Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Συνέντευξη στην Free Sunday

-Έχει βάση η εκτίμηση ότι η οικονομική κρίση και η αύξηση της ανεργίας θα αναγκάσουν μετανάστες να εγκαταλείψουν το όνειρο για μια καλύτερη ζωή εδώ και να φύγουν γι αλλού;

Αφροδίτη Αλ Σάλεχ: Βασικός κανόνας του μεταναστευτικού είναι ότι οι μετανάστες δεν πηγαίνουν εκεί που θέλουν αλλά εκεί που τους χρειάζονται. Συνεπώς, αναμένουμε. Εάν πράγματι πλήττεται η ιδιωτική οικονομία και πατάσσεται η παραοικονομία, οι ροές των οικονομικών μεταναστών θα μειωθούν σημαντικά. Εάν όμως οι ροές παραμείνουν υψηλές, θα σημαίνει ότι η παραοικονομία συνεχίζει να ανθεί. Όσον αφορά όμως στους πρόσφυγες τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έρχονται σε επικράτεια της ΕΕ για μια καλύτερη ζωή, αλλά διεκδικώντας το καθεαυτό αναφαίρετο δικαίωμα στη ζωή. Συνεπώς, όχι, για τους πραγματικούς προσφεύγοντες δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή.

- Αντέχει η οικονομία της χώρα μας σήμερα να προστατεύει τους πρόσφυγες;

Αφροδίτη Αλ Σάλεχ: Δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας που θα πουν ότι σε περιόδους οικονομικής κρίσης συνιστά πολυτέλεια να μιλάει κανείς για προστασία ανθρωπίνων δικαιωμάτων των αλλοδαπών. Αυτός όμως ο συλλογισμός συνιστά ιστορικό ατόπημα. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είτε τα σεβόμαστε είτε τα παραβιάζουμε. Και σήμερα, που δοκιμάζεται η οικονομία της χώρας και του καθενός ατομικά, αλλά και όλες οι βεβαιότητες της μεταπολίτευσης, είναι σημαντικότερο από ποτέ να αποδείξουμε ότι η έννοια της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν είναι κενή περιεχομένου. Διότι αν η περικοπή μισθών είναι ένα κακό που πλήττει πολλούς στον παρόντα χρόνο, ο περιορισμός και η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα είναι ένα κακό που θα αμαυρώσει το παρελθόν και θα υποθηκεύσει το μέλλον. Συνεπώς, ναι, και αντέχει και μπορεί και οφείλει να προστατεύει τις ευάλωτες ομάδες ανεξαιρέτως καταγωγής, χρώματος και θρησκείας. Η Ελλάδα, όσο κι αν δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση, δεν θα πάει ούτε ένα βήμα πίσω στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

-Οι μετανάστες αποτελούν πρόβλημα ή μέρος της λύσης, σε καιρούς οικονομικής δυσπραγίας;

Αφροδίτη Αλ Σάλεχ: Οι οικονομικά και κοινωνικά ενσωματωμένοι μετανάστες, ζούνε εδώ. Εργάζονται εδώ. Συνεισφέρουν στα ασφαλιστικά ταμεία. Πληρώνουν τους φόρους τους. Πονάνε τη χώρα αυτή όπως πονάνε την Αυστραλία οι Έλληνες μετανάστες στην Αυστραλία. Συνεπώς όσοι διαβιούμε σε αυτό το τόπο, ανεξαιρέτως καταγωγής, χρώματος ή θρησκείας θα δώσουμε, όλοι μαζί, αυτή τη μάχη για μια καλύτερη Ελλάδα.

Όσον αφορά όμως στους μη νόμιμα εισερχομένους αλλοδαπούς, η Πολιτεία πρέπει να κινηθεί έξυπνα, οργανωμένα, δίχως στερεότυπα ώστε να μειωθούν τα κόστη και να αυξηθούν τα οφέλη. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα: με το να κρατάμε σε ομηρία έναν υψηλό αριθμό αλλοδαπών μη παρέχοντας τους τα νομιμοποιητικά έγγραφα που δικαιούνται, τους ωθούμε σε αυτήν την παραοικονομία που έχει φέρει τη χώρα μας στην σημερινή κατάσταση. Ξέρετε, όσο οι αλλοδαποί φοβούνται τις Αρχές, τόσο περισσότερο κρύβονται, τόσο αυξάνεται η ευαλωτότητά τους απέναντι στους εργοδότες, και άρα μειώνονται κι άλλο τα ημερομίσθιά τους, το οποίο και συμπιέζει τους μισθούς των Ελλήνων εργαζομένων. Αντιθέτως, εάν αυτοί οι άνθρωποι βγουν από τα υπόγεια και έχουν το δικαίωμα στη νόμιμη εργασία, θα συνεισφέρουν στα ασφαλιστικά ταμεία και θα βοηθήσουν στην πάταξη της παραοικονομίας. Εξάλλου είναι νόμος της αγοράς, ότι με κάθε έναν εργαζόμενο, δημιουργούνται δύο νέες θέσεις εργασίας.
Επιπλέον, η ορθή λειτουργία ενός ικανού αριθμού κέντρων παραμονής αλλοδαπών σημαίνει αύξηση της απορροφητικότητας των κονδυλίων από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία, νέες θέσεις εργασίας, ενίσχυση των τοπικών κοινωνικών, και βελτίωση της διεθνούς εικόνας της χώρας η οποία έχει πληγεί βαθιά. Για αυτό και έχει μεγάλη σημασία η αλλαγή του μοντέλου διαχείρισης των ροών που προωθεί ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο κ.Βούγιας.
Συνεπώς, ναι, οι μετανάστες αποτελούν μέρος της λύσης του προβλήματος, αρκεί να γίνει αντιληπτό το ότι η συνύπαρξη «συμφέρει».

-Υπάρχει φόβος ότι η οικονομική κρίση θα διεγείρει ξενοφοβικά σύνδρομα και θα τροφοδοτήσει ρατσιστικές αντιλήψεις. Συμφωνείτε;

Αφροδίτη Αλ Σάλεχ: Η άνοδος του φασισμού συνέπεσε με την ύφεση της οικονομίας, την αύξηση της ανεργίας, την απόρριψη των μεταναστών, τη ψύχωση γύρω από την εθνική ταυτότητα, την ανασφάλεια. Όμως πλέον δεν έχουμε το άλλοθι της άγνοιας ώστε να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Η κοινωνία, όλοι εμείς, έχουμε την ιστορική υποχρέωση να εμπλακούμε ενεργά. Μια ρατσιστική κοινωνία οδηγείται στον εκφασισμό της που όταν αυτός ολοκληρωθεί θα είναι τραχύς, αιματηρός, μη αντιστρέψιμος και οπωσδήποτε καθολικός- δεν υπάρχει η έννοια του επιλεκτικού φασισμού. Το ψευδές δίλλημα «μετανάστες ή γηγενής» πρέπει να αρθρωθεί ορθά: «κοινωνία συνοχής και συνύπαρξης ή κοινωνία φασίζουσα;»- ο επιλέγων το δεύτερο έχει και την ιστορική ευθύνη έναντι των απογόνων του.

-Η κατάσταση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και σε περιοχές στις οποίες ζουν πολλοί μετανάστες παραπέμπει σε εικόνες βγαλμένες από τους Αθλίους του Βίκτορα Ουγκό. Γιατί; Υπάρχει λύση;

Αφροδίτη Αλ Σάλεχ: Τα γκέτο της Αθήνας τα κατασκευάσανε οι πολιτικές της παρελθούσας κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την υφιστάμενο σύστημα, το οποίο όμως αλλάζει, ένας νεοεισερχόμενος αλλοδαπός συλλαμβάνεται και οδηγείται σε κέντρο παραμονής. Αφού παραμείνει εκεί για 2 με 4 μήνες – υπό άθλιες συνθήκες, με υψηλότατο κόστος λόγω πελατειακών σχέσεων, δίχως ουδείς να εξετάσει την περίπτωσή του – αφήνεται ελεύθερος έχοντας στα χέρια του ένα έγγραφο διοικητικής απέλασης, ένα εισιτήριο για την Αθήνα, και το χάρτη του ιστορικού κέντρου! Και βεβαίως μη έχοντας καμία νόμιμη δυνατότητα επιβίωσης, αναγκάζεται να προσφύγει στην υπάρχουσα παραβατικότητα. Ξέρετε, οι αλλοδαποί του ιστορικού κέντρου συνιστούν ένα γιγάντιο παραπέτασμα όπισθεν του οποίου ανθεί η παραοικονομία και παραβατικότητα. Ιδιοκτήτες σπιτιών που νοικιάζουν τα σπίτια τους σε υπέρογκα ενοίκια, μαύρα φυσικά. Έμποροι ναρκωτικών. Έμποροί σαρκός. Η λύση είναι τριών σταδίων: α) εντοπισμός και προστασία των ευάλωτων ομάδων, β) απελάσεις με νόμιμες διαδικασίες, γ) διεθνοποίηση του ζητήματος, διότι προφανώς το ζήτημα δεν είναι ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό.

-Μετά από επτά μήνες στο συγκεκριμένο υπουργείο και με δεδομένη την εμπειρία σας στο μεταναστευτικό, άλλαξε η άποψη που είχατε για τις ευθύνες των κρατικών αρχών και της Πολιτείας;

Αφροδίτη Αλ Σάλεχ: Οι ευθύνες της Πολιτείας είναι εκ των ων ουκ άνευ. Αλλά και οι ευθύνες των πολιτών, οργανώσεων και κομμάτων. Δεν αρκεί να καταγγέλλεις. Την οκνηρία του προοδευτικού κόσμου, την έχει πληρώσει ακριβά η ανθρωπότητα. Τι σημαίνει η φράση «δεν φταίω εγώ, ο τάδε δήμαρχος δεν κάνει τη δουλειά του». Άλλαξέ τον. Ή κάνε τον να σε σεβαστεί. Η κινητοποίηση των κατοίκων στο ζήτημα του πάρκου της Κύπρου δίνει τις απαντήσεις. Εάν θέλουμε, μπορούμε. Βέβαια, η Πολιτεία δεν επιτρέπεται να κωφεύει. Για ποιο λόγο η παιδική χαρά στον Αγ. Παντελεήμονα είναι ακόμα κλειστή; Για ποιο λόγο κάποιο «γνωστοί- άγνωστοι» νέου τύπου, αυτοδικούν στην περιοχή; Σε τελική ανάλυση, ποιος είναι ο δήμαρχος του Αγ. Παντελεήμονα;

18 σχόλια:

  1. Σε πολύ πρόσφατη συνέντευξη σας σε μηνιαίο περιοδικό αναφέρατε ως δεδομένη την παγκόσμια διακυβέρνηση. (Το όνομα του περιοδικού μου διαφεύγει αλλά θα το βρω εκτός αν το ονοματίσετε εσείς).

    Ερώτηση: Ερωτήθηκαν ποτέ οι Έλληνες αν επιθυμούν τα κυβερνώνται από παγκόσμια εξουσιαστικά κέντρα;

    Κύρια Αλ Σαλέχ επιμένω ότι είσαστε Ειδική Σύμβουλος για θέματα μετανάστευσης. Η παγκόσμια διακυβέρνηση μπορεί να περιμένει μάταια γιατί ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δε θα μας κυβερνήσει. Η Ελλάδα κυβερνάται μόνον από κυβέρνηση Ελλήνων. Επομένως να ξέρετε ότι την επόμενη φορά που θα αναφέρετε τον όρο "παγκόσμια διακυβέρνηση" στην ουσία θα έχετε εναντιωθεί στην ετυμηγορία του Ελληνικού λαού που εκφράζεται σε Εθνικές και όχι σε παγκόσμιες εκλογές.

    Είσαστε Ειδική σύμβουλος σε έναν πολύ συγκεκριμένο τομέα της πολιτικής ζωής και ουδεμία εξουσιοδότηση έχετε για να εκφράζετε επίσημα γενικότερες πολιτικές θέσεις που αφορούν το Ελληνικό έθνος. Τέλος για να μπορώ να σας χαρακτηρίσω ως αντικειμενική θα παρακαλούσα να αναρτήσετε και την ἐν λόγῳ συνέντευξη σας στο παρόν μπλογκ για να σχηματίσουν όλοι οι αναγνώστες άποψη, ακόμη και αυτοί που δεν διάβασαν το περιοδικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ stravon,
    με κάθε σεβασμό ... δεν ξέρω σε τι αναφέρεστε.

    Τώρα αν μου επιτρέπεται να μιλάω ή όχι, αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Ενδεχομένως στον δικό σας πολιτισμό και στην δική σας ιδεολογικοπολιτική κλίμακα, ... να μην μου επιτρέπεται.
    Στη δική μας πάντως, αυτή της ανοχής και της δημοκρατίας, της ισονομίας και της ισηγορίας, δηλαδή σε ότι ορίζει ο σκληρός πυρήνας του ελληνικού και δυτικού πολιτισμού ... φοβάμαι οτι όχι μόνο μπορώ, αλλά και οφείλω.

    Να είστε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Δεν νομίζω να αναφέρθηκα σε μια κοινωνία μή ανοχής, μη δημοκρατίας και ανισονομίας. Αναφέρθηκα σε κάτι συγκεκριμένο. Στο γεγονός δηλαδή ότι η κυβέρνηση των Ελλήνων ανήκει στους Έλληνες και ότι δεν έχουμε ανάγκη από παγκοσμιοκυβερνητικά μορφώματα. Νομίζω ότι η τοποθέτηση μου ήταν σαφέστατη σε αντίθεση με τη γενικόλογη και αόριστη απάντηση σας.
    Δεσμεύομαι να βρω το περιοδικό του οποίου ειλικρινά δε θυμάμαι το όνομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "...Την οκνηρία του προοδευτικού κόσμου, την έχει πληρώσει ακριβά η ανθρωπότητα..."

    Ετσι! Και χειρότερα ίσως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατ' αρχάς ας φυλάξουμε τη συνέντευξη αυτή.
    Αν τα πράγματα πάνε καλά θα αποτελεί μέρος του κατηγορητηρίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητή κυρία, Αλ Σαλέχ,
    Σταμάτησα στο πρώτο κομμάτι της ανάρτησής σας και αναρωτήθηκα: οι Πακιστανοί (μιλάω συγκεκριμένα) θεωρούνται μετανάστες ή πρόσφυγες στην Ελλάδα;
    Παρακαλώ για μια συγκεκριμένη απάντηση, εξίσου σαφή με την ερώτηση.
    Δεν γνωρίζω την οικονομικοκοινωνικοπολιτική κατάσταση που επικρατεί σε αυτή τη χωρα και ζητώ τη διευκρίνησή σας.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χθές έγιναν πάλι επεισόδια όχι στο Μογκαντίσου η στην Βαγδάτη, αλλά στο ΚΕΝΤΡΟ των Αθηνών απο 200 αλλοδαπούς, κυρίως λόγω φυλετικών διαφορών, αλλά απο ότι ακούω μάλλον και για έλεγχο ζωνών παραεμπορίου και ναρκωτικών. Αν βέβαια γινόταν το ίδιο σε κάποιο κομμουνιστικό κράτος 500 μέτρα απο το κέντρο της εκεί πρωτεύουσας μάλλον όλοι αυτοί θα εξαφανίζονταν με συνοπτικές διαδικασίες.Εδώ, πρέπει οι Ελληνες και αλλοι πολίτες αυτης της πόλης να ανεχόμαστε την βρώμα τους, προσέξτε (όχι την διαφορετικότητά τους, δεν αναφέρομαι σε αυτό ΤΩΡΑ, αν θέλετε το αναλύουμε σε άλλη συζήτηση..) την αμορφωσία τους (μην πείτε εξυπνάδες τύπου .. πως το ξέρεις , είσαι κομπλεξικός, είσαι ακραίος.. και αλλες τετοιες μαλακίες, γιατί θα χάσουμε την μπάλα, το μορφωτικό επίπεδο και άλλο επίπεδο ενός λαού κρίνει και τον τρόπο συμπεριφοράς του), και αντί για όσο καιρό θα είναι εδώ.. γιατί μεταξύ μας δεν τους βλέπω για πολύ ακόμη, να τους εξηγήσουμε πως πρέπει να ζούν σε αυτή την πόλη, ότι υπάρχουν νόρμες,κανόνες, υποχρεώσεις,σεβασμός, τους αφήνουμε να κανονίζουν αυτοί για την δική μας γή.Και ιδού τα αποτελέσματα της ανοχής. Βέβαια όλο αυτό τον καιρό οι τάχα προοδευτικοί παπαρολόγοι, διατυμπάνιζαν την περιθωριοποίηση την οποία υφίστανται αυτοί οι άνθρωποι, το γεγονός ότι δεν μπορούν να βρούν δουλειά και κλωθογυρνούν απο εδώ και απο εκει χωρίς λόγο και ουσία (ΕΔΩ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΠΙΑ ΟΥΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ), με σαφείς παραβατικές πράξεις όποτε τους δίνεται η ευκαιρία, μιλώντας για ωρολογιακή βόμβα που θα σκάσει και θα δημιουργήσει πρόβλημα στην φυσιολογική ροή αυτής της πόλης.. έχουν καθόλου καταλάβει ότι μια άλλη ωρολογιακή βόμβα είναι έτοιμη να σκάσει και να συμπαρασύρει τα πάντα στο διάβα της? έχουν ολοι αυτοί που μιλούν για το πρόβλημα και στην πρώτη δύσκολη βγάζουν τον κώλο τους εκτός, σκεφθεί , οτι αν το ποτάμι των εξαθλιωμένων ΕΛΛΗΝΩΝ λόγω την ανέχειας, της καθημερινής εξαθλίωσης, της καθημερινής βεβήλωσης των προσωπικών τους πιστεύω,της καθημερινής βίας που πολλοί εξ αυτών βιώνουν, ξεχυθεί στούς δρόμους και τσακίσει όλους αυτούς τους λαθραίους, βρίσκοντας διέξοδο με μια ομολογουμενως άδικη πράξη γιατί η μπάλλα θα πάρει πολλούς εξ αυτών που δεν φταίνε σε τιποτα συμβεί? Τοτε ποιός θα αναλάβει την ευθύνη για τα θύματα αυτής της έκρηξης? ΑΚΟΥΩ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ;

    1. Πτώση κατά 70% της βαριάς εγκληματικότητας
    2. Πτώση κατά 90% των ληστειών, τσαντάκηδων, μικροκλοπών, βιασμών, κ.λπ
    3. Αύξηση του τζίρου της αγοράς καθώς το συνάλλαγμα που σήμερα φεύγει με τους λαθρομετανάστες σε άλλες χώρες θα μείνει εδώ.
    4. Αύξηση θέσεων εργασίας κατά 90%
    5. Αύξηση του εισοδήματος του εργαζομένου κατά 40% καθώς αυτό βασίζεται στην προσφορά και ζήτηση της εργασίας, και οι λαθρομετανάστες σήμερα είναι πάνω από το 60 % του εργατικού δυναμικού κάτι που δημιουργεί περίσσιο εργατικό δυναμικό στην χώρα μας, με αποτέλεσμα να είναι άνεργοι οι Έλληνες και να υπάρχει μεγαλύτερη προσφορά εργατών και λιγότεροι θέσεων .
    6. Μείωση κατά 40% δαπανών στην υγεία, καθώς οι περισσότεροι λαθρομετανάστες είναι ανασφάλιστοι ενώ κάνουν χρήση υπηρεσιών υγείας όντας ασφαλισμένοι σε κοινωνικά ταμεία όπως η Πρόνοια .
    7. Μείωση του λαθρεμπορίου και παραεμπορίου κατά 90%. Οι λαθρομετανάστες σήμερα ανενόχλητοι πωλούν λαθραία προϊόντα από τα οποία το κράτος δεν εισπράττει ούτε ΦΠΑ, ούτε Φόρους και τα χρήματα στο τέλος καταλήγουν στο εξωτερικό.
    8. Μείωση άστεγων κατά 90%
    9. Μείωση χρηστών ναρκωτικών κατά 50%
    10. Μείωση εμπόρων ναρκωτικών κατά 90%
    11. Μείωση μελλοντικών θυμάτων εμπόρων ναρκωτικών κατά 90%
    12. Μείωση διαφόρων παρανομιών, πλαστογραφίες κ.λπ κατά 90%
    13. Μείωση εμπρηστών κατά 85% καθώς από πυρκαγιές διαπιστώθηκε ότι το 85% των εμπρηστών ήταν οι Αλλοδαποί
    14. Μείωση του κινδύνου για την χώρα μας από μειονότητες που μπορεί να έχει διαμελιστικό χαρακτήρα
    15. Μείωση πολυπολιτισμικών συγκρούσεων στην χώρα μας.
    16. Μείωση θρησκευτικών μειονοτήτων που μπορεί να δημιουργήσουν θρησκευτικές συγκρούσεις.
    17. Μείωση της ακρίβειας, λιγότεροι κατανάλωση και περισσότερα προϊόντα ανά καταναλωτή, δημιουργούν ανταγωνισμό και μείωση των τιμών.
    18. Πολιτιστικοί αναβάθμιση της χώρας μας καθώς οι τριτοκοσμικοί λαθρομετανάστες υποβιβάζουν το κύρος της χώρας διεθνώς.
    19. Αύξηση του τουρισμού, και ιδιαίτερα καλών τουριστών, λόγο των λιγότερων κλοπών και εγκλημάτων που δέχονται και οι τουρίστες από τους λαθρομετανάστες.
    20. Μείωση φόρων καθώς μειώνονται ανάγκες των πολιτών και αυξάνεται η ποιότητα ζωής.
    21. Μείωση των Δημοτικών τελών, και άλλων εισπράξεων υπέρ του δημοσίου που οφείλονται στα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν.
    22. Καλύτερη παιδεία, με τα τον ίδιο προϋπολογισμό θα αυξηθεί τα επίπεδο της παιδείας στην χώρα μας, καθώς θα έχουμε λιγότερους μαθητές και περισσότεροι δαπάνη ανά μαθητή.
    23. Μείωση κατά 20% του Προβλήματος της λειψυδρίας, καθώς θα χρησιμοποιούμε λιγότερο νερό ανά κάτοικο.
    24. Μείωση της κατανάλωσης της ενέργειας.
    25. Μείωση κοινωνικών προβλημάτων, μείωση του ρατσισμού διότι αυτό οφείλεται στις παρανομίες και εγκλήματα των λαθρομεταναστών.
    26. Μείωση της κίνησης στους δρόμους και μείωση των προβλημάτων πάρκινγκ.
    27. Μείωση της ρύπανσης διότι περισσότεροι λαθρομετανάστες έχουν αυτοκίνητα παλαιά με μεγαλύτερη ρύπανση.
    28. Αύξηση και καλύτερη ασφάλεια για την χώρα, όντας ένα εθνικό κράτος κινδυνεύουμε από έξω αλλά ΌΧΙ εσωτερικά.
    29. Καλύτερη ελευθερία κίνησης, διότι είναι αδύνατον να κινείσαι ελεύθερα σήμερα, σε σημεία που συχνάζουν οι λαθρομετανάστες και όταν ξέρεις ότι πιθανόν να σε επιτεθούν.
    30. Λιγότεροι φτωχοί στην χώρα μας και περισσότεροι ευκατάστατοι, διότι περισσότεροι φτωχοί είναι εξ ανατολών λαθρομετανάστες.
    31. Λιγότερες δαπάνες από επιχειρήσεις σε θέματα ασφαλείας της επιχείρησης και φτηνότερα προϊόντα , διότι σήμερα έχουμε τους εγκληματίες λαθρομετανάστες που αυξάνουν το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων λόγο των δαπανών από την μεριά των επιχειρήσεων στην ασφάλεια, αυτές δαπάνες όμως χρεώνονται από την επιχείρηση εν συνεχεία στο προϊόντα τα οποία πληρώνει ο καταναλωτής.
    32. Περισσότερα χρήματα στους πολύτεκνους, καθώς περισσότεροι σήμερα είναι οι λαθρομετανάστες πολύτεκνοι που πληρώνονται από το Ελληνικό δημόσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν χρειάζεται φίλε Andrew να ξεχυθεί στους δρόμους το ποτάμι των εξαθλιωμένων ελλήνων. Ας κάνει η αστυνομία που τους προστατεύει τα στραβά μάτια για καμμιά βδομάδα και θα τους τσακίσουμε εμείς. Και αναλαμβάνουμε ευχαρίστως την ευθύνη να τους πετάξουμε στη θάλασσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν απαντάτε στις ερωτήσεις των αναγνωστών σας, ούτε δημοσιεύετε σχόλια που απαντούν σε άλλο αναγνώστη. Αυτό θεωρείται δημοκρατικό "στον δικό σας πολιτισμό και στην δική σας ιδεολογικοπολιτική κλίμακα, αυτή της ανοχής και της δημοκρατίας, της ισονομίας και της ισηγορίας";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φιλε Ανώνυμε,

    Δεν απαντώνται οι απόψεις μας, διότι στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχουν απαντήσεις οι οποίες αν δινόντουσαν με στοιχειοθετημένο τρόπο θα μπορούσαν κατά κάποιον τρόπο να μας αποστομώσουν και να μας καταδικάσουν στην σιωπή. Αν έχεις καταλάβει, διότι είναι τουλάχιστον παράξενο για την συγκεκριμένη συνέντευξη υπάρχουν 10 σχόλια προς το παρόν (1 είναι θετικό με έναν τρόπο, ας πούμε συγκαταβατικό η υπερασπιστικό. Εχουν "εγκριθεί" απο τον υπεύθυνο του blog μόνο απαξιωτικά ή σχόλια κατηγορητηρίου με απώτερο σκοπό να αναδείξουν τους "καθαρούς" Ελληνες ως μιάσματα της κοινωνίας και επικίνδυνους, οι οποίοι με κάθε ευκαιρία προσπαθούν να μειώσουν το ανθρωπιστικό έργο των κάθε λογής εγχώριων ΜΚΟ, χρηματοδοτούμενων και εγώ δεν ξερω απο που ή μάλλον ΕΓΩ γνωρίζω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σα δε ντρεπεσαι πρωην στριπτιζεζ και νυν 'διανοουμενη'΄!!θα μας δωσεις εσυ μαθηματα συμπεριφορας.πανε στην συρια να κανεις αγωνα για να 'Συριοποιησεις' Ελληνες..να δουμε τι θα σου κανουν οι συμπατριωτες σου!Εισαι υπαλληλος του διεθνους σιωνισμου ...ακομα να μου απαντησεις πως μπορεσες να εξελιχθεις σε οργανο αφελληνισμου της χωρας!ποιοι μεταναστες μωρε πληρωνουν στα ταμεια?σε αλλο πλανητη ζειτε η παιζετε με τα νευρα μας?οι ορδες μεταναστων που ερχονται κατοπιν καλα στημενων γραμμων παραγωγης και εκμεταλλευσης τους-απο σιωνιστες μεσω υπαλληλισκων σαν εσενα και του τζεφρι παπανδρεου-ελληνοποιουνται προκειμενου τα σχεδια του κισσινγκερ να λαβουν σαρκα και οστα.ολα τα αλλα που λες ειναι αρλουμπες.επισης πες μας το με τι προσοντα σε εκανε ο βουγιας δεξι του χερι..ολοι μας φανταζομαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. τα 5000 ευρω το μηνα..σιγουρα θα επιβαλλουν και συνεντευξεις σε περιοδικα..με σκοπο η πορτα αφελληνισμου να μεγαλωσει!!!ειδες τι ιδεες μπορει να γεννησει σε καποιο μυαλο που αγαπαει το χρημα..ενα πεντοχιλιαρο το μηνα!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είναι τόση η λύσσα των ...«καθαρών» ελλήνων ώστε ενοχλούνται επειδή αφήνετε εις κοινήν θέαν τα εμέσματά τους. Καλύτερη απάντηση δεν θα μπορούσατε να τους δώσετε. Σας χαιρετώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κυρία Αλ Σαλέχ, θεωρώ ότι ως "ειδική σύμβουλος σε θέματα μετανάστευσης" είστε η πλέον αρμόδια να απαντήσετε στην ερώτηση που σας απήυθυνα με το σχόλιο που δημοσιεύτηκε στις 25 Μαΐου 2010 3:03 π.μ.
    Αναμένοντας την απάντησή σας, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.
    Μετά τιμής,
    ένας αναγνώστης σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αρχαιοκάπηλος ο Ιρακινός
    Στο Ν. Κόσμο , από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ, ηλικίας 36 ετών, κατηγορούμενος για παράβαση του Ν. «περί προστασίας των Αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς». Μετά από πολυήμερη έρευνα της Υ.Α.Δ.Α. κατελήφθη ο ανωτέρω συλληφθείς, εντός ξενοδοχείου, να κατέχει έτοιμα προς πώληση δεκαεπτά (17) πήλινα αρχαία αντικείμενα (αγγεία, κάλυκες, κάνθαρους, πινάκια, κοτύλες, ειδώλια). Τα ανωτέρω κατασχεθέντα εξετάσθηκαν από αρχαιολόγο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου ο οποίος απεφάνθη ότι αποτελούν αντικείμενα σημαντικής αρχαιολογικής και εμπορικής αξίας και χρονολογούνται μεταξύ 5ου έως 4ου αιώνα π.Χ.

    http://crimesonair.blogspot.com/2010/06/blog-post_1042.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. oi μεταναστες πανε εκει που τους χρειαζονται ?? τωρα συμφωνεις με αυτό?? οταν σου ελεγα οτι τους φερνουν για να σπασουν εργατικό κ΄΄ινημα και να προωθησουν τον καπιταλισμό τι ελεγες?? .....

    ο σταβρον ειναι εθνικιστης που λεει οτι η ελλαδα κυβερνατε απο τους ελληνες??? ειναι το πιο αριστερο πραγμα τα εθνη να κραταν το χαρακτηρα τους .. διεθνιστικα και οχι εθνικηστικά..

    σαλεχ μεχρι τον νοεμβρη εισαι μετα να σε δω που γυριζει ο τροχος

    Κοαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή