Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Qadir, ένας Αφγανός Οδυσσέας

Η οδύσσεια του Καντίρ είχε ξεκινήσει πριν πολλά χρόνια, όταν σε ηλικία μόλις δεκαπέντε ετών οι Ταλιμπάν τον απήγαγαν μαζί με άλλους 20 συμμαθητές του εισβάλλοντας στο σχολείο τους στην πόλη Μαζάρι Σαρίφ, στο βόρειο Αφγανιστάν. Ο Καντίρ και οι συμμαθητές του θα παραμείνουν κρατούμενοι των Ταλιμπάν για ένα μήνα, έως ότου απελευθερωθούν κατά τη διαδικασία ανταλλαγής ομήρων μεταξύ της τότε κυβέρνησης του Αφγανιστάν και των Ταλιμπάν.

Η επιστροφή, όμως, του Καντίρ δεν θα σημάνει το τέλος της περιπέτειάς του, καθώς φτάνοντας σπίτι του θα ανακαλύψει ότι κανείς δεν απόμεινε για να τον περιμένει. Γονείς, αδέλφια, συγγενείς… ολόκληρη η οικογένεια είχε «εξαφανιστεί» και δεν κατόρθωσε να μάθει τι συνέβη, αν ζούσαν ή, μάλλον, πώς χάθηκαν…

Ο Καντίρ δεν είχε άλλη επιλογή. Ακολούθησε το δρόμο της προσφυγιάς, όπως και τόσοι άλλοι φίλοι και γνωστοί του της αφγανικής φυλής των Χαζαρά. Από το Αφγανιστάν στο Πακιστάν κι από εκεί στο Ιράν, όπου και θα παραμείνει για δύο χρόνια έως ότου καταφέρει να συγκεντρώσει τα χρήματα ώστε να διεκδικήσει το δικαίωμα στη ζωή σε κάποια ευνομούμενη χώρα. Επόμενος σταθμός, η Τουρκία. Ένα χρόνο αργότερα κατορθώνει να περάσει με φουσκωτή βάρκα από το Αϊβαλή στη Λέσβο. Η Τουρκία, άλλωστε, δεν αναγνώριζε, κι εξακολουθεί, πολιτικούς πρόσφυγες από μη ευρωπαϊκές χώρες! Κι ο Καντίρ αναμφισβήτητα ήταν πολιτικός πρόσφυγας.

Από τη Λέσβο στην Αθήνα. Με τη βοήθεια του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες θα καταθέσει αίτημα πολιτικού ασύλου και θα του δοθεί προσωρινή στέγη στον ξενώνα της Διεθνούς Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου». Ήταν μόλις δεκαοκτώ χρονών.

Σύντομα έμαθε την ελληνική γλώσσα και άρχισε να βοηθάει εθελοντικά στον ξενώνα των «Γιατρών του Κόσμου». Τρία χρόνια αργότερα είχε γίνει απαραίτητος στον ξενώνα κι όχι μόνο. Άρχισε να εργάζεται σε επαγγελματική πλέον βάση ως διαπολιτισμικός μεσολαβητής-μεταφραστής τόσο στους «Γιατρούς του Κόσμου» όσο και σε άλλες ΜΚΟ, όπως στο «Ιατρικό Κέντρο Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανισμού» και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας «Βαβέλ». Όμως τα χρόνια πέρναγαν και καμία απάντηση δεν λάμβανε στο αίτημά του για πολιτικό άσυλο, μήτε θετική μήτε αρνητική, όπως και σχεδόν όλοι οι άλλοι αιτούντες πολιτικό άσυλο.

Μια νομοθετική ρύθμιση του 2006 έδινε τη δυνατότητα μετάβασης από το ες αεί καθεστώς του αιτούντα άσυλο στο καθεστώς του οικονομικού μετανάστη. Ο Καντίρ το έπραξε, όσο κι αν ήξερε ότι ο ίδιος δεν ήταν οικονομικός μετανάστης αλλά εξαναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πατρίδα του. Και κάπως έτσι συνέχισε τη ζωή του στη νέα του πατρίδα, συνεπής στα καθήκοντά του ως διαπολιτισμικός μεσολαβητής και γενικών καθηκόντων στους «Γιατρούς του Κόσμου», μέχρι το Σάββατο εκείνο.

Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, νωρίς το βράδυ, ο Καντίρ βγήκε από το σπίτι του, στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα, για να πάει στο περίπτερο της πλατείας να αγοράσει τσιγάρα. Δεν είχε πολλή ώρα που είχε γυρίσει από τη δουλειά του. Φόραγε εξάλλου ακόμα τη μπλούζα με τα διακριτικά των «Γιατρών του Κόσμου».

Επιστρέφοντας στο σπίτι του, εκεί, στην Αλκιβιάδου, κοντά στο καφενείο, άκουσε τη βοή της καθόδου από τα σκαλάκια της πλατείας μια ομάδας ανθρώπων που κατευθύνονταν προς το μέρος του, ουρλιάζοντας «αυτόν, αυτόν, αυτόν...». Ο Καντίρ δεν κατάλαβε, δεν πρόλαβε να καταλάβει. Όρμησαν κατά πάνω του. Προσπάθησε να τους ξεφύγει. Ήταν πολλοί. Να ήταν 6, να ήταν 10 ή 20… δεν θυμάται. Ένας τον ακινητοποίησε αρπάζοντάς τον από το λαιμό κι άλλοι άρχισαν να το χτυπούν με μανία. Κάποιος τον χτύπησε με κάτι βαρύ. Σιδηρολοστός, όπως θα μάθει αργότερα. Κι έχασε τις αισθήσεις του.

Το επόμενο που θυμάται είναι οι αστυνομικοί του Α/Τ Παντελεήμονα να τον ξυπνούν και να του βάζουν πάγο στο μάτι του. Δεν θυμάται πώς βρέθηκε εκεί. Οι αστυνομικοί του απάντησαν ότι πήγε μόνος τους. «Δεν θα ήταν ποτέ δυνατό» μας λέει ο ίδιος.

Πέντε μέρες θα μείνει στον Ευαγγελισμό κι από κει στο σπίτι του. Πονάει, ζαλίζεται, ο λάρυγγάς του αιμορραγεί εσωτερικά και δεν βλέπει από το ένα μάτι του. Οι γιατροί δεν ξέρουν αν η όρασή του θα αποκατασταθεί ποτέ πλήρως, μήτε τι αλλά προβλήματα θα του αφήσει αυτή η δολοφονική επίθεση. Όμως τον Καντίρ αυτό που περισσότερο τον πειράζει είναι το συνεχές συναίσθημα του φόβου. «Έχω συνέχεια μπροστά μου την εικόνα αυτή. Να με αρπάζουν και να με χτυπάνε» μας λέει. «Και είναι το ίδιο ακριβώς συναίσθημα… όπως τότε, όταν με κράταγαν οι Ταλιμπάν και δεν ήξερα αν ποτέ θα ξαναδώ τη μάνα μου… κι έπειτα μας ελευθέρωσαν και όταν γύρισα σπίτι μου είχαν χαθεί οι δικοί μου. Αυτός ο φόβος ότι τα είχα χάσει όλα. Πως δεν είχα καμία ελπίδα. Και σήμερα, μετά από όλα αυτά τα χρόνια, νιώθω ακριβώς όπως τότε».

Έξω από το σπίτι του είχε λαϊκή αγορά. Κι όσο μιλάγαμε στο τηλέφωνο ακούγαμε μια ομάδα γνωστών αγνώστων να φωνάζει «Έξω οι ξένοι. Η Αθήνα ανήκει στους Έλληνες».

Ακολουθεί σιωπή. «Πότε θα σταματήσουν όλα αυτά; Τι συμβαίνει στη γειτονιά μας; Πού οδηγείται η χώρα μας;» με ρωτάει, δίχως φυσικά να μπορώ να του δώσω καμία απάντηση.

***

Ο Καντίρ είναι ένα από τα πολλά θύματα της πλατείας του Αγίου Παντελεήμονα. Και ναι, ο Καντίρ είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα των θυμάτων της πλατείας… αλλοδαπός, απολύτως ενταγμένος, νομοταγής, εργαζόμενος, φιλήσυχος… ένας άνθρωπος δικός μας. Κι αν πριν από δύο χρόνια, για ένα διάστημα δύο-τριών μηνών, πράγματι συγκεντρώνονταν στην πλατεία μεγάλος αριθμός αλλοδαπών που κατέφθαναν από τα νησιά με απόλυτη ευθύνη του κράτους και προκαλούσαν τα ξενοφοβικά συναισθήματα των κατοίκων της περιοχής, εδώ και ενάμιση χρόνο κανένας λόγος δεν συντρέχει που να δικαιολογεί παρόμοια επεισόδια, αν ποτέ μπορούν να δικαιολογηθούν οι δολοφονικές επιθέσεις στο όνομα μάλιστα της πατρίδας!

Καιρό τώρα η κατάσταση στην περιοχή παραμένει η ίδια: Ομάδες κρούσης φασιστικών οργανώσεων επανδρωμένες από Έλληνες και αλλοδαπούς, κάθε ηλικίας και φύλου, εξαπολύουν ένα πρωτοφανές για την ιστορία της Ελλάδας πογκρόμ, κυρίως κατά Αφγανών, αλλά και Ελλήνων που αρνούνται να υιοθετήσουν τη ρητορική του μίσους, ενώ ομάδες αντιρατσιστικών οργανώσεων ανταπαντούν σε μια αλυσιτελή προσπάθεια αυτοπροστασίας. Το κράτος παρακολουθεί αμήχανο, γνωστοί και διόλου άγνωστοι αγοράζουν ακίνητα στην περιοχή σε εξευτελίστηκες τιμές και εντωμεταξύ η παιδική χαρά από όπου ξεκίνησαν τα επεισόδια προ δύο ετών παραμένει κλειστή με απόφαση των υποτιθέμενων «αγανακτισμένων πολιτών», την υποστήριξη των φασιστικών ομάδων κρούσης και τη σιωπηλή συναίνεση του δημάρχου, ο οποίος αποφάσισε ότι η παιδική χαρά θα μείνει κλειστή στο πλαίσιο ενός ακόμη έργου ανάπλασης!

Κι έως ότου αποφασίσει η πολιτεία να παρέμβει ουσιαστικά και αποτελεσματικά εξαρθρώνοντας τις «φασιστικές ομάδες κρούσης», στις οποίες σημειωτέον συμμετέχουν και ανήλικα παιδιά, οι έλλογοι κάτοικοι της περιοχής, απολύτως εγκαταλελειμμένοι στην τύχη τους, αναρωτιούνται ποιος θα ναι ο επόμενος. Και τότε ρί-ξα-με τον κλήρο, να δούμε ποιος, ποιος, ποιος θα φαγωθεί…

***

Το 2007 η σκηνοθέτιδα ντοκιμαντέρ Αννέτα Παπαθανασίου, εμπνεόμενη από την ιστορία του Καντίρ και ακούγοντας την επιθυμία του να επιστρέψει στο Αφγανιστάν για να αναζητήσει τους δικούς του, του πρότεινε να πάνε μαζί και να καταγράψει το οδοιπορικό του. Το ντοκιμαντέρ «Καντίρ, ένας Αφγανός Οδυσσέας» πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, της ΕΡΤ, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και του Al Jazeera English, και απέσπασε το βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Διεθνές Τηλεοπτικό Φεστιβάλ ROMA FICTION FESTIVAL. Το «Καντίρ, ένας Αφγανός Οδυσσέας» προβλήθηκε τον Μάρτιο του 2008 στο 10ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και τον Ιούνιο του 2008 στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχvώv και Μoυσικής Β&Μ Θεoχαράκη, προβολή που οργάνωσε το Υπoυργείo Εξωτερικών και οι πρεσβείες του Καναδά και της Αυστραλίας.
Και κατά πώς φαίνεται… ο Καντίρ ως ένας πραγματικός Οδυσσέας δεν θα βρει ποτέ την Ιθάκη του.Φροντίζει η Ελλάδα γι’ αυτό.

30 σχόλια:

  1. Ωραίο άρθρο, νομίζω το αναλυτικότερο πάνω στην υπόθεση που έχω διαβάσει ως τώρα..

    Οι ρατσιστικές επιθέσεις στην Ελλάδα έχουν πολλαπλασιαστεί και συνεχίζουν να αυξάνονται. Η Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ το αναφέρει (http://www.unhcr.gr/Press_Rel/2010/dtgr17-09-2010.htm), αν και αρκεί κανείς να έχει ανοιχτά τα μάτια του να το δει. Από απαγόρευση κυκλοφορίας για αλλοδαπούς (!) μέχρι πογκρόμ στο κέντρο της πρωτεύουσας εναντίων "μη-λευκών" απο έλληνες και αλβανούς μετανάστες (http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4594565).

    Και οι έλληνες, όπως πάντα, παπαγαλίζουν σαν λοβοτομημένοι "εμείς δεν είμαστε ρατσιστές, απλά έχουν έρθει πολλοί ξένοι". ΠΟΥΘΕΝΑ δεν υπήρξε έξαρση ρατσισμού, χωρίς να "έχουν έρθει πολλοί ξένοι". Από την ναζιστική γερμανία, μέχρι την αμερική της ΚΚΚ.

    Οι νεοναζιστικές ομάδες τύπου χρυσής αυγής δρούν εδώ και πολύ καιρό, χτυπούν κόσμο, δολοφονούν, έχουν διασυνδέσεις και μέλη στην αστυνομία...Θυμάμαι τότε που κόντεψαν να σκοτώσουν εκείνον τον φοιτητή έξω από τα δικαστήρια, μπροστά στα ΜΑΤ. Ο υπουργός δημόσιας τάξης (του ΠΑΣΟΚ τότε) μίλησε για "συγκρούσεις ακροκινούμενων ομάδων". Θυμάμαι ότι είχα σοκαριστεί με την ουδετερότητα της δήλωσης...

    Μέχρι που πρέπει να φτάσουν δηλαδή για να το παραδεχτούμε (καταρχήν) ανοιχτά? Στην ελλάδα υπάρχουν και έχουν έντονη "δραστηριότητα" νεοναζιστικές ομάδες. Είναι τόσο κυνική, συντηρητική και ρατσιστική η ελληνική κοινωνία, τόσο αδιάφορη?
    Φοβάμαι πως ναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίο άρθρο, νομίζω το αναλυτικότερο πάνω στην υπόθεση που έχω διαβάσει ως τώρα..

    Οι ρατσιστικές επιθέσεις στην Ελλάδα έχουν πολλαπλασιαστεί και συνεχίζουν να αυξάνονται. Η Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ το αναφέρει (http://www.unhcr.gr/Press_Rel/2010/dtgr17-09-2010.htm), αν και αρκεί κανείς να έχει ανοιχτά τα μάτια του να το δει. Από απαγόρευση κυκλοφορίας για αλλοδαπούς (!) μέχρι πογκρόμ στο κέντρο της πρωτεύουσας εναντίων "μη-λευκών" απο έλληνες και αλβανούς μετανάστες (http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4594565).

    Και οι έλληνες, όπως πάντα, παπαγαλίζουν σαν λοβοτομημένοι "εμείς δεν είμαστε ρατσιστές, απλά έχουν έρθει πολλοί ξένοι". ΠΟΥΘΕΝΑ δεν υπήρξε έξαρση ρατσισμού, χωρίς να "έχουν έρθει πολλοί ξένοι". Από την ναζιστική γερμανία, μέχρι την αμερική της ΚΚΚ.

    Οι νεοναζιστικές ομάδες τύπου χρυσής αυγής δρούν εδώ και πολύ καιρό, χτυπούν κόσμο, δολοφονούν, έχουν διασυνδέσεις και μέλη στην αστυνομία...Θυμάμαι τότε που κόντεψαν να σκοτώσουν εκείνον τον φοιτητή έξω από τα δικαστήρια, μπροστά στα ΜΑΤ. Ο υπουργός δημόσιας τάξης (του ΠΑΣΟΚ τότε) μίλησε για "συγκρούσεις ακροκινούμενων ομάδων". Θυμάμαι ότι είχα σοκαριστεί με την ουδετερότητα της δήλωσης...

    Μέχρι που πρέπει να φτάσουν δηλαδή για να το παραδεχτούμε (καταρχήν) ανοιχτά? Στην ελλάδα υπάρχουν και έχουν έντονη "δραστηριότητα" νεοναζιστικές ομάδες. Είναι τόσο κυνική, συντηρητική και ρατσιστική η ελληνική κοινωνία, τόσο αδιάφορη?
    Φοβάμαι πως ναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίο άρθρο, νομίζω το αναλυτικότερο πάνω στην υπόθεση που έχω διαβάσει ως τώρα..

    Οι ρατσιστικές επιθέσεις στην Ελλάδα έχουν πολλαπλασιαστεί και συνεχίζουν να αυξάνονται. Η Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ το αναφέρει (http://www.unhcr.gr/Press_Rel/2010/dtgr17-09-2010.htm), αν και αρκεί κανείς να έχει ανοιχτά τα μάτια του να το δει. Από απαγόρευση κυκλοφορίας για αλλοδαπούς (!) μέχρι πογκρόμ στο κέντρο της πρωτεύουσας εναντίων "μη-λευκών" απο έλληνες και αλβανούς μετανάστες (http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4594565).

    Και οι έλληνες, όπως πάντα, παπαγαλίζουν σαν λοβοτομημένοι "εμείς δεν είμαστε ρατσιστές, απλά έχουν έρθει πολλοί ξένοι". ΠΟΥΘΕΝΑ δεν υπήρξε έξαρση ρατσισμού, χωρίς να "έχουν έρθει πολλοί ξένοι". Από την ναζιστική γερμανία, μέχρι την αμερική της ΚΚΚ.

    Οι νεοναζιστικές ομάδες τύπου χρυσής αυγής δρούν εδώ και πολύ καιρό, χτυπούν κόσμο, δολοφονούν, έχουν διασυνδέσεις και μέλη στην αστυνομία...Θυμάμαι τότε που κόντεψαν να σκοτώσουν εκείνον τον φοιτητή έξω από τα δικαστήρια, μπροστά στα ΜΑΤ. Ο υπουργός δημόσιας τάξης (του ΠΑΣΟΚ τότε) μίλησε για "συγκρούσεις ακροκινούμενων ομάδων". Θυμάμαι ότι είχα σοκαριστεί με την ουδετερότητα της δήλωσης...

    Μέχρι που πρέπει να φτάσουν δηλαδή για να το παραδεχτούμε (καταρχήν) ανοιχτά? Στην ελλάδα υπάρχουν και έχουν έντονη "δραστηριότητα" νεοναζιστικές ομάδες. Είναι τόσο κυνική, συντηρητική και ρατσιστική η ελληνική κοινωνία, τόσο αδιάφορη?
    Φοβάμαι πως ναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η βια φερνει βια και το μισος μονο μισος. Παντα σχεδον αυτοι που την πληρωνουν ειναι αθωοι η εστω λιγοτερο φταιχτες..
    Και οι δυο πλευρες εχουν δικιο και αδικο. Ο Καντιρ αισθανεται φοβο, λογικα μετα απο τοσο ανανδρη επιθεση! Οι κατοικοι αισθανονται επισης φοβο, εχοντας δει τη βια να εξαπλωνεται γυρω τους. Επισης, αισθανονται οτι τους εχουν παρει το σπιτι τους, χωρις να τους ωτησουν, χωρις καμια δικη τους εγκριση...Προφανως και φταιει το κρατος για την αναλγησια, την καθυστερηση, την παντελη απουσια του...
    Κι αυτο κατα τη γνωμη μου ειναι που πρεπει απο τη θεση σας να δουλεψετε. Να πιεσετε τις διαδικασιες του κρατους, οσοι ειναι προσφυγες να νομιμοποιηθουν, οσοι δεν ειναι κι οσοι παρανομα βρισκονται εδω να φυγουν...Απλα πραγματα, εκει πρεπει να εστιασετε ολοι οσοι ασχολειστε και εχετε αρμοδιοτητα σε θεματα μεταναστων. Αντι να εστιαζετε στο συμπτωμα, εστιαστε στην αιτια της ασθενειας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η αναλγησία της κυβέρνησης και οι προκλητικές δηλώσεις διαφόρων ομάδων και εκπροσώπων τους όπως η κα Αλ Σάλεχ ήταν αναπόφευκτο πως θα οδηγούσαν σε τέτοιες ενέργειες. Κανείς δεν συμφωνεί βέβαια με την βία, αλλά ας κοιτάξουν οι πολιτικοί και οι κάθε ΜΚΟ υπέρ κάθε λαθρομετανάστη τον εαυτό τους στον καθρέφτη κι ας αναγνωρίσουν τους αυτουργούς.

    Γιατί δεν φταίνε οι κάτοικοι που βρίσκουνε κάθε μέρα ακαθαρσίες στα σκαλοπάτια τους και τις πλατείες, όπου έπαιζαν τα παιδιά τους, υπό κατάληψη και δικαίως διαμαρτύρονται. Φταίνε οι κάθε είδους Αλ Σάλεχ οι οποίες με την υποκριτικότατη στάση τους ευνοούν την συσσώρευση λαθρομεταναστών στο κέντρο της Αθήνας. Και μιλάω για υποκρισία, γιατί στην ουσία πέρα από το να αδιαφορύν και να κρώζουν στα κανάλια περί δικαιωμάτων του κάθε παράνομου, τίποτα επί της ουσίας δεν έχουν κάνει επί του θέματος. Κάπως έτσι αναδύονται και αυτές οι ομάδες, οι οποίες αποφάσισαν από μόνες τους "να καθαρίσουν" εκτονώνοντας τα φονικά τους ένστικτα.

    Όσο για τους πολιτικούς πρόσφυγες θα ήθελα να ρωτήσω την κα Αλ Σάλεχ να μου πει ποιός Αφγανός δεν θα υποστηρίξει ότι τον κυνηγάνε οι Ταλιμπάν; Ποιός Νιγηριανός, Σομαλός ότι δεν διώκονται από τα καθεστώτα των χωρών τους;
    Σε πόσα εκατομμύρια πολιτικών προσφύγων χρωτάμε ελληνική υπηκοότητα κα Αλ Σάλεχ, σύμφωνα με την τραγική επιχειρηματολογία σας;

    Αδυνατούμε οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας να σώσουμε όλες τις χώρες του πλανήτη. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας.

    Λυπάμαι για τον άνθρωπο. Γνωρίζω πολλούς μετανάστες που ζούνε εδώ και χρόνια ήσυχα στην Ελλάδα στην περιοχή και πραγματικά φοβάμαι μήπως θα είναι τα επόμενα θύματα σε αυτόν τον άτυπο πόλεμο που εσείς και παρόμιοι ανεύθυνοι δημιουργήσατε.

    Εάν δεν γίνουν ομαδικές απελάσεις, δεν κλείσουν τελείως τα σύνορα, για να μην πω να κατέβει και ο στρατός να ελέγξει όλη αυτην την κατάσταση που έχει ξεφύγει στην Αθήνα, οι ομάδες αυτές θα πολλαπλασιάζονται. Και είναι θέμα χρόνου να δούμε τις συγκρούσεις στα σχολεία.

    Όσο η πολιτεία κάνει την κουφή και την τυφλή τόσο οι κάτοικοι θα παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και άλλο τόσο διάφοροι φασίστες θα βρίσκουν έδαφος για ρατσιστικές επιθέσεις.

    Αλλά επιμένετε να μην το βλέπετε και να μας λέτε ιστορίες. Πότε θα βγάλετε την ιστορία κανενός Έλληνα που είδε τον εαυτό του να μένει στις όχθες του Γάγγη εν μία νυκτί να μου πείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΩΣΩ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΓΝΩΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΟΣ Κ ΑΠΟΓΝΩΣΗ.ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ Κ ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.ΜΙΑ ΕΥΧΗ ΜΟΝΟ,ΑΓΑΠΗΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΑΓΠΗΣΕΤΕ Κ ΤΟΥΣ ΓΥΡΟ ΣΑΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αλ Ψωλεχ μωρο μου συγκινηθηκαμε και μεις οι φασιστες απο το αρθρο σου...
    Ναι αληθεια σου λεω.... μα τον Αλαχ...εμενα μου εχει σηκωθει τωρα απο την συγκινηση.
    Θαρθεις να μου τον γλυψεις να χυσω στη μαπα σου και να τα καταπιεις ολα τα φασιστικα σπερματα μου?
    Αμα θες μετα σου ριχνω και εναν πουτσο στο κολαρακι σου.
    Ε τι λες μωρο μου???

    Ελληνας Φασιστας Ρατσιστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. η αμερικανικη κυβερνιση ανακοινωσε οτι στο αφγανισταν υπαρχει ορυκτος πλουτος αξιας ενος τρις δολλαριων..3 φορες το εξωτερικο μας χρεος..επισης στο αφγανισταν υπαρχει εκλεγμενη κυβερνιση που εχει την υποστηριξη της δυσης και των ΗΠΑ..ας αποταθει ο καντιρ εκει γιατι πρεπει να ερθει εδω?και οι ταλιμπαν θεωρουνται λιστες και τρομοκρατες αρα το αφγανισταν δεν ειναι τυπικα σε εμπολεμη κατασταση ωστε να θεωρειται ο καντιρ προσφυγας..και στην τελικη οι αμερικανοι τους εμπλεξαν αυτοι να τους ξεμπλεξουν η ελλαδουλα των 9 εκ μπορει να μαζεψει ολη την ασια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ανωνυμος
    Αν αυτο ειναι το επιπεδο σου καλε μου Ελληνα Φασιστα, κρατα το Φασιστας και μη χρησιμοποιεις το Ελληνας, μην λερωνεις αυτη την ιερη λεξη και τον πολιτισμο μας με τοσο ανανδρες συμπεριφορες! Και μαλιστα με τη δειλια της ανωνυμιας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλή επιτυχία στις εκλογές, όπου βάζετε υποψηφιότητα για δημοτική σύμβολους στην Αθήνα με τον συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στις σπουδές σας στο Λονδίνο. Αληθεια; Πως θα τα συνδυάσετε αυτά τα δύο; Θα τα προλαβαίνετε;

    Γιατί όμως δεν ενημερώνετε τους αναγνώστες του μπλογκ σας και όλα τα μαθαίνουν από αλλού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ενώ το Butterfly είναι επώνυμο;

    Η βλακεία έχει χτυπήσει κόκκινο εδώ μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. alpsolex butterfly ama den sou arese oti eipe o paliofasistas ela se mena to ethnikofrona pou tin exou pio megali na se anevaso se pio psila epipeda. oxi gia na min paraponiese. afra mou kavla mou ematha tha politeftis alla mou fenete anti gia psifous tha pareis ta paparia mou distixos gia auto sou leo ela na travixoume tsontes ma kati tsontes pou tha trivi ta matia tis i julia kai totes tha deis posi tha se psifisoune!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι στο καλό συμβαίνει στα πέριξ του Εθνικού και έχει σπείρει τον πανικό στους εργαζομένους; Γιατί το να μπεις και να βγεις από το ανακαινισμένο, λαμπρό κτίριο του Τσίλερ επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου απαιτεί ετοιμότητα, προσοχή και αντανακλαστικά πράκτορα του FBI;
    Είναι απλό. Ας το πει καλύτερα με δικά του λόγια ο Γιάννης Χουβαρδάς.
    «Αυτή τη στιγμή το Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της διακίνησης των ναρκωτικών στην Αθήνα. Σε όλο το μήκος της Μενάνδρου, από την Αγίου Κωνσταντίνου μέχρι τη Σατωβριάνδου, είναι αραδιασμένα σώματα ανθρώπων, που τρυπιούνται συνέχεια από το πρωί μέχρι το άλλο πρωί. Ο δρόμος είναι λερός, αίματα και σύριγγες παντού. Περνάει η αστυνομία και τους διώχνει. Φεύγει η αστυνομία, ξανάρχονται. Είναι σαν τις σφηκοφωλιές μέσα στις εσοχές που δημιουργούν οι πόρτες του θεάτρου. Μιλάμε για 80-90 ανθρώπους κατά μέσον όρο. Οι μαύροι ντίλερ ναρκωτικών, γιατί είναι μόνο μαύροι, είναι 24 ώρες το 24ωρο μπροστά, δίπλα και απέναντι από το Εθνικό, εντελώς ανενόχλητοι. Μονο που δεν έχουν βάλει ταμπέλα και γραφεία».
    Ο Γιάννης Χουβαρδάς δεν κρύβει τον θυμό του. Πόσω μάλλον που έχει να αντιμετωπίσει και τους εργαζομένους του θεάτρου. «Εχουν αρχίσει να αρνούνται να έρθουν στη δουλειά. Και αν το αποφασίσουν, θα τους υποστηρίξω», δηλώνει.
    Η Σάσα Παπαχριστοπούλου, υπεύθυνη Προβολής και Επικοινωνίας του Εθνικού, και η συνεργάτις της Βιργινία Βακούση διηγούνται απίστευτες ιστορίες, που έχουν συμβεί μπροστά στα μάτια τους. Κλοπές, ξυλοδαρμοί. Η Βιργινία επιμένει να περιμένει δίπλα μου μέχρι να ρθει το ταξί να με πάρει. Πιο ξεσκολισμένη αυτή, πιο αφελής εγώ και άνετη. Σιγά. Τι θα πάθω μόνη μου έξω από το Τσίλερ, μεσημεριάτικα;
    Γρήγορα πανικοβάλλομαι βλέποντας τις ορδές των νεαρών στα πεζοδρόμια, χαμένους στον κόσμο τους, έστω κι αν δεν τους περνάει καν από το μυαλό να με ενοχλήσουν. Ενας σεκιουριτάς διπλανού κτιρίου, που φανερά απολαμβάνει την αποστολή του, φωνάζει από μακριά «κυρία μου, πού πάτε με αυτή την τσάντα;» και με θέτει υπό τη σκέπη του. Επωφελούμαι, αλλά το μετανιώνω. Επιμένει να διηγείται τρομακτικές ιστορίες. «Ενας πουλμαντζής στάθμευσε το αυτοκίνητό του επί της Αγ. Κωνσταντίνου και πέρασε απέναντι στην εκκλησία. Μέχρι να διασχίσει τον δρόμο τού είχαν επιτεθεί, τον είχαν χτυπήσει και ληστέψει». Και παραμύθι να 'ναι, λειτουργεί. Εχει και ο δρόμος μια περίεργη ερημιά, σαν να μη βρίσκεσαι στο κέντρο της Αθήνας. Χριστούλη μου, πότε θα 'ρθει το ταξί;
    Τα πράγματα, όμως, είναι σοβαρά. Κι έτσι τα αντιμετωπίζει και ο Γιάννης Χουβαρδάς. Εχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες εκ μέρους του θεάτρου;
    «Εχουμε κάνει ό,τι μπορούσαμε να κάνουμε. Και ακόμα παραπάνω. Κι εγώ προσωπικά», απαντά ο διευθυντής του Εθνικού. «Εχω πιάσει από τους μικρούς, δηλαδή το αστυνομικό τμήμα Ομονοίας, μέχρι τους μεγάλους: τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον δήμαρχο της Αθήνας, τη Νομαρχία, το υπουργείο Υγείας. Εχουμε στείλει γράμματα επί γραμμάτων. Αυτό που ζητάμε είναι να καθαρίσει η περιοχή. Δεν μπορεί το Εθνικό Θέατρο να μπει στη διαδικασία προτάσεων. Να μεταφερθεί, για παράδειγμα, ο ΟΚΑΝΑ ή να φτιάξουν κέντρα υποδοχής εξαρτημένων. Δεν είναι δουλειά μας αυτή».
    «Κάνω, λοιπόν, μια τελευταία έκκληση να λυθεί ριζικά το θέμα», καταλήγει. «Και ριζικά θα λυθεί μόνο εάν υπάρχει διαρκής περιπολία και ένα σταθμευμένο περιπολικό ειδικά για το Εθνικό Θέατρο. Απαιτούνται, φυσικά, και άλλες μέριμνες για να καθαρίσει ολόκληρη η περιοχή, γιατί δεν είναι μόνο το Εθνικό. Αυτή είναι η τελευταία έκκληση. Μετά θα υπάρξουν δραστικά βήματα»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ποιές ρατσιστικές επιθέσεις αυξήθηκαν ρε συριζοηλίθιοι; Μέχρι τώρα τους χαϊδεύουν οι φλωράντζες της Χρυσής Αυγής γιατί παίζουν κοινοβουλευτικά παιχνίδια και θέλουν να δείξουν "φιλοδημοκρατικό" πρόσωπο. Όπως και οι παλιοπασόκοι γυριστρούληδες του ΛΑΟΣ, οι μισοί εκ των οποίων θα ξαναψηφίσουν την αρχιλούγκρα που έχει ισορροπήσει σε δεκάδες αραποψωλοράγες...

    Ο καιρός γαρ εγγύς. Όταν δοκιμάσουν την δική μας περιποίηση, όσοι δεν προλάβουν να φύγουν κολυμπώντας ή πετώντας, μαζί με αίμα θα ξεράσουν το γάλα της μάνας τους. Όλοι οι βρωμοπίθηκοι, τα ντόπια σκατοπρέζονα και οι άπλυτοι αναρχοσυριζοπροστάτες τους. Ο πραγματικός Άριος είναι παγερός σαν μάρμαρο όταν πρόκειται για τη σωτηρία της Φυλής. Και η τιμωρία της Ύβρεως του Αίματος θα είναι ανελέητη.

    Ο πόλεμος ξεκίνησε αφού πλέον οι εισβολείς είναι έξω από τα σπίτια μας. Αποτελεί δε ΤΙΤΛΟ ΤΙΜΗΣ να μας αποκαλείτε ρατσιστές! Βεβαίως και είμαστε απέναντι σε όποιον με τη κατωτερότητά του (φυλετική ή κοινωνικής συμπεριφοράς) ντροπιάζει το Λευκό Υπεράνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η μανδάμ Αλ Σάλεχ κατεβαίνει υποψία δημοτική σύμβουλος Αθηνών, στο συνδυασμό του Καμίνη, που έχει το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ, με όλη την αγάπη και τη στήριξη του μεσιέ Βούγια!!! Με την υπόσχεση δε, ότι εφόσον πάρει το δήμο ο Καμίνης, η μεταναστολάγνα Άφρα, θα γίνει σύμβουλος επί μεταναστευτικών θεμάτων. Μας δουλεύει δηλαδή, ψιλό γαζί και δεν έχει και τσίπα πάνω της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ανωνυμος 9:27
    Το butterfly σε οδηγει σε ενα προφιλ και ενα μπλογκ οπου μπορεις να απαντησεις στον αλλο. Το ανωνυμος ειναι απλα υπεκφυγη.

    Οσο για τα υπολοιπα προστυχα σχολια, λυπαμαι παρα πολυ που κατι τετοια ανθρωποειδη θελουν να λεγονται Ελληνες και να κανουν ταχα πως αγαπουν την πατριδα μας! Βριζοντας και υποβιβαζοντας μια γυναικα...Οταν εχεις κατι να πεις το λες με επιχειρηματα. Ολα τα αλλα ειναι υπεκφυγες και οι βρισιες δειχνουν απλα ελλειψη παιδειας και πολιτισμου.
    Ουε κι εγω συμφωνω με ολα οσα λεει η Αφροδιτη Αλ Σαλεχ, οπως απο ο,τι βλεπετε οι περισσοτεροι εδω μεσα, αλλα θα το θεωρουσα προσβλητικο για τον εαυτο μου να απαντουσα με τετοιες γελοιοτητες...
    Αυτα και σταματω εδω τη συζητηση, σεβομενη το χωρο που με φιλοξενει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλά και το φούφοτος μπορεί να σε οδηγεί σε μπλογκ, αλλά όσο δεν χρησιμοποιείς το κανονικό ονοματάκι σου, αυτό δεν σημαίνει πως μιλάς επώνυμα.

    Ούτε κι εγώ συμφωνώ με τα σεξιστικά σχόλια. Από την άλλη βέβαια η κα Σάλεχ έχει προκαλέσει άπειρες φορές με τις ανοησίες που εξαπολύει και την φασιστική επιμονή της να φορτώσει ένα πολύ σοβαρό θέμα σε πέντε γειτονιές της Αθήνας, λες κι εμείς είμαστε η χαβούζα. Δεν έχω δει πουθενά να προτείνει να μοιραστούν όλοι αυτοί σε όλο το λεκανοπέδιο. Να πάρει μερικούς και το Κολωνάκι, και η Φιλοθέη, το Χαλάνδρι, το Ψυχικό. Όχι φασιστική επιμονή να τους δεχτούμε εμείς. Ε, εμείς είμαστε ρατσιστές και φασίστες και δεν μπορούμε να τους δεχτούμε. Ας τους πάρει η Πεύκη, το Μαρούσι και ο Υμηττός που είναι προοδευτικοί και πιο ανοιχτόμυαλοι.

    Λυπάμαι, αλλά δεν μπορούμε να τρώμε άλλο ΑσιατοΑφρικανικό σκατό, για να μην μας πει ο κάθε δήθεν αριστερός βλάκας ρατσιστές. Και καμία σχέση εδώ που τα λέμε αυτοί με την αριστερά. Η αριστερά είχε ιδεολογία όχι μπουρδολογία, έτσι όπως την κατάντησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΜΩΡΗ ΞΕΚΟΛΙΑΡΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΝΔΟΞΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΨΩΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ- ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΦΥΛΕΤΙΚΑ ΚΑΤΩΤΕΡΗ- ΝΑ ΣΟΥ ΣΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΚΩΛΑΡΑ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΣΤΗΝ ΕΧΕΙ ΣΚΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΡΑΠΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ...
    ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΣ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΖΗΤΩ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΕΤΑ, ΣΤΟ ΕΓΓΥΩΜΕΘΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τα προβλήματα που έχει φέρει η εισβολή των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα είναι λίγο πολύ γνωστά. Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι οι αρνητικότατες επιπτώσεις που έχει η παρουσία τους στην Ελληνική Οικονομία. Την στιγμή που ο Ελληνικός λαός στενάζει από την οικονομική κρίση, βυθίζεται στην ανέχεια και καλείται να πληρώσει τα σπασμένα και κλεμμένα από το υστέρημά του, οι λαθρομετανάστες απόλαμβάνουν πλήρεις υπηρεσίες ΔΩΡΕΑΝ χωρίς να έχουν συμβάλει ούτε μια δεκάρα. Ας δούμε όμως με αριθμούς το κόστος που συνεπάγεται η παρουσία τους στην Εθνική Οικονομία, δηλαδή στην τσέπη μας, για να τελειώνει το παραμύθι για την δήθεν θετική συμβολή τους.


    Παραεμπόριο: Κοστίζει 5.000.000.000€ σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία και αυτή η εκτίμηση είναι αρκετά συντηρητική και ενδέχεται να ξεπερνάει τα 7.000.000.000€

    1.500.000.000€ κάθε μήνα ή 16.000.000.000€ το χρόνο χάνονται από αφορολόγητα εμβάσματα προς τις χώρες τους. Τα στοιχεία προέρχονται από τις εταιρείες μεταφοράς χρημάτων.Τώρα γιατί δεν υπάρχει έλεγχος και δεν φορολογούνται είναι ένα ερώτημα που χρήζει διερεύνησης. Στο ποσό δεν υπολογίζονται τα χρήματα που αποστέλλονται με άλλους τρόπους πχ γράμματα δέματα κτλ.

    320.000.000€ πήραν οι διάφορες ΜΚΟ(Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις) ως επιδότηση από το ξενόδουλο Ελληνικό κράτος. Η προδοσία της Ελλάδος και των Ελλήνων προφανώς επιβραβεύεται αφού το μόνο που κάνουν καλά είναι να δημιουργούν προβλήματα στα Εθνικά Θέματα και να πολεμούν με λύσσα οτιδήποτε Ελληνικό.

    178.000.000€ έχει κοστίσει μόνο το 2010 η λαθροεισβολή και ο χρόνος δεν έχει τελειώσει ακόμα.
    Το παραπάνω ποσό αφορά μόνο το κόστος μετά την σύλληψή τους. Δεν αναφαίρεται πουθενά το κόστος αλλά και η καταπόνηση μέσων και προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας που είναι επιφορτισμένοι με την φύλαξη των συνόρων και την διάσωσή τους.

    Σε Δισεκατομμύρια ανέρχεται το κόστος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που για τους λαθρομετανάστες ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΩΡΕΑΝ. Πλήρωνε κορόιδο Έλληνα για υπηρεσίες που πληρώνεις αδρά στα ασφαλιστικά ταμεία και δεν σου παρέχονται αλλά σου ζητάνε και φακελάκι από πάνω. Ένα πολύ μεγάλο μέρος των ελλειμμάτων των νοσοκομείων οφείλεται στην δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των λαθρομεταναστών. Κατά προσέγγιση είναι περίπου 2.000.000.000€

    Τα παραπάνω είναι ποσά που έχουν υπολογιστεί πολύ συντηρητικά. Σε αυτά δεν έχει υπολογιστεί το μαύρο χρήμα από πορνεία, ναρκωτικά, παράνομες συντάξεις, παράνομα μαγαζιά κτλ. Κόστος το οποίο είναι πολλά δισεκατομμύρια το χρόνο.

    Επίσης θα πρέπει στην εξίσωση να υπολογιστεί και το κόστος από την υποβάθμιση και γκετοποίηση περιοχών που άλλοτε άκμαζαν οικονομικά. Επιπλέον η εισβολή και η παρουσία τους έπληξαν περαιτέρω και το βασικό εξαγωγικό μας προϊόν που είναι ο Τουρισμός. Δεν έφτανε η δική μας κακοδιαχείριση του τουρισμού η λαθρομετανάστευση έδωσε το τελειωτικό χτύπημα. Το κόστος ακόμα δεν μπορεί να υπολογιστεί.

    Το “αντιστάθμισμα” για τα παραπάνω δεινά είναι η κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας, η καταστροφή και γκετοποίηση των πόλεων μας, η καταστροφή για χάρη του πολυπολιτισμικού μπουρδέλου της Ελληνικής Παιδείας, η ισλαμοποίηση και η επιστροφή σιγά σιγά σε εποχές οθωμανικού μεσαίωνα, μεγάλα προβλήματα στην Εθνική ασφάλεια που θα ενταθούν στο μέλλον, Απειλές για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό...

    Λεφτά τελικά υπάρχουν αλλά ΟΧΙ για τους Έλληνες. ΟΧΙ για την άμυνα της χώρας ΟΧΙ για την παιδεία των Ελλήνων ΟΧΙ για την Ελλάδα...

    ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ανωνυμος 9:49
    Ακριβως! Οι λαθρομεταναστες σαν ανθρωποι, σαν ψυχες δεν ευθυνονται για την καταντια της χωρας τους. Ας σκεφτουμε ποσο χαλια ηταν εκει που καταδεχονται να ερθουν εδω για να πλενουν τζαμια μεσα στη βροχη η να γινουν πορνες! Οτι υπαρχουν και πολλοι εγκληματιες αναμεσα τους ειναι αναμενομενο, λογω του ογκου τους, της φτωχιας τους αλλα και του πολυ χαμηλου μορφωτικου επιπεδου.
    Ομως, το προβλημα δεν ειναι οι ανθρωποι. Ουτε και φυσικα οι Ελληνες κατοικοι που εχουν απηυδησει με την κατασταση. Το προβλημα ειναι η ανυπαρκτη μεταναστευτικη πολιτικη και η ανυπαρκτη εως εγκληματικη διαχειριση του προβληματος. Οπως ειπα και πιο πανω, μεταθετοντας το ζητημα απο την ηγεσια στον πολιτη, αυτοματως αναζητας θεραπεια για το συμπτωμα και οχι την αιτια της ασθενειας! Ειναι γελοιο αυτο φυσικα κι εμεις σαν πολιτες εκει οεφιλουμε να πιεσουμε, στο να βρεθει ουσιαστικη, ανθρωπινη, ηθικη, νομιμη, αλλα και βιωσιμη λυση!
    Οσο για τα ΒΠ, ειναι μια μεγααααααλη συζητηση...

    Κα Σαλεχ, ιδου η Ροδος ιδου και το πηδημα. Αν θελετε πραγματικα να βοηθησετε τους ντοπιους και τους μεταναστες, ασχοληθειτε με την πραγματικη λυση του προβληματος! Καταγγειλτε την αναλγησια, την ελλειψη νομων, την καταχρηση εξουσιας, το λαθρεμποριο ανθρωπων απο λιμενικους και συνοριοφυλακες κτλ και οχι τα μεμονωμενα περιστατικα βιας, που ουτως η αλλως διαπραττονται και απο τις δυο πλευρες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ Andrew
    Παρακαλώ μην γράφετε αλήθειες, η κυρία Αλ Σαλέχ δεν τα πάει καλά μαζί τους. Άλλωστε σπούδασε ηθοποιός και μεταπήδησε στην πολιτική, είναι ψεύτης με πτυχίο.

    Και κάτι σκετικά με τις σπουδές της: έχει σπουδάσει Migration Politics, Forced Migration, Global Migration. Άντε με το καλό και extraterrestrial migration (θα της χρειαστεί!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η κουλτουρα της ελλαδας και της ευρωπης ειναι διαφορετικη και πολυ ανωτερη απο την ισλαμιστικη αραβικη και ασιατικη κουλτουρα των τριτοκοσμικων λαθρομεταναστων. Το ισλαμ ειναι φασιστικη ιδεολογια μισους. Οι ευρωπαιοι ειμαστε περηφανοι γιατι δωσαμε το διαφωτισμο.

    Αυτη η χωρα εχει νομους. Δεν μπορει ο καθενας να εισερχεται παρανομα και να κανει οτι θελει. Δεν ειμαστε μπανανια, παρα την ανικανοτητα των πολιτικων που μας εχουν κανει ετσι.

    Η ελλαδα και η ευρωπη θα καταστραφει απο την εισροη παρανομων λαθρομεταναστων εν δυναμει τρομοκρατων. Ηδη το κεντρο της αθηνας εχει γκετοποιηθει και η εγκληματικοτητα ειναι στα υψη. Οι πολιτικοι δεν μιλανε γιατι φοβουνται την αντιδραση των φανατισμενων ισλαμιστων και φοβουνται μην κατηγορηθουν ως ρατσιστες. Μην ξεχναμε την λυσσαλεα αντιδραση των φασιστων μουσουλμανων που αντιδρουν σε οποιαδηποτε κριτικη της ιδεολογιας τους, οπως στη περιπτωση με τα σκιτσα του μωαμεθ.

    Η δημιουργια πολυπολυτισμικων κοινωνιων εχει αποτυχει στις συγχρονες δυτικες δημοκρατιες οπως Γαλλια, Αγγλια, Ολλανδια κλπ. Η ανοδος αντι-ισλαμιστικων φιλελευθερων κομματων ειναι μεγαλη και αυτο ειναι ελπιδοφορο γιατι πλησιαζει η σωτηρια της ευρωπης απο τις βαρβαρικες ορδες τριτοκοσμικων.

    Η κουλτουρα μας ειναι διαφορετικη και ανωτερη, βασισμενη στο διαφωτισμο. Η κουλτουρα των λαθρομεταναστων βασιζεται στη κακοποιηση γυναικων και τις τρομοκρατικες ενεργειες, στη λατρεια του μπιν λαντεν.

    Σιγουρα ολοι οι μουσουλμανοι δεν ειναι τρομοκρατες, αλλα ολοι οι τρομοκρατες ειναι μουσουλμανοι.

    Η ελλαδα δεν θα γινει βαση της Αλ καιντα. Οι ελληνες ειμαστε περηφανοι που ειμαστε λευκοι και ευρωπαιοι και ζουμε σε μια δυτικη κοινωνια με αρχες και φιλελευθερες αξιες. Δεν θα δημουργηθει στη χωρα παραλληλη κοινωνια ταλιμπαν.

    Η χωρα αυτη εχει γηγενεις κατοικους. Δεν θελουμε αλλους λαθρομεταναστες. δεν χωραμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. αφρα Αλ σαλεχ αντε στο αφγανισταν να πηδηχτεις με τους ταλιμπαν κωλοαραβιδα.

    εχεις κομπλεξ επειδη δεν εισαι ελληνιδα γιαυτο λες οτι λες

    Σε διορισαν σε κρατικες υπηρεσιες γιατι επαιρνες πιπες απο το βουγια και το χρυσοχοιδη παλιοπουτανο

    Αμα γουσταρεις αραπικες πουτσες αντε στη σομαλια να σε περιποιηθουν οι ισλαμιστες τρομοκρατες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η Αθηνα εχει καταστραφει και υποβαθμιστει. Δεν μπορει να κυκλοφορησει κανεις στη πολη.

    Οι λαθρομεταναστες βουλιαζουν τη χωρα. Τα ελλειμματα στο τομεα της υγειας εφτασαν σε 300 εκ. ευρω λογω των λαθρομεταναστων που δεν πληρωνουν εισφορες.

    Οι σκληρα εργαζομενοι ελληνες πολιτες πληρωνουν φορους για να εχουν οι λαθραιοι δωρεαν υγεια.

    Δεν γουσταρουμε την αντιδημοκρατικη κουλτουρα των λαθραιων.
    Δεν ειμαστε ρατσιστες αλλα τι να κανουμε ειμαστε ανωτεροι απο τους ισλαμιστες λαθρομεταναστες.

    Δεν ειναι θεμα χρωματος. ειναι θεμα κουλτουρας. Δεν υπαρχει λογος να δεχτουμε με ανοιχτες αγκαλες τους τριτοκοσμικους λαθρομεταναστες.

    Το μονο που μπορουν να προσφερουν στη κοινωνια ειναι τρομοκρατικες ενεργειες, κακοποιησεις γυναικων και θρησκευτικο φανατισμο.

    Ευχαριστουμε αλλα δεν θα παρουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΣΑΛΕΧ ΚΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΠΟΡΝΟΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΝΑ ΑΡΑΠΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. H οικονομια εχει περιορισμενους πορους που πρεπει να μοιραστουν μεταξυ του πληθυσμου. Η ελλαδα δεν μπορει να φιλοξενησει τη μιση ασια και αφρικη. Δεν εχει ουτε τους πορους ουτε το χωρο.

    Οποιος εχει επιγνωση της οικονομιας καταλαβαινει, ειδικοτερα τωρα οπου η ελληνικη οικονομια καταρρεει. Αλλα εσυ τι να καταλαβεις αλ σαλεχ. δεν σκαμπαζεις απο οικονομικα.

    Δεν μπορουμε να ειμαστε φιλανθρωποι με τα λαθρομεταναστευτικα κυμματα του υπερπληθυσμου της ασιας.

    Το βιοτικο επιπεδο της χωρας μειωνεται ραγδαια οπως και το επιπεδο διαβιωσης απο την εισροη των λαθρομεταναστων. Δεν θα γινει η ελλαδα καμπουλ.

    Αμα οι πακιστανοι θελουν να ζησουν καλυτερα να κανουν πιο λιγα παιδια στο πακισταν. Δεν μπορει να κανουν 10 παιδια και να θελουν να ζουν πλουσιοπαροχα. Οπως εχει πει και o Salma Rushdie "pakistan sucks" . γιατι να κανουμε την ελλαδα πακισταν ?

    Οι πακιστανοι/αφγανοι δεν εχουν δικαιωμα να πανε να ζησουν οπου θελουν. Με το ιδιο σκεπτικο να επιστρεψουν οι ευρωπαιοι πισω στην ασια και την αφρικη οπου εκδιωχθηκαν μετα το τελος της αποικιοκρατιας. Αλλα βεβαια αμα οι ευρωπαιοι καναν μαζικη λαθρομεταναστευση σε αυτες τις χωρες θα φωναζαν οι πακιστανοι για αποικιοκρατια.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πληρωνουμε την Politically correct δικτατορια που εχει επιβληθει παντου.

    Ας μην φοβηθουμε να το πουμε. Ο δικος μας πολιτισμος ειναι πολυ ανωτερος απο τον πολιτισμο των τριτοκοσμικων που ειναι το ισλαμ.

    Η πραγματικοτητα εχει δειξει οτι οι μουσουλμανοι δεν μπορουν να ενταχθουν σε καμια κοινωνια της ευρωπης. Η κουλτουρα τους ειναι ξενη και σε αντιθεση με τις ευρωπαικες αρχες του διαλογου και της ελευθεριας.

    Η ελλαδα δεν θα γινει πακισταν, οσο και αν το θελουν οι οραματιστες του μηδενισμου.

    Αμα θελεις, αλ σαλεχ παρτους στο σπιτι σου τους λαθρομεταναστες.

    Αλλα βεβαια την πληρωνει ο φτωχος λαος που βλεπει να καταστρεφεται και να υποβαθμιζεται η περιουσια του απο την εγκληματικοτητα των λαθρομεταναστων.

    Δεν ειναι θεμα ρατσισμου, αλλα οι ελιτ ζουν σε αλλες περιοχες και δεν εχουν επιγνωση της πραγματικοτητας. Νομιζουν οτι φταιει ο ρατσισμος. Αμα παρουν ομως στις περιοχες τους τους σομαλους και αφγανους ταλιμπαν θα αλλαξουν γνωμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Οι παράνομοι αλλοδαποί και οι Τούρκοι δεν φταίνε σε τίποτα, την δουλειά τους κανουν. Αυτοί στους οποίους πρέπει να απευθυνθεί το μένος των Ελλήνων πολίτών είναι εκείνοι οι οποίοι δεν εφαρμοζόνουν τους υφιστάμενους νόμους για άμεση απέλαση παρανομων αλλοδαπών στις χώρες τους και αντιθέτως τους επιβραβεύουν με παροχή Ελλ. υπηκοότητας, οι ιδιοφυύες. Οι χωρες τους δεν τους δεχονται πίσω;

    1)Ελληνας Δικαστής να διατάξει την δήμευση περουσιακών στοιχείων αυτών των χωρών στην Ελλάδα
    2)Ποιός Γ…ει του Ευρωπαίους και Δουβλίνα. Καμμία εισδοχή παράνομου αλλοδαπού από Ευρώπη, στο κατω–κατω, οντας ο Αφγανός συλληφθείς στην Βιέννη πες, τον πιέζει η τοπική αστυνομία να υπογράψει ότι μπηκε από ελλάδα για να τον σουτάρουν. Καλό κὀλπο.
    3)Όσο οι Έλληνες θα δειχνουν ανθρωπιά εναντι των λαθρο-εισβολέων, τοσο περισσότεροι θα ερχονται. Δέκα ριπές πολυβόλου αρκούν για να “πισωγυρίσουν”.

    Η Ελλάδα είναι ο κάλαθος απόρριψης παρανομων αλλοδαπών της Ευρώπης. Οταν η Ελλάδα καταρεύσει θα βρούν άλλη λύση, ούτως ή άλλως. Θα το επιτρέψουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Προφανώς κυρία Αλ Σαλέχ δεν έχετε διαβάσει πότε την Οδύσσεια. Ειδάλλως θα ξέρατε πως ο Οδυσσέας αγωνιζόταν για να γυρίσει στο σπίτι του, όχι να φύγει από το σπίτι του. Ο Qadir δεν έχει καμία σχέση με τον Οδυσσέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΑΛ ΣΑΛΕΧ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥς ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΕΠΩΝΕΙΣ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ.ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕς ΑΥΤΟ.ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ ΣΕ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ .ΕΚΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ; ΜΗΠΩς ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΦΥΓΕΙΣ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΗ ΜΥΤΗ Η ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΕΝΟ ΧΕΡΙ .ΡΕ ΔΕΝ ΓΑΜΙΕΣΑΙ ΠΑΛΙΟΠΟΥΤΑΝΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕΣ ΠΑΤΗΜΑ ΤΟΥς ΑΜΟΙΡΟΥς ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΕΔΩ.ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΚΑΘΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή