Σάββατο, 22 Αυγούστου 2009

Εικόνες ντροπής

Την Παρασκευή , 21/8, στο πλαίσιο της επίσκεψης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δρίτσα και με τη βοήθεια του (προς τιμήν του), μπήκα στο κέντρο κράτησης αλλοδαπών στη Παγανή, Μυτιλήνης.

... Δεν υπάρχουν λέξεις ...


Οι φωτογραφίες αρκούν. Κι όποιος αντέξει ........στην πάνω σκάλα του λιμανιού στέκει αγέρωχο το μνημείο της Μικρασιάτισσας Μάνας, έτσι, για να θυμίζει, κάτι σαν αντίδοτο στη λήθη, ...

Προφανώς, δεν τα κατάφερε.

Θα επανέλθω σύντομα.

(ΥΣ. Τις φωτογραφίες τις τράβηξα εγω με ερασιτεχνική κάμερα)
___________________________________________________________________________8 σχόλια:

 1. Μπορείς να περιγράψεις τις συνθήκες που εσύ οραματίζεσαι γι' αυτούς τους πρόσφυγες; Κατά τη γνώμη μου οι εικόνα τους ήταν της ντροπής στην κατάσταση που ήταν όταν τους περιμαζέψανε, στην κατάσταση που βρίσκονταν όταν έλαβαν την απόφαση να εγκαταλείψουν το σπίτι τους, τους δικούς τους. Αυτό το σπίτι που άφησαν... τι είκονα είχε αλήθεια;

  Αυτές οι εικόνες που δείχνεις δεν είναι ανθρώπινες και πολιτισμένες, όπως εμείς νοούμε τον πολιτισμό, γι' αυτούς είναι όμως μια σαφώς βελτιωμένη κατάσταση. Και μη βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα για τις προθέσεις μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. http://mariatweety.blogspot.com

  ENA A3IOLOGO BLOG ENOS KORITSIOU POU PALEUEI

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ποιό είναι το αδίκημα των ανθρώπων αυτών και τους έχουμε φυλακίσει ;
  Ζήτω οι κωλοΈλληνες-νεοέλληνες !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το άρθρο σου έφτασε στα ΧΈΡΙΑ μας , μέσω κάποιου κοινού μας αναγνώστη .Νομίζω θα μας επιτρέψεις να το αναρτήσουμε (σύντομα)και εμείς στο δικό μας blog (www.thira-mata.blogspot.com) .Γράφουμε για θέματα που απασχολούν τη Σαντορίνη , και όχι μόνο .Μας ευαισθητοποίησαν πάρα πολύ οι φωτογραφίες σου και το αντίστοιχο κείμενο σου .
  Το να σου πούμε μπράβο σίγουρα δεν αρκεί . Το θέμα είναι το άρθρο σου να φτάσει και στα μάτια κάποιων υδροκεφάλων .Που ξέρεις εκλογές πλησιάζουν , ίσος γίνει κάτι καλό .
  Να είσαι καλά .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Den nomizw oti ta leei asxima o Nikos pringipissa

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Συγκλονιστικές οι φωτογραφίες. Ειδικά η τελευταία (Μνημείο Μικρασιάτισσας Μάνας).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @ thira-mata

  Φυσικά και μπορεις να το αναρτήσεις.
  Προσπαθώ να έχω επαφές με τα νησιά γιαυτό εαν θέλεις να μιλήσουμε καποια στιγμή για τη Σαντορίνη.Δεν ξέρω εάν συμβαίνει και τι συμβαίνει εκεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. @ Ανώνυμος 24 Αύγουστος 2009 1:44 μμ

  Δεν καταλαβαίνω τι λέει και δεν νομίζω οτι και ο ίδιος έχει πλήρη αντίληψη για το τι θέλει να πει.
  Κια ερμηνίες δεν κάνω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή