Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

«Είμαστε Πρόσφυγες όχι λαθρομετανάστες»

Η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων γιορτάστηκε την περασμένη Κυριακή με έναν τρόπο ξεχωριστό: με τη διοργάνωση του πρώτου φεστιβάλ του νεοσύστατου Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, και με κεντρικό σύνθημα: Είμαστε πρόσφυγες, όχι «λαθρομετανάστες»! Ελάτε να μας γνωρίσετε!.

***

Από νωρίς το απόγευμα της περασμένης Κυριακή είχαν αρχίσει να συρρέουν δειλά – δειλά στην πλατεία Κουμουνδούρου πολλές δεκάδες αλλοδαπών, ντυμένοι με τα καλά τους ρούχα, αλλά και καμπόσοι Έλληνες. Μέχρι τις επτά το απόγευμα είχαν συγκεντρωθεί περί τα πεντακόσια άτομα, κάθε εθνικότητας, φύλου και ηλικίας, και η πλατεία άλλαξε όψη: από τη γνώριμη τη θλιβερή και γκρίζα γέμισε χρώματα, αρώματα και μουσικές – διαφορετικές γλώσσες να ακούγονται τριγύρω ανακατεμένες με τα γέλια των παιδιών.

Κι οι θεατές έλαβαν θέση.

Με τη βοήθεια δύο μεταφραστών, ένας για τα αφγανικά κι ένας για τα αραβικά, (που στην πραγματικότητα ελάχιστα χρειάστηκαν) απευθύνθηκαν στους προσηλωμένους ακροατές εκπρόσωποι Υπουργείων, Διεθνών Οργανισμών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Ο καθένας με τον τρόπο του και από το πόστο του τίμησε την παγκόσμια ημέρα του πρόσφυγα και συντάχθηκε στο δράμα των προσφύγων, το εκεί, στην χώρα καταγωγής τους, αλλά και το εδώ, στην ήπειρο της (μη) υποδοχής τους.

Φυσικά, δεν έλειψαν κάποια μικροεπεισόδια όταν κάποιοι άλλοι αλλοδαποί θέλησαν πληγώσουν τη γιορτή. Όμως οι διοργανωτές περιφρουρούσαν την πλατεία κι επέβαλαν το δικό τους νόμο: σεβασμός προς όλους.

Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο πατέρας Νατζαφί, ο τραγικός αυτός πατέρας που το τρομοκρατικό χτύπημα στα κάτω Πατήσια, στοίχισε τη ζωή του 15 χρονου γιού του και την όραση της 9χρονης κόρης του – τους θυμάται κανείς άραγε πια;

Εκεί ήταν και η πάντα χαμογελαστή Φόρτσουν, η 22 χρονη μάνα από τη Σομαλία με τα δύο μικρά παιδιά που παρά τη δημοσιότητα που κατ’ επανάληψη έλαβε η ιστορία της (http://afroditealsalech.blogspot.com/2009/10/shit-happens.html) συνεχίζει μόνη και αβοήθητη να παλεύει για τη διόλου πιθανή επιβίωση των παιδιών της.

Με το πέρας των ομιλιών ακολούθησε συναυλία με μουσικές, χορούς και τραγούδια από το Αφγανιστάν, τη Σομαλία και το Σουδάν, ερμηνευμένα από τους ίδιους τους πρόσφυγες/καλλιτέχνες - κιθάρες, τύμπανα, αλλά και ένα πνευστό που κατασκεύασαν οι ίδιοι από πλαστικό σωλήνα ! Στα παραδίπλα αυτοσχέδια περίπτερα γυναίκες σέρβιραν παραδοσιακά φαγητά των χωρών τους. Η γιορτή έληξε στις 10:30 το βράδυ και οι παρευρισκόμενοι αποχώρησαν σιωπηλά αλλά σαφώς πιο θαρραλέα με ένα χαμόγελο ελπίδας ζωγραφισμένο στα χείλη τους.

***

Η επιτυχής διοργάνωση της εκδήλωσης ήταν πολλαπλά σημαντική. Η παρθενική εμφάνιση του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων, που αποτελείται από τις κοινότητες του Αφγανιστάν, της Σομαλίας και του Σουδάν, είχε τη σημασία του. Εξίσου όμως σημαντική ήταν και η πρόσκληση που θέλησαν να απευθύνουν: Ελάτε να μας γνωρίσετε!, κι αν πολλοί Έλληνες δίστασαν να κατέβουν στην πλατεία το βράδυ της Κυριακής, η κάλυψη που προσέφεραν τα ΜΜΕ άρκεσε για να φτάσει η πληροφορία στους πολλούς αλλά και στους καθ’ ύλην αρμόδιους.

Το τρίτο μήνυμα όμως ήταν και το σημαντικότερο: πως οι ίδιοι οι πρόσφυγες, οι ίδιοι οι αλλοδαποί, εάν τους το επιτρέψει η Πολιτεία, μπορούν να βελτιώσουν άρδην την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας. Μπορούν να απομονώσουν τα παραβατικά στοιχεία. Να προστατεύσουν την περιοχή. Να τη ζωντανεύσουν προσθέτοντάς της μια πινελιά πολυπολιτισμικότητας. Προϋπόθεση όμως για να συμβεί αυτό είναι να τους το επιτρέψει η Πολιτεία.

***

Η Παγκόσμια ημέρα του Πρόσφυγα θα έπρεπε να είναι στον 21ο αιώνα ημέρα ιστορικής μνήμης και ντροπής για τα πεπραγμένα της ανθρωπότητας. Δυστυχώς όμως η μνήμη των ανθρώπων είναι κοντή. Σήμερα στον 21ο αιώνα η ανθρωπότητα συνεχίζει να πράττει τα ίδια λάθη. Το μόνο που αλλάζει είναι τα ονόματα κι όχι οι πράξεις. Το 2009 ο αριθμός των εξαναγκασμένων σε φυγή ανθρώπων ξεπέρασε τα 43 εκατομμύρια.

Κι εμείς, εδώ, αν δεν μπορούμε να σταματήσουμε τους πολέμους και τις αιματοχυσίες, τουλάχιστον ας κάνουμε το ελάχιστο: να σταματήσουμε να τους αντιμετωπίζουμε ως ποινικούς, ως λαθρομετανάστες αλλά να τους υποδεχτούμε ως ανθρώπους που διεκδικούν το αναφαίρετο δικαίωμα στη καθ’ αυτό ζωή. Ως πρόσφυγες. Κι αυτό πραγματικά, δεν κοστίζει τίποτα.

27 σχόλια:

  1. την πλατεία την περιφρουρήσατε καλά με την βοήθεια της αστυνομίας.Στους γύρω δρόμους όμως έγιναν μάχες σώμα με σώμα.Μαροκινοί με Αλγερινούς χτυπούσαν Πακιστανούς,Κινέζους,Έλληνες,Αλβανούς,τουρίστες κλπ κλπ...Που θα πάει αυτό το χάλι?
    Οκ καταλαβαίνω πως κάποιοι άνθρωποι πρέπει να βρουν άσυλο γιατί στις χώρες τους είναι ανασφαλείς.Αλλά μαζί τους έρχονται και επαγγελματίες κακοποιοί από χώρες που δεν έχουν καμία σχέση με πρόσφυγες και έχουν όλοι μαϊμού χαρτιά προσφύγων.Για αυτό η κοινωνία έχει αγανακτήσει μαζί σας γιατί βλέπει ότι εσείς συγκεκριμένα ούτε καν ενδιαφέρεστε να διορθώσετε την κατάσταση.Το βιολί βιολάκι.Την ίδια καραμέλα συνεχώς.Από την άλλη,η αστυνομία την μια μερα τους πιάνει γιατί πχ χτύπησαν και λήστεψαν μια γυναίκα την επομένη ή την μεθεπομένη είναι πάλι στα ίδια στέκια και συνεχίζουν με άλλο όνομα και εθνικότητα την εργασία τους.Τα βλέπουμε και τα ζούμε καθημερινά,δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία.
    Μαζευτείτε και τις φιλανθρωπίες να τις κάνετε σε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη,όχι στους εμπόρους ναρκωτικών και στους πρώην κυνηγημένους εγκληματίες από τις χώρες τους.
    Στα λέω αυτά,γιατί ή δεν καταλαβαίνεις ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις τι γίνετε στην χώρα μας.Είσαι σύμβουλος του Υπουργού σε θέματα μεταναστών,επομένως θα έπρεπε εσύ πρώτη να προστατέψεις τους πραγματικούς μετανάστες.
    Αλλά ούτε αυτό δεν κάνεις με αποτέλεσμα να δημιουργείται μέρα με την μέρα ένα ρεύμα ακροδεξιάς και ένα τεράστιο κύμα ρατσισμού που αρχίζει και παίρνει τεράστιες διαστάσεις.

    Από τον Ζουν Ανάμεσα μας..
    αρθρογράφος στο blog eglimatikotita..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΕΣΤΙΚΑ ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς για εσάς υπάρχουν μόνο μετανάστες και δεν σας ενδιαφέρει καθόλου για τις αρνητικές επιπτώσεις που βιώνουν οι Έλληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όχι δεν είναι παράνομοι μετανάστες δεν είναι πρόσφυγες είναι άνθρωποι δυστυχισμένοι ταλαιπωρημένοι καταδιωγμένοι που φθάνουν εδώ από την ανάγκη.
    Μαζί τους κουβαλάνε την ανείπωτη δυστυχία τους…
    Κανείς δεν μπορεί να μην τους αναγνωρίσει το δικαίωμα να αγωνιστούν για μια καλύτερη ζωή.
    Όμως κανείς δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει ΕΞΙΣΟΥ το δικαίωμα των ντόπιων ιθαγενών (Ελλήνων) να προστατεύσουν την ζωή τους και την ζωή των παιδιών τους από αυτή την εισβολή.
    Εσείς κύρια είσαστε από την μια πλευρά και σέβομαι τις απόψεις σας, όμως εγώ στέκομαι απέναντι σας και αγωνίζομαι για την ελευθερία της πατρίδα μου της Ελλάδας.
    Σεβασθείτε και εσείς την άλλη αποψη…
    ΕΡΜΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφήστε τα παραμύθια.
    Η χώρα δεν αντέχει άλλους και ούτε καν αυτούς που έχει.
    Δεν υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχος πουθενά.
    Εσείς μπορείτε να περάσετε άνετα οποιαδήποτε ώρα από τα στενά πέριξ του κέντρού χωρίς να φοβηθείτε το λιγότερο να σας κλέψουν;
    Χωρίς συνοδεία αμφιβάλω αν έχετε έρθει να δείτε τη κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν το νερό βράζει και το περιορίσουμε τελείως και συνεχίζουμε να το τροφοδοτούμε με ενέργεια, σε λίγο θα έχουμε μια τρομερή έκρηξη…. Απλοϊκά μαθήματα φυσικής του Γυμνασίου…
    Τι θέλω να εξηγήσω :
    Θεωρείστε πως δεν είμαι Έλληνας αλλά κάποιος που περιγράφει σαν αναλυτής μια κατάσταση απ’έξω.
    Εφεξής θα ονομάσω την Ελλάδα ως «σύστημα αναφοράς του προβλήματος».
    Το «σύστημα αναφοράς του προβλήματος» = Ελλάδα είναι μια χώρα όπου :
    Η οικονομία της είναι θνησιγενής.
    Η ανεργία της φτάνει και αυτή στο αποκορύφωμα της κατάρρευσης.
    Τα εξωτερικά της προβλήματα σε ένταση, ανέκαθεν, με κάποιες γειτονικές χώρες.
    Σχεδόν ανύπαρκτη βιομηχανία για να δεχθεί εργατικό δυναμικό. Κλπ κλπ
    Και τελικά αν θέλετε ένα «προβληματικό σύστημα αναφοράς» με δείκτες διαφθοράς μεγαλύτερους και από τις Αφρικανικές χώρες.
    Το ζήτημα λοιπόν είναι για το πώς θα βρούμε τον ταχύτερο δυνατό τρόπο να διαλύσουμε αυτό το «σύστημα αναφοράς του προβλήματος» ή πως μπορεί να το σώσουμε ;;;
    Το πώς μπορούμε να το διαλύσουμε το περιγράφετε με λογοτεχνικό ταλέντο άνωθεν στο άρθρο.
    Γιατί ΚΑΙ ΕΓΩ : «θέλω να βγω στο παράθυρο και να φωνάξω για όσα γίνονται, όχι απαραιτήτως άσχημα, να μοιραστώ σκέψεις και αγωνίες, αλλά γνωρίζω πως η βοή της πόλης θα σκεπάσει κάθε ήχο μου»….
    Γνωρίζω όμως και κάτι άλλο : Πως καμιά βοή της πόλης δε μπορεί να σκεπάσει τη λογική . Καμιά βοή θλιβερών μεν περιστατικών δεν θα σκεπάσει το λογικό – τραγικό αποτέλεσμα την πλήρη κατάρρευση αυτού του «συστήματος αναφοράς του προβλήματος» επειδή κυριαρχούν σε κάποιους οι «ευγενείς Φαντασιώσεις» τους και οι «ευσεβείς πόθοι» τους….
    Γιατί τελικά αν αυτό το κράτος έτσι όπως είναι χάλια ΤΩΡΑ (αυτή είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ) μπορεί να δώσει 1 λίτρο νερού σε 100 ανθρώπους, θέλετε να φέρετε και άλλους για πεθάνουμε ΟΛΟΙ ;;;
    Λύνεται αυτό το πρόβλημα με οποιασδήποτε μορφής λογοτεχνική μαεστρία ναι ή όχι ;
    Ακόμα και οι παρόντες ΕΔΩ πρόσφυγες αν καταλάβουν το ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΙΝΟ πρόβλημα θα είναι οι πρώτοι που δε θα θέλουν άλλους «πρόσφυγες» .
    Εσείς τι θέλετε να αποδείξετε ; Πως έχετε παράθυρο, ή πως δεν θέλετε και δεν θα μπορείτε να έχετε σπίτι και παράθυρο το πολύ σε πέντε χρόνια ;

    Από…τον GM Jim AST • GRC Greece
    υφιστάμενος συναρθρογράφος του Ζουν Ανάμεσα μας στο blog eglimatikotita

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παιδιά,

    Αν έχετε καταλάβει τα σχόλιά σας δεν πρόκειται να σχολιασθούν απο την εν λόγω κυρία, διότι απλά δεν έχει κάτι διαφορετικό να παραθέσει εκτός απο τις αοριστολογίες που κατά καιρούς εκστομίζει. Παρόλα αυτά μην ανησυχειτε. Η οικονομική κρίση ήταν το μάνα εξ ουρανού.
    Η χώραθα σωθεί απο όλους αυτούς, οι οποίοι κατά χιλιάδες πιά την εγκαταλείπουν.
    Και το "φαινόμενο" τείνει να πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις μετά το καλοκαίρι.
    Οι υπόλοιποι που θα μείνουν θα αναγκαστούν και αυτοί να αποχωρήσουν εκουσίως, λόγω του ότι θα φοβουνται μην τυχόν στοχοποιηθούν. Ας είναι. Ούτως η άλλως ποτέ όλοι αυτοί δεν αγάπησαν τον τόπο, αλλά τον είδαν μόνο ευκαιριακά. Φαίνεται ότι μια διαφαινόμενη καταστροφή εξελίσσεται σε μια αναγέννηση.
    Βεβαίως και έχει διαφανεί ότι υπάρχουν και αρκετοί "Ελληνες" οι οποίοι δεν αγαπούν την πατρίδα τους.
    Είναι αυτοί που με κάποιο τρόπο ελληνοποιήθηκαν πρίν απο 25-35 χρόνια και τώρα θα ηθελαν να δημιουργήσουν την επόμενη γενιά τους.
    Δεν τους έκατσε. Οι υποστηρικτές τους μαζεύουν τα μπογαλάκια τους και αναχωρούν. Το μόνο που δεν γνωρίζω ακόμη είναι αν τα μέλη των διαφόρων ΜΚΟ πάνε στα πρακτορεία και τους κουνάνε το μαντήλι (σνιφ). Βλέπεις το να είσαι μελος ΜΚΟ και να πληρώνεσαι αδρά για να ξύνεσαι, είναι κεκτημένο που δεν πρέπει να απολεστεί και αυτό μετά την μαζική έξοδο αυτών για τους οποίους έχεις λόγο ύπαρξης.

    θα επανέλθω

    (Πάντα) Φιλικά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για μένα που δεν δουλεύω σε καμία ΜΚΟ αλλά συνδράμω με εθελοντική εργασία εις βάρος του ελεύθερου χρόνου μου κάθε πρωτοβουλία υπέρ των προσφύγων και των μεταναστών, μου φαίνεται ακόμα και ελπιδοφόρο ότι διαβάζετε το συγκεκριμένo blog της Κυρίας Αλ Σάλεχ. σπέρματα άλλης σκέψης. Είναι καιρός να καταλάβουμε όλοι όσοι αγαπάμε αυτό το "προβληματικό σύστημα αναφοράς" ότι πρέπει να πασχίσουμε και η μισαλλοδοξία ποτέ δεν έφερε λύση. Και αν παινευόμαστε πως γέννησε η Ελλάδα τη δημοκρατία και αν ενέπνευσε το Διαφωτισμό, ας δούμε και σήμερα τον άνθρωπο δίπλα μας και ας αφήσουμε τη φιλελέυθερη ρητορική... Δε χρειάζεται να τα βάζουμε με τους μικρούς διωγμένους και να κρυβόμαστε πίσω από στερεότυπα για "κακούς και καλούς", πότε καλοί ξένοι όταν φροντίζουν τους γέρους μας και χτίζουν τις οικοδομές μας αλλά και όταν μαζεύουν τις φράουλες των βάρβαρων και πότε κακοί όταν αποκτούν όνομα και λόγο, έτσι απλά. Ως προς το άρθρο, έγινε αλήθεια αντιληπτή η διαφοροποίηση πρόσφυγα (είναι αυτός που κινδυνεύει ακόμα και με θάνατο στην πατρίδα του) και μετανάστη (είναι ο Έλληνας της διασποράς περασμένων ετών και ο Νέος Έλληνας των 500 ευρώ)?
    Εύχομαι η κυρία Αλ Σάλεχ να συνεχίσει την προσπάθεια, που από το σημερινό της πόστο μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική- αν καιη Κυβέρνηση πάει σαν τον κάβουρα στα ζητήματα αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ας ελπίσουμε ότι οι περισσότεροι μετανάστες θα καταφέρουν να μείνουν σε τούτο τον αφιλόξενο τόπο. Μόνο δυστυχία φέρνει στο μυαλό το να μας αφήσουν μόνους με τους εθνικο-ρατσιστές.
    Σε όσους, από τα αυγά του φιδιού, μιλούν με απαξιωτικά λόγια για τους μετανάστες μόνο τούτο θα είχα να πω: Να μην αξιωθούν να ζήσουν τα συγγενικά τους πρόσωπα, που ασφαλώς μία των ημερών θα μεταναστεύσουν, την ίδια «φιλοξενία» εκεί που θα βρεθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα σας απαντήσω κύριε με μια φράση από τον δικό σας Ιδεολογικό χώρο :
    «Νο pasaran!» (οι φασίστες «δεν θα περάσουν!»). Η φράση αυτή της La Pasionaria (Ντολόρες Ιμπαρούρι –αν θέλετε διαβάστε την Ιστορία σας - ίσως να μην «πέρασε» στην Ισπανία αλλά εδώ στην Ελλάδα το … «Νο pasaran!» θα σημάνει για το λαό μας τώρα που αφυπνίζεται μάλλον «fulguration» (λατινική λέξη για την αστραπή), … Κι’ αν το θέλετε Ελληνικότερα :

    Η έκλαμψη του λαού μας ξαφνικά που θα προκύψει (για μερικούς) δεν θα έχει μόνο ως αποτέλεσμα μόνο το «Νο pasaran» ήτοι … ότι δε θα «σας περάσει» αλλά ότι θα περάσετε και οι ίδιοι από τη κριτική της Ιστορίας

    Φροντίστε λοιπόν κύριε, αν βέβαια μπορείτε, να μην είστε τόσο τελικά μισάνθρωπος. Όταν λετε : «Να μην αξιωθούν να ζήσουν τα συγγενικά τους πρόσωπα, που ασφαλώς μία των ημερών θα μεταναστεύσουν, την ίδια «φιλοξενία» εκεί που θα βρεθούν.». Τι σημαίνει αυτό ; Ότι θέλετε να διώξετε μερικούς Έλληνες από τη Ελλάδα ;;
    Μα κύριε μου αν προκύψει αυτό μέσα στο γενικό χαμό θα φύγετε εσείς και όλο σας το σοι συνάμα μπορεί και ΟΛΟΙ οι Έλληνες …
    Δηλαδή θέλετε να διώξετε τους Έλληνες για να έρθουν άλλοι εδώ…. Εκεί βγάζει και η δολοφονική (γενοκτονία υπονοείτε κύριε) συνάμα (Να μην αξιωθούν να ζήσουν τα συγγενικά τους πρόσωπα…) σκέψη σας.
    Αγαπητέ κύριε συλλογίζεστε ήδη σαν ένας στυγνός γενοκτονιακός εγκληματίας… Το έχετε συνειδητοποιήσει ή τα πάθη σας αναστέλλουν τούτο το λογικό συνειρμό ;;

    Ο Ελληνικός λαός αρχίζει και ξυπνά…. Κύριε και θα πεί το «Νο pasaran!».
    Αυτό είναι η μεγαλύτερη απειλή για σας κύριε Βασίλη : Δείτε to και στο ζώδιο σας….
    Καταλαβαίνετε λοιπόν σε ποια θέση λοιπόν θα είσαστε αύριο, είτε επαληθευτούν τα εφιαλτικά και εγκληματικά οράματα σας είτε όχι ;;;;
    Η θα προσπαθείτε να κρυφτείτε σαν ανθρωπάκι και να λετε ότι «εγώ ανέκαθεν μαζί σας ήμουν».
    Έτσι μόνο επιβιώνουν τα πραγματικά απόβλητα της Ιστορίας ανεξαρτήτως ποία τάση ενδέχεται να υπερισχύσει.
    Τι θα είστε τότε ή τι είστε από τώρα κύριε ;

    GM Jim AST • GRC Greece

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 1. «fulguratio» στα λατινικά κι όχι fulguration.
    2. Το μόνο όραμα θα ήταν ο μισανθρωπισμός να μην αφορούσε ούτε έλληνες ούτε αλλοδαπούς.
    Εκτός κι αν περιορίζετε την αγάπη (έστω την ανεκτικότητα) προς συνανθρώπους σας με συγκεκριμένο D.N.A.
    Το «No pasaràn» ελέγετο για τους παντοειδείς μισανθρώπους.
    Τα περί γενοκτονιών επιστρέφονται στον αποστολέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 1) Σωστός είσαστε εσείς δικό μου λάθος το (n), Το νόημα παραμένει … αυτό το παραβλέψατε όμως.
    2) Δεν έχω πρόβλημα κύριε με το DNA του ανθρώπινου είδους στην cliché απάντηση σας …
    Έχω πρόβλημα και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ορισμένοι άνθρωποι θέλουν να διώξουν κάποιους ανθρώπους και στη θέση τους τελείως αυθαίρετα να φέρουν κάποιους άλλους. Αυτή είναι κύριε είναι η πραγματικότητα σήμερα στη δοκιμαζόμενη Ελλάδα, που καταρχάς θα καταρρεύσει ΟΛΗ αν συνεχίζει με το ρυθμό αυτό να δέχεται χψζ ανθρώπους από αλλού. Και αυτό είναι το ΓΕΓΟΝΟΣ που εσάς σας κάνει τελικά κάνει μισάνθρωπο όταν λετε επί λέξει : «Να μην αξιωθούν να ζήσουν τα συγγενικά τους πρόσωπα, που ασφαλώς μία των ημερών θα μεταναστεύσουν, την ίδια «φιλοξενία» εκεί που θα βρεθούν.»
    Δηλαδή ως προς μία ομάδα ανθρώπων (έχουν ξέρετε και αυτοί DNA) είσαστε θέλετε δε θέλετε μισάνθρωπος και υποκινητής «γενοκτόνος» κατ επέκταση.
    Θέλετε δε θέλετε εσείς είσαστε αυτό ΟΣΕΣ φορές και να μου το επιστρέψετε αν σας κάνει κέφι (κάντε το αλλά νόημα δεν έχει). Από τη στιγμή που δεν μπορεί το κράτος να τους απορροφήσει ούτε κοινωνικά ούτε οικονομικά ούτε και πολιτισμικά αν θέλετε (γιατί όσο αυξάνονται αυτοί θα είναι που θα διαχωρίζουν και θα θέλουν να επιβάλλουν τα πολιτισμικά τους DNA…το ξεχνάτε ή δεν το καταλαβαίνετε αυτό κύριε) Τι θα προκύψει ;
    Μεγάλη κοινωνική ταραχή με δυστυχώς υποθέτω πολλά ΑΘΩΑ θύματα από όλες τις πλευρές. Εκεί καταλήγουν οι Ιδέες σας που στη πίσω όψη του καθρέφτη σας κάνουν αφελή μεν αλλά τελικά καταστροφικό μισάνθρωπο….
    3) Μου γράφετε ότι το … Το «No pasaràn» ελέγετο για τους παντοειδείς μισανθρώπους»
    Φιλικότατη συμβουλή : Υποθέτω πως ενίοτε αντλείτε πληροφορίες ή από το περιοδικό Κατερίνα ή από προσωπικό αστρολόγο για θέματα επι του ζωδίου σας ….. Αν το κάνετε αυτό Σταματήστε το και διαβάστε ένα Ιστορικό βιβλίο για την «La Pasionaria» (εδώ δε κάνω λάθος στο (n)) να δείτε πως η φράση αυτή ελέγχθει από συγκεκριμένο άτομο για συγκεκριμένη ομάδα φασιστών. Απολύστε λοιπόν τον Αστρολόγο σας γιατί αντικειμενικά, πραγματικά και ουσιαστικά σας βάζει και λέτε α-νοησίες, χωρίς να θέλω να καταφερθώ προσωπικά εναντίον σας..
    Θα επανέλθω μόνο όταν είναι να ασχοληθώ με σοβαρά επιχειρήματα και όχι με προσωπικές επαρμένες και Ονειροπαρμένες ουτοπίες…

    GM Jim AST • GRC Greece

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ...«Έχω πρόβλημα και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ορισμένοι άνθρωποι θέλουν να διώξουν κάποιους ανθρώπους και στη θέση τους τελείως αυθαίρετα να φέρουν κάποιους άλλους»...
    Ποιος μίλησε κύριε για εκδίωξη κάποιων και για αντικατάστασή τους από άλλους;
    Είσαστε στα καλά σας;
    Είναι γνωστό ποιοί ωρύονται υπέρ της εκδίωξης των αλλοδαπών συμπολιτών μας.
    Επειδή δεν πρόκειται, ούτ' εγώ, να επανέλθω ευχήθηκα να μην υποστούν, όσοι μεταναστεύσουν σε άλλους τόπους, αυτά που υφίστανται οι μετανάστες στη χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κύριε Βασίλη θα ήθελα να βοηθήσω την σκέψη σας (το «n» στο τέλος) και την έκφραση των συναισθημάτων σας (αυγά με φίδια και “να μην αξιωθούν και λοιπάς ευχάς”)…
    fulguration = Η καταστροφή των ιστών, συνήθως κακοήθους όγκου, με τη βοήθεια υψηλής συχνότητας ηλεκτρικού ρεύματος. Δηλαδή μάλλον ανταποκρίνεται στην περίπτωση δια την οποίαν έχει γραφεί…
    Όσο για τον ψυχικό κόσμο όλοι μας έχουμε προβλήματα μικρά ή μεγάλα που συνήθως εδράζονται στην παιδική-νεανική ηλικία. Όποτε και η συμβουλή ενός ειδικού μάλλον ανακούφιση θα σας προσέφερε…
    Ελπίζω να μην παρεξηγηθεί το σχόλιο μου (διότι καμιά φορά γεννιέται και επιθετικότητα). Πάντως εγώ τα σχόλια σας δεν τα παρεξήγησα, άλλωστε όπως βλέπετε κατανοώ την κατάσταση και σας γράφω καλοπροαίρετα.
    ΕΡΜΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κύριε Βασίλη μου, απλώς δύο μικρές επισημάνσεις :
    Λετε : «Ποιος μίλησε κύριε για εκδίωξη κάποιων και για αντικατάστασή τους από άλλους;»
    Λετε πριν : «που ασφαλώς μία των ημερών θα μεταναστεύσουν» = ΠΟΥ ΑΣΦΑΛΩΣ… ΠΩΣ ΑΣΦΑΛΩΣ ;
    Λετε κι από πάνω : «Είσαστε στα καλά σας;»
    Απαντώ : Ότι αυτοαπαντήσατε εσείς ποιος είναι στα «καλά» του : Όλα στη ίδια σελίδα γραμμένα είναι…
    Είδατε πως το αυγό του φιδιού βρίσκεται και σε άλλους αλλά και εσείς συμπεριλαμβάνεστε ως εξέχων μέλος σε τούτη την ομάδα ; Λετε να φταιει το DNA σας ;;; Τυχαίο ;; Δε νομίζω.
    Για την ημιμάθεια σας σε ιστορικά θέματα … κουβέντα φυσικά. Εδώ δείχνει και το ετοιμοκατάρευστο ήθος σας … Τι να σας πω… Συνεχίστε, γιατί κάποιοι άνθρωποι έχουν την Ιστορία τους, εσείς όμως είσαστε η Ιστορία σας…
    Εκτός κι’αν θέλετε να ακολουθήσετε τις συμβουλές του σχολιαστή «Ερμή»… Ισως έχετε ελπίδες….
    Το ότι Δε θα επανέλθετε σημαίνει μάλλον πως δεν έχετε ουσιαστικά επιχειρήματα. Αν σημαίνει αυτό κάντε μια επανεξέταση του εαυτού σας με τον τρόπο που προτείνει συνσχολιαστής «Ερμής»…. Και μην ξαναπάτε σε Αστρολόγο…. Σας βλάπτει. –
    ΤΕΛΟΣ

    GM Jim AST • GRC Greece

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. δεν ξερω κυριε βασιλη αν θελετε η οχι να διωξετε τους Ελληνες και να φερετε μεταναστες στην θεση τους ενα ξερω οτι μιλας σαν γιαγια 100 οταν ριχνει καταρες. ακου εκει ''Σε όσους, από τα αυγά του φιδιού, μιλούν με απαξιωτικά λόγια για τους μετανάστες μόνο τούτο θα είχα να πω: Να μην αξιωθούν να ζήσουν τα συγγενικά τους πρόσωπα, που ασφαλώς μία των ημερών θα μεταναστεύσουν, την ίδια «φιλοξενία» εκεί που θα βρεθούν''εισαι για γελια παλιοκατινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κύριε (τρόπος τού λέγειν) Βασίλη,
    στην αρχή γράψατε "που ασφαλώς μία των ημερών θα μεταναστεύσουν". Μετά το μετριάσατε σε "ευχήθηκα να μην υποστούν, όσοι μεταναστεύσουν σε άλλους τόπους, αυτά που υφίστανται οι μετανάστες στη χώρα μας". Πάντα τέτοιες κωλοτούμπες κάνετε; Γιατί όταν θα έρθει εκείνη η ευλογημένη ώρα και αντιστραφούν οι όροι, να δω σε ποια πλευρά θα πάτε, λέγοντας. Κοροϊδέψτε λοιπόν τον εαυτό σας και τους χορτάτους ΜΚΟταφείς ομοίους σας και αφήστε τους υπόλοιπους. Μάτια έχουμε και βλέπουμε, δεν είμαστε κνίτες ούτε μαλακοσυριζαίοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αφηστε τις κλαψες τις αναλυσεις και οργανωθειτε σε ομαδες αυτοαμυνας με συγγενεις και φιλους και μετα ισα ολοι στο δρομο.
    Ειναι η μονη λυση που μπορει να περισωσει πλεον την κατασταση.
    Να ειστε ετοιμοι για τον νεο εμφυλιο και τις σφαγες που ερχονται μεταξυ αριστερων και ξενων απο τη μια, και του ελληνικου λαου απο την αλλη.

    Οποιος θελει να ζησει πρεπει να πολεμησει. Δεν θα καταντησουμε σαν τους ινδιανους που χασαν τη γη τους και σφαχτηκαν απο τους μεταναστες εισβολεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. A, μάλιστα, οι αριστεροί δεν είναι πια Eλληνες... Δεν ξέραμε ότι ο Έλληνας σήμερα προσδιορίζεται απ' τις πολιτικές του πεποιθήσεις! Κι εμείς που νομίζαμε ότι η Ελλάδα είναι Δημοκρατία με πλουραλισμό και περισσότερα του ενός κόμματα... σε άλλη χώρα θα ζούσαμε. Έχετε καταλάβει κύριοι ότι θα πρεπε να σασταν ήδη στον Κορυδαλλό; Είστε επικίνδυνοι και για την κοινωνία και για τον ίδιο τον εαυτό σας. Get a life!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΑΛΙΟΠΟΥΤΑΝΑ ΑΦΡΑ ΨΩΛΕΧ, η Αθηνα ανηκη στη φυλη των ΕΛΛΗΝΩΝ. Ευχομαι να ξυπνησουμε μια μερα και να σε παρουμε με τις πετρες οπως σου αξιζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΕΜΠΟΛΕΜΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ..ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΟΥΤΕ Η ΣΥΡΙΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΑΦΟΥ ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΕΧΘΡΟΣ" ΑΛΛΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ..ΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΗΝΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΑ..ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΥΡΙΑ ΑΛ ΣΑΛΕΧ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ..ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΕΔΩ Η ΘΑ ΣΑΣ ΕΙΧΑΝ ΛΙΝΤΣΑΡΕΙ..ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΣΑΜΕ ΣΑΣ ΔΩΣΑΜΕ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ρε δεν πας να κουρευτείς παλιό μουσουλμάνα του κερατά?
    Αλλά η ώρα σου έρχεται μωρή ξεβράκωτη σε εσένα και σε όσους σαν εσένα πούλησαν και λήστεψαν την πατρίδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κα Αλ Σάλεχ πραγματικά θέλω να σας συγχαρώ για την αντοχή που έχετε να διαβάζετε και το θαρρος να δημοσιεύετε τα υβριστικά κείμενα που σας στέλνουν.
    Και δεν αναφέρομαι σε όσους διατυπόνουν μια αντίθετη προς αυτά που γράφετε άποψη με πολιτισμένο λόγο.Προφανώς αναφέρομαι στα αισχρά σχόλια των φανατικών και κακόβουλων "ανθρώπων".
    Σε αυτούς θέλω να πω τα εξής:
    Η Κυρία Αλ Σαλεχ ούτε μουσουλμάνα έιναι,ούτε φιλοξενούμενη στην Ελλάδα.(όχι δηλαδή πως θα υπήρχε πρόβλημα αν ήταν,απλά το λέω γιατί εφόσον θέλετε να την κατηγορήσετε,
    τουλάχιστον μην λέτε αβάσιμα πράγματα)
    Από πότε οι Ελληνίδες μητέρες γεννάνε αλλοδαπά παιδια στην Ελλάδα?
    (Αν μπένατε στον κόπο να μάθετε κάποια πράγματα για τον άνθρωπο που κακολογείτε,θα ξέρατε ότι είναι γεννημένη εδώ απο Ελληνίδα μητέρα).
    Πώς είναι δυνατόν να έχετε αυτές τις απάνθρωπες και ρατσιστικές απόψεις για τους μετανάστες, απο τη στιγμή που υπάρχουν τόσοι πολλοί έλληνες μετανάστες σε όλο τον κόσμο?
    Και το τραγικό της υπόθεσης είναι πως όλοι εσείς νιώθετε περήφανοι ως απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων.Τί σχέση νομίζετε πως μπορεί να έχουν οι απάνθρωπες ιδέες σας με την ιδεολογία και τις αξίες των αρχαίων σοφών μας προγόνων?
    Και σίγουρα θα θεωρείτε πως είστε σωστοί Χριστιανοί.
    Αν είναι ποτέ δυνατόν το μίσος που δείχνετε να έχει καμία σχέση με αυτά που κήρρυτε ο Χριστός!
    ΚαΑλΣάλεχ,να ξέρετε πως έχετε την απεριόριστη συμπαράσταση των νοήμων ανρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πρόσφυγας είναι αυτός που κατά την έξοδο του από την χώρα του λόγω πολέμου,στην αμέσως επόμενη δημοκρατική χώρα που πάει ζητάει άσυλο.Δηλαδή την Τουρκία.
    Οικονομικός μετανάστης είναι αυτός που ζητάει να βρει δουλειά σε χώρα που υπάρχουν δουλειές και ευκαιρίες.
    Δηλαδή Τουρκία.
    Επειδή όμως οι Τούρκοι δεν είναι καθόλου μλκ να δέχονται τον καθένα στην χώρα τους,έντεχνα τους ξαποστέλνουν εδώ κάνοντας τα στραβά μάτια για 2 λόγους.
    Ο πρώτος για να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους από το κάθε λογής λαμόγιο.
    Και ο δεύτερος που έχει διαρρεύσει σε ρεπορτάζ πολλών αγγλικών και αμερικανικών εφημερίδων,είναι λόγω της προσπάθειας να ισλαμοποιειθεί η Ευρώπη και ο Δυτικός κόσμος από αμόρφωτος και χαμηλού επιπέδου άτομα για να μπορούν να τους χειραγωγούν οι ιμάμηδες πιο εύκολα.
    Κι όλα αυτά με τις ευλογίες και τις χορηγίες των Αραβικών Εμιράτων.
    Να λέτε και καμιά αλήθεια στον κόσμο.Καλές οι "φυλές" άλλα όπου μαζεύονται πολλές "φυλές" εξαφανίζονται οι ιθαγενείς αγαπητή μου κυρία.Κι αυτό δεν είναι ούτε ρατσιστικό ούτε φασιστικό,είναι δυστυχώς η αλήθεια που είναι γραμμένη στην παγκόσμια ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ.

    Η χώρα μας κινδυνεύει απο τον ισλαμοφασισμό

    1)Απέλαση όλων των λαθρομεταναστών άμεσα

    2)Αφαίρεση υπηκόοτητας απο οσους εχουν διαπράξει αδικήματα και προέρχονται απο μη δυτικές χώρες

    3)Απαγορεση της μετανάστευσης απο τις ισλαμικες χωρες προς την Ελλαδα. Να γινεται δεκτη η μεταναστευση μονο απο ευρωπαικες χωρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή