Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2009

Τι συμβαίνει με την Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη;


Τα ξημερώματα του Σαββάτου 24 Οκτωβρίου 2008 βρέθηκε νεκρός στο ποτάμι του Βοτανικού, παραδίπλα από την Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη, ο νεαρός Πακιστανός Μοχάμεντ Ασράφ.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 6 Δεκεμβρίου 2008 βρέθηκε στο ίδιο σημείο ένας άλλος νεαρός Πακιστανός, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Νίκαιας σε κρίσιμη κατάσταση.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 3 Ιανουαρίου 2009 βρέθηκε νεκρός στο ίδιο σημείο ένας νεαρός από το Μπαγκλαντές, ο Jahangir hossin.

Τι κοινό έχουν οι τρείς αυτοί θάνατοι;

Η ταυτότητα των θυμάτων: μη καταγεγραμμένοι μετανάστες από χώρες υψηλού κινδύνου, δηλαδή αιτούντες άσυλο.

Ο χώρος: δίπλα στην Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη. Εκεί όπου εκ του νόμου υποχρεούνται να πηγαίνουν οι αλλοδαποί προκειμένου να αιτηθούν άσυλο.

Ο χρόνος: Σάββατο ξημερώματα. Κάθε βδομάδα από την Παρασκευή το βραδύ αρχίζουν και συγκεντρώνονται οι οιονεί πρόσφυγες έξω από την Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών προσδοκώντας να λάβουν το «μαγικό χαρτάκι» που θα τους εξασφαλίσει το ραντεβού για την κατάθεση του αιτήματος ασύλου.

Ο τρόπος: πτώση στην χαράδρα του Βοτανικού. Καθώς το συγκεντρωμένο πλήθος ξεπερνά κάθε προσδοκία και οι εντάσεις είναι αναπόφευκτες, η αστυνομία στην προσπάθεια της να επιβληθεί στο πλήθος ή/ και να αποτρέψει την παρουσία του, καταφεύγει στις γνωστές μεθόδους, μια εκ των οποίων είναι το ανθρωποκυνηγητό η κατάληξη του οποίου είναι ο Βοτανικός.

Για κάθε μια από τις προαναφερθείσες περιπτώσεις η θέση της αστυνομίας είναι κοινή: ήταν σκοτάδι και ο αλλοδαπός μάλλον θα πήγε για να ικανοποιήσει φυσικές ανάγκες, αλλά γλίστρησε και έπεσε! Βέβαια οιοσδήποτε άλλος άνθρωπος με κοινό νου, καταλήγει σε άλλα συμπεράσματα.

Μήπως θα πρέπει επιτέλους η Πολιτεία να αντιμετωπίσει το ζήτημα πριν να είναι πάρα πολύ αργά;

______________________________________________________________________________

Η κοινότητα του Μπαγκλαντές καλεί σε ειρηνικό αντιρατσιστικό συλλαλητήριο την Κυριακή 11 Ιανουαρίου ώρα 2 μμ στην Ομόνοια. Συμμετέχουν 35 αντιρατσιστικές οργανώσεις καθώς και η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Να είμαστε όλοι εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου