Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Φωτογραφίες απο την ακτιβιστική εκδήλωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι

Η επιχείρηση ήταν άψογα οργανωμένη.
Σαράντα φουσκωτές βάρκες ρίχτηκαν στα νερά του λιμανιού. Οι γερμανοί κωπηλάτες τους ταχύτατα ανοίχτηκαν προς τα βαθιά.


Το λιμενικό έσπευσε να τους σταματήσει καθώς τη στιγμή εκείνη αναχωρούσε πλοίο της γραμμής.
Ωσάν να ήταν μέρος της παράστασης το λιμενικό αρχίνησε την διαδικασία της θαλάσσιας απώθησης- ακριβώς (ίσως λιγότερο ήπια) όπως το κάνουν όταν θέλουν να εμποδίσουν φουσκωτή βάρκα να εισέλθει στα εθνικά ύδατα!


Στη συνέχεια οι εν πλω διαδηλωτές κατόρθωσαν να σχηματίσουν τη φράση: FRONTEX KILLS – κάθε βάρκα και από ένα γράμμα! Διόλου εύκολο, θα έλεγα.

Οι διαδηλωτές στη προκυμαία μαζί με μυτιληνιούς περαστικούς, να χειροκροτούν και να φωνάζουν συνθήματα.


Υποστηρίζεται ότι το λιμενικό τρύπησε μια από τις βάρκες των διαδηλωτών, αλλά καθώς δεν το είδα με τα μάτια μου, διατηρώ πολλές επιφυλάξεις.


Οι εν πλω διαδηλωτές, αφού ολοκλήρωσαν την επιχείρηση, αποβιβάστηκαν στο λιμάνι και με τα φουσκωτά στην πλάτη συνέχισαν την πορεία διαμαρτυρίας στη στεριά.


Ήταν μια εξαιρετική επιχείρηση, με συμβολισμό αλλά και χιούμορ, αλλά και υψηλού κόστους καθώς αγοράστηκαν 40 βάρκες φουσκωτές!


***
Ταυτοχρόνως η ομάδα δικηγόρων ( μεταξύ των οποίων ήταν η Κούρτοβικ, Τζεφεράκου, Στραχίνη) ύστερα από πολύωρες διαπραγματεύσεις με την αστυνομία και τη νομαρχία κατόρθωσαν να ελευθερώσουν 150- 200 περίπου κρατούμενους της Παγανής. Περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό το θέμα … σε λίγο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου