Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Τελος καλο;

Κι οι απεργοί πείνας δέχθηκαν να μεταφερθούν σε άλλο κτήριο, το κύρος της Νομικής διασώθηκε και το μεγάλο κακό αποφεύχθηκε; Μάλλον, διότι οι απεργοί μεν δέχθηκα, το δε «άλλο κτήριο» δεν φαίνεται να συμφωνεί . Όμως το πρόβλημα δεν αντιμετωπίστηκε. Τι θα συμβεί από δω και πέρα; Τι θα γίνει με όλους αυτούς τους ανθρώπους που δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία πείνας; Τι θα γίνει αν τους ακολουθήσουν κι άλλοι αιτούντες άσυλο; Εκατοντάδες; Χιλιάδες, ίσως;- όλους αυτούς τους ανθρώπους που η παρελθούσα κυβέρνηση σκοπίμως ή εκ παραδρομής τους εγκατέλειπε στα νύχια των εργοδοτών για τη γνωστή φτηνή και βρώμικη εργασία; Πότε θα αρχίσουν να εξετάζονται τα αιτήματα ασύλου; Τι θα γίνει με τους ανθρώπους που εξαιτίας της ολιγωρίας του κράτους έχουν πλέον ενσωματωθεί στη χώρα και διαμορφώσει τις ζωές τους αναμένοντας επί χρόνια την απάντηση στο αίτημα ασύλου; (καταχρηστικό ή μη, δεν έχει πλέον καμία σημασία). Δεν έχω απαντήσεις. Τα ερωτήματα θέτω. Ερωτήματα όμως που αν δεν απαντηθούν άμεσα, η Πολιτεία θα συνεχίσει να εκβιάζεται και η κοινωνία να πολώνεται.

8 σχόλια:

  1. Ποιος τέλος ήταν καλό, καλή μου; Σημασία τελικά έχει το "τι επετεύχθη": να θυμώσουν οι ιθαγενείς με τους μετανάστες και να το γυρίσουν οι διάφοροι σε πρόβλημα νομιμότητας και κατάργησης ασύλου. Ένα πρόβλημα επιβίωσης, μετατράπηκε σε διακαναλικό τσίρκο αντιδημοκρατισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. LATHRO-travel: οργανωμένα πακέτα για Αθήνα.

    1η μέρα: κρουαζιέρα Χανιά-Αθήνα, συνοδεία αριστερής ασφαλείας
    2η μέρα: άφιξη στην Αθήνα, και περίπατο στην Πειραιώς
    2η μέρα βράδυ: ξεκούραση και τακτοποίση σε ακαδημαϊκό hostel στο κέντρο της πόλης
    3η μέρα: επαφές με μεγάλα πολιτικά στελέχη της τοπικής κοινωνίας
    4η μέρα: συνέντευξη στον τοπικό τύπο
    5η μέρα: απόκτηση μόνιμης κατοικίας
    6η μέρα: αποχαιρετιστήριο πάρτυ για την αλλαγή κατοικίας
    7η μέρα: απόκτηση υπηκοότητας- τέλος εκδρομής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκτος από την παρελθούσα κυβέρνηση (Καραμανλή), ούτε η προ-παρελθούσα κυβέρνηση του Κου Σημίτη είδαμε να κάνει για το μεταναστευτικό... Προς τι δυο μετρα και δυο σταθμά, ειδικά από προοδευτικούς ανθρώπους?

    Ιδίως μάλιστα όταν ο Κος Ραγκούσης κατηγόρησε την παρελθούσα κυβέρνηση ότι έδωσε ... πολλές άδειες παραμονής στους μετανάστες!

    Κατά τα λοιπά, συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο σας, ότι κανένα πρόβλημα δεν λύθηκε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να σου απαντήσω στα ερωτήματα σου αγαπητή. Ως προς την διαβίωση τους μπορείς να τους πάρεις σπίτι σου να τους κοιμίσεις, ταίσεις κτλ και να γλυτώσουμε και τα ενοίκια στην βίλα που μένουν και που δεν τους αρέσει γιατί δεν έχει θέρμανση και τουαλέτες λένε. Ενώ στα τσαντιρόσπιτα τους είχε; Ας πηγαίνανε στο Ελληνικό που τους έιπαν,αλλά ούτε αυτό τους άρεσε. Τέλος πάντων. Μετά μπορείς να τους έχει συνεχώς μαζί σου να βλέπεις και πώς πανε οι υπόλοιπες υποθέσεις τους. Και εσύ και κάτι άλλοι έχετε κάψει εγκέφαλο κανονικά. Δεν βλέπετε τα προβλήματα που δημιουργούνται και επιμένετε για άσυλα. Κλειστά σύνορα και έξω από την χωρα άμεσα γιατί θα έχουμε χειρότερα. Οι αλληλέγγυοι να πάνε στο Πακιστάν και στο Αφγανιστάν να δείξουν τον ανθρωπισμό τους. Κηδεία με ξένα κόλλυβα δεν γίνεται άλλη. Μας φορτώσατε ένα τεράστιο πρόβλημα, μας είπατε και ρατσιστές και τώρα πουλάτε και φιλοσοφία. Δεν το βουλώνεις κιόλας που έχεις γίνει ρεζίλι με τις ανοησίες ππυ γράφεις. Σε αυτή την χώρα υπάρχουν και κάτοικοι κυρά μου με δικαιώματα. Δικαιώματα δεν έχει μόνο ο λαθρομετανάστης. Και σαν πολλά ήδη πήρε. Αρκετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδή ακούω όλο και πιο συχνά πολλούς να λένε πως οι λαθρομετανάστες έχουν "πολλά δικαιώματα", προτείνω να πετάξουν την αστυνομική τους ταυτότητα και να δηλώσουν (με σπαστά ελληνικά) ψεύτικα στοιχεία, ως Αλβανοί ή Ρουμάνοι.

    Έτσι θα απολαύσουν την περιποίηση που δέχονται αυτοί οι "προνομιούχοι ξένοι"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 29 Ιανουαρίου 2011 12:24 μ.μ. εγω προτεινω να πεταξουν στην θαλασσα εσενα και τα φιλαρακια - ερωμενους λαθρομεταναστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτη τη στιγμη ο "ανεπτυγμενος" κοσμος πληρωνει τη αλογιστη σπαταλη και καταναλωση εις βαρος των χωρων του Τριτου Κοσμου.
    Γιατι για να αγορασει ο καθε επιτυχημενος μπουρτζος Καγιε, Μερσεντε, Μπεμπα, και βιλλα στο νησι των ανεμων και για να μπορουν να κερδοσκοπουν οι "Σορος" αυτου του κοσμου και για να βγαζουν τα αμυθητα πλουτη τους τα καρτελ των μεγαλων πολυεθνικων, ρημαζουν τον πλουτο και τις ψυχες των κακομοιρηδων του Τριτου Κοσμου.
    Εχουν εγκαταστησει κυβερνησεις-μαριονετες απο αιμοσταγεις δικτατορες που εχουν ξεπουλησει σπιθαμη προς σπιθαμη ολο τον πλουτο της χωρας τους στα καθαρματα της Παγκοσμιοποιημενης Αλητ.
    Ο απωτερος σκοπος τους ειναι να κρατησουν αυτο το προφιλ διακυβερνησης, αλλα με ενα παγκοσμιο διακυβερνητικο προφιλ που ουσιαστικα θα εχει τον ελεγχο επι παντος επιστητου.
    Με λιγα λογια δηλαδη θελουν να μας κανουν ολους Κινα, με μια απληστη και ζαπλουτη νομενκλατουρα, μια μικρη ανωτερη ταξη που θα καταναλωνει και τους υπολοιπους να δουλευουν ισα-ισα για να ζησουν και οταν τολμουν να σηκωσουν κεφαλι να καταληγουν στην καλυτερη σε ενα μπουντρουμι για το υπολοιπο της ζωης τους.
    Κυρια Αλ Σαλεχ, γνωση της Ιστοριας και του Πολιτισμου μιας χωρας σημαινει διατηρηση της εθνικης συνειδησης και ταυτοτητας το οποιο με τη σειρα του εξασφαλιζει κριτικη ικανοτητα που ειναι χρησιμη για τη διατηρηση και βελτιωση των συνθηκων ζωης στο παρον και στο μελλον.
    Γιατι αυτο επιτυγχανεται μονο με διεκδικιση που δεν μπορει να προελθει απο λοβοτομημενα παγκοσμιοποιημενα υβριδια.
    Με τις προσπαθειες σας να φιλοξενησει η Ελλαδα τους κατατρεγμενους ολου του πλανητη, αθελα σας ή σκοπιμα, βαζετε ενα ακομα λιθαρακι προς τον παγκοσμιοποιημενο αχταρμα, γιατι κατα αυτον τον τροπο και με βαση το δημογραφικο προβλημα, σε λιγες δεκαετιες οι Ελληνες θα ειναι μειοψηφια μεσα στην ιδια τους τη χωρα.
    Εχετε το νου σας ομως, μπορει η Ελλαδα να διοικειται ως επι το πλειστον απο προδοτες (προδοτες υπηρχαν αλλωστε ανεκαθεν απο αρχαιοτατων χρονων), αλλα τυχαινει να κατοικειται και απο αρκετους "Λεωνιδες" που θα μιλησουν οταν ερθει η καταλληλη στιγμη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι λαθρομεταναστες ειναι αξιοι της μοιρας τους.

    Τη στιγμη που μπηκαν παρανομα στη χωρα, δεν ειναι δυνατον να εκβιαζουν και να απειλουν και να απαιτουν νομιμοποιηση χωρις προυποθεσεις. Αυτα ουτε σε μπανανιες δεν γινονται.

    Για το γεγονος οτι ζουν σε αθλιες συνθηκες, ευθυνονται οι ιδιοι. Οι πιο πολλοι απο αυτους ειναι αναλφαβητοι, χωρις γνωσεις και πτυχια, χωρις χαρτια. Ετσι, περιμενουν να βρουν δουλεια και σπιτι? Εδω υπαρχουν ελληνες με πτυχια και δεν βρισκουν δουλειες.

    Οι συγχρονες οικονομιες βασιζονται στη γνωση και την εξειδικευση. Οι λαθρομεταναστες δεν προκειται να βελτιωσουν τη ζωη τους στη δυση. Θα ειναι παριες, και το πολυ να πουλανε σαγιοναρες στη μαυρη αγορα.

    Και περα απο αυτο, γιατι δεν πανε πισω στις χωρες τους να πουλησουν επαναστατικη μαγκια?
    Μονο στην ανεκτικη δυση ξερουν να απαιτουν οι μουσουλμανοι λαθρομεταναστες?

    Εχουμε αλλη κουλτουρα με τους λαθρομεταναστες. Η ισλαμικη κουλτουρα εινια αντιθετη με τη δικη μας. Δεν μπορουμε να συνυπαρξουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή