Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Το Γκουαντάναμο της Πέτρου Ράλλη και το δικαίωμα στο κατουρείν.

Την Κυριακή 9 Αυγούστου, 30 αλλοδαποί , στην πλειονότητά τους αιτούντες και εν δυνάμει αιτούντες άσυλο, επιβιβάστηκαν παρά τη θέλησή τους και εν κρυπτώ από την τοπική κοινωνία της Χίου, σε καράβι στο λιμάνι της Χίου, προς άγνωστο προορισμό, στο πλαίσιο των «περίεργων» μεταγωγών που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα- ο Αύγουστος προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες.

Από την ΜΚΟ ΛΑΘΡΑ (http://www.lathra.gr/) πληροφορούμαστε ότι 16 από τους εν πλω αλλοδαπούς διακομίστηκαν στα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη, στην Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών. Κάποιοι συνέχισαν με προορισμό την Λαμία και κάποιοι άλλοι αγνοούνται.

Οι νεοφερμένοι της Πέτρου Ράλλη όλες αυτές τις ημέρες κρατούνται στην ταράτσα του κτηρίου καθώς δεν υπάρχει καμία δυνατότητα στέγασης αυτών. Μοιράζονται δε την ταράτσα μαζί με άλλους 13. Αυτονοήτως αλλά και σύμφωνα με τις πηγές μας, η ταράτσα δεν αποτελεί κατάλυμα. Οι άνθρωποι αυτοί στέκουν τις τελευταίες έξη ημέρες εκεί στην ταράτσα, απροστάτευτοι, αντιμετωπίζοντας τον αυγουστιατικό ήλιο αλλά και τις άξαφνες βροχές. Το φαγητό είναι λιγοστό, κρεβάτια δεν υπάρχουν, αλλά ούτε και αποχωρητήρια.

Πληροφορούμαστε ότι εχθές το βράδυ, η απολύτως κατανοητή ένταση που υπάρχει σε αυτούς τους ανθρώπους της ταράτσας «εκτονώθηκε» με το συνήθη τρόπο: δυο άντρες της αστυνομίας χτύπησαν με γκλόμπ τους διαμαρτυρόμενους. Ο λόγος της διαμαρτυρίας; Ζητούσαν οι άνθρωποι να τους δίνεται η άδεια να κάνουν την ανάγκη τους στην τουαλέτα του κτηρίου, κι όχι εκεί μπροστά σε όλους εν τω μέσω της ταράτσα.

Είναι σίγουρο ότι η ομάδα αυτή των αλλοδαπών της ταράτσας, δεν θα παραμείνει για πολύ καιρό εκεί. Το ζήτημα όμως είναι, που θα τους πάνε από εκεί; Και σε ποια χώρα. …

Ο Αύγουστος, και δη παραμονές της Παναγιάς, προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για κάθε είδους βαρβαρότητα και επίλυση προβλημάτων με συνοπτικές διαδικασίες, και δεν αναφέρομαι μόνο στο συμβάν της Πέτρου Ράλλη.

Κάνω έκκληση σε όσους δεν έχουν ενδώσει ψυχή τε και σώματι στα αυγουστιατικά μπάνια του λαού, να μεταφέρουν με κάθε τρόπο τα γεγονότα αυτά.
Κι όποιος έχει διάθεση ας κάνει μια βόλτα από την Πέτρου Ράλλη- αύριο θα βρισκόμαστε κι εμείς εκεί.

Σας ευχαριστώ πολύ
_______________________________________________________________

Σημείωση:

Μόλις με ενημέρωσαν οτι οι αρχές ελευθέρωσαν τους 16 αλλοδαπούς απο την Πέτρου Ράλλη.

Το μείζον ζήτημα που εγείρεται είναι οτι οι άνθρωποι αυτοί θα καταντήσουν επαίτες της Ομόνοιας, ή μάλλον καλύτερα: φτηνά εργατικά χέρια στη μαύρη αγορά.
Αυτή όλη η επιχείρηση των μεταγωγών προφανώς δεν έχει καμία σχέση με μεταναστευτική πολιτική, μήτε με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην ανθρώπινη υπόσταση τόσο των αλλοδαπών αλλά όσο και των ημεδαπών.

20 σχόλια:

  1. Hope the translation proves helpful.I wrote about this on my blog and will spread the word.

    On Sunday 9th August, 30 foreigners, the majority of them asylum seekers where force to board a ferry and taken in secret from the island of Chios to an unknown destination. This happened as part of a series of “curious” transfers that have taken place lately, as August offers the perfect conditions for such moves(1).

    The NGO LATHRA (http://www.lathra.gr) has informed us that 16 of those who sailed from Chios are being held in the Petrou Ralli police station (2), Athens. Other have been sent to Lamia, while some have gone missing.

    Those recently brought to Petrou ralli have been kept on the rooftop of the building which is open to the elements. They have been kept out in the open without any form oif protection from the August sun or the sudden downpours. The have only minimal amount of food, no beds nor any toilet facilities.

    We have been informed that the tensions which have understandably built up given the conditions were “neutralised” in the usual manner when two police officers armed with batons beat people protesting. The reason for the complaints was the request that the people on the rooftop be allowed to use the building’s toilets instead of having to relieve themselves in front of every one else.

    It is definite that those being held on the roof will not remain there for long. The question however, remains where they will be taken next and to which country?

    August and especially on the eve of the day of the Madonna(3) offers the ideal cover for every kind of barbarity and the swift “solution” to many problems. I call upon everyone who hasn’t decided to go on holiday to spread the news of these events.

    If you wish to join us we will be outside Petrou Ralli police station tomorrow.

    Thank you.

    1 - Traditionally, August is the time when most Greek employees take their summer vacations. This means that many state organisation remain closed.

    2 - The police station houses the Athens Aliens Bureau.

    3 - A public holiday.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λοιπον ερχομαι εγω στο σπιτι σου. Εσυ εισαι υποχρεωμενη (απο ποιον και γιατι;;) να με βαλεις στο κρεβατι σου! Αν δεν ταιριαζουμε παλι οφειλεις(;) να με βαλεις συγκυριο στο σπιτι σου. Επειδη ομως εγω εχω αλλο τροπο ζωης και ζω αλλιως, οχι μονο θα με φας στη μαπα αλλα και θα προσαρμοστεις εσυ μεσα στο σπιτι σου στον τροπο ζωης και την συμπεριφορα που θελω εγω μεσα σε αυτο το σπιτι! Διαφορετικα εκ των ανω ποριζεται οτι εισαι... αυταρχικος και καταπιεστικος δεσποτης (στην αριστεριστων αναρχικων και των λαμογιων προπαγανδιστων το αποκαλουν με την κενολογια φασιστας ή ρατσιστής).

    ΛΟΙΠΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΡΟ ΜΕΘΟΔΕΥΜΑ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΧΩΡΙΣ ΜΑΚΕΛΕΙΟ;

    ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΣΕ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΛΙΓΩΝ ΕΤΩΝ ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΛΕΦΤΕΡΙΑ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΙΚΑ ΠΟΥ ΛΕΝ ΚΑΙ (ΔΕΝ) ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ? ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΣ ΜΕ ΜΠΑΙΡΑΚΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΦΟΒΑΜΑΙ.

    ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΕΙΤΕ ΖΟΥΝ ΣΤΟ ΓΥΑΛΙΝΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΤΕ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΦΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΑΘΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ,ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ.

    ΜΑΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΩΣ ΛΑΟ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΠΙΕΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΜΕΧΡΙ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΟ...

    Κανεις δεν μπορει να επιβαλλει σε ενα λαο να αλλαξει βιαια τον τροπο ζωης του. Αυτο συνιστα ολοκληρωτισμο. Τα εκατομμυρια αλλοδαπων δεν εισεβαλλαν τυχαια, αποτελουν εργαλειο που σκοπει να αλλαξει την κοινωνικη ψυχοσυνθεση των ντοπιων, να σπασει την ταυτιση των ανθρωπων με το χωμα που πατουν και κατοικουν, να τους αποξενωσει και να τους οδηγησει στον κοινωνικο αναχωρητισμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ξερω τι εχουν στο μυαλο τους οι ηγετες μας αλλα δεν θα ηταν χρησιμο οσοι εχουμε ευαισθησια σε αυτα τα ζητηματα να ζητησουμε να γινει ενας προυπολογισμος και να βαλουμε ολοι ενα χερακι να κανουμε κατι ,ακομη υπαρχουν στη χωρα μας τοσα ανεκμεταλευτα πραγματα μαζι με εθελοντισμο και με τις μη Κυβερνητικες οργανωσεις να κανουμε κατι ,Οι διοικουντες εχουν ενα οραμα μιζες ,μιζεν και καλοπεραση και πως θα εχουνε τη ν εξουσια εμεις τι κανουμε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και βεβαια πρεπει να βαλουμε ολοι μας ενα χερακι και να κανουμε κατι.
    Να στειλουμε ολους τους λαθρομεταναστες πισω στις χωρες τους.
    Να μην αφησουμε να γινει η Ελλαδα ο καδος απορριμματων της Ευρωπης.
    Οσο για τις δηθεν αποκαλυψεις των διαφορων τυχαρπαστων κερδοσκοπικων ΜΚΟ καλο θα ηταν να κραταμε επιφυλαξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ θα έλεγα αντί για πίσω στις χώρες τους, να τους μοιράσουμε και στην υπόλοιπη Ευρώπη, αφού έτσι και αλλιώς οι περισσότεροι εκεί θέλουν να πάνε, αφού στην Ελλάδα ούτε οι Ελληνες δε θέλουν να μείνουν, τόσα χρόνια την βρίζουν και τώρα ξαφνικά θεωρούν ότι οι μετανάστες ήρθαν να επιβουλευτούν τον "ελληνικό παράδεισο".
    Επίσης, θα έλεγα, στις χώρες προέλευσης τον μεταναστών, να στείλουμε όλα τα λαμόγια, τους φραπεδόμαγκες, τους τεμπελχανάδες και τους βολεψάκηδες, μπας και γίνει καλύτερος αυτός ο έρμος ο τόπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απάνθρωπη η μεταχείριση που περιγράφεις. Χρειάζεται η αντίδραση όλων μας για να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα.

    Είμαι σίγουρος ότι με την ανθρωπιά και την ευαισθησία που σε διακρίνει θα βρεις να γράψεις κάτι για τις θηριωδίες των Τούρκων στην Κύπρο που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. antidrasi+sex -->> +12 points

    Δεν ξέρω πια τι να πω. Το θέμα υπερβαίνει τη λογική μου. Τόσο μεγάλες αντιφάσεις με βρίσκουν απροετοίμαστη στη χώρα του "Ξένιου Δία" και της "Χριστιανικής Αγάπης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λοιπον ερχομαι εγω στο σπιτι σου. Εσυ εισαι υποχρεωμενος (απο ποιον και γιατι;) να με βαλεις στο κρεβατι σου! Αν δεν ταιριαζουμε παλι οφειλεις (;) να με βαλεις συγκυριο στο σπιτι σου. Επειδη ομως εγω εχω αλλο τροπο ζωης και ζω αλλιως οχι μονο θα με φας στη μαπα αλλα και θα προσαρμοστεις εσυ μεσα στο σπιτι σου στον τροπο ζωης και την συμπεριφορα που θελω εγω μεσα σε αυτο το σπιτι! Διαφορετικα εκ των ανω ποριζεται οτι εισαι... αυταρχικος και καταπιεστικος δεσποτης (κατα τους αμορφωτους αριστεριστες, αναρχικους και των λαμογιων προπαγανδιστων... στην αργκο τους σε αποκαλουν με την κενολογια φασιστας/ρατσιστης)

    ΛΟΙΠΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΡΟ ΜΕΘΟΔΕΥΜΑ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΧΩΡΙΣ ΜΑΚΕΛΕΙΟ;;;

    ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΣΕ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΛΙΓΩΝ ΕΤΩΝ ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΛΕΦΤΕΡΙΑ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΙΚΑ ΠΟΥ ΛΕΝ ΚΑΙ (ΔΕΝ) ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ. ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΣ ΜΕ ΜΠΑΙΡΑΚΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΦΟΒΑΜΑΙ. ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΕΙΤΕ ΖΟΥΝ ΣΤΟ ΓΥΑΛΙΝΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ, ΕΙΤΕ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΦΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΑΘΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ.

    ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ. ΜΑΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΩΣ ΛΑΟ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΜΑΣ.ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΠΙΕΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΜΕΧΡΙ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΟ...

    Και κατι τελευταιο. Κανεις δεν μπορει να επιβαλλει σε ενα λαο να αλλαξει βιαια τον τροπο ζωης του. Αυτο συνιστα ολοκληρωτισμο. Τα εκατομμυρια αλλοδαπων δεν εισεβαλλαν τυχαια, αποτελουν εργαλειο που αποσκοπει να αλλαξει την κοινωνικη ψυχοσυνθεση των ντοπιων, να σπασει την ταυτιση των ανθρωπων με το χωμα που πατουν και κατοικουν, να τους αποξενωσει και να τους οδηγησει στον κοινωνικο αναχωρητισμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Περιστατικα σαν το συγκεκριμενο συμβαινουν καθε μερα.Λαθρομεταναστες χωρις χαρτια συλλαμβανονται κρατουνται μερικες μερες και μετα αφηνονται ελευθεροι.
    Μ αρεσει που λες οτι μεταφερθηκαν παρα τη θεληση τους με πλοιο και επισης συγκρινεις την Πετρου Ραλλη με το Γκουανταναμο.
    Εισαι εκτος τοπου και χρονου και αδυνατεις να κατανοησεις απλα πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. kerkyraios: "Λοιπον ερχομαι εγω στο σπιτι σου. Εσυ εισαι υποχρεωμενος (απο ποιον και γιατι;) να με βαλεις στο κρεβατι σου!"

    Αμα έχεις συμμετάσχει στη διάλυση της πατρίδας μου, της οικογένειάς μου, της εργασίας μου, έχεις συμβάλλει (με πράξεις ή με σιωπηρή ανοχή πράξεων άλλων/συμμάχων σου) στον απανθρωπισμό μου, Ναι, έχεις υποχρέωση να με φιλοξενήσεις. Εκτός αν συμφωνείς με όσα έχω πάθει εξαιτίας σου, χωρίς να σε έχω πειράξει...

    Σίγουρα, αν κάποιος κάνει σε σένα τα ίδια, αν για κάποιο λόγο βρεθείς στη θέση μου, από κάποιον θα ζητήσεις βοήθεια. Ισως και από εμένα. Ετσι δεν είναι;

    Μη ξεχνάς ότι δεν έχουν περάσει και πάρα πολλά χρόνια που έτρεχες στη Σουηδία, στη Γαλλία, στη Γερμανία και σε άλλες χώρες κυνηγημένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Rodia φαινεται οτι εχεις μπερδεψει την Ελλαδα με το Ηνωμενο Βασιλειο και τις ΗΠΑ.Με ποιον τροπο δηλαδη συμμετειχε η Ελλαδα στην διαλυση πχ της Αιθιοπιας ή του Ουζμπεκισταν ;
    Οσο για την μεταναστευση των Ελληνων σε πιο ανεπτυγμενες χωρες ουδεμια σχεση εχει με την ανεξελεγκτη κατασταση η οποια επικρατει σημερα στην χωρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συμφωνώ με όσα λέτε ,εκτός βέβαια απο τον Ανώνυμο,ο οποίος προφανώς δεν έχει καταλάβει ότι τα καπιταλόσκυλα σκοτώνουν για λεφτά και ότι αν σε ενοχλούν οι μετανάστες,επειδή είσαι ποτισμένος με κρατικό-πατριωτικό-εκκλησιαστικό δηλητήριο,φταίνε τα κράτη και όχι οι ίδιοι άνθρωποι...Όλοι ζούμε κάτω από τον ίδιο ουρανό και όλοι έχουμε δικαίωμα στην ελευθερία,..Οι μετανάστες είναι οι πιο εκμεταλλεύσιμοι και το κράτος μας ωθεί στον Ναζισμό για να μην σηκώσουν ποτέ κεφάλι......Και αν νομίζεις ότι σου στερούν το οτιδήποτε σε ένα πολύ μικρό ποσοστό,σκέψου ότι η κυβέρνηση στου στερεί τα ίδια σε τεράστιο βαθμό...

    Παρόλο αυτά εμένα τώρα άλλο με νοιάζει.Τι θα γίνουν οι άλλοι 13,ειδικά τώρα που οι μπάτσοι έχουν τα νεύρα τους και μπορούν να σκοτώνουν χωρίς να πληρώνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η απάντηση της Ροδιάς δείχνει άγνοια της ιστορίας και των συνθηκών που επικρατούν σήμερα στη χώρα μας εξ αιτίας της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης. Είναι γνωστό ότι οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν μεταναστευτική πολιτική και δεν επιτρέπουν τη λαθραία είσοδο μεταναστών. Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν υπεύθυνους πολίτες και δεν έχουν διάφορους τύπους να το παίζουν προστάτες για τους γνωστούς λόγους που ξέρουμε όλοι. Η λύση είναι να επαναπροωθούνται στις χώρες τους αφού δε μπορούν να προωθούνται στις ευρωπαϊκές χώρες που επιθυμούν. Μέχρι την επαναπροώθηση που πρέπει να γίνεται με σύντομες διαδικασίες το κράτος οφείλει να παρέχει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στους λαθρομετανάστες.

    Όλοι εσείς που λέτε ότι μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα όσα εκατομμύρια μεταναστών θέλουνε, πρέπει να σκεφτείτε πιο σοβαρά και πιο υπεύθυνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η ελλάδα πληρώνεται ,φίλε Τ, για να κρατάει τους μετανάστες(τσέκαρε Πάτρα)...Και στο κάτω κάτω επειδή πρέπει να πούμε και τα πράγματα με το όνομα τους ,σε 30 το πάρα πολυ μεγάλο περιθώριο που δίνω,η Ελλάδα θα γίνει τριτοκοσμική χώρα,και σε αυτό δεν θα φταίνε οι μετανάστες(όπως προαναφέρεις εσύ και τα media) αλλά η τεράστια συμβολή των πολιτικών στην δημιουργία ΧΡΕΩΝ!Τότε λοιπόν θα αναγκαστείς να μεταναστεύσεις οπότε μην περιμένεις καλή φιλοξενία από τις άλλες χώρες...

    Ένα σύνθημα λέει :
    Όχι συμπόνια στους εχθρούς της συμπόνιας
    Και όχι ελευθερία στους εχθρούς της ελευθερίας...

    Οπότε όπως φέρεσαι εσύ θα σου φερθούν.Και επίσης δεν πιστεύω να χες τόσο μεγάλο πρόβλημα αν καταλάβαινες πως είνια η κανονική ζωή..Άμα δηλαδή στην τηλεόραση δεν πλασάρανε πισίνες,κότερα,βίλλες σε Έλληνες και άμα δεν παρουσίαζαν τους μετανάστες σαν κατώτερα όντα ,τότε ίσως να μην τους έβλεπες τόσο κατώτερους και τιποτένιους.Γιατί αν εσύ πιστεύεις ότι είσαι μία φορά άνθρωπος ,τότε αυτοί είναι δέκα γιατί έχουν στερηθεί τα πάντα,έχουν φάει πόρτα από την ζωή και συνεχίζουν να γελάνε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συγκλονιστικό... θυμίζει μεταχείρηση σε πολιτικούς κρατούμενους από διχτατορίες της Λατινικής Αμερικής. Και αυτοί οι πρόσφυγες άλλωστε πολιτικοί κρατούμενοι είναι, της μικροαστικής δημοκρατίας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Aγαπητέ σχολιαστή V de Vendetta αν θέλεις να παίρνουν σοβαρά τις απόψεις σου πρέπει να τοποθετείσαι πάνω σε αυτά που λέμε και όχι σε αυτά που βγάζεις από το κεφάλι σου. Μήπως εσύ βλέπεις τους μετανάστες σαν κατώτερους και τιποτένιους? Μόνο έτσι εξηγείται αυτό που είπες. Ρώτησε ένα ψυχολόγο και θα σου εξηγήσει ότι το ερμήνευσες υποκειμενικά σύμφωνα με τη δική σου αντίληψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολύ καλά κάνετε και θίγετε το θέμα των απάνθρωπων συνθηκών κράτησης των λαθρομεταναστών, αλλά, αφού αφέθηκαν ελεύθεροι σύντομα, λέτε ότι το μείζον ζήτημα είναι ότι θα καταλήξουν στη μαύρη εργασία ή επαίτες στην Ομόνοια. Δηλαδή τι θα μπορούσε να γίνει; Πριν τους αφήσουν ελεύθερους, να τους βρουν και μία καλή δουλειά;

    (επίσης η σύγκριση με το Γκουαντάναμο προφανώς είναι μία τεράστια υπερβολή και καταλήγει προσβολή για όσους πέρασαν από εκεί)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Λοιπον ερχομαι εγω στο σπιτι σου. Εσυ εισαι υποχρεωμενη (απο ποιον και γιατι;;) να με βαλεις στο κρεβατι σου!

    Έχεις μπερδέψει τη χώρα μας με το σπίτι σου και την ανεκτικότητα με το σεξ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή