Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Τα Δεκεμβριανά του Μαΐου

ή

[ Μα ποι0ς κυβερνά αυτό τον τόπο; Η Αστυνομία;]

Τα γεγονότα


Την Τετάρτη το βράδυ δύο αστυνομικοί επισκέφτηκαν ένα καφενείο Σύριων στον Άγ. Νικόλα για εξακρίβωση στοιχείων. Όπως μας λέει ο κ. Ναϊμ Ελγαντούρ , πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας, ο τρόπος με τον οποίο εισήλθαν στο καφενείο δεν ήταν διόλου κομψός, «μέχρι και τις κάλτσες έβγαλαν από τους θαμώνες του καφενείου», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ένας αστυνομικός εστίασε την προσοχή του σε ένα νέο παιδί από το Ιράκ, το οποίο και έβγαλε έξω από το καφενείο προχωρώντας σε σωματικό έλεγχο. Ζήτησε από το νεαρό να αποθέσει τα πράγματά του στα σκαλοπάτια της εκκλησίας του Αγ. Νικόλα. Ένα από τα πράγματά που είχε ήταν ένα κείμενο τυλιγμένο σε χαρτί. Ο «αστυνομικός» τον ρώτησε για το περιεχόμενο του κειμένου και ο νεαρός απάντησε σε σπασμένα ελληνικά πως είναι το κοράνι και δείχνοντας την εκκλησία εξήγησε με τη γλώσσα του σώματος πως με αυτό το κείμενο προσεύχεται. Ο «αστυνόμος» το πήρε και το έσκισε. Ο έτερος αστυνομικός προσπάθησε να αποτρέψει τον «συνάδελφό» του υπενθυμίζοντας του πως το κοράνι είναι το ιερό κείμενο των μουσουλμάνων. Ο «αστυνόμος» ανταπάντησε με τη φράση «να πάνε να γαμηθούνε» και ποδοπάτησε επιδεκτικά το σκισμένο πια κείμενο. Στη συνέχεια αποχώρησαν.

Αυτόπτες μάρτυρες του συμβάντος επικοινώνησαν άμεσα με τον κ. Ναιμ Ελγαντουρ, ο οποίος και έσπευσε στον Αγ. Νικόλα. Είδε το σκισμένο κοράνι και το πήρε μαζί του. Στη συνέχεια επικοινώνησε με το ΥΠΕΣ, από όπου και τον παρέπεμψαν στον αρμόδιο αξιωματικό του Α/Τ του Αγίου Παντελεήμονα. Κατά τη συζήτηση ο κ. Ναιμ Ελγαντουρ ζήτησε το όνομα του αστυνομικού ώστε να προχωρήσουν σε μήνυση. Έλαβε τη διαβεβαίωση ότι η πολιτεία θα επιληφθεί του θέματος.

Την επομένη όμως από τις σχετικές δηλώσεις και τον τρόπο κάλυψης των γεγονότων από τα ΜΜΕ κατέστη σαφές ότι σκοπός της πολιτείας ήταν η υποβάθμιση του θέματος και ο περιορισμός του στα στενά όρια της λαθρομετανάστευσης.


Η συγκέντρωση της Παρασκευής

Το μεσημέρι της Παρασκευής, 22/5, αντιρατσιστικές οργανώσεις και κοινότητες μεταναστών (Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Αφγανιστάν, Σουδάν, Μαρόκο, κ.α) διοργάνωσαν πορεία διαμαρτυρίας με αφετηρία την Ομόνοια.

Είχαν συγκεντρωθεί περί τα χίλια άτομα, στην πλειονότητά τους μετανάστες αλλά δεν έλειπαν και οι Έλληνες που θεώρησαν υποχρέωσή τους να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους.

Η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας με σχετική ανακοίνωσή της δήλωσε πως δεν θα συμμετάσχει στην πορεία και πως θα κινηθεί νομικά.


Η οργή των μουσουλμάνων ήταν φανερή. Ευθυτενείς κρατούσαν το κοράνι, απόλυτα προσηλωμένοι στην αποστολή τους - η οποία δεν ήταν άλλη από την προστασία της αξιοπρέπειάς τους.

Πρώτη φορά στα όσα χρόνια ασχολούμαι με μετανάστες στην ερώτηση "από που είσαι" έλαβα την απάντηση "είμαι μουσουλμάνος".


Η προετοιμασία για την πορεία περιελάμβανε το δέσιμο ενός μαύρου μαντήλιου στο μέτωπο τους ως ένδειξη θρησκευτικής προσήλωσης και την αναγραφή στα μάγουλα τους «Αλλάχ-ου-ακμπάρ!» (ο Θεός είναι μεγάλος).



Οι περισσότεροι μου ήταν γνώριμοι, είχαμε ξανασυναντηθεί πολλές φορές. Την ημέρα όμως εκείνη τους παρατηρούσα και σκεφτόμουν πως δεν τους αναγνωρίζω. Μέχρι τώρα τα παιδιά αυτά ήταν ευπροσήγορα και χαμογελαστά, δεχόμενα υπομονετικά τις άθλιες συνθήκες στις οποίες η πολιτεία τους είχε καταδικάσει να υπομένουν.

Σήμερα όμως, τα πρόσωπά τους είχαν σκληρύνει. Ακόμα κι εμένα με αντιμετώπιζαν με καχυποψία. Έχουν δίκιο, φυσικά και έχουν δίκιο.

Γνωρίζω τον μουσουλμανικό κόσμο. Έχω ζήσει με μουσουλμάνους, έχω ζήσει σε μουσουλμανικές χώρες.

Η μουσουλμανική θρησκεία είναι μια μοναχική θρησκεία δίχως τελετές και πομπώδεις δηλώσεις και πράξεις. Ο «καλός μουσουλμάνος» (πρόκειται για έκφραση που την χρησιμοποιούν οι ίδιοι οι μουσουλμάνοι) προσεύχεται μόνος του σιωπηλά πάνω σε ένα μικρό χαλί ή σε ότι άλλο το έχει χρίσει να υπηρετεί αυτό το σκοπό. Ο «καλός μουσουλμάνος» είναι ειρηνιστής, σέβεται τη διαφορετικότητα, πιστεύει στην ανεξιθρησκία. Ο «καλός μουσουλμάνος» δεν πίνει, δεν καπνίζει, δεν παίρνει ναρκωτικά. Ο «καλός μουσουλμάνος» δεν βιαιοπραγεί, δεν βωμολοχεί, δεν κλέβει, δεν ενοχλεί εν γένει.

Είναι βαθιά πεποίθησή μου πως το γεγονός ότι η εγκληματικότητα στο ιστορικό κέντρο είναι σε τόσο χαμηλό επίπεδο, σε σχέση πάντα με τον κοινωνικό αποκλεισμό τον οποίο υφίστανται, οφείλεται αποκλειστικά στο ότι η πλειονότητα των αλλοδαπών είναι μουσουλμάνοι, «καλοί μουσουλμάνοι».

Αυτός όμως ο «καλός μουσουλμάνος» μπορεί να αλλάξει άρδην συμπεριφορά μόνο εάν του προσβάλλεις ηθελημένα το πιστεύω του. Κι αυτό ακριβώς έγινε την Πέμπτη το βράδυ με το σκίσιμο του ιερού βιβλίου τους.

Ο καλός μου φίλος ο Μασάμπα από τη Σενεγάλη δεν συμφωνεί με τις κινητοποιήσεις και τις καταστροφές. Όπως μου είπε «αν ένας ηλίθιος μου σκίσει το κοράνι εγώ θα σκεφτώ πως είναι τόσο δυστυχισμένος και απλώς θα πάω να πάρω ένα άλλο κοράνι». Φυσικά υπάρχει και αυτή η προσέγγιση, όμως πόσοι έχουν τη ψυχική γενναιοδωρία να σκεφτούν με αυτό τον τρόπο; Κι όταν μάλιστα είσαι μετανάστης που δεν σου αναγνωρίζουν κανένα δικαίωμα, όταν ζεις μέσα σε σκουπίδια, όταν καθημερινά δέχεσαι τον προπηλακισμό της αστυνομίας και την αδιαφορία της πολιτείας, τότε που θα βρεις τη δύναμη για να δείξεις μιας τέτοιας ποιότητας ψυχική γαλαντομία;

Όπως υποστηρίζει ο κ. Ναιμ Ελγαντουρ, "Οι μετανάστες του κέντρου είναι παιδιά 18 με 20 χρόνων. Έχουν ζήσει πολέμους, έχουν χάσει οικογένεια και φίλους. Εδώ είναι άνεργοι και πεινασμένοι. Είναι σαν μια ωρολογιακή βόμβα που θα εκραγεί"

Τα επεισόδια της Παρασκευής

Η πορεία ξεκίνησε στις 16:30 με προορισμό το Υπουργείο Εσωτερικών. Η πορεία αυτή διέφερε από τις τόσες άλλες καθώς ανεβήκαμε τη Σταδίου μέσα σε λίγα λεπτά. Ρώτησα έναν ιμάμη "για ποιο λόγο τρέχουμε;" Μου απάντησε πως θέλουν με αυτό το τρόπο να δείξουν την οργή τους.

Ένα κλιμάκιο 5 ατόμων θα αιτούνταν συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών ή τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης ώστε να λάβει διαβεβαίωση ότι ο αλόγιστος «αστυνομικός» θα συλληφθεί και θα τιμωρηθεί, όπως ορίζει ο νόμος, και πως ο Υπουργός θα ζητήσει συγνώμη από το μουσουλμανικό κόσμο.


Αντί αυτού την πορεία περίμεναν ισχυρές μονάδες των ΜΑΤ επί της Βασ. Σοφίας.

Οι διαδηλωτές να φωνάζουν " Αλλάχ ου άκμπαρ" και να πετούν παπούτσια στα ΜΑΤ- η συνήθης πρακτική των μουσουλμάνων όταν θέλουν να δείξουν την απαξία τους απέναντι σε κάποιο θεσμικό πρόσωπο (βλ. το διαβόητο παπούτσι προς τον Μπους)


Μια πέτρα που πέταξε κάποιος με καλυμμένο πρόσωπο, σαφώς Έλληνας, ήταν αρκετή για να ξεκινήσει η ρίψη δακρυγόνων. Στη συνέχεια τα πράγματα πήραν το δρόμο τους.

Τα ΜΑΤ να ραίνουν δακρυγόνα και οι διαδηλωτές να ανταπαντούν με ρίψη πετρών. Τα γνωστά.


Συνεχώς οι Ιμάμηδες προσπαθούσαν να κατευνάσουν την οργή των διαδηλωτών.



Η φράση « ε! Τι κάνετε! Είμαστε μουσουλμάνοι! … οι μουσουλμάνοι δεν φέρονται έτσι» ακουγόταν συνεχώς.
Μάταια. Η οργή τους ήταν τόση που μέχρι και γυναίκες με μαντήλες πετούσαν πέτρες στα ΜΑΤ. Εμείς οι ίδιοι οπλίσαμε με πέτρες τα χέρια τους, όπως ακριβώς είχαμε οπλίσει με πέτρες και τα χέρια των δεκαπεντάχρονων μαθητών.

Όπως ορθά αναρωτιέται ο κ. Ναιμ Ελγαντουρ «πότε θα μάθει να φέρεται η αστυνομία; Τι παιχνίδι μικροκομματικό παίζει το κράτος; Πότε θα κάνει κάτι το κράτος προς το συμφέρον της χώρας; Όλο το ζήτημα θα είχε διευθετηθεί άμεσα εάν συλλαμβάνανε τον αστυνομικό και ζητούσε ένα συγνώμη ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως».


Τα ΜΜΕ και οι επίσημες δηλώσεις

Τα βράδυ παρακολουθώντας τα δελτία ειδήσεων εντυπωσιάστηκα για άλλη μια φορά με την ανευθυνότητα της χώρας μου.

Στη λεζάντα του δελτίου ειδήσεων του ANT1 έγραφε «Ιερός Πόλεμος για μια φωτοτυπία» και ο παρουσιαστής του δελτίου του ΑΛΦΑ αμφισβητούσε τη γνησιότητα του κορανίου εστιάζοντας την προσοχή του στις υλικές ζημιές που προξενήθηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Ο δε κ. Μαρκογιάννακης να χαρακτηρίζει όσους συμμετείχαν στα επεισόδια «ατομα αποφασισμένα να διαπράξουν φθορές σε περιουσίες πολιτών και να προκαλέσουν συμπλοκές και τραυματισμούς, διαταράσσοντας σοβαρά την κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης» (για ποια πόλη μιλάει ο Μαρκογιαννάκης;)

Και ο κ Καρατζαφέρης να τονίζει πως οι αλλοδαποί πρέπει να καταλάβουν πως «ήρθαν απρόσκλητοι σε μια Χριστιανική χώρα» (!)

Τα λοιπά κόμματα να ψελλίζουν το δικό τους μετριοπαθή λόγο.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου τη σκυτάλη ανέλαβαν οι «πατριώτες» βάζοντας φωτιά σε ένα υπόγειο αυτοσχέδιο τζαμί στην οδό Αριστομένους 54. Δεν πρέπει να μας διαφύγει πως η κρατική τηλεόραση μίλησε για ρίψη μολότοφ. Πράγμα παντελώς ανακριβές, καθώς επρόκειτο για μπιτόνια βενζίνης και εύφλεκτα υλικά, αλλά ουδόλως αθώο. Είναι της πάσης γνωστό ότι μολότοφ χρησιμοποιούν μόνο οι αντιεξουσιαστές. Είναι όμως επίσης τοις πάσις γνωστό ότι η κίνηση αυτή δεν προήλθε από τους αντιεξουσιαστές. Δεν είναι στο ρεπερτόριο τους!

… και κάποιες σκέψεις

1. Όσον αφορά στη συμπεριφορά του αστυνομικού δεν καταλαβαίνω πως δεχόμαστε με τόση ευκολία ότι ένας αστυνόμος έχει το δικαίωμα να πάρει και να σκίσει ένα χαρτί, έστω ένα οποιοδήποτε χαρτί κατοχής κάποιου άλλου. Εμείς ως Έλληνες που θέλουμε να πιστεύουμε πως ζούμε σε μια ευνομούμενη πολιτεία δεχόμαστε αυτή την αυθαιρεσία της αστυνομίας; Εάν ναι, τότε θα πρέπει να δεχθούμε πως η δημοκρατία μας έχει καταλυθεί προ καιρού και να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οιαδήποτε αυθαιρεσία και εις βάρος μας. Οι φιλελεύθερες δημοκρατίες δεν έχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.

2. Το σκίσιμο του κορανίου, είτε πρόκειται για κοράνι είτε για φωτοτυπία αυτού είτε για κάποιες σελίδες του κορανίου, είναι εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα που ξεπερνά τα στενά όρια του μεταναστευτικού.
Είναι ζήτημα που θίγει χιλιάδες έλληνες μουσουλμάνους αλλά και μη μουσουλμάνους για τους οποίους όμως οι έννοιες «ανεξιθρησκία» και «σεβασμός στη διαφορετικότητα» δεν είναι κενές περιεχομένου.
Όπως τονίζει και ο πρώην πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Μουσουλμάνων Νοτίας Ελλάδας και νυν πρόεδρος του Σωματείου Ρακοσυλλεκτών, Μουμίν Τζαχίντ, " Το σκίσιμο του κορανίου μας θίγει προσωπικά. Η κυβέρνηση πρέπει να μας ζητήσει συγνώμη. Εμείς δεν είμαστε αλλοδαποί μετανάστες είμαστε Έλληνες."
Επίσης είναι ζήτημα αφορά στις διακρατικές σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία και τα Αραβικά κράτη. Σύμφωνα με μάλλον αξιόπιστες πηγές την Παρασκευή το βράδυ η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας κάλεσε τους πρεσβευτές των αραβικών χώρων ώστε να αποφασίσουν πως θα αντιμετωπίσουν το ζήτημα. Όπως μας πληροφόρησε η πηγή μας ήταν εξαιρετικά ενοχλημένοι και αποφάσισαν να προβούν σε διάβημα προς την ελληνική κυβέρνηση. Η πληροφορία παραμένει ανεπιβεβαίωτη.

3. Ο χρόνος πράγματι δεν γυρίζει πίσω. Ο γέγονε γέγονε! Το κράτος όμως θα μπορούσε να κινηθεί διαφορετικά. Η συνταγή των Δεκεμβριανών δεν ήταν επιτυχής και το πληρώσαμε όλοι πολύ ακριβά . Θα μπορούσε κάλλιστα να συλληφθεί αμέσως ο περί ου ο λόγος «αστυνομικός» ο οποίος κατά πως φαίνεται διέπραξε ποινικό αδίκημα και ο κ. Μαρκογιαννάκης να ζητήσει δημοσίως συγνώμη προς το Μουσουλμανικό κόσμο. Εξάλλου ας μην ξεχνάμε πως ο "αστυνόμος" είναι όργανο του κράτους. Οι πολιτικές ευθύνες που βαρύνουν τον κ. Μαρκογιαννάκη είναι αδιαπραγμάτευτες. Αντί αυτού για άλλη μια φορά η πολιτική ηγεσία κινείται μικροκομματικά και διόλου πατριωτικά.

4. Εντύπωση μου προκαλεί η σιωπή της εκκλησίας. Ανέμενα πως ο Αρχιεπίσκοπός μας θα τοποθετούνταν. Όπως εξάλλου είχε τοποθετηθεί και παλιότερα υπέρ των μουσουλμάνων στο ζήτημα των σκίτσων της Δανίας. Εντύπωση επίσης μου κάνει και η σιωπή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος γνωρίζει εξαιρετικά καλά τον αραβικό κόσμο. Εξάλλου για να μην είμαστε επιλήσμονες οι αγαστές σχέσεις Ελλάδας – Αραβίας οφείλονται στον Κάρολο Παπούλια. Προσμένω την παρέμβασή του.

5. Αδυνατώ τέλος να αντιληφθώ για ποιο λόγο ουδείς κατανοεί ότι οι διαστάσεις που μπορεί να λάβει το ζήτημα είναι εξαιρετικά επικίνδυνες. Λυπάμαι που το λέω αυτό αλλά πραγματικά πιστεύω πως εάν το ενδεχόμενο να ζωστεί με εκρηκτικά κάποιος φονταμενταλιστής μουσουλμάνος και να εμφανιστεί στο Σύνταγμα ήταν απολύτως απίθανο μέχρι την Πέμπτη, από την Παρασκευή και μετά έπαψε να είναι απολύτως απίθανο. Είναι καλό να θυμόμαστε πως ο φονταμενταλισμός των μουσουλμάνων (διότι υπάρχει και ο φονταμενταλισμός των προτεσταντών, των καθολικών κ.α.)είναι αποκλειστική ευθύνη της Δύσης. Και βεβαίως μην περνάει απο το νου της πολιτικής ηγεσίας μας οτι το θέμα θα λυθεί εάν απελάσουν όλους τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες! Το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί, θα το πούμε για άλλη μια φορά, δεν ανήκει στην ατζέντα του μεταναστευτικού. Το γεγονός ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ελλάδας το 2004 δεν υπήρξε κανένα κρούσμα δεν οφείλεται στις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και στην Νατοϊκή ομπρέλα, αλλά στις αγαστές σχέσεις της Ελλάδας με τον αραβικό κόσμο. Ακόμα και ο πιο φανατικός φονταμενταλιστής δεν είχε κανένα λόγο να χτυπήσει μια χώρα που έχει ιστορικούς δεσμούς με την πλειονότητα των μουσουλμανικών χωρώς. Εάν χάσουμε αυτή τη σχέση, το πλήγμα θα είναι ισχυρότατο. Θα είναι δε ισχυρό το πλήγμα ακόμα και στην οικονομία της Ελλάδας.

Σας ευχαριστώ


___________________________________________________________________

Επιστολή δαμαρτυρία των Γιατρών της Ειρήνης:

Τις τελευταιες μερες δεν μπορω παρα να νιωσω ντροπη και οργη γι'αυτα που συμβαινουν στην πατριδα μου. Σαν Ελληνας, σαν Χριστιανος και σαν ανθρωπος, ειδικα μαλιστα οταν εδω και δεκαοκτω χρονια υπηρετω με συνεπεια τα ανθρωπινα δικαιωματα ολων ανεξαιρετως των ανθρωπων απανταχου της γης, αισθανομαι την αναγκη να ζητησω συγνωμη απ' ολους τους Μουσουλμανους στη χωρα μας. Συγνωμη γιατι ειμαστε η μονη πρωτευουσα της Ευρωπης που τους αρνουμαστε το συνταγματικα κατοχυρωμενο δικαιωμα τους στη λατρεια. Τριακοσιες χιλιαδες ανθρωποι δεν εχουν μερος μητε να προσευχηθουν, αλλα ουτε καν και να ταφουν. Και σαν δεν μας εφτανε το ονειδος αυτο, ηλθαν και οι απαγωγες των Πακιστανων. Και τωρα το σκισιμο του Κορανιου. Και μετα εχουμε το θρασος να κανουμε συστασεις σε διαφορες γειτονικες μας χωρες να σεβαστουν τα ανθρωπινα δικαιωματα. Δεν κοιταμε πρωτα το χαλι το δικο μας.
Αναρωτιεμαι τι νοημα εχει να τρεχουμε στο Ιρακ, στο Λιβανο, στο Αφγανισταν η στη Γαζα, η να προσπαθουμε να εξοικονομησουμε λιγες χιλιαδες ευρω για να σπευσουμε σε αρωγη των προσφυγων στο Πακισταν, οταν διπλα στα σπιτια μας συμβαινουν αυτα που συμβαινουν. Αυτα που κανουν τον γυρο του κοσμου και μας κανουν ρεζιλι διεθνως. Γι' αυτο ζηταω ταπεινα συγνωμη. Γιατι δεν ζητησαν αυτοι που επρεπε να ζητησουν. Και αναφερομαι φυσικα στην πολιτικη ηγεσια. Και μαλιστα οχι μονο με λογια, αλλα με εργα.
Αξιοτιμοι κ. Υπουργε και κ. Προεδρε της Κυβερνησεως, δεν φτανει μονο η δημοσια συγνωμη σας προς τους Μουσουλμανους που ηδη εχει αδικαιολογητα και υπερβολικα καθυστερησει. Πρεπει αμεσα να εφαρμοσετε το Συνταγμα και να εξαλειψετε καθε διακριση εις βαρος του Ισλαμ στη χωρα μας. Και αναφερομαι φυσικα στην αρση και του τελευταιου κωλυματος για την ανεγερση μουσουλμανικου τεμενους και την ιδρυση ισλαμικου νεκροταφειου.
Αθηνα, 24.5.2009
Dr. Νικος Δουσης-Ρασσιας
Προεδρος των Γιατρων της Ειρηνης

____________________________________________________________________

Οι εξαιρετικές φωτογραφίες είναι για άλλη μια φορά του πολύ καλού μου συνεργάτη και φίλου Ιάκωβου Χατζησταύρου, τον οποίο και ευχαριστώ θερμά για τη συνεργασία του και το πολύτιμο υλικό που μου δίνει. Δίχως αυτόν τα γραφόμενα μου θα ήταν ημιτελή.


47 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για την ενημερωτική φύση του κειμένου. Πραγματικά χρήσιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα!

    Πλήρως κατατοπιστικό και άψογο το κείμενό σου! Συγχαρητήρια!
    Μερικές σκέψεις μου πάνω σε κάποια πράγματα που έγραψες:

    «…θα επανέλθουμε στο ζήτημα των μουσουλμάνων της Ελλάδας, στο ζήτημα των Τζαμιών…»

    Αφού το έθιξες το ζήτημα, πριν 2 εβδομάδες είδα πάλι αυτό το εξευτελιστικό για τη χώρα θέαμα καθώς προσγειωνόμασταν στο Ελ. Βενιζέλος, να φαίνεται σαν πρώτο αξιοθέατο της Αθήνας η τεράστια διαφημιστική πινακίδα του ΙΚΕΑ.
    Προφανώς, τα λεφτά που έσκασε η συγκεκριμένη πολυεθνική για να γίνει η πρώτη ατραξιόν στα μάτι των τουριστών δεν ενοχλούν τους Ελληνάρες. Τους ενοχλούσε όμως αυτό που είχε πει η «ακροδεξιά του Κυρίοιυ» (aka Χριστόδουλος) πως δεν είναι σωστό να βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο τζαμί (τι να σχολιάσει κανείς παρά να επαναλάβει τη ευαγγελική ρήση: «Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι κλείετε την βασιλείαν των ουρανών έμπροσθεν των ανθρώπων, υμείς γάρ ουκ εισέρχεσθε, ουδέ τους εισερχομένους αφίετε εισελθείν… οδηγοί τυφλοί, οι διυλίζοντες τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνοντες»)!


    «…Σύμφωνα με μάλλον αξιόπιστες πηγές την Παρασκευή το βράδυ η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας κάλεσε τους πρεσβευτές των αραβικών χώρων ώστε να αποφασίσουν πως θα αντιμετωπίσουν το ζήτημα. Όπως μας πληροφόρησε η πηγή μας ήταν εξαιρετικά ενοχλημένοι και αποφάσισαν να προβούν σε διάβημα προς την ελληνική κυβέρνηση…».

    Ελπίζω αυτό το «καπέλωμα» που συστηματικά επιχειρούν οι Σαουδάραβες σε ό,τι έχει να κάνει με τους μετανάστες από τρίτες (μουσουλμανικές) χώρες, θα τελειώσει κάποια στιγμή και αυτό θα μπορεί να συμβεί εάν η ελληνική πολιτεία φανεί συνεπής στις συμβατικές της υποχρεώσεις. Το ελληνικό κράτος θα πρέπει το ίδιο να δημιουργήσει τζαμί και όχι να περιμένει λεφτά από τους Σαουδάραβες. Οι συνθήκες έχουν αλλάξει από το 1979 όταν ο Καραμανλής το είχε υποσχεθεί τότε στον Φαχντ. Έτσι, θα πρέπει να υπάρξει διάλογος με εκπροσώπους σιιτών, του βαλκανικού ισλάμ, των Πακιστανών, κ.ο.κ. Εάν μάλιστα τίθεται ζήτημα στελέχωσης με θεολόγους, δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να προτιμηθούν οι Σαουδάραβες και όχι λ.χ. η προσφυγή στο εγνωσμένου κύρους αιγυπτιακό πανεπιστήμιο Αl-Azhar (جامعة الأزهر الشريف‎).




    «…Αδυνατώ τέλος να αντιληφθώ για πιο λόγο ουδείς κατανοεί ότι οι διαστάσεις που μπορεί να λάβει το ζήτημα είναι εξαιρετικά επικίνδυνες. Λυπάμαι που το λέω αυτό αλλά πραγματικά πιστεύω πως εάν το ενδεχόμενο να ζωστεί με εκρηκτικά κάποιος φονταμενταλιστής μουσουλμάνος και να εμφανιστεί στο Σύνταγμα ήταν απολύτως απίθανο μέχρι την Πέμπτη, από την Παρασκευή και πέρα έπαψε να είναι απολύτως απίθανο…»

    Μα, ακριβώς αυτό επιδιώκουν! Μια προβοκάτσια! Γι αυτό (ίσως, αν δεν προήλθε από ακροδεξιούς…) και η απόπειρα να κάψουν ζωντανούς τους 5 Βεγγαλέζους στην Αριστομένους.


    «…Εάν ναι, τότε θα πρέπει να δεχθούμε πως η δημοκρατία μας έχει καταλυθεί προ καιρού και να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οιαδήποτε αυθαιρεσία και εις βάρος μας. Οι φιλελεύθερες δημοκρατίες δεν έχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά…»

    Λυπηρό το συμπέρασμα, αλλά η ελληνική κοινωνία είναι στη συντριπτική πλειονότητά της από βαθύτατα συντηρητική έως αντιδραστική και αδιαφορεί για το δραματικό για ευρωπαϊκή χώρα έλλειμμα δημοκρατίας.


    «…Ο «αστυνόμος» ανταπάντησε με τη φράση «να πάνε να γαμηθούνε» και ποδοπάτησε επιδεκτικά..».

    Εγώ έχω καταλάβει μια παραπλήσια εκδοχή, ακόμη χειρότερη για το ποιόν του μπάτσου: δεν είπε «να πάνε…» αλλά «δεν πάτε να…» σε β΄ πληθυντικό πρόσωπο, τσατισμένος που ο συνάδελφός του επιχείρησε ένα τον αποτρέψει από τη βεβήλωση του Κορανίου. Ίσως και να κάνω λάθος, δεν ξέρω…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ κατατοπιστικό το κείμενό σου, έμαθα πράγματα που δεν ήξερα.... Άλλη μια φορά κατάλαβα πόσο μακρειά από την αλήθεια είναι τα ΜΜΕ.
    Για την ενσωμάτωση των μουσουλμάνων και άλλων μεταναστών στην ελληνική κοινωνία γράφω και εγώ στο ιστολόγιο μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάποιοι βιάζονται να βγάζουν στημένες ειδήσεις

    Οι λαθρομετανάστες που συνέχισαν να συγκεντρώνονται στο κέντρο της Αθήνας για τρίτη μέρα σήμερα ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν να το κάνουν κάθε μεσημέρι, με ότι αυτό συνεπάγεται. Πυρπολήσεις, καταστροφές, ληστείες, λεηλασίες. Πατρόνοι τους σε αυτό η ψευτοαριστερά και οι αναρχοφασίστες.




    Αφορμή για τη συγκέντρωση μας είπαν ότι στάθηκε το γεγονός πως κάποιος αστυνομικός έσχισε το κοράνι. Σήμερα η αλήθεια φάνηκε κι όλα ήλθαν τούμπα. Δεν τους βγήκε η μπεσαμέλ και είπαν τι πραγματικά συνέβη, το κατά πόσο θα το προβάλλουν ευρέως παραμένει άγνωστο.

    Σήμερα ακούστηκε από το ραδιόφωνο αλλά το πέρασαν στα ΨΙΛΑ ως συνήθως.

    Ένας λαθρομετανάστης είχε επάνω του σχισμένες σελίδες από το κοράνι. Ήταν διπλωμένες τόσες φορές και με τέτοιο τρόπο που παρέπεμπαν σε κάτι ύποπτο. Ο αστυνομικός - που κατά "σύμπτωση" είχε λάβει μέρος στην επιχείρηση σκούπα την προηγούμενη μέρα, οπότε τους ήταν οικείος- του ζήτησε να δει τι έχει τυλιγμένο στο χαρτί και ως όφειλε να κάνει ξεδίπλωσε τα τυλιγμένα χαρτιά γιατί το θεώρησε ύποτο και έκανε έλεγχο για ναρκωτικά ή άλλες παράνομες ουσίες. Το κοράνι λοιπόν ήταν ΗΔΗ ΣΧΙΣΜΕΝΟ και οι σελίδες που μας έδειξαν ήταν άκρως παραπλανητικές. Τα ΜΜΕ σε ραδιόφωνο και τηλεόραση σαφώς πατρονάρουν και αυτά με τον τρόπο τους τα επεισόδια μεταδίδοντας ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ που οι ΛΑΘΡΟμετανάστες ή οι πατρόνοι τους τους δίνουν.

    Είπαμε και σε περασμένη ανάρτηση πως η αστυνομία εχει εξαπολύσει επιχειρήσεις εκκαθάρισης του κέντρου της Αθήνας και των πέριξ περιοχών στην προσπάθειά τους να καθαρίσουν την περιοχή από την παρανομία και την εγκληματικότητα.

    Οι λαθρομετανάστες αντιδρούν σε αυτό και το μήνυμα είναι σαφές. Την Αθήνα γουστάρουν να την ελέγχουν αυτοί. Ναρκωτικά, trafficking, λαθρεμπόριο, διαρρήξεις, ληστείες, εμπόριο όπλων και όλα τα καλούδια. Προσχήματα θα βρούν πολλά για να πυρπολήσουν, να καταστρέψουν και να λεηλατήσουν και πάλι. Όσο εμείς τους ανεχόμαστε παραδεχόμενοι την ήττα μας έχουμε να δούμε τρισχειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο! Πολύ κατατοπιστική ενημέρωση.. και πολύ χρήσιμη για τις παρανοϊκές μέρε ςπου ζούμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η αναφορά μου "Εξαιρετικό το κείμενο" αφορά το κείμενο της Αφροδίτης και τις σκέψεις που παραθέτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ

    Ποιό είναι το ιστολόγιο σου. Στο προφιλ σου έχεις πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραίο το κείμενο. Ενημερωτικό. Θεωρώ όμως ακραία υπερβολή τη διατάραξη των ελληνοαραβικών σχέσεων ή τις δηλώσεις μετανοίας των πολιτικών εξαιτίας του συγκεκριμένου περιστατικού. Σεβαστή η κάθε θρησκεία. Έχεις δίκιο για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών, οι οποίες όντως τους γεμίζουν οργή που με κάποια αφορμή θα ξεσπάσει. Αλλά ας μην υπερβάλουμε. Σε ανάλογα επεισόδια στη Γαλλία δεν θα είχαν προλάβει να φτάσουν από το Σύνταγμα ως την Γ Σεπτεμβρίου, όπου και έγινα τα επεισόδια. Θα τους είχαν συλλάβει εκ των προτέρων.
    Λυπάμαι για αυτούς, λυπάμαι όμως και για εμάς που δεν μπορούμε να ζήσουμε όπως παλιά στις γειτονιές μας. Και δυστυχώς όσους καταστρέφουν ξένες περιουσίες, Έλληνες ή ξένους δεν μπορώ να τους βρω καμία δικαιολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ευχαριστούμε πολύ και για αυτό το κείμενο

    όμως, θερμή παράκληση, απαλλάξτε μας από τους "από κει", όπως τώρα καλή ώρα από το λουλούδι που υπογράφει "Το κοράνι ήταν ήδη σχισμένο", κι ας σας κατηγορήσουν για λογοκρισία: δεν είναι δυνατόν να βρομίζουν παντού εν ονόματι της ελευθερίας του λόγου, στην οποία οι ίδιοι ουδόλως πιστεύουν

    κι εν πάση περιπτώσει χάρη στην ελευθερία του λόγου έχουν τα χιλιάδες μπλογκ τους και τον Πλεύρη τους αθώο -ας μας αφήσουν εμάς ήσυχους στις ελάχιστες αυτές γωνιές τουλάχιστον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Ι.Χ

    Φιλη/ Φιλε

    συνήθως δεν αφήνω τέτοια σχόλια.
    Απο το ποστ του εφετείου όμως και πέρα αποφάισα να επιτρέπω τα σχόλια τους, όχι στο όνομα της ελευθερίας του λόγου (!) αλλα γιατί εν τέλει δεν πιστεύω πως κερδίζουμε εάν παριστανουμε πως δεν υπάρχουν.
    Δυστυχώς υπάρχουν και καλό είναι να ξέρουμε τι λένε ώστε να θυμωνουμε εμείς και να εκτείθονται αυτοι.

    Ελπίζω να συμφωνήσεις μαζί μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Ελένη

    Φίλη Ελένη...

    θα στο ξαναπω και προσωπικά.
    Το όλο ζήτημα δεν αφορά το μεταναστευτικό ζήτημα.
    Στη Γαλλία αυτό απλώς δεν θα γινόταν η αν γινόταν η αντίδραση της κυβέρνησης θα ήταν ακαριαία όσο αφορά τη σχέση με το μουσουλμανικο κόσμο.

    Μήπως ακουσες πως το κάλυψε το ζήτημα η Τουρκία ολες αυτές τις ημέρες;

    Οσο για τις γειτονιές μας...

    Λίγο εάν προσπαθήσουμε θα μοιαζουν με αυτές του Λονδινου ή της ΝΥ
    Εκτός κι αν αυτό δεν σου αρέσει και αναπολείς τις γειτονιές του 60 των ελληνων του ξανθόπουλου.

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο,και δεν γίνονται όλα λάθος απο την μια πλευρά και όλα σωστά απο την άλλη και αντίστροφα.Η αλήθεια είναι πάντα κάπου στην μέση.
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πέρα από τον θρησκευτικό και τον ρατσισμό εναντίον των μεταναστών τον οποίο σωστά στηλιτεύτε δυστυχως υπάρχει και ο πολιτικός ρατσισμός το οποίο διαβάζω συχνά σε αυτό το μπλογκ από την πλευρά σας.

    Το σχόλιο περί "ρεπερτορίου των αντιεξουσιαστών" είναι απλά τραγικό. Και μολότοφ να ήταν δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση, είναι απλά αδιανότητο να στραφεί εναντίον μεταναστών, η αλληλεγγύη του αναρχικού χώρου προς τους μετανάστες είναι δεδομένη και πολύπλευρη ακόμη και σε στιγμές που επικεφαλείς κοινοτήτων έχουν για προσωπικούς λόγους ξεπουλήσει τις κοινότητες τους συνεργαζόμενοι με κόμματα με σκοπό να αποκομίσουν προσωπικά ανταλλάγματα.

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μεχρι τωρα δεν εχει υπαρξει χωρα που να κατορθωθηκε ειρηνικη συνυπαρξη χριστιανων ή μετα - χριστιανων και μουσουλμανων χωρις επεισοδια καθως προκειται για διαφορετικες αντιληψεις ζωης.
    Η Ελλαδα ειναι σουπερ επιβαρυμενη απο τη δεδομενη συγκρουση και τελικα σωφρονες πολιτικοι οπως ο Ελευθεριος Βενιζελος κατεληξαν στην ανταλλαγη των πληθυσμων το 1923 για να γαληνεψει ο τοπος.Με τη συνθηκη της Λωζαννης οπως λεχθηκε ο ελληνικος λαος εχανε τοπους οπου εζησε απι αιωνες αλλα θα αποκτουσε επιτελους σε ανταλλαγμα την ησυχια του.
    Την ησυχια του αυτη κατεστρεψαν ηλιθιοι και απερισκεπτοι πολιτικοι.Τα οσα συμβαινουν ειναι ατυπο πραξικοπημα κατα της συνθηκης της Λωζαννης και οι απογονοι των θυματων αιωνων τουρκοκρατιας οπου ισχυε ακριβως ο ισλαμικος "ανεκτικος" νομος δεν εχουν καμμια υποχρεωση να τα αναγνωρισουν.
    Οι καλες ελληνοαραβικες σχεσεις που αναφερεσαι ειχαν μια προυποθεση : Να ζουν οι λαοι ξεχωριστα.Απο τη στιγμη που ο απολυτος αυτος κανονας παραβιασθηκε οι σχεσεις θα διαρραγουν με τη μια ή την αλλη αφορμη.Αλλωστε αν ηταν τοσο καλες οι σχεσεις γιατι μολις απεκτησε η Αιγυπτος την ανεξαρτησια της με το Νασερ πεταξε εξω ολους σχεδον τους Ελληνες της Αιγυπτου;
    Αλλα τωρα δε μιλαμε πια για την Αλεξανδρεια ή την Κωνσταντινούπολη ή την Σμυρνη ή την Κερυνεια αλλα για μερη οπως ο Αγιος Παντελεημονας Αχαρνων στην Αθηνα.Δεν εχουμε που αλλου να παμε,δεν υπαρχει πια αλλος τοπος αν και η Αθηνα γινει χαμενη πατριδα.Θα πολεμησουμε λοιπον μεχρι τελους και το κριμα στο λαιμο οσων δημιουργησαν αυτη την κατασταση.
    Μπορει να εχεις καλες προθεσεις αλλα εισαι εκτος πραγματικοτητας.
    Ρατσιστες ηταν οι Αλεξανδρινοι που εκδιωχτηκαν;Ρατσιστες και οι Λιβανεζοι της Βηρυττου-αυτοι σιγουρα αφου ηταν φαλαγγιτες και δεν καθησαν να τους σφαξουν οι Δρουζοι και οι παλαιστινιοι,ρατσιστες οι Αγγλοι,οι Γαλλοι,οι Ρωσοι στην Τσετσενια,οι Ινδοι στη Βομβαη που εφαγαν και τη βομβα,οι Σερβοι-ολοι τελος παντων οσοι εχουν ελθει σε επαφη με το ισλαμ και δε γοητευονται απο τη θρησκεια αυτη ρατσιστες ειναι-κοιταξε κατι πραγματα ρε παιδι μου.
    Γραφεις οτι υπαρχει πλεον πιθανοτητα για βομβιστικη επιθεση.Η πιθανοτητα αυτη δεν αρχισε απο την Πεμπτη.Αρχισε απο την πρωτη στιγμη που ηλθε εδω μεγαλος αριθμος απο αυτους.Καποτε θα γινοταν η στραβη,ενας μπατσος θα εσχιζε το κορανι ή ενας εφοριακος θα εβριζε το Μωαμεθ,καπως θα αρχιζε.
    Αδικος κοπος να ζητας να υποβαλλει ο Παπουλιας συγνωμη-ο Παπουλιας ηγειται ενος κρατους απιστων οπου συνηθιζουν να βριζουν τα θεια,χριστιανικα και μουσουλμανικα και οπου οι φιλοι σας οι αναρχικοι βαζουν φωτιες σε εκκλησιες και γραφουν συνθηματα σε εικονες.Αργα ή γρηγορα καποιος απιστος θα ξαναπροσβαλλει το ιερο βιβλιο και τον ιερο Προφητη.
    Δυσαρεστημενος λοιπον και ο πρεσβης της Σαουδαραβιας.Τι λες ρε παιδι μου;Και γιατι δε παιρνει αυτος και οι αλλοι εμιρηδες τους πεινασμενους πιστους να τους ελεησει στη χωρα του και στα εμιρατα ωστε να μη προσβαλλονται κιολας απο τους απιστους.10 τρις δολλαρια εχει μαζεψει τα τελευταια χρονια ο ισλαμικος κοσμος απο το πετρελαιο και εχει αναγκη να στελνει τα παιδια τους σε απιστους για να ζησουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τα συγχαρητήρια μου για την εξαιρετική ανάρτηση.

    Καθημερινά λυπάμαι όλο και περισσότερο για την φθίνουσα κατάσταση της παιδείας μας που αντανακλάται σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής σε αυτή τη χώρα και μία πρόσφατη εκδήλωση της ήταν η ασέβεια στα ιερά κείμενα αλλόθρησκων. Έχουμε να διανύσουμε μεγάλο δρόμο προς το σεβασμό όλων των μορφών πίστεως ή μη στο μεταφυσικό επίπεδο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. η ελληνοαριστερή ιδεολογία έχει διαχρονική πλάκα πάντως. θυμάστε τι γινόταν και τι γραφόταν στις φυλλάδες όταν έκαναν πορεία οι ελληνες χριστιανοί ορθόδοξοι - που δεν εσπαγαν και τίποτα οι άνθρωποι- όταν έβγαζαν τον χριστό τους ξεβράκωτο στις σκηνές? Ρε τι γέλιο έριχναν τάχα, και πως οι αριστερές φυλλάδες γελιοποιούσαν αυτούς τους ανθρώπους μιλώντας για τον σκοταδισμό και τον θρησκευτικό φανατισμό. Θυμάστε ?
    Ε τώρα λοιπόν σοβάρεψαν οι ανθρωποι αυτοί και μας λένε πως ταχα εχουν δίκιο να καίνε την αθήνα μερικοί θρησκευτικά φνατισμένοι επειδή τους έψαξαν ενα έντυπο, καποιοι αστυνομικοί. Η πλήρη γελιοποίηση της νεας αριστερής ελληνικής ματσωμένης ιδεολογίας. Και μετά αναρωτιούνται γιατί όταν κανείς μεγαλώνει και σκέφτεται τους ξεφεύγει... από οπαδός ή γιατί δεν ξεκολούν από μονοψήφια νούμερα οι εκλογικές τους αποδόσεις. Το πρόβλημα στην ελλάδα συνεχίζει να είναι η αριστερή κοινωνία της και τα ιστορικά αδιέξοδα που apriori της δημιουργεί η κυρίαρχη ελληνο-αριστερή ιδεολογία. Οταν το "λογικό" υποχρεούται να διαπεράσει το κόσκινο της ιδεολογίας χάνει την απολυτότητά του και το μεγαθός του διότι θρίβεται από το κομματικό τριβείο ωστε να καταλήξει μικρό και ασήμαντο με το ίδιο πάχος στην σωρό μαζί με όλα τα άλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εξαιρετικά νηφάλια και ψύχραιμη φωνή. Μπράβο. Και με σωστές σκέψεις- υποδείξεις- απόψεις. Που είναι υπέρ της ειρήνης και όχι υπέρ του μίσους. Τα θερμά μου συγχαρητήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Απαραδεκτα για μια ακομα φορα τα τεκτενομενα! Ομως, θελω να μη σταθω στην πραξη του κομπλεξικου και ανεγκεφαλου αστυνομικου που εσκισε το Κορανι, αλλα στην προσπαθεια του συναδελφου του να τον σταματησει, τονιζοντας την ιεροτητα του για τους Μουσουλμανους! Θελω να σταθω στους Ελληνες που βρεθηκαν στις τελευταιες διαδηλωσεις και ταχθηκαν υπερ των μεταναστων (απο που προκυπτει αληθεια οτι την πετρα την εριξε οπωσδηποτε Ελληνας;). Θελω να σταθω σε αυτα, γιατι μου δειχνουν οτι αλλαζουμε. Οτι σιγα σιγα καταλαβαινουμε τι σημαινει σεβασμος στη διαφορετικοτητα και στα δικαιωματα των αλλων. Γιατι μου δινει μια ελπιδα πως σθγα σιγα οι ανεγκεφαλοι μπατσοι και πολιτες θα ειναι απλως η εξαιρεση σε ανα συνολο σκεπτομενων ειρηνικων ανθρωπων και οτι τοτε οντως θα τους αντιμετωπιζουμε οπως ειπε ο φιλος σου απο τη Σενεγαη, γιατι θα αποτελουν μεμονωμενα περιστατικα αξια λυπησης και οχι θυμου!
    Θελω να βλεπω γεματο το ποτηρι, για να μπορω να ελπιζω και να ονειρευομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συγχαρητήρια για το κείμενό σου.
    Λυπάμαι που μια θρησκεία ειρήνης, όπως το Ισλάμ, για μια ακόμα φορά πρωταγωνιστεί σε βανδαλισμούς και βαρβαρότητες. Αυτά έχουμε να τα δούμε από τη μεσαιωνική καθολική χριστιανική εκκλησία, τότε που το Ισλάμ δημιουργούσε πολιτισμό...

    Γράφεις:
    Πρώτη φορά στα όσα χρόνια ασχολούμαι με μετανάστες στην ερώτηση "από που είσαι" έλαβα την απάντηση "είμαι μουσουλμάνος".
    --------------
    Χαίρομαι που το διαβάζω αυτό, διότι τόσα χρόνια δε μπορώ να κατανοήσω την ισλαμική τρομοκρατία.
    Έχεις δίκιο! Έχουν θρησκευτική ταυτότητα και δεν έχουν πατρίδα.
    Βασικά, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα το ριζοσπαστικό και ακραίο Ισλάμ, έχει καταντήσει να μην είναι θρησκεία, αλλά πολιτικό σύστημα, αφού ο στόχος του είναι η αρπαγή της κοσμικής εξουσίας και η δημιουργία χαλιφάτων με την εφαρμογή της Σαρία...

    Για το θέμα της θρησκευτικής και όχι εθνικής ταυτότητας, το κλασικό παράδειγμα είναι αυτό που αντιμετωπίζει τόσα χρόνια το Ισραήλ.
    Αντιμετωπίζει μουσουλμάνους άραβες (κυρίως) και όχι παλαιστίνιους. Απόδειξη ότι ο όρος "παλαιστίνιος" μέχρι και το τέλος της Βρετανικής Εντολής χρησιμοποιούταν για τους εβραίους κατοίκους της περιοχής. Η σημερινή έννοια του όρου είναι "εφεύρημα" για να συγκινούν οι ακραίοι το δυτικό κόσμο και αφορμή για τις ηγεσίες των γειτονικών χωρών, ακόμα και σήμερα να φέρονται απάνθρωπα σε αυτούς τους ανθρώπους, μόνο και μόνο για την πολιτική σκοπιμότητα: Να διαιωνίζεται το πρόβλημα...

    Σε ευχαριστώ για το άρθρο σου. Με βοήθησε πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ Ανώνυμος 25 Μάϊος 2009 9:01 πμ

    Καταπληκτική προπαγανδα!
    Γέλασα πολύ.
    Σε βρίσκω εξαιρετικό.

    Είμαι ομως σίγουρη οτι οι αναγνώστες του μπλογκ ξερουν να διαβάζουν και δεν επίσης ξέρουν πως αυτά που έγραψα δεν εχουν καμία σχέση με την ερμηνεία που κάνεις.

    χχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @BUTTERFLY

    έτυχε να είμαι ακριβώς δίπλα του.
    Οι αλλοδαποί πέταγαν παπούτσια.
    Δεν έχει καμία σημασία στην πραγματικότητα.
    Απλώς το ανέφερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ Ανώνυμος 25 Μάϊος 2009 12:30 πμ

    Νομίζω οτι με αδικείς.
    Ρίξε μια ματια σε προηγούμενα ποστ.

    Εξάλλου είμαι η μοναδική, τουλάχιστον απο όσα έχω διαβάσει,που επισήμανα οτι τα ΜΜΕ πάνε να τα ρίξουν στους αναχικούς.
    Προφανώς και οι αναρχικοί ποτε δεν θα πήγαιναν να κάψουν όχι μόνο αλλοδαπό αλλά ούτε καν χρυσαυγίτη.

    Η μολοτωφ είναι αμυντικο όπλο.

    Θα ήθελα να ήξερα που ακριβώς εντόπισες τον πολιτικό ρατσισμό.

    Επίσης σε παρακαλώ πολύ μην γράφεις ως ανωνυμος- εγώ είμαι απολύτως επώνυμη. Τουλάχιστον βάλε nickname.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αναρωτιέμαι γιατί όλοι αυτοί που βρίζουν τους αριστερούς και τους αλλοδαπούς υπογράφουν ως ανωνυμοι!

    Είναι θέμα για case study!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το κείμενό σου είναι μονόπλευρο και με αφέλεια (πριν θυμώσεις διάβασε και παρακάτω) γραμμένο.
    Δεν γνωρίζω τι ακριβώς έγινε με την υπόθεση αλλά όπως δεν έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική αστυνομία και στον «επαγγελματισμό» της δεν έχω επμιστοσύνη και στην παρουσίαση του γεγονότος από την πλευρά των μουσουλμάνων.
    Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι ο αστυνομικός συμπεριφέρθηκε όπως αναφέρεις στο άρθρο σου τι ήταν αυτό που έκανε τους άλλους μουσουλμάνους να πιστέψουν ότι η περιγραφή που τους εκανε ο ομόπιστός τους είναι η αληθινή;
    Σκέφτηκαν άραγε να πληροφορηθούν αν όντως έγιναν τα γεγονότα έτσι ακριβώς; Αναρωτήθηκαν άραγε άνθρωποι που δεν ήταν μπροστά στο περιστατικό αν αυτή ήταν η αλήθεια;


    «Η μουσουλμανική θρησκεία είναι μια μοναχική θρησκεία δίχως τελετές και πομπώδεις δηλώσεις και πράξεις. Ο «καλός μουσουλμάνος» (πρόκειται για έκφραση που την χρησιμοποιούν οι ίδιοι οι μουσουλμάνοι) προσεύχεται μόνος του σιωπηλά πάνω σε ένα μικρό χαλί ή σε ότι άλλο το έχει χρίσει να υπηρετεί αυτό το σκοπό. Ο «καλός μουσουλμάνος» είναι ειρηνιστής, σέβεται τη διαφορετικότητα, πιστεύει στην ανεξιθρησκία. Ο «καλός μουσουλμάνος» δεν πίνει, δεν καπνίζει, δεν παίρνει ναρκωτικά. Ο «καλός μουσουλμάνος» δεν βιαιοπραγεί, δεν βωμολοχεί, δεν κλέβει, δεν ενοχλεί εν γένει.

    Είναι βαθιά πεποίθησή μου πως το γεγονός ότι η εγκληματικότητα στο ιστορικό κέντρο είναι σε τόσο χαμηλό επίπεδο, σε σχέση πάντα με τον κοινωνικό αποκλεισμό τον οποίο υφίστανται, οφείλεται αποκλειστικά στο ότι η πλειονότητα των αλλοδαπών είναι μουσουλμάνοι, «καλοί μουσουλμάνοι».»

    Αυτό εδώ που γράφεις είναι το λιγότερο απαράδεκτο από φιλοσοφικής άποψης παρότι χρησιμοποιείς εισαγωγικά. Καταρχήν για καλούς μουσουλμάνους όπως και για καλούς χριστιανούς ακούμε εδώ και αιώνες. Πρόκειται όμως για αλαζονικές, αυθαίρετες και ναρκισσιστικές παραδοχές ανθρώπων που νομίζουν ότι έχουν το αποκλειστικό δικαίωμα να ορίζουν το καλό και το κακό με βάση κάποιες ιερές υποτίθεται γραφές.
    Εδώ όμως πρόκειται για θρησκείες που δεν διαδόθηκαν με αγκαλίτσες και φιλάκια αλλά συνήθως με το λεπίδι. Για πολλούς αιώνες.
    Η έννοια καλός στο χριστιανισμό και στο ισλάμ έχει την εξής ερμηνεία: εγώ ο χριστιανός ή ο μουσουλμάνος αποφασίζω πότε θα είμαι καλός και πότε όχι. Επαφίεται στη διακριτική ευχέρειά μου να είμαι καλός ή όχι. Και απαιτώ ταυτόχρονα να ορίζω το καλό και το κακό και για ανθρώπους ή πράξεις έξω από το σύστημα που εγώ ανήκω.
    Το αντίθετο όμως δεν ισχύει. Δλδ ένας παρατηρητής έξω από το σύστημα τους δεν έχει το δικαίωμα να τους πει κακούς αν αυτοί θεωρούν ότι είναι καλοί.
    Το παραπάνω είναι βασικός πυλώνας κάθε ολοκληρωτικής ιδεολογίας! Οπότε να μου λείπει η θεολογική καλοσύνη.

    Ενσωμάτωση αυτών των ανθρώπων σε μια κοινωνία δε σημαίνει μόνο να βρούνε εργασία. Σημαίνει ότι θα μάθουν βασικούς κανόνες δημοκρατικού πολιτισμού και πάνω από όλα τι σημαίνει ελευθερία έκφρασης και λόγου. Σεβασμός στη θρησκεία σημαίνει να μπορεί κάποιος να έχει μέρος να προσέυχεται, να μπορεί να κάνει τις γιορτές του, να μην αντιμετωπίζεται με καχυποψία για αυτό. Αυτό και μόνο. Αλλά όχι και απαγόρευση σάτιρας ή κριτικής. Αν κάποιος ήθελε να κάνει σκίτσα με το Μωάμεθ καλά έκανε και τα δημιούργησε. Οι άνθρωποι με μουσουλμανικό υπόβαθρο που έρχονται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη γενικότερα είναι υποχρεωμένοι να δεχτούν βασικά θεμέλια δημοκρατικής συμπεριφοράς.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Υπάρχουν ένα σωρό ιστολόγια στο Ιντερνετ. Σε δεκάδες από αυτά δημοσιεύονται κείμενα εχθρικά προς την εκκλησία και τον χριστιανισμό, σατιρικά και κριτικά ακόμη και για τον Ιησού. Τι θα έπρεπε να γίνει δλδ; Να διώκονται αυτοί που τα δημοσιεύουν επειδή κάποιων προσβάλεται η πίστη; Και αν γράψει κάποιος κάποιο ειρωνικό ή κριτικό κείμενο για το ισλάμ ή το Κοράνι και το διαβάσουν οι «καλοί» μουσουλμάνοι τι θα γίνει; Θα τα σπάσουν πάλι επιεδή θίχτηκαν; Θα ζητήσουν να συλληφθεί και να τιμωρηθεί ο ένοχος ή να ζητήσει συγγνώμη η κυβέρνηση (όπως τότε από τη δανέζικη); Και αν δημοσιεύονται κάθε εβδομάδα τέτοια κείμενα τι θα συμβεί; Κάθε μέρα θα γίνονται διαδηλώσεις και κάθε τρεις και λίγο θα ζητάει συγγνώμη η κυβέρνηση για αυτά που γράφουν κάποιοι πολίτες; Εγώ είμαι άθεος και είναι δικαίωμά μου να γραφω ότι ο ιουδαϊσμός, ο χριστιανισμός ή ο μωάμεθανισμός στηρίζονται σε βλακώδη κείμενα (που δε ήταν βλακώδη αλλά πιθανώς ενδιαφέροντα αν αντιμετωπίζονταν ακριβώς σαν αυτό που είναι δηλαδή παραμύθια). Η ελευθερία λοιπόν να το λέω είναι φυσική και δεν έχω σκοπό να ρωτήσω κανένα «καλό» μουσουλμάνο ή χριστιανό για το τι επιτρέπεται. Όσο δεν υποστηρίζω κλείσιμο εκκλησιών και τζαμιών ή απαγόρευση θρησκευτικών εκδηλώσεων ή δεν διαφημίζω τις διακρίσεις ή τις διώξεις ανθρώπων για τα θεολογικά τους πιστεύω δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα.


    «Όπως υποστηρίζει ο κ. Ναιμ Ελγαντουρ, "Οι μετανάστες του κέντρου είναι παιδιά 18 με 20 χρόνων. Έχουν ζήσει πολέμους, έχουν χάσει οικογένεια και φίλους. Εδώ είναι άνεργοι και πεινασμένοι. Είναι σαν μια ωρολογιακή βόμβα που θα εκραγεί"»

    Άνεργοι; Μάλιστα. Και τι ξέρουν δλδ; Τι έμαθαν στα εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών τους; Όλη μέρα θρησκευτικά δε μαθαίνανε; Τι μπορρούν να προσφέρουν από άποψη γνώσεων για τις απαιτήσεις μίας σύγχρονης οικονομίας; Έμαθαν φυσική, χημεία, μαθηματικά, γεωμετρία;
    Αλλά και που μπορεί κάποιος στα 20 να δουλέψει ακόμη και αν είναι Έλληνας; Πρώτα πρέπει να σπουδάσουν, να μάθουν κάτι βρε αδερφέ. Αλλιώς ως τι να δουλέψουν; Ως οδοκαθαριστές; Και πόσους τέτοιους χρειάζονται οι δρόμοι;
    Αλλά για να σπουδάσουν πρέπει να το θέλουν και για να το θέλουν αυτόι οι άνθρωποι πρέπει πρώτα να πάνε μερικά χρόνια κανονικό σχολείο να μάθουν κάτι περαπέρα από το κοράνι, να δούνε ότι υπάρχει ένας κόσμος πέρα από τις αφέλειες θεολογικών παραμυθιών. Που και πότε το μάθανε αυτό;
    Επειδή το έχω απορία και αφού είσαι κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους φαντάζομαι θα έχεις πληροφορίες για το επίπεδο εκπαίδευσης που έχουν. Θα ήθελα λοιπόν να αναφέρεις μερικά στοιχεία επιδή δεν είναι όλοι μεταξύ 18-20 αλλά υπάρχουν και πολλοί μεταξύ 20-40. Είναι απόφοιτοι κάποιου πανεπιστημίου, έχουν μάθει κάτι;

    Συνεχίζεται...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. «Επίσης είναι ζήτημα αφορά στις διακρατικές σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία και τα Αραβικά κράτη. Σύμφωνα με μάλλον αξιόπιστες πηγές την Παρασκευή το βράδυ η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας κάλεσε τους πρεσβευτές των αραβικών χώρων ώστε να αποφασίσουν πως θα αντιμετωπίσουν το ζήτημα. Όπως μας πληροφόρησε η πηγή μας ήταν εξαιρετικά ενοχλημένοι και αποφάσισαν να προβούν σε διάβημα προς την ελληνική κυβέρνηση. Η πληροφορία παραμένει ανεπιβεβαίωτη.»

    Οι αραβικές χώρες θα ήταν πολύ καλύτερο αν προχωρούσαν σε εκδημοκρατισμό και κατάργηση της θεοκρατίας που τους μαστίζει αντί να προσβάλονται εξ αποστάσεως. Και αλλαγή στα εκπαιδευτικά τους συστήματα ώστε οι 20ρηδες τους να μην βλέπουν πολέμους και να μην αναγκάζονται να φεύγουν με τον τρόπο που φεύγουν. Αλλά ως επιστημονες και άνθρωποπι που έχουν στόχο πριν διδάξουν πολιτισμό να είναι διατεθειμένοι να διαδαχθούν πολιτισμό.

    «Λυπάμαι που το λέω αυτό αλλά πραγματικά πιστεύω πως εάν το ενδεχόμενο να ζωστεί με εκρηκτικά κάποιος φονταμενταλιστής μουσουλμάνος και να εμφανιστεί στο Σύνταγμα ήταν απολύτως απίθανο μέχρι την Πέμπτη, από την Παρασκευή και μετά έπαψε να είναι απολύτως απίθανο.»

    Ακούγεται κάπως σαν ευχή. ¨Ενα τέτοιο γεγονός ξέρεις δεν θα ήταν απλά δυσανάλογο προς την πράξη του αστυνομικού αλλά θα έδειχνε τον φανατισμό που προκαλούν θρησκείες ολοκληρωτικής λογικής.


    «Είναι καλό να θυμόμαστε πως ο φονταμενταλισμός των μουσουλμάνων (διότι υπάρχει και ο φονταμενταλισμός των προτεσταντών, των καθολικών κ.α.)είναι αποκλειστική ευθύνη της Δύσης»

    Και για τον φονταμενταλισμό των προτεσταντών, των καθολικών κ.α ποιοι φταίνε; Εξωγήινοι; Ή οι μουσουλμάνοι που από τον 8ο αιώα άρχισαν να καταλαμβάνουν περιοχές που ζούσαν χριστιανοί (εδώ φατσούλα που κλείνει πονηρά το μάτι. Δεν ξέρω πώς μπαίνει); Αν παίξουμε με την ιστορία δεν καταλήγουμε βλέπεις πουθενα. Ή η Δύση είναι από μόνη της ένοχη για αμαρτίες της;
    Το συγκεκριμένο που έγραψες είναι εντελώς λανθασμένο. Από πότε η Δύση έχει το ρόλο του μπαμπά και της μαμάς των υπόλοιπων χωρών; Δλδ ο πληθυσμός των χωρών του μουσουλμανικού κόσμου δεν αποτελείται και από ενήλικες; Για τον φανατισμό των μουσουλμάνων υπεύθυνοι είναι αποκλειστικά οι ίδιοι και κανένας άλλος! Από πότε κάποιες κοινωνίες στον πλανήτη διεκδικούν το βολικό ρόλο του πεντάχρονου που για ότι λάθος κάνει κατακρίνει κάποιος τους γονείς αλλά όχι το ίδιο; Και φυσικά όταν οι γονείς κάνουν λάθη κατακρίνει κανείς όχι βέβαια το πεντάχρονο αλλά τους ίδιους τους γονείς επειδή αυτοί είναι ενήλικες.
    Από πότε λοιπόν για τη θεοκρατία και την πολιτική και κοινωνική καθυστέρηση στον μουσουλμανικό κόμσο δε φταίνε οι ίδιοι οι άνθρωποι που κατοικούνε σε αυτές τις χώρες;
    Δεν βλέπεις ότι οι θρησκείες είναι βασικός παράγοντας καυθστέρησης σε όλα τα επίπεδα; Πώς μπορεί σε θεοκρατικές κοινωνίες να υπάρχει πρόοοδος; Αυτοί οι «καλοί» και καημένοι μουσουλμάνοι (άντρες σχεδόν όλοι) πώς θα συμπεριφέρονταν στις γυναίκες τους; Το κοράνι αναφέρει ότι ο ξυλοδαρμός της γυναίκας δεν είναι κακός. Τότε τι θα έλεγες; Θα ήσουν και υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών (αν και προσωπικά θεωρώ τον όρο ανθρώπινα διακιώματα αρκετό) και υπέρ του σεβασμού των υποτίθεται ιερών γραφών; Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ;

    Η Ευρώπη είχε κάποτε το δικό της Μεσαίωνα αλλά οι ευρωπαϊκοί λαοί βρήκαν λύσεις μόνοι τους στο φανατισμό, στην δεισιδαιμονία και στην οπισθοδρόμηση. Βλέπεις δεν είχαν μπαμπά και μαμά να κατηγορήσουν.

    Αν λες πάντως τέτοια πράγματα σε αυτούς τους ανθρώπους τους κάνεις μεγάλο κακό. Που δεν το φαντάζεσαι.

    Τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ Afrodite AlSalech
    Αναμενόμενο το ότι γελάτε, αγαπητή μου.
    Όλοι οι αναίσθητοι αυτού του κόσμου, το ίδιο κάνουν.

    Το ίδιο αναμενόμενη είναι και η ταμπέλα που μου κολλήσατε: "προπαγάνδα"
    Εγώ προπαγάνδα;
    Επειδή η δική μου παιδεία δεν μου επιτρέπει με την ίδια άξεστη επιθετικότητα, να σας επιστρέψω και εγώ το χαρακτηρισμό,
    ως εκ τούτου θα σας πω ότι είστε μονομερής.
    Διότι, ως γυναίκα, δεν έχετε βγάλει άχνα για τα λεγόμενα "εγκλήματα τιμής". Ξέρετε, αυτά με θύματα κοριτσάκια, τα οποία σκοτώνουν οι πατεράδες/αδέλφια τους επειδή δε φορούν μαντήλα, δεν υπακούουν σε προκαθορισμένο γάμο κ.ο.κ.

    Είστε μονομερής επειδή θέλετε να σας ζητήσει συγγνώμη όλη η Ελλάδα μέσω του Προέδρου της Δημοκρατίας,
    για κάτι που δεν κάναμε,
    ενώ εσείς ποτέ δεν έχετε ζητήσει συγγνώμη για τον καθολικό ιερέα ή την καλόγρια που δολοφονήθηκαν στην Τουρκία επειδή ήταν χριστιανοί. Ή για το ότι στη Σαουδική Αραβία δεν υπάρχουν εκκλησίες. Ή για τα θύματα της ισλαμικής τρομοκρατίας παγκοσμίως.

    Είστε μονομερής διότι δεν διαμαρτυρηθήκατε ποτέ για τη γενοκτονία στο Νταρφούρ που διαπράττουν οι έποικοι άραβες μουσουλμάνοι πάνω στον ντόπιο αφρικανικό πληθυσμό.

    Το ότι έχω απόλυτο δίκιο για το Ισραήλ, αποδείχθηκε από αυτά που συνέβησαν στη Γάζα. Μετά την βίαιη αποχώρηση των ισραηλινών εποίκων, το πρώτο που έκαναν οι "δικοί" σας ήταν να βεβηλώσουν και να κατέστρεψουν τις Συναγωγές. Και η Χαμάς, το χειμώνα, απαγόρευσε τον εορτασμό των Χριστουγέννων, και καλά λόγω "φτώχειας"...

    Θέλετε ξανά να μου πείτε ότι δεν είναι τζιχάντ;
    Λέτε ψέματα.
    Διότι οι ίδιοι αυτο-προσδιορίζεστε: Σημειολογικά και μόνο, σας αναφέρω το δεκάλεπτο θεατρικό "Seven Jewish Children"...
    που γράφτηκε ως διαμαρτυρία για τη Γάζα. Αφού ο πόλεμος δεν είναι θρησκευτικός γιατί το έργο δε λεγόταν "Seven Israeli Children";

    Και αφού δεν είναι θρησκευτικός πόλεμος, πως εξηγείτε ότι πριν το 1921, οι Εβραίοι και οι Μουσουλμάνοι συνυπήρχαν μια χαρά στην Παλαιστίνη;
    Αλλά από το 1921, το Ισλάμ συγχωνεύτηκε με το Ναζισμό, στο πρόσωπο του Μεγάλου Μουφτή της Ιερουσαλήμ, του Αμίν αλ Χουσεϊνί (που ήταν συγγενής/πνευματικός πατέρας του αιγύπτιου Αραφάτ). Ο οποίος να σας θυμίσω ότι διορίστηκε από τους αποικιοκράτες άγγλους...
    Και ήταν αυτός που οργάνωσε αμέσως σφαγές Εβραίων.
    Και ήταν αυτός που αργότερα οργάνωσε τα βοσνιακά SS που κατέσφαξαν χιλιάδες Σέρβους Ορθόδοξους, Ρομά και Εβραίους.

    Να σας θυμίσω τι έλεγαν οι άραβες το 1929 όταν έσφαζαν τους εβραίους γείτονές τους;
    "Η Παλαιστίνη είναι δική μας και εσείς οι Εβραίοι τα σκυλιά μας"

    Φυσικά και είναι θρησκευτικός πόλεμος.
    Με εντελώς ποταπά κίνητρα: ο ταλαίπωρος λαός -που υποτίθεται ότι υπερασπίζεστε- να ζει στην εξαθλίωση και να ονειρεύεται για τη μετά θάνατο ζωή. Την ίδια ώρα που η χήρα του "Αμπού Αμμάρ" ζει στη χλιδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Υ.Γ (έστω και καυθστερημένο)Συγχώρεσε το κάπως επιθετικό ύφος μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δεν υπάρχει περίπτωση να απαντήσω στον καθένα ξεχωριστά απο αυτούς που με βρίζουν.

    Και για να ειμαι ειλικρινής, δεν σκοπεύω να απαντήσω διόλου.

    Απλώς υπενθυμίζω πως εγω γράφω αυτά που πιστεύω, αυτά που έχω μελετήσει και μελετώ. Δεν έχω εργοδότη για να κάνετε παράπονα, δεν πληρώνομαι απο το δημόσιο, συγκεκριμένα δεν πληρώνομαι καθόλου.
    Οι γνώσεις, τα συναισθήματα και οι εμπειρίες μου με ωθούν να πω αυτά που λεω.

    Μπορεί να είμαι ανόητη και να μην βλέπω αυτά τα ολοφάνερα που βλέπετε εσείς.
    Μπορεί να είμαι αμόρφωτη!
    Μπορεί να είμαι διαταραγμένη!

    Πιο το πρόβλημά σας;
    Μπορείτε κάλλιστα να μην τα διαβάζετε.
    Δεν είναι υποχρεωτικό.
    Εάν η google έχει αντίρρηση,
    φαντάζομαι πως θα με ενημερώσει.

    (Φίλε Πάρη μην κουράζεσαι!
    Ξέρεις πως έχω απαντήσεις,
    αλλά ειλικρινά δεν έχω το χρόνο να απαντήσω τώρα και τουλάχιστον όχι στον τόνο που επιθυμείς!)

    Φιλικά

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @ Πάρης

    Οκ, βιάστηκα να απαντήσω.

    Τα θέματα που θίγεις είναι πολλά και επιδέχονται πολλές ερμηνείες.
    Δύσκολα μπορεί να γίνει αυτλη η συζήτηση διαδικτυακά, αν και θα κάνω μια προσπάθεια τις επόμενες ημέρες.

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μία παρέμβαση στη συζήτησή σας: δεν καταλαβαίνω τη σχετικότητα των επιχειρημάτων του Πάρη σε σχέση με το γεγονός.

    Γεγονός: αστυνομικό όργανο χώρας της ΕΕ σκίζει βιβλίο που για τον κάτοχό του είναι Ιερό. Προσωπικά και τη λίστα με τα ψώνια να μου έσκιζαν χωρίς λόγο και αιτία θα εξαγριωνόμουν.

    Γεγονός 2: Η Ελλάδα δεν έχει καμία πολιτική απέναντι στους μετανάστες. Αυτό μεσοπρόθεσμα μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο.

    Το να προσπαθούμε να τονίσουμε τα προβλήματα των άλλων είναι εύκολο. Το δύσκολο - αλλά χρήσιμο - είναι να δούμε τις δικές μας ελλείψεις και να κάνουμε κάτι γι' αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @Πάρη

    Δεν θα σχολιάσω τον υφέρπων ρατσισμό των κειμένων σας και θα πάω στο ψητό της υπόθεσης. Ανεξάρτητα αν το βιβλίο ήταν original, φωτοτυπία, νέο, παλιό, κοράνι, βίβλος,τσελεμεντές ή μυθιστόρημα, αποτελεί ιδιοκτησία του μετανάστη και ο πιθήκος που προσλάβανε για αστυνομικό δεν έχει δικαίωμα να το σχίσει. Προσωπικά θα προτιμούσα οι μετανάστες να βγαίναν στους δρόμους για το καθεστώς ασύλου στην Ελλάδα, την συμπεριφορά των αστυνομικών προς τους ξένους, την εργατική εκμετάλλευση και το δουλεμπόριο, το τραγικό βέβαια είναι ότι προτίμησαν να το κάνουν για ένα βιβλίο. Επειδή λοιπόν δεν έχω καμία όρεξη να πεθάνω σε κανένα βαγόνι του ηλεκτρικού ή του μετρό από εισαγώμενους φονταμενταλιστές ή να ζώ ανάμεσα σε hardcore ισλαμιστές που ακολουθούν το wahabism ή να φοβάμαι ότι η κατάσταση στη Θράκη θα εξελιχθεί σε Κόσοβο, θα προτιμούσα α. το κράτος να εκπαιδεύει καλύτερα τους μισθωτούς μπράβους του και β. να προχωρήσει στο διαχωρισμό του κράτους με την πολιτεία ώστε να δημιουργηθεί ένα secular state με ένα αφομοιωτικό μοντέλο μετανάστευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Πολύ καλή δημοσιογραφικού επιπέδου δουλειά. Στηρίζουμε το δικαίωμα στη διαφορετικότητα - φυλετική, εθνική, θρησκευτική, πολιτιστική - και την αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου. Οι μετανάστες εφόσον οι συνθήκες τους φέρνουν στη γειτονιά μας πρέπει να αντιμετωπίζονται στα πλαίσια του ανθρωπισμού - προσοχή ανθρωπισμού, όχι φιλανθρωπίας! - και της δικαιοσύνης. Η ελληνική κοινωνία, τόσο σε επίπεδο ηγεσίας όσο και απλών πολιτών είναι για πολλά υπόλογη σχετικά με τη στάση απέναντι στους μετανάστες. "Νόμιμους" και "λαθραίους", αν είναι δυνατό άνθρωποι να χαρακτηρίζονται με επίθετα που ταιριάζουν περισσότερο σε εμπορεύματα ή απρόσωπες έννοιες. Καλώς ή κακώς πρέπει να αποδεχτούμε, εμείς οι "ανήκοντες εις την Δύση" ότι τόσο οι γεωπολιτικές επιλογές των προηγούμενων δεκαετιών, για να μην πω αιώνων, όσο και ο τρόπος ζωής, θα έχουν σαν αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι άνθρωποι από πιο φτωχές χωρες να έρχονται στη γειτονιά μας. Είτε ως οικονομικοί μετανάστες είτε ως πολιτικοί πρόσφυγες. Όπως και να χει όχι από δική τους επιλογή αλλά εξαιτίας της απληστίας και της επιθετικότητας κάποιων άλλων. Για να μην πηγαίνει το μυαλό μας μόνο στους κακούς αποικιοκράτες, στρατοκράτες, ιμπεριαλιστές Αμερικάνους, Ισπανοπορτογάλους και Αγγλογάλους, να μην ξεχνάμε πως και η ελληνική κυβέρνηση έχει στείλει πολεμικό πλοίο στα ανοιχτά της Σομαλίας για να προστατεύει τα εμπορεύματα των εφοπλιστών, το πλιάτσικο των παράνομων ξένων αλιέων και τις μπίζνες της... μαφίας που αποθέτει τοξικά απόβλητα στις ακτές της χώρας αυτής εδώ και χρόνια - κάποια ξεβράστηκαν πρόσφατα με το μεγάλο τσουνάμι. Το λιγότερο που οφείλουμε σε αυτούς τους ανθρώπους είναι φιλοξενία, ανθρωπιά και μια ευκαιρία. Θα είναι μια τίμια συμφωνία. Τους έχουμε κι εμείς ανάγκη. Η Ευρώπη γερνάει. Χρειαζόμαστε εργατικά χέρια, "αιμοδότες" στα χρεωκοπημένα ασφαλιστικά μας ταμεία και νέους φιλόδοξους ανθρώπους με πολύπλευρη κουλτούρα. Από την διαγραφόμενη ώσμωση δεν έχουν να ωφεληθούν μόνο αυτοί.

    Μια διαφωνία έχω μόνο με το πνεύμα του κειμένου. Ως άθεο, δεν με προδιαθέτει καλά η προβολή του προφίλ του "καλού μουσουλμάνου", ούτε προφανώς και του "καλού χριστιανού" από το άλλο στρατόπεδο. Είναι αυτονόητη η θρησκευτική και πολιτιστική ελευθερία, και επιπλέον κατανοητό πως για ανθρώπους που έχουν περάσει τα πάνδεινα η θρησκεία μπορεί να παίξει ένα σημαντικό παρηγορητικό ρόλο. Ωστόσο, δεν ξεχνάμε πως ιστορικά οι θρησκείες ήταν μηχανισμοί καταπίεσης και υποταγής ανθρώπων και ιδεών, τροχοπέδες της επιστήμης και της καινοτομίας, εργαστήρια φονταμενταλισμού και αλυτρωτισμού. Αφιόνια που χορηγούσαν σε μεγάλες δόσεις ηγεμόνες, πολέμαρχοι και αρχιερείς για να έχουν τους ανθρώπους άβουλους και φοβισμένους, τυφλό κοπάδι στην υπηρεσία των συμφερόντων τους. Στο ρου της ιστορίας κάποιοι διαφωτιστές και κοινωνικοί επαναστάτες ξεσκέπασαν τη συνομωσία εναντίον των λαών και απέδειξαν πως οι εθνικές και θρησκευτικές διαφορές είναι πλαστές, επινοήματα νοσηρών μυαλών για να έχουν τους εργάτες, τους φτωχούς και τους αδικημένους αποπροσανατολισμένους και διχασμένους. Μοναδικός πραγματικός εχθρός είναι ο ταξικός. Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι κατά του κεφαλαίου που δεν έχει ούτε πατρίδα, ούτε θρησκεία ούτε ηθική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. linguafranca,
    tο ποστ δεν αναφέρονταν μόνο στην πράξη του αστυνομικού αλλά σε ευρύτερα θέματα. Ως πράξη οργάνου του κράτους φυσικά και είναι όχι μόνο αδικαιολόγητη αλλά δείχνει και την ποιότητα πολλών αστυνομικων αλλά και της λογικής του κράτους που τους εκπαιδεύει(και όχι για πρώτη φορά).

    Από εκεί και πέρα το ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία μεταναστευτική πολιτική είναι δεδομένο.
    Οι άνθρωποι όμως που έρχονται από φτωχές χώρες δεν έχουν ανάγκη τη λύπηση ή να τους χαϊδεύει κάποιος τα αυτιά.
    Κάποιος ανέφερε ότι οι περισσότεροι από τους μουσουλμάνους είναι 18-20 χρονών. Αυτό σημαίνει ότι έχουν τελειώσει μόλις το σχολείο. Έχουν έρθει στην Ελλάδα για μια καλύτερη τύχη. Το θέμα είναι πώς θα βρουν εργασία με ένα απολυτήριο λυκείου. Ακόμη και Έλληνες να ήταν θα τους ήταν αδύνατο. Άρα πρέπει πρώτα να αποκτήσον εφόδια γνωστικά για να έχουν ελπίδα ότι θα βρούνε κάποια εργασία. Αλλιώς δεν καταλαβαίνω πώς μπορέι να γίνει η οποια ενσωμάτωση. Το πρόβλημα είναι ότι τα εκπαιδευτικά συστήματα στις χώρες τους τους έχουν γνωστικά απροετοίμαστους για αυτό που θα βρούνε φεύγοντας από εκεί. Με την κυριαρχία των θρησκευτικών πώς θα βρούνε δουλειά αυτοί ο άνθρωποι; Και ως τι; Αυτή είναι η απορία μου.

    @Ανώνυμε των 1.22
    Δεν υπάρχει κανένας υφέρπων ρατσισμός. Απλά δε δέχομαι εξ ορισμού ότι άνθρωποι μιας θρησκείας ή επειδή είναι πρόσφυγες ή μετανάστες είναι οι καλοί της ιστορίας. Μπορεί να είναι καλοί ή κκοί όπως και έγώ ή όποιος άλλος από τον ντόπιο πληθυσμό.

    Και ενώ μιλάς για υφέρπων ρατσισμό αναφέρεις τα εξής:
    «Επειδή λοιπόν δεν έχω καμία όρεξη να πεθάνω σε κανένα βαγόνι του ηλεκτρικού ή του μετρό από εισαγώμενους φονταμενταλιστές ή να ζώ ανάμεσα σε hardcore ισλαμιστές που ακολουθούν το wahabism ή να φοβάμαι ότι η κατάσταση στη Θράκη θα εξελιχθεί σε Κόσοβο...»

    Γιατί να μη χαρακτηρίσω και εγώ αυτούς τους φόβους ως υφέρπων ρατσισμό;

    Και θα ήθελα να ζητήσω ξανά συγγνώμη από την οικοδέσποινα για το ύφος σε ορισμένα σημεία των προηγούμενων σχολίων μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @Παρής
    Γιατί να μη χαρακτηρίσω και εγώ αυτούς τους φόβους ως υφέρπων ρατσισμό;
    ----
    Καταρχάς δεν είναι φόβοι αλλά παραδείγματα από χώρες της Ε.Ε. και των Βαλκανίων και εδώ θα κάνω μια παρένθεση. Δεν είναι ρατσισμός γιατί δεν αναφέρομαι στην εθνικότητα των συγκεκριμένων ή στην θρησκευτική τους πίστη αλλά στην πολιτική τους ιδεολογία και για να εξηγούμεθα μουσουλμανισμός-μουσουλμάνος-ισλάμ αποτελούν θρησκευτικούς όρους, πολιτικό ισλάμ, ισλαμιστής, θεοκρατία αποτελούν πολιτικοί όροι. Το πολιτικό ισλάμ μου είναι εξίσου αντιπαθές όσο ο σταλινισμός και ο φασισμός (ολοκληρωτικές ιδεολογίες και οι τρεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αγγελος Θεοδωρόπουλος27 Μαΐου 2009 στις 8:00 μ.μ.

    Ακόμα να απαντήσεις,Αφροδίτη; Πέρασαν τόσες μέρες. Αλλά βέβαια έχεις να ασχοληθείς με το δικό σας "Ρουβά".
    Πάλι καλά που δεν αντιλέγεις για τη βία (βαρβαρότητα) των Μουσουλμάνων. Μήπως θα βοηθήσεις στην αποζημείωση όσων υπέστησαν ζημιές από τους "ειρηνικούς" σου ομόθρησκους;
    Μην ανησυχείς όμως και μην βιαστείς να απαντήσεις.
    Το κεφάλαιο 30 του Κορανίου λέει τα εξής:
    2. Νικήθηκαν οι Ρωμιοί (Ελληνες).
    3. Αλλά αυτοί και μετά την ήττα τους, σύντομα θα ξανανικήσουν.
    Συνέχισε την προπαγάντα σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @Αγγελος Θεοδωρόπουλος

    Δεν καταλαβαίνω τίποτα,
    Μα τι θέλετε απο μένα;

    Μείνετε με τους φιλους σας και παρακαλώ μην μας επισκεπτεστε.

    Είστε δε τόσο πορωμένος που λέτε σε εμένα μεταξύ άλλων οτι
    Είστε μονομερής διότι "δεν διαμαρτυρηθήκατε ποτέ για τη γενοκτονία στο Νταρφούρ που διαπράττουν οι έποικοι άραβες μουσουλμάνοι πάνω στον ντόπιο αφρικανικό πληθυσμό."

    !!!

    Περιττό να απαντήσω,
    Ρωτήστε τους ίδιους ανθρώπους αυτούς που μένουν στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @Afrodite AlSaleh

    "Δεν καταλαβαίνω τίποτα,
    Μα τι θέλετε απο μένα;

    Μείνετε με τους φιλους σας και παρακαλώ μην μας επισκεπτεστε."

    Πολύ εύστοχο το σχόλιο!
    Το ίδιο ακριβώς εύχονται και οι περισσότεροι Έλληνες για τους ακραίους ισλαμιστές Αφγανούς, Πακιστανούς κ.ο.κ.
    Χωρίς εσείς να τους αναγνωρίζετε το αντίστοιχο δικαίωμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @ afrodite al salech

    Η ανάρτησή σας ήταν η πιο ενημερωτική,ψύχραιμη και αντικειμενική που, εγώ τουλάχιστον, διάβασα.

    Όσο για τους ελληνορθόδοξους μουτζαχεντίν δεν θα ήθελα να πω τίποτα, γιατί θα είναι πολύ βαρύ.

    φιλικά

    worldcity

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Φίλη Αφροδίτη
    είναι προφανές πως δεν έχεις ζήσει ποτέ στη Γαλλία. Σου υπενθυμίζω πως το 2005 τα γεγονότα ξεκίνησαν επειδή αστυνομικός πυροβόλησε μετανάστη, γεγονός σαφώς χειρότερο από το Κοράνι. Ποτέ κανείς πολιτικός δεν έχει απολογηθεί, δικαιολογήσει ή δείξει συμπάθεια απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα έχει επιδοθεί σε διατάραξη της ζωής των πολιτών και σε καταστροφή της περιουσίας τους.
    Όσο για τις γειτονιές ανήκω σε πολύ νεότερη γενιά από αυτήν του Ξανθόπουλου. Δεν αναπολώ τα όχι και τόσο παλιά απλά δεν μου αρέσει καθόλου να φοβάμαι όταν κυκλοφορώ έξω.
    Κατανοώ απόλυτα τα προβλήματα των μεταναστών, τους βοηθάω όσο μπορώ όπως και αρκετός κόσμος, αλλά δεν μου αρέσουν οι υπερβολές. Θεωρώ υπερβολική την αντίδραση των μουσουλμάνων και υπερβολικές τις θέσεις σου στο πολύ καλό κατά τα άλλα κείμενο σου. Άποψη μου και πάντα φιλικά.
    Και κάτι ακόμη. Όσοι διατυπώνουν κατακριτέες απόψεις αναφορικά με ακραία συμβάντα ή προασπίζονται την εύρυθμη ζωή μίας πόλης δεν είναι απαραιτήτως φασίστες, μουτζαχεντίν, ρατσιστές. Το ότι δεν είμαστε μετανάστες δεν σημαίνει πως είμαστε και ρατσιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Είναι προφανές πως είναι απαράδεκτη πράξη να σκίζεται ένα θρησκευτικό (ή και οποιοδήποτε άλλο) βιβλίο. Ποιες θα ήταν άραγε οι αντιδράσεις αν έβγαιναν μουσουλμάνοι στους δρόμους της ΑΘήνας και έσκιζαν το Ευαγγέλιο; Θυμηθείτε τι συμβολίζει η καύση βιβλίων και ποιοι προέβησαν σε τέτοιες πράξεις.

    Ασχέτως της ιδιοκτησίας, η πράξη της καταστροφής ενός βιβλίου, όποιο κι αν είναι αυτό (πολλώ δε μάλλον αν πρόκειται για κείμενο που κάποιοι θεωρούν ιερό) δηλώνει αμορφωσιά, έλλειψη σεβασμού και επικίνδυνες προκαταλείψεις.

    Είμαι καθέτως αντίθετη προς όλες τις θρησκείες, μηδεμιάς εξαιρουμένης. Δεν υπερασπίζομαι θρησκείες, υπερασπίζομαι το δικαίωμα κάθε ανθρώπου να πιστεύει σε ένα θεό, σε μια ιδεολογία, σε οτιδήποτε. Και σέβομαι τα πιστεύω των άλλων, και λειτουργώ με σεβαμσό όταν μπαίνω σε μια εκκλησία ή σε ένα τζαμί.

    Το γεγονός πως αναγνωρίζω ως πράξη απαράδεκτη το σκίσιμο ενός ιερού βιβλίου, δεν θα με κάνει να υπερασπιστώ το Ισλάμ βέβαια. Όπως και το γεγονός ότι απορρίπτω την γενοκτονία χριστιανικών πληθυσμών στην Τουρκία, δεν με κάνει να υπερασπίζομαι τον Χριστιανισμό.

    Γενικά, θεωρώ απαράδεκτη την υπεράσπιση κάθε μουτζαχεντίν (μουσουλμάνων, χριστιανών και λοιπών). Διαφωνώ με τους βομβαρδισμούς στο Ιράκ βέβαια, αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα υπερασπιστώ το Σαντάμ (όπως πολλοί έκαναν δυστυχώς!).

    Κι ούτε θεωρώ ικανό επιχείρημα το τι σημαίνει "καλός μουσουλομάνος", γιατί τα ίδια ακριβώς είναι κι ενας "καλός χριστιανός". Αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι Σταυροφόροι και η Ιερά Εξέταση εξέφραζαν τους "καλούς χριστιανούς", γιατί ούτε οι Ταλιμπάν εκφράζουν τους "καλούς μουσουλμάνους".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλημερα και καλο μηνα σε ολους.

    Διαβαζοντας τα σχολια ολα, καταληγω και παλι στο ιδιο αρχικο μου σχολιο και απευθυνω το εξης ερωτημα: Γιατι στεκομαστε παντα στο αρνητικο μερος μιας καταστασης; Γιατι στεκομαστε τοσο εντονα στην πραξη του αστυνομικου και οχι του συναδελφου του και οσων υπερασπιστηκαν το δικαιο των μουσουλμανων στο συγκεκριμενο ζητημα; Γιατι στεκομαστε στους αθλιους ρατσιστες νεοναζι και οχι σε οσους βοηθουν, περιθαλπτουν, δινουν φαγητο και στοργη στους μεταναστες και που ειναι αρκετοι;
    Και ρωτω ακομα, αν τελικα στεκομασταν στην καλη πλευρα των πραγματων και των ανθρωπων, αν βλεπαμε την αλλαγη στον κοσμο να συντελειταια αργα αλλα σταθερα, αν αντι να τρωγομαστε στεκομασταν στα θετικα, ποσες θα ηταν οι περιπτωσεις σαν αυτη; Και αν ακομα υπηρχαν, ποσες θα κετεληγαν σε τοσο ακραια γεγονοτα, σε τοσο φανατισμο, σε τοσο μενος;
    Ολες ανεξαιρετως οι αποψεις που διαβασα εδω, ακομα και οι πιο ακραιες, εχουν μια λογικη βαση, ενα δικαιο. Ομως καμια δεν λυνει το προβλημα, αντιθετως το πυροδοτει νομιζω. Η λυση για μενα βρισκεται στην ψυχραιμια, στην ανεκτικοτητα και στη θετικη σταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ψύλλους στα άχυρα μου φαίνεται ότι ψάχνεις Αφροδίτη. Και μόνο το πως παρουσιάστηκε το όλο ζήτημα από τα ΜΜΕ να δεις, καταλαβαίνεις σε τι χώρα ζούμε. Και μόνο που ζουν αυτοί οι άνθρωποι μες την βρώμα και τα σκουπίδια, καταλαβαίνεις πόσο σεβόμαστε τον άνθρωπο. Τα πράγματα είναι απλά, αν είχε η κοινωνία τη συνοχή, την αλληλεγγύη και τη δημοκρατικότητα που είχε μια φορά και ένα καιρό, τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί. Ούτε οι μεταναστες θα ήταν το κόκκινο πανί, ούτε και αυτοί που εγκληματούν (κακά τα ψέμματα κάποιοι μετανάστες εγκληματούν) θα ήταν ελεύθεροι και ανεξέλεγκτοι. Δυστυχώς όμως το σύστημα ευνοεί τέτοιου είδους συμπεριφορές και από τις 2 πλευρές, δηλαδή και τον ρατσισμό και την παραβατικότητα.
    Όταν οι Πακιστανοί δούλευαν στα Ολυμπιακά έργα ήταν καλά όμως ? Δυστυχώς αυτή η "συζήτηση" είναι ατέρμονη και είναι ήδη αργα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΝΙΩΘΩ ΞΕΝΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ! ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΟΝΤΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΤΟΜΑ ΟΠΩΣ Η ΚΥΡΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή