους ψηφίσανε δεν το έκαναν για να ακούσουν κάποια μέρα πως είναι ξενοφοβικοί και ρατσιστές. Δεν κατηγορείς ποτέ έτσι τον λαό σου.

    Το ό,τι αυτήν την αντίδραση θα την καρπωθεί όλη η Δεξιά αυτό είναι το σίγουρο.
    Το ΠΑΣΟΚ καλά θα κάνει να ξυπνήσει σύντομα και να αντιληφθεί πως η κοινωνική αντίδραση ξεπερνάει τα όρια του ΛΑΟΣ.
    Κανείς δεν θα είχε αντίρηση σε ένα αυστηρότερο νομοσχέδιο. Το συγκεκριμένο είναι αστείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποια αριστερά; Την στρασσερική (εκ του Gregor Strasser, εσωκομματικού αντιπάλου του Χίτλερ) "πατριωτική αριστερά" που συνδιαλέγεται και συνδιαδηλώνει με τους φασίστες; Είναι αυτή αριστερά;

    Κατάλαβέ το:

    ΦΑΣΙΣΜΟΣ + Χ = ΦΑΣΙΣΜΟΣ (όπου Χ οποιοσδήποτε ή ο,τιδήποτε άλλο)

    Η υιοθέτηση φασιστικής ρητορείας, η συμπόρευση με τους φασίστες οδηγεί μόνο στο φασισμό. Τα υπόλοιπα είναι ωραιοποιήσεις ενός βρωμερού φαινομένου, το οποίο έπρεπε να είχαμε πατάξει αλύπητα εδώ και πάρα πολλά χρόνια - ήδη στα πρώτα μετακατοχικά χρόνια έπρεπε να είχαμε εκτελέσει τους δωσίλογους, τους ταγματασφαλίτες και τους ρουφιάνους και να είχαμε δημεύσει τις περιουσίες τους, αλλά ΔΕΝ το κάναμε. Αντιθέτως, γίναμε η μοναδική χώρα της οποίας ο κρατικός μηχανισμός συγκροτήθηκε εν πολλοίς από αυτά τα υποκείμενα και ιδού τα αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άλλη μία ένδειξη το περιστατικό που περιγράφετε (τα λευκά προσωπεία δημιουργούν συνειρμούς και το κάνουν ακόμα πιο ανατριχιαστικό) ότι ο φασισμός προωθείται συστηματικά από κάποιους.

    Και στην προσπάθειά τους αυτή γίνονται όλα κοκτέηλ: Νομοσχέδια, βιβλία ιστορίας, οικονομικές κρίσεις.

    Κάποιοι έχουν φτάσει στο σημείο να προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι η οικονομική κρίση έρχεται από "κάτω" (οικονομικοί μετανάστες) και όχι από "πάνω" (οικονομικοί κολοσσοί)!

    Στο δε θέμα του νομοσχεδίου, η κυβέρνηση έχει μαζί της όχι "ομάδες", ούτε καν όλη την προοδευτική Ελλάδα. Έχει κάτι ευρύτερο: όλη την πραγματικά δημοκρατική Ελλάδα (η οποία δεν συμπεριλαμβάνει προφανώς όσους "αποδοκιμάζουν" χαμηλόφωνα και μετά βροντοφωνάζουν ένα τεράστιο "αλλά").

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλα τι εισαι εσυ ?ελληνιδα?αλ σαλεχ?τι ονομα ειναι αυτο.σε αγνοω.κοιταξε..ξερουμε καλα απο ποιους παιρνετε εντολες και εσυ και οι οσφυοκαμπτες κυβερνωντες.αγαπησατε τους μεταναστες...ερπετα υποκριτες.τριχες!αγαπατε το χρημα,τον μονο θεο που προσκυνατε!η Ελλαδα και ο Ελληνισμος ειναι εννοιες που αγνοειται.Οι μασωνοι αυτα σας λενε να λετε.Προπαγανδα φθηνη και υπνωτισμος.Αλλα ενα να ξερετε ολοι εσεις οι ανθελληνες.Ο θεος τα επιτρεπει ολα οσα γινονται.Μια μερα ομως ολοι σας θα κριθειτε για οσα κανετε και οσα ψευτικα λετε με σκοπο την εξουσια και το βολεμα.Εξυπηρετειτε σκοπους σκοτεινους για να φερετε την παγκοσμιοποιηση και να κονιορτοποιησετε τα εθνη.Αλλα οτι και να κανετε..ο παντοδυναμος σας βλεπει και μια μερα θα παρετε την αμοιβη σας.Ποσα χρονια θα ζησετε?Ο καιρος γαρ εγγυς..ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.ΝΑ ΠΑΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΤΡΙΑ ΣΤΟΝ ΒΟΥΓΙΑ..ΤΟΝ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΗ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για ρίχτε μια ματιά στο άρθρο εδώ να δείτε πώς οι Αμερικανοί συνειδητοποιούν πλέον τη δυναμική της μετανάστευσης και τα οφέλη της νομιμοποίησης των 'λαθραίων' αντί του παντελώς άστοχου κυνηγητού φαντασμάτων...

    Στην Ελλάδα βέβαια αν πιστέψετε τα media και τους 'πατριώτες', οι ‘τριτοκοσμικοί’ κυρίως φταίνε για την οικονομική κρίση και ευθύνονται για την αύξηση της εγκληματικότητας... τα επίσημα στοιχεία βέβαια άλλα λένε.

    Δεν τους στέλνετε όλους αυτούς τους ‘πατριώτες’ λεω εγώ εδώ στη Βρετανία σε καμιά εργατική γειτονιά, του Manchester ή του Liverpool, να δουν τι εστί εγκληματικότητα και ποιοι ευθύνονται... Εγώ πάντως Κινέζο ή Πακιστανό hoodie που να βανδαλίζει ξένες περιουσίες, να κυλιέται μεθυσμένος στους δρόμους και να μαχαιρώνει για ένα πεντόλιρο δεν έχω δει ακόμα...

    Μήπως δεν είναι πολύ διαφορετικά και στην Ελλάδα και ορισμένοι δεν θέλουν να ανοίξετε τα μάτια σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Theo
    να σου απαντήσω γιατί με εξέπληξαν τα γραφόμενά σου. Αυτά που κάνουν οι Πακιστανοί, Αφγανοί, Σομαλοί και λοιποί στην Ελλάδα είναι πολύ χειρότερα από αυτά που κάνουν στο εξωτερικό. Τα στοιχεία της εγκληματικότητας είναι αμείλικτα. Οι λαθρομετανάστες είναι πρωταγωνιστές σε κάθε είδους παράνομη πράξη. Από βιασμούς μέχρι κλοπές και ο,τι άλλο θέλεις. Α, ξέχασα τους Αλβανούς που είναι επικεφαλής στις ληστείες τραπεζών. Οι Πακιστανοί έχουν ειδικότητα στους βιασμούς, επιτίθενται και σε νεαρά αγόρια με σκοπό το βιασμό παρά φύσιν.Ο κατάλογος των παραβατικών τους πράξεων ατελείωτος.

    Σπούδαζα στην Αγγλία όταν έκαψαν την ελληνική σημαία Αλβανοί. Σε χρόνο μηδέν πλάκωσε η εγγλέζικη αστυνομία και τους έριξε τόσο ξύλο που ακόμα θα το θυμούνται. Μετά τους χώσανε και μέσα για διατάραξη της κοινής ησυχίας. Εδώ στην Ελλαδίτσα μας καίνε τη σημαία μας μέσα στην ίδια μας τη χώρα και δεν τους ακουμπάνε. Διαφορετικά θα έρθουν οι φιλάνθρωπες ΜΚΟ οι οποίες εισπράτουν γενναίες επιδοτήσεις από κάποια "κέντρα" του εξωτερικού για να προστατεύουν τα "δικαιώματα" των λαθρομεταναστών και θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην αστυνομία.

    Στην κ. Σαλέχ έχω να πω ότι μέσα στην προπαγάνδα που κάνει, οφείλει να διορθώνει και τα λάθη της. Τη συναγωγή στην Κρήτη την έκαψαν αλλοδαποί, όχι Έλληνες. Το έχει πει η τηλεόραση πολλές φορές.

    Επίσης, έχω να της συστήσω να αφήσει αυτές τις πρακτικές που γνωρίζει, εδώ είναι Ελλάδα, να αφήσει τα σεμινάρια που κάνει σε έκπληκτους αστυνομικούς. Ναι, καλά ακούσατε. Η εκπαίδευση των σωμάτων ασφαλείας κυρία μου, δεν είναι δουλειά δική σου.
    Έχεις δημιουργήσει μεγάλη αντίδραση μέσα στο Σώμα, οι Έλληνες αστυνομικοί γνωρίζουν πολύ καλά ποιος είναι ο εχθρός, με την πλύση εγκεφάλου που τους κάνεις το μόνο που καταφέρνεις είναι να δημιουργείς ακόμα μεγαλύτερες αντιπάθειες.

    Επιτέλους κατάλαβε ότι δεν είσαι καν Ελληνίδα. Σύρια είσαι κι αν θέλεις κάνε μια πρόταση στη ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΕΚΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΔΩ, ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΣΕ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΝΕ ΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΟΥ ΟΙ ΣΥΡΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Ελένη
    Σαν νάχαν ανάγκη αφορμών οι υπάνθρωποι για να προχωρήσουν στις αθλιότητές τους. Σαν να μη τους αρκεί ο φόβος του άλλου και η παράνοιά τους με το ελληνικό DNA.
    Ως πότε θα έχουμε πολίτες 2ης κατηγορίας;
    @ανώνυμος
    Εγώ πάλι σπούδαζα στην Ελλάδα όταν είδα τις επιθέσεις των ελληναράδων εναντίον ακόμα και ολόκληρων οικογενειών αλβανών μετά την ήττα της Ελλάδας στο ποδόσφαιρο το 2004.
    Είδα ακόμη και τη δολοφονία του νεαρού Αλβανού Γκράμος Παλούσι στη Ζάκυνθο για τον ίδιο λόγο.
    Προκαλεί ρίγη ανατριχίλας η πιθανότητα να φύγουν οι ξένοι από τη χώρα και να μείνουμε μόνοι με κάτι τέτοια κουμάσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ πάλι αφού τελείωσα τις σπουδές μου στην Αγγλία, και είμαι Έλληνας όχι Αλβανός, ήρθα στην Ελλάδα πίσω και μου αρκεί να βλέπω τα εγκλήματα που κάνουν καθημερινά αλλοδαποί, τις ληστείες των Αλβανών, τους βιασμούς των Πακιστανών, τους λιθοβολισμούς των Σομαλών σε ελληνικά καταστήματα. Καθημερινές παράνομες πράξεις με πρωταγωνιστές αλλοδαπούς εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Έχει μετρήσει κανείς πόσοι Έλληνες κάθε ηλικίας έχουν δολοφονηθεί από Αλβανούς;
    Ο "Γκράμος Παλούσι " ήταν ένας και λυπάμε γι αυτό, οι Έλληνες όμως, που έχασαν τη ζωή τους από Αλβανούς εγκληματίες είναι πάρα πολλοί όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα αν προσθέσουμε κι αυτούς που έμειναν ανάπηροι από αλβανικά χέρια ή ληστέφτηκαν από Αλβανούς κακοποιούς, ο κατάλογος μακραίνει τόσο πολύ, που εγώ θα ντρεπόμουν να αναφέρω το όνομα αυτού του παιδιού σαν παράδειγμα. ΄

    Τόσο πολλές παραβατικές πράξεις δεν είχαμε ποτέ που λέω φάνει πια, όχι άλλη εγκληματικότητα, τι φταίει ο γηγενής της Ελλάδας, ο Έλληνας να υφίσταται τόσα πολλά από τους ξένους που ήρθαν χωρίς να ρωτήσουν αν τους θέλαμε και σα να μην εφταναν όλα αυτά, θέλουν να γίνουν και ελληνοποιημένα κακέκτυπα!

    Ή μάλλον φταίνε αυτοί που τους ξεσηκώνουν για δικά τους συμφέροντα. Άραγε αν δεν παίρνανε τόσο χρήμα οι "φιλάνθρωπες" ΜΚΟ θα προωθούσαν με τέτοια ζέστη τα "δικαιώματα" των μεταναστών που ήρθαν "μόνο παρανόμως" στη χώρα μας όπως δήλωσε η κ. Τζαγκρή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ανώνυμος

    "Έχει μετρήσει κανείς πόσοι Έλληνες κάθε ηλικίας έχουν δολοφονηθεί από Αλβανούς;"
    Απλώς το ερώτημα μπορεί κάλλιστα ν' αντιστραφεί:
    "Έχει μετρήσει κανείς πόσοι Αλβανοί κάθε ηλικίας έχουν δολοφονηθεί από 'Ελληνες;"
    Πιστεύεις ότι με τέτοια επιχειρήματα θα βγει τίποτε άλλο
    πέραν του αβυσσαλέου μίσους; Εκτός κι αν αυτό είναι που επιθυμείς.
    Ελπίζω ότι στην ανοιχτή κοινωνία των πολιτών, που έτσι κι αλλιώς έρχεται, θα μείνουν (ευτυχώς) ελάχιστοι μισαλλόδοξοι νοσταλγοί άλλων εποχών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν υπάρχει αβυσσαλέο μίσος ανώνυμε, σε αυτά που γράφει ο πιο πάνω από εσένα.
    Μια ματιά στην εθνική στατιστική υπηρεσία θα σε πείσει. Οι Έλληνες που έχουν κακοπάθει ή έχουν μείνει ανάπηροι ή δολοφονήθηκαν από Αλβανούς είναι απείρως περισσότεροι.
    Τελευταίο περιστατικό εκείνο το ανθρωπόμορφο τέρας ο Αλβανός που σκότωσε την ερωμένη του Ελληνίδα και το αγέννητο παιδί της. Ομολόγησε ήδη.
    Τι να λέμε τώρα.
    Είμαστε μέσα στην πατρίδα μας και είμαστε υποχρεωμένοι να τα ανεχόμαστε όλα αυτά?
    Όσο για την ανοιχτή κοινωνία πολιτών που επικαλείσαι, σε πληροφορώ ότι όλοι οι Έλληνες έχουν οργιστεί από την εγκληματικότητα των αλλοδαπών.

    Όχι όλων βέβαια, έχω γνωρίσει Αιγυπτίους πολύ καλούς ανθρώπους που είναι εδώ πάρα πολλά χρόνια και δεν δημιουργούν προβλήματα. Ίσως επειδή έχουν μια ιστορία και έναν πολιτισμό στην πλάτη τους σέβονται κάποια πράγματα. Εκείνο που έχω εκτιμήσει σε αυτούς είναι ότι τις ελληνικές αρχαιότητες δεν τις έχουν σφετεριστεί όπως κάνουν οι Αλβανοί,Σκοπιανοί, Τούρκοι. Αντίθετα τις αναδεικνύουν ως ελληνικές και καμαρώνουν ότι ο Μεγαλέξανδρος πέρασε από τα μέρη τους μου είπε κάποιος Αιγύπτιος. Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Οι Αιγύπτιοι δεν ενδιαφέρονται για ιθαγένεια, όσους ρώτησα μου είπαν ότι είναι Αιγύπτιοι και αυτό θέλουν να παραμείνουν.

    Όσο για τους "ελάχιστους μισαλλόδοξους νοσταλγούς άλλων εποχών" απατάσαι οικτρά.
    Εγώ δεν είμαι γέρος, 24 ετών είμαι και ότι έχω ψηφίσει στη ζωή μου είναι ΚΚΕ. Δεν ξέρω τίποτα άλλο γιατί μεγάλωσα σε φτωχό περιβάλλον και ξέρω καλά τι γίνεται όταν πέφτουν τα μεροκάματα στα χαμηλότατα επίπεδα.
    Αυτό συμβαίνει τώρα με τα μεροκάματα των λαθρομεταναστών 10 και 15 ευρώ. Αν πάς και σε αγροτικά σημεία, έχω ακούσει για 5 ευρώ μεροκάματο.
    Επειδή λοιπόν είμαι φτωχός και θέλω να ζήσω αξιοπρεπώς, καλύτερα να πάει ο καθένας στην πατρίδα του, κι εσύ στην Αλβανία αν είσαι από κει, για να ανασάνει ο Έλληνας, οικονομικά και κοινωνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πως έρχονται εδώ αυτοί οι «δυστυχισμένοι»;;
    Με επίσημα έγγραφα ;;
    Που σημαίνει διακρατικές συμφωνίες ;;

    Τους φέρνει η Μαφία, η ίδια οργάνωση που τους προμηθεύει όλα αυτά τα προϊόντα που απλώνουν στα πεζοδρόμια, χωρίς τιμολόγια..
    Από πού ψωνίζουν αυτά τα «φτηνά» προϊόντα ;;

    Και εγώ, που τους θέλω εδώ να κάνουν αυτά που κάνουν, δεν συμφωνώ με τον τρόπο της διακίνησής τους ;;
    Δεν νομιμοποιώ έμμεσα τις πρακτικές της Μαφίας ;;

    Αλλά είπαμε…εγώ δεν τους λυπάμαι τους φουκαράδες, είμαι ρατσιστής εγώ ανήκω στους άσπλαχνους, τους φασίστες.
    Έχετε δίκιο, ονομάζομαι Rockefeller.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ωραία, τελευταίε ανώνυμε (κάνας μαλάκας να σχολιάσει επώνυμα δε θα βρεθεί?)
    Αν λοιπόν του δώσεις εύκολη, νόμιμη πρόσβαση, δεν ακυρώνεις το έργο της Μαφίας?
    Άρα, που είναι το θέμα?

    Αλλά αν μπορούσατε να σκεφτείτε πέρα απο το 1+1 κάνει 2 -για το οποίο δεν είστε και σίγουροι- δεν θα τα λέγατε αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προς ανώνυμο 2ΦΕΒ: 11.14

    Μπράβο φίλε μου! Και εγώ είμαι επίσης ΠΑΣΟΚ και για πολλά χρόνια στέλεχος, αλλά δε συμφωνώ μαζί τους. Και πιστεύω ακράδαντα από ότι βλέπω γύρω μου και ακούω, ότι όπως είπες, η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων διαφωνεί κάθετα με μια μαζική και δίχως προηγούμενο πολιτογράφηση αλλοδαπών. Δε μπαίνει ζήτημα χρώματος, ούτε θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων (έχουν αποφανθεί επίσημα ότι τα πολιτικά δεν ανήκουν στα ανθρώπινα δικαιώματα).
    Αν πρόκειται μόνο για ανθρώπους που είναι εδώ για πάρα πολλά χρόνια και που έχουν ταιριάξει στη ελληνική κοινωνία ως σωστοί και έντιμοι πολίτες, μετά χαράς. Όχι όμως και έτσι, σχεδόν σωρηδόν η κάθε καρυδιάς καρύδι. Και τέλος πάντων προσωπικά δεν αισθάνομαι ανώτερος κανενός άλλου λαού, επειδή γνωρίζω και τα χάλια της χώρας μου. Όμως έχω και εγώ το δικαίωμα να έχω λόγο για τη χώρα μου και επίσης την υποχρέωση να την προστατέψω από τις πολιτικές μεταβολές που κάποιοι μηχανεύονται εις βάρος της.

    Ανώνυμε 8ΦΕΒ 1.57:
    Έχετε δίκιο, ονομάζομαι Rockefeller.

    Έγραψες μεγάλε μου...

    Προς την antidrasi+sex

    Δυστυχώς κυρία μου χάσατε. Θα μείνετε με τον vibrator απόψε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και γιατί να μη δεχθούμε ότι υπάρχουν προβοκατόρικες ομάδες ψευδοακροδεξιών οι οποίοι χρησιμοποιούνται προκειμένου να ταυτιστεί το πατριωτικό αίσθημα με το φασισμό ώστε να γίνει ευκολότερο το έργο της πολυπολιτισμικής προπαγάνδας;

    Οι Έλληνες είναι κατά του νομοσχεδίου. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτό δεν αλλάζει. Όλα τα άλλα είναι μέθοδοι κατεύθυνσης του κόσμου προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Ακόμη και αυτή η καθημερινή προβολή διαβρωτικών απόψεων τύπου Αλ Σάλεχ, Δραγώνα εξυπηρετεί έναν συγκεκριμένο σκοπό. Με τη μέθοδο της σταγόνας σιγά-σιγά διαβρώνεται και απαξιώνεται ο Ελληνικός πατριωτισμός. Είναι μια συγκεκριμένη μεθοδολογία αλλοίωσης των δυνάμεων λαϊκής αντίστασης με μακροπρόθεσμο προσανατολισμό.

    Το εξουσιαστικό σύστημα γνωρίζει ότι αν έφερνε το θέμα απότομα θα συναντούσε σύσσωμη τη αντίδραση του κόσμου. Έτσι αποφάσισε να μας πολιορκήσει με ναζιστικές μεθόδους αρχίζοντας από την παιδεία. Γιατί ναζιστική είναι η μέθοδος παιδικού προσηλυτισμού. Ακριβώς όπως ο Χίτλερ ξεκίνησε τον αγώνα του με τη πλύση εγκεφάλου στις ναζιστικές νεολαίες.

    Φυσικά αυτό το σχόλιο αγαπητή Αφροδίτη
    δεν πρόκειται να το δημοσιεύσεις. Δεν θα αφήσεις να αναπτυχθεί σοβαρή επιχειρηματολογία. Βολεύει στην πρακτική σας η πόλωση ώστε στο τέλος να περάσει το σχέδιο ως λύση του γόρδιου δεσμού. Γόρδιο δεσμό όμως που εσκεμμένα περιπλέκει η νεοταξική μεθοδολογία και που κλιμακώνεται σταδιακά από την εποχή της ίδρυσης του φορέα προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

    Το 80-90% των Ελλήνων γνωρίζουν ότι Έλληνας δε γίνεσαι, γεννιέσαι. Επιβιώσαμε επί Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, επί τουρκοκρατίας, επί εμφυλίου. Θα επιβιώσουμε και τώρα. Το μόνο όμως που θα καταφέρει αυτή η αλλοτριωτική προσπάθεια θα είναι να γραφούν τα ονόματα των συμβαλλομένων για πάντα στις μαύρες σελίδες της ένδοξης Ελληνικής ιστορίας. Και η Ελληνική ιστορία είναι πολύ σκληρή με τους προδότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή