Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Εδώ εφετείο! Εδώ εφετείο!

[ όταν η ιστορία παραλίγο να επαναληφθεί]

Ή

Ελλάδα versus Ελλάδας

Επειδή πολλά λέγονται κι ακόμα περισσότερα αποκρύπτονται, θα προσπαθήσω να μεταφέρω τα γεγονότα της 9ης Μαΐου στο πρώην Εφετείο Αθηνών, όπως τουλάχιστον τα αντιληφθήκαμε εγώ και οι συνεργάτες μου.

Λίγα λόγια για το Πρώην Εφετείο Αθηνών

Στην οδό Σωκράτους και Αγίου Κωνσταντίνου βρίσκεται το κτήριο όπου στεγαζόταν το Εφετείο Αθηνών. Από το 2001, οπότε και εγκαταλείφθηκε ώστε να μεταφερθούν οι υπηρεσίες του στην Λ. Αλεξάνδρας, βρίσκουν σε αυτό «στέγη» ναρκομανείς και άστεγοι.


Από το 2006 και μετά στους «ενοίκους» του Εφετείου προστέθηκαν και μη-καταγεγραμμένοι μετανάστες. Από την άνοιξη του 2008, ο αριθμός των μη- καταγεγραμμένων μεταναστών προσφύγων άρχισε να αυξάνει σημαντικά.

Το Φεβρουάριο του 2008 η Νομαρχία, ύστερα από σχετικές καταγγελίες, απέστειλε έγγραφο προς το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα τονίζοντας την ανάγκη λήψης μέτρων για την απολύμανση του χώρου.


Στις 27 Απριλίου η αστυνομία τοιχοκόλλησε ανακοίνωση με την οποία απαιτούσε την άμεση εκκένωση του πρώην Εφετείου δίχως καμία πρόβλεψη για τη μεταστέγαση των «ενοίκων» αυτού. Ως ανταπάντηση μεταναστευτικές και ανθρωπιστικές οργανώσεις συναντήθηκαν με τον αντιδήμαρχο κ. Σκιαδά και πρότειναν τη μετατροπή του κτηρίου σε κέντρο προσωρινής στέγασης αστέγων, μεταναστών και προσφύγων. Πρόταση που απέρριψε ο Δήμος Αθηναίων.

Οι σημερινοί εγκάτοικοι του Πρώην Εφετείου Αθηνών

Σήμερα στο πρώην Εφετείο Αθηνών βρίσκουν στέγη περί τους 500 μη καταγεγραμμένους μετανάστες κυρίως από Αλγερία, αλλά και από Ιράκ, Σουδάν, Πακιστάν, Παλαιστίνη.



Η πλειονότητα αυτών είναι «θύματα» του «Δουβλίνου ΙΙ», της γνωστής Συνθήκης, βάσει της οποίας όταν ένας πρόσφυγας βρεθεί στην πρώτη ασφαλή χώρα και του πάρουν τα δακτυλικά αποτυπώματα, οφείλει να παραμείνει σε αυτή μέχρι να εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση για την παροχή ασύλου- είτε έχει είτε δεν έχει υποβάλλει το σχετικό αίτημα. Διαφορετικά, δηλαδή εάν προσπαθήσει να μεταβεί σε άλλη χώρα της ΕΕ, η χώρα αυτή είναι υποχρεωμένη να τον αποστείλει στην πρώτη ασφαλή χώρα όπου εισήλθε, η οποία είναι συνήθως η Ελλάδα.


Οι συνθήκες διαβίωσης πόρρω απέχουν από το κατώτερο όριο ανθρώπινου ξεπεσμού.


Ο χώρος αυτός των οκτώ ορόφων δεν έχει πλέον ούτε νερό ούτε φως με αποτέλεσμα η μυρωδιά των ούρων και η βρώμα των σκουπιδιών να αποθαρρύνει και τον πιο «εκπαιδευμένο» ακτιβιστή.




Βέβαια κάποιοι με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουν έχουν προσπαθήσει να βελτιώσουν το χώρο τους.



Το κάλεσμα της 9ης Μαΐου

Στην αρχή της εβδομάδας μια ομάδα (Επιτροπές Πολιτών) αυτοαποκαλούμενη ως «Έλληνες πολίτες για την απελευθέρωση της χώρας από τους αλλοδαπούς εισβολείς» μαζί με μέλη της Χρυσής Αυγής και Έφεδρους Αξιωματικούς προανήγγειλαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μεταναστών για το Σάββατο 9 Μαΐου στην πλατεία Ομονοίας. Θα ακολουθούσε διαδήλωση στις 7 το απόγευμα.

Ως απάντηση, μεταναστευτικές, ανθρωπιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις απηύθυναν κάλεσμα για να προστατεύσουν τους «ένοικους» του Εφετείου.


Τα γεγονότα της 9ης Μαΐου στην Πλατεία Ομονοίας

Από νωρίς το μεσημέρι είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ομονοίας περί τα 300 άτομα: «Έλληνες πολίτες για την απελευθέρωση της χώρας από τους αλλοδαπούς εισβολείς» και μέλη της Χρυσής Αυγής. Σχεδόν όλοι κρατούσαν ελληνικές σημαίες, και ένας μεγάλος αριθμός αυτών φορούσαν κράνη, κρατούσαν ρόπαλα και σιδηρολοστούς και στις μαύρες μπλούζες τους το πελώριο σήμα της Χρυσής Αυγής πρόδιδε την ταυτότητα τους- κάποιες σβάστικες ολοκλήρωναν το τοπίο. Μια πελώρια ελληνική σημαία ανέμιζε στην πλατεία ενώ από τα μεγάφωνα ο Εθνικός Ύμνος εναλλασσόταν με το λιμπρέτο από τη Βαλκυρία του Βάγκνερ- γνωστό ως το κλασικό μουσικό μοτίβο των ΝΑΖΙ. Το σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» ακολουθούσε το σύνθημα «Αίμα, Τιμή, Χρυσή Αυγή», και τανάπαλιν. Φυσικά δεν έλειπαν τα προεκλογικά φυλλάδια για την ψήφο στις ευρωεκλογές του κόμματος «Χρυσή Αυγή» καθώς και ο πραγματικός Έλληνας Μιχαλολιάκος που συχνά έπαιρνε το μικρόφωνο εμψυχώνοντας και επικροτώντας τους συγκεντρωμένους για τον «πραγματικό» πατριωτισμό τους. Α ναι, η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες... (αλλά σε ποιούς Ελληνες;)


Η παραπάνω φωτογραφία είναι και η μόνη που κατόρθωσε να τραβήξει από την συγκέντρωση των «Ελλήνων», ο συνεργάτης μου, καθώς μόλις τους πλησίασε διάφοροι «πραγματικοί Έλληνες» με μέσο όρο ηλικίας 60, άρχισαν να τον προπηλακίζουν ως προδότη και ανθέλληνα, στηρίζοντας την κραταιά άποψη τους στο αναμφισβήτητο γεγονός των κάπως μακριών μαλλιών του. Ένας μάλιστα πήγε να του πάρει την μηχανή, και τότε προσπάθησα να τον προστατεύσω πιστεύοντας ότι ως γυναίκα θα με σεβόντουσαν - ματαίως. Το μόνο που κατάφερα ήταν να δεχθώ ένα ποτήρι καφέ στο πρόσωπο, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ παρακολουθούσαν αμέτοχες τα τεκταινόμενα. Μόνο όταν τους υπενθύμισα ότι σύμφωνα με το δελτίο τύπου του ΥΠΕΣ τα ΜΑΤ βρίσκονταν εκεί για να μας προφυλάξουν από τα μέλη της Χρυσής Αυγής, παρενέβησαν ζητώντας μας να απομακρυνθούμε διότι «τους εξοργίζουμε». Κι αφού απομακρυνθήκαμε, μας ζήτησαν να φύγουμε τελείως από το οπτικό πεδίο των «πραγματικών Ελλήνων», κι όταν αρνήθηκα, υποστηρίζοντας ότι δεν αντιλαμβάνομαι γιατί θα έπρεπε να φύγουμε εμείς κι όχι αυτοί, εισέπραξα από έναν άντρα των ΜΑΤ την εξαιρετική απάντηση: «Γιατί αυτοί δεν μπορούν να πάνε στα Εξάρχεια. Να φύγετε και να πάτε στα Εξάρχεια» (!)

Παρά το γεγονός ότι είχε προαναγγελθεί ότι 16 διμοιρίες των ΜΑΤ θα παραβρίσκονται στην περιοχή, μόλις μία κλούβα των ΜΑΤ στην Αγίου Κωνσταντίνου χώριζε τη συγκέντρωση της Ομόνοιας από την αντι-συγκέντρωση των αντιρατσιστικών και ανθρωπιστικών οργανώσεων στην Μενάνδρου και Αγίου Κωνσταντίνου, που φύλασσαν την κάτω είσοδο του Εφετείου η οποία στην πραγματικότητα ήταν και η μόνη είσοδος του Εφετείου καθώς η κύρια είσοδος ήταν απροσπέλαστη λόγω των ψηλών κάγκελων. Η κάτω είσοδος δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα κάγκελο που έλειπε και επομένως μπορούσε κάποιος με σχετική ευλυγισία να εισέλθει στο χώρο.


Εκτός από τις αντιρατσιστικές οργανώσεις, όπως η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, κ.α. και τις ανθρωπιστικές, όπως οι Γιατροί του Κόσμου, τα γεγονότα αλλά και τις συνθήκες διαβίωσης εντός του Εφετείου κατέγραφαν πολλοί Έλληνες δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ, αλλά και ξένα πρακτορεία ειδήσεων.

Έλληνες versus Ελλήνων

Κατά τις 7, οπότε και θα ξεκίναγε η πορεία των «Ελλήνων πολιτών για την απελευθέρωση της χώρας από τους αλλοδαπούς εισβολείς» και της Χρυσής Αυγής, μας ειδοποιούν ότι η πορεία κρίθηκε παράνομη από τις εισαγγελικές αρχές και πως τα μέλη της Χρυσής Αυγής θα επιστρέψουν στα γραφεία της με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων. Τα γραφεία της Χρυσής Αυγής βρίσκονται ακριβώς απέναντι από την κεντρική είσοδο του Εφετείου, στη Σωκράτους.

Πράγματι, εντός ολίγων λεπτών, ξεκίνησε η κάθοδος τους από την Ομόνοια προς τη Σωκράτους.

Άξαφνα άρχισαν να ακούγονται κροτίδες κρότου-λάμψης από τη Σωκράτους. Τρέξαμε προς την κάτω είσοδο του Εφετείου. Κόσμος πολύς είχε μαζευτεί. Είδαμε πέτρες να εκσφενδονίζονται από τη Σωκράτους προς το Εφετείο ενώ οι κρότου- λάμψης συνεχίζονταν. Από τα μεγάφωνα μέλη των αντιρατσιστικών οργανώσεων καλούσαν τους μετανάστες να μείνουν ψύχραιμοι και να μην απαντήσουν και διαβεβαίωναν πως ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις φυλάσσουν το χώρο - σαφώς γνωρίζοντας το ψευδές της διαβεβαίωσης.


Αρκετοί, κυρίως Έλληνες που βρίσκονταν έξω από την κάτω είσοδο του Εφετείου, έτειναν να φύγουν - μια από αυτούς ήμουν κι εγώ. Το δρομάκι ήταν αδιέξοδο, δεν υπήρχε αστυνομία, και γνωρίζαμε πολύ καλά πως αν (πράγμα απίθανο!) τα μέλη της Χρυσής Αυγής έρχονταν δεν θα υπήρχε τρόπος διαφυγής. Αρχίσαμε να απομακρυνόμαστε. Στο λεπτό οι φόβοι μας επαληθεύτηκαν. Τουλάχιστον 10-15 χρυσαυγίτες με κράνη και μαύρα ρούχα με το γνωστό σήμα, κραδαίνοντας ρόπαλα και εκσφενδονίζοντας πέτρες, έρχονταν κατά πάνω μας. Ο κόσμος να φωνάζει και να συνωστίζεται μπροστά στο καγκελάκι που έλειπε προσπαθώντας να μπει στο προαύλιο του Εφετείου - ο ένας να σπρώχνει τον άλλο. Άλλοι, με τη δύναμη που σου δίνει ο φόβος, σκαρφάλωναν στα κάγκελα και έμπαιναν μέσα. Εγώ κι ένα μικρό κορίτσι δεν ήμασταν τόσο επιδέξιες. Μην μπορώντας να κάνουμε τίποτα άλλο, πέσαμε κάτω καλύπτοντας το πρόσωπο μας. Οι χρυσαυγίτες να μας ψεκάζουν με κάτι αδιευκρίνιστο και να μας πετούν πέτρες κραδαίνοντας απειλητικά τα ρόπαλα.
Θυμάμαι να τους φωνάζω «είμαι Ελληνίδα» - ποτέ μου δεν ένιωσα τόση ντροπή λέγοντας αυτή τη λέξη.


Αλλοδαποί και Έλληνες μέσα από το προαύλιο του Εφετείου τους πετούσαν πέτρες στην προσπάθειά τους να τους απομακρύνουν. Τα κατάφεραν. Δεν θυμάμαι πως, μάλλον κάποιοι θα μας βοήθησαν, βρεθήκαμε εν τέλει κι εμείς μέσα στο προαύλιο του Εφετείου.


Ήμασταν πολιορκημένοι. Έλληνες και ξένοι, ο καθένας με τον τρόπο του, προσπαθούσαμε να βρούμε τρόπους να γλυτώσουμε.


Πέτρες εκσφενδονίζονταν από τους ακροβολισμένους πατριώτες με στόχο το Εφετείο και οι κροτίδες κρότου-λάμψης τράνταζαν το κτήριο που ήταν βέβαια σκοτεινό. Τα γνωστά συνθήματα ακούγονταν από έξω, αλλά κι ένα ακόμα, που φυσικά συγκράτησα, το: « Που’σαι Αλέξη, να δεις τους οπαδούς σου»….

Εκείνη τη στιγμή, με ανάμεικτα συναισθήματα φόβου, πανικού αλλά και ντροπής για τη χώρα μου, παρατηρώντας άλλους να τρέχουν πάνω κάτω εμφανώς φοβισμένους, άλλους να ζητάνε βοήθεια με τα κινητά, κι άλλους να προμηθεύουν πολεμοφόδια (πέτρες) τους μαχητές της πρώτης γραμμής, ενώ κάποιοι άλλοι (αλλοδαποί μουσουλμάνοι) προσεύχονταν, διότι εκτός των άλλων ήταν η ώρα της προσευχής τους κι αυτό δεν θα τους το στερούσε κανένας πατριώτης, σαν να πέρασε από το μυαλό μου μια εικόνα … αυτή του Πολυτεχνείου, του τότε …, και σαν να έκανα φευγαλέα μια σκέψη… κι αν αυτοί μπουν μέσα… κι αν η ιστορία επαναληφθεί… φαιδρά μεν ως είθισται όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται, μα με απόλυτη συνέπεια στην Ελλάδα του σήμερα, στην Ελλάδα αυτών των ελαχίστων α-νοήτων.

Κατά τις 9 το βράδυ λύθηκε η πολιορκία.

Φύγαμε.

Ένας νέος με αίματα στο κεφάλι καθόταν αμίλητος και μας κοίταγε ζητώντας με τα μάτια βοήθεια, κι ένας άλλος δίπλα του με σπασμένο το χέρι.


Και καθώς περιμέναμε το ασθενοφόρο, ένας παππούς ήρθε και αρχίνησε να μας λέει, σε εμάς τους «άλλους» ‘Ελληνες, πως αν δεν φύγουμε από δω θα γίνουν χειρότερα….
Παππού, του φώναξα, γι’ αυτή την Ελλάδα πολέμησες; γι΄αυτονών την Ελλάδα κόντεψες να χάσεις τη ζωή σου;
Ναι, μου απάντησε.

….Χαμογέλασα….

Και να φανταστεί κανείς πως η 9η Μαϊου είναι επετειακή ημέρα – τότε το ’45 όταν ηττήθηκε ο Ναζισμός

___________________________________________________________________



37 σχόλια:

  1. "...Και να φανταστεί κανείς πως η 9η Μαϊου είναι επετειακή ημέρα – τότε το ’45 όταν ηττήθηκε ο Ναζισμός..."

    Ο Ναζισμός δεν νικήθηκε! Έβαλε τη σβάστικα στη ναφθαλίνη και κυκλοφορεί αλλού ενδεδυμένος -"καλή ώρα"- την γαλανόλευκη, αλλού με την αστερόεσσα που είναι και πιο... "trendy", αλλού με την "αυστηρή γραμμή" της Union Jack, αλλού έχει κρεμασμένα στο λαιμό αντί για χαϊμαλιά... θρησκευτικά σύμβολα (που δυστυχώς κρύβουν και τη μεγαλύτερη αγριότητα).

    Όσο για τα τελευταία γεγονότα, δεν ξέρω πως θα έπαιρνε ο παππούς (ίσως χαμογελούσε, ίσως μελαγχολούσε...) το εύστοχο σύνθημα "ΈΛΛΗΝΕΣ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΣΤΕ"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ.ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ ανώνυμε πιστεύω ότι γράφει, δεν έχει λόγο να πει ψέματα. Εξάλλου είχαμε κ στο παρελθόν δείγματα της "καλής" συμπεριφοράς των Χρυσαυγιτών *ξυλοδαρμοί, μαχαιρώματα κλπ κλπ). Ευτυχώς για όλους μας είστε κ θα είστε μειοψηφία. Κοιτάξτε να κατασκευάσετε καμια χρονομηχανή ώστε να σας γυρίσει στον 2ο παγκόσμιο να κάνετε παρέα στον Χίτλερ ή την περίοδο της χούντας (μην ξενιτέυεστε κιόλας :p). Η ουσία είναι ότι η πορεία σας έγινε με μόνο σκοπό να χτυπήσετε ή κ να σκοτώσετε αλλοδαπούς (ή κ μη). Αν μη τι άλλο είστε κοινοί εγκληματίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ντροπη! Ντροπη! Ντροπη! Που στο δρομο αληθεια χασαμε την ανθρωπια μας;;!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κράτος φασιστών και μια κονωνία σε κώμα. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε ανακαλυψα μέσω του Blog της Αθηνάς. http://realhermes.blogspot.com/2009/05/blog-post_11.html
    Μπραβο για την δουλεια σου και για όσα γραφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Ανώνυμος (10:31)

    "...η αλήθεια πέρασε και δεν ακούμπησε..."

    Πράγματι. Διότι, ως γνωστόν, η αλήθεια ακουμπάει στα... ρόπαλα, στις... πέτρες, στους... λοστούς και σε όλα αυτά τα μέσα της... διαλεκτικής και της σοφίας... "μεταλαμπάδευσαν" οι αρχαίοι ΥΜΩΝ σοφοί πρόγονοι στους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΫΣ Έλληνες απογόνους τους που όλοι θαυμάσαμε πριν δύο εικοσιτετράωρα!

    Όσο "ακούμπησε" η αλήθεια και σε αυτό το... "ακομμάτιστες επιτροπές πολιτών" που διαβάζαμε στις αφίσες των αγανακτισμένων... νοικοκυραίων!

    Όσο "ακούμπησε" και στην τήρηση του όρκου που έχουν δώσει τα όργανα της τάξης για να υπηρετήσουν "τον πολίτη και την εύνομη δημοκρατία", να είναι "σήμα και εγγύηση για την ασφάλεια του πολίτη" και να εμπεδώνουν αυτό το αίσθημα ασφαλείας...".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με το παρόν ενημερώνουμε ότι αντιπροσωπεία των Επιτροπών πολιτών που διοργανώνουμε την αυριανή συγκέντρωση στην Πλατεία Ομονοίας στις 19.00 για την προστασία της τιμής,σωματικής ακεραιότητας & ζωής τόσο ημών όσο & των φίλων μας που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους κατέθεσε σήμερα 08.05.2009 στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών την υπ’αριθμό Δ09/2519 έγκληση-μήνυση (βλ.σχετικό συνημμένο) κατά

    ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ (ΕΜΠ) ΑΘΗΝΩΝ ΟΠΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ
    ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
    ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ & ΑΣΥΛΟΥ ΤΗΣ ΕΕ
    ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
    ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
    ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 5ΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΥΡΙΖΑ
    ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ, ΑΦΓΑΝΙΚΗ)
    ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ)
    ΤΟΥ Δ/Σ ΤΗΣ ΟΛΜΕ
    ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ (ΕΕΚ)
    ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (ΚΟΑ) ΤΟΥ ΚΚΕ
    ΠΑΝΤΟΣ ΑΛΛΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ
    για μια σωρεία κακουργημάτων & πλημμελημάτων που τελέστηκαν σε βάρος μας από το Νοέμβριο του 2008 την περίοδο της πρώτης συγκέντρωσης στην Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα δηλαδή έως σήμερον.

    Καθόσον αφορά τις προγραμματιζόμενες αντισυγκεντρώσεις του Σαββάτου ενάντια στη δική μας νόμιμη συγκέντρωση ζητήσαμε να εφαρμοστεί η αυτεπάγγελτη διαδικασία του αυτοφώρου τόσο για τους εκπροσώπους φορέων που φαίνονται να τις εκπροσωπούν όσο & κατά των συμμετεχόντων. Τυχόν πράξεις ή παραλείψεις της Αστυνομίας να ενεργήσει προς την επιταγή του νόμου & να προστατέψει τόσο τη συγκέντρωση μας από ξένα εχθρικά στοιχεία όσο & τη σωματική ακεραιότητα μας θα κατατεθούν σε υπόμνημα επί της παρούσας εγκλήσεως-μηνύσεως.

    Με γνώμονα την προάσπιση των συνταγματικών δικαιωμάτων του Έλληνα πολίτη & την προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας μας από κάθε είδους προσπάθειες καταλύσεως της τάξης & συνταγματικής εκτροπής, σας περιμένουμε στην αυριανή συγκέντρωση 09.05.2009 στις 19.00 να γνωριστούμε, να συζητήσουμε & να βρούμε λύσεις για τα προβλήματα που μας απασχολούν.
    Το έγγραφο της μήνυσης εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κρίμα...(για το "ευνομούμενο" κράτος μας -και μόνο που κράτουσαν πέτρες, λοστούς και δεν ξέρω τί άλλο, η αστυνομία όφειλε να τους μπαγλαρώσει άμεσα). Κρίμα, γιατί δεκαετίες τώρα τα αυτονόητα έχουν γίνει "ψιλά γράμματα".

    Συγχαρητήρια, για τον αγώνα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς τους φίλους του ιστολογίου:

    Γιαυτό και μόνο γιαυτό το post έχω αποφασίσει να μην κάνω moderation. Ζητώ συγνώμη για τα σχόλια που ενδεχομένως να διαβάσετε, αλλά είναι συνειδητή επιλογή.

    Θέλω ειλικρινά να δώ και να δούμε πόσοι και τι είδους είναι αυτοί οι "πραγματικοί έλληνες".

    Τέλος, δεν μπορώ να μην σχολιάσω την εξαιρετική "επωνυμία" της ομάδας τους : " Επιτροπές πολιτών για την απελευθέρωση της Ελλάδας απο τους αλλοδαπους" !!! Είναι απίθανο! Μα ποιός το σκέφτηκε;

    (Την ίδια ρητορική πάντως χρησιμοποιεί και ο Γκρούεφσκι.)

    Όσο για το σχόλιο που υπογράφεται ως "ενημερωτικό δελτίο" με λυπεί γιατί η μήνυση δεν στρέφεται και κατά των ανθελληνικών μπλόγκς. Κρίμα!

    Σας ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΨΕΜΑΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΜΑΘΗΜΕΝΗ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΟΥ.ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΒΑΘΕΙΑ ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΗΠΑΤΡΙΔΑ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΞΕΝΟΥΣ.ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΑΥΤΟ.ΟΤΑΝ ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ ΓΙΑΤΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΙΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ Κ ΦΑΣΙΣΤΑΣ.ΤΟΤΕ ΣΟΥ ΠΕΤΑΞΑ ΤΟΝ ΚΑΦΕ.ΕΡΩΤΩ ΛΟΙΠΟΝ. ΕΑΝ ΤΡΑΒΟΥΣΑ ΕΓΩ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΣΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΩΝ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΡΤΙΜΕΛΗΣ¨;;;;;;ΕΡΩΤΩ ΕΠΙΣΗΣ. ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΜΗΠΩΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΟΤΑΝ ΠΡΩΤΟΙ ΕΠΙΤΕΘΗΣΑΝ ΜΕ ΞΥΛΑ Κ ΠΕΤΡΕΣ;;;;ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΣΟΥ,ΕΓΩ ΣΙΓΟΥΡΑΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΟΝΜΑΖΕΣΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πολύ ενδιαφέρον το σχόλιό σου... εμένα μου άρεσε η φράση ;-)

    «Γιατί αυτοί δεν μπορούν να πάνε στα Εξάρχεια. Να φύγετε και να πάτε στα Εξάρχεια»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σου, Αφροδίτη.

    Διάβασα απόσπασμα από την ανάρτησή σου στο σχτικό άρθρο το υΠαντελή Μπουκάλα στην σημερινή "Καθημερινή" και έπαθα μια περιποιημένη κατάθλιψη...

    Μου επιτρέπεις να αναδημοσιεύσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ειλικρινά μπράβο, κυρία Αφροδίτη!
    Μην στεναχωριέστε με τους ανεγκέφαλους ρατσιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ένας από τους αλήτες που περιγράφεις...

    1ον. Βάλε φωτογραφίες από τις σβάστικες που λες ότι κρατάγαμε γιατί η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα.

    2ον. Εάν θέλεις να σιγουρευτείς για το πόσο αληθινές είναι αυτές οι επιτροπές κατοίκων, μπορώ να σου δώσω δικό μας βιντεοσκοπημένο υλικό από τους ομιλητές της εκδήλωσης.

    3ον. Η εκδήλωση αφορούσε μόνο τον λόγο για τον οποίο έγινε και ουδεμία πρόθεση είχαμε να επιτεθούμε στο Εφετείο και τους μετανάστες που είναι μέσα. Οι λαθρομετανάστες είναι εκεί εδώ και περίπου 5 χρόνια και αν αυτό δεν σας λέει κάτι, είναι περισσότερο καιρό απ' όσο είναι ανοιχτά τα γραφεία μας εκεί. Λέτε άμα θέλαμε να επιτεθούμε σε αυτά τα θύματα του καπιταλισμού δεν μπορούσαμε να το κάνουμε εδώ και 3 χρόνια, κάποιο βράδυ ήσυχα, παρά μόνο να εξαγγείλουμε μια συγκέντρωση εκεί ένα μήνα πριν;;;

    4ον. Την αιτία για όλη αυτή τη φασαρία να την ψάξετε στις ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ αντισυγκεντρώσεις που καλέσατε εκείνη τη μέρα και σας προκαλώ όλους σας να μου πείτε έστω και ένα λόγο για το οποίο απαγορεύεται εμείς οι "κακοί φασίστες" να κάνουμε μια δημόσια συγκέντρωση-πορεία για τα θέματα που μας αφορούν χωρίς την εξαγγελία αυτοσυγκεντρώσεων, που το είδατε γραμμένο αυτό; Τα ίδια κάνατε και στις 2 Φεβρουαρίου 2008 στην πορεία για τα Ίμια. Από το 1996 γινόταν πορεία, ποια ήταν η μοναδική χρονιά που γίνανε επεισόδια; Πιστεύω ότι είστε αρκετά έξυπνοι για να απαντήσετε. Το εφετείο και οι μετανάστες ήταν εκεί και στις 2 το μεσημέρι που βρισκόμασταν απ' έξω χωρίς κανείς από τους συναγωνιστές μου να προκαλέσει κάποιον. Η μόνοι διαφορά με τις φασαρίες που ξέσπασαν στις 8 η ώρα ήταν όλοι εσείς οι δήθεν δημοκρατικοί που βρισκόσασταν μέσα λέγοντας συνθήματα του τύπου "ο λαός δεν ξεχνά τους φασίστες τους κρεμά" και κάποιοι που βρίσκονταν στην ταράτσα του εφετείου εκσφενδονίζοντας κομμάτια μάρμαρα και 2 κάδους απορριμάτων. Νομίζω η πρόκληση για επεισόδια έχει την ίδια βαρύτητα με εκείνη των συμμετεχόντων σε αυτά.

    Αυτά είχα να πω, χωρίς καμία διάθεση για μάχες μέσω του διαδικτύου έτσι για να ακουστεί και η δικιά μας πλευρά για τα γεγονότα. Όποιος θέλει να μου πει κάτι με χαρά να το κάνει, από μέρους μου πάντως υπάρχει διάθεση για κουβέντα αν και νομίζω ότι δεν θα δημοσιευτεί.

    υ.γ. Συγνώμη για τη μεγάλη έκταση.

    φιλικά,
    ένας κακός φασίστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Christophorus ,

    φυσικά και μπορείτε να το αναδημοσιευσετε.
    Σας ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ούτε να είχαμε συνεννοηθεί:

    http://antidrasiandsex.blogspot.com/2009/05/9.html

    Βρήκα το ποστ σου σήμερα, μέσω του άρθρου της Καθημερινής και του διαβατηρίου.
    Λες την απόλυτη αλήθεια.
    Δυστυχώς δεν ήμασταν αρκετοί για να μην χρειαστεί καν να πέσεις κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Και δυο πράγματα ακόμα:
    Βάλε σε ένα από τα 2 Έλληνες εισαγωγικά. Και όποιος θέλει ας πάει σε όποια κατηγορία θέλει. Ντρέπομαι να είμαι στην ίδια κατηγορία με αυτούς.

    Το δέυτερο, πάει στον "κακό φασίστα".
    Στις 2 οι μετανάστες ήταν εκεί. Και εσείς εκεί, από ότι λες. Γιατί δεν έγινε τίποτα, αναρωτιέσαι (προφανώς θέλοντας να μας πεις, ότι "αφού δεν επιτεθήκαμε στις 2, γιατί να το κάνουμε στις 8" ξεχνώντας ότι το αυτό ισχύει και για τους μετανάστες). Η απάντηση είναι απλή: Στις 2, δεν είχατε τις πλάτες των μπάτσων. Θρασύδειλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. pros ton antidrasi+sex,

    diladi to mono pou mas empodize apo to na epite8oume sxedon 3 xronia twra stous la8rometanastes pou einai apenanti apo ta grafeia mas itan to oti den eixame tous mpatsous mazi mas?
    pisteuw oti oute esu o idios den to pisteueis auto.
    Mporeis omws na mou apantiseis esu pou zitas sunexeia autoorganwsi twn politwn kai kaneis sunexeia dimosies sugentrwseis k poreies, pws pas na steriseis to suntagmatiko auto dikaiwma apo allous me diaforetika pisteuw?
    Polu apla ama opws lete den mas goustarei o ellinikos laos 8a mas aporipsei monos tou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μπραβο! Πολυ καλη ιστορηση και αληθινη. Και οι φωτο του Ιακωβου πολυ καλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. είναι τυχαίο το ότι όλοι αυτοί που αμφισβητούν κ ειρωνεύονται την ανάρτηση αυτή υπογράφουν σαν "ανώνυμοι"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φυσικά και δεν είναι τυχαίο.
    Ούτε είναι τυχαίο ότι γράφουν με κεφαλαία ή greeklish.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμοι ξενοφοβικοί φίλοι,

    Έχετε δικαίωμα να διαμαρτύρεστε. Αλλά λάβετε υπόψη ότι σχεδόν πάντα οι διαμαρτυρίες σας είναι ποτισμένες με αίμα. Επίσης ότι έχετε μαζί σας την αστυνομία, αυτό είναι άνισο και δημιουργεί βίαιες αντιδράσεις.

    Ας αρχίσουμε από αυτό. Ίσως σιγά σιγά φτάσουμε στην ουσία: Το να είμαι φοβικός γεννά δυστυχία πρώτα σε μένα τον ίδιο, στη συνέχεια σε όλους τους γύρω μου.

    Είναι εντυπωσιακό που γράφετε τις απόψεις σας, είναι καλοδεχούμενες, στο επίπεδο του λόγου. Ελπίζω να συνεχίσετε την επικοινωνία, έχετε ήδη κάποια εύσημα μιας και είστε σε "εχθρικό" έδαφος. Συγχαρητήρια στην Αφροδίτη που σας δημοσιεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το ότι γράφουμε σαν ανώνυμοι, τουλάχιστον εγώ προσωπικά, σημαίνει πολύ απλά ότι δεν έχω κάποιο προφίλ στο blogger, μην βλέπετε παντού συνωμοσίες.

    Τώρα να σχολιάσω αυτά που είπε ο/η Π.

    1ον. Οι διαμαρτυρίες μας "ποτίζονται" στο αίμα όπως είπες όταν δεν μας αφήνουν να διαμαρτυρηθούμε ήσυχα και ωραία και καλούν 15-20 οργανώσεις κάθε φορά σε αντισυγκεντρώσεις με σκοπό να μας σταματήσουν. Πες μου μια φορά που κάναμε συγκέντρωση-πορεία χωρίς να υπάρχει κάποια αντισυγκέντρωση και έγινε το παραμικρό.
    2ον. Αν όπως λες είναι μαζί μας οι μπάτσοι θα μας είχαν απαγορεύσει πάνω από τις μισές πορείες μας κάθε χρόνο πριν καν να γίνουν με αστείες προφάσεις; Επίσης στην επίμαχη συγκέντρωση του Σαββάτου ήρθαν οι ίδιοι αυτοί μπάτσοι που υποτίθεται ότι είναι μαζί μας όταν καταλάβαμε την πλατεία στις 2 η ώρα και μας δώσανε τελεσίγραφο να έχουμε φύγει από την πλατεία μέχρι τις 4.30 επειδή λέει είχαν καλέσει οι αριστερές οργανώσεις σε αντισυγκέντρωση στις 5. Το ότι όλο αυτό το πράγμα ήταν ΠΑΡΑΝΟΜΟ δεν ένοιαζε κανέναν βέβαια. Τελικά μπήκαν μπροστά οι υπεύθυνοι της επιτροπής κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα (αυτοί που δεν υπάρχουν και είναι ψέμα).
    Επίσης σε τόσες και τόσες πορείες και επεισόδια οι αναρχικοί καίνε, σπάνε, λεηλατούν και οι αστυνομικοί δεν κάνουν τίποτα και απλώς τους βλέπουν και τους αφήνουν να αλωνίζουν. Κατά τ' άλλα οι μπάτσοι είναι μαζί μας και μας βοηθάνε.
    Τέλος μην ξεχνάμε ότι όσοι εθνικιστές πέφτουν στα χέρια του κράτους τρώνε εξοντωτικές ποινές χωρίς στοιχεία (Περίανδρος 21 χρόνια) ενώ γιοί βουλευτών που πιάνονται στα πράσα να διαπράττουν εγκλήματα και δηλώνουν αναρχικοί την βγάζουν "λάδι" λόγω αμφιβολιών όπως επίσης τόσοι και τόσοι αναρχικοί που συνέχεια ακούμε για συλλήψεις αλλά ούτε ένας δεν καταλήγει τελικά στην φυλακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμε που απαντάς στον Π, ή δεν είσαι πληροφορημένος καλά, ή λες ψέμματα.
    Ας το παρουμε από το τέλος:
    Ο Περίανδρος, είναι η εξαίρεση ακροδεξιού που πέρασε δικαστήριο, και μάλιστα μετά από χρόοοοονια, παραδόθηκε, ήταν κατάζητούμενος κάπου 7 χρόνια, αν δεν κάνω λάθος. Επίσης, η ποινή του έπεσε πολύ στο Εφετείο, κατά τον Δεκέμβρη βγαίνει έξω.
    Και μάλιστα, τον συγκεκριμένο αναρχικό που λές ότι έπεσε στα μαλακά, τον έδειρε ο Περίανδρος μέσα στη φυλακή και δεν έγινε τί-πο-τα.

    Για το αν είναι μαζί σας οι μπάτσοι, τόσες και τόσες φωτογραφίες υπάρχουν, μόνο από το περασμένο Σάββατο. Εσείς να πετάτε πέτρες και κρότου λάμψης (αλήθεια, που τις βρήκατε) και οι μπάτσοι να σας κοιτάνε απαθείς.

    Όσο για το πως φέρεστε, να σου θυμίσω τον Καζάκο, να σου θυμίσω τους ξυλοδαρμούς στα πανηγύρια για το EURO 2004 και τόσα άλλα.

    Και τέλος, γιατί έχετε φαγωθεί με τις αντισυγκεντρώσεις:
    Οσο έχετε εσείς δικαίωμα να καλείτε σε συγκέντρωση, άλλο τόσο έχουμε δικαίωμα και εμείς να καλόυμε σε άλλες συγκεντρώσεις για να δηλώσουμε την καταδίκη μας στην ξενοφοβία. Δεν κινήθηκε καμμία από τις συγκεντρώσεις προς το μέρος σας, εσείς κινηθήκατε προς το μέρος της μίας από τις 3.
    Και μην πεις "μα στη Σωκράτους είναι τα γραφεία μας" γιατί στη Μενάνδρου δεν είχατε καμμία δουλειά. Αλλά αυτό το κάνετε γαργάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο Περίανδρος? Χωρίς στοιχεία? Αυτό το μπουμπούκι που σκότωσε (παρατρίχα σωματικά, αλλά ψυχολογικά σίγουρα τον σκότωσε) τον γνωστό μου Κουσουρή? Ελάτε αγαπητέ, δεν σοβαρολογείτε!

    Αλλά, προσπαθώντας να βρούμε μία άκρη σ' αυτή τη δύσκολη εξ αποστάσεως αντιπαράθεση -που θα ήθελα πολύ να είναι επικοινωνία-, θα πρότεινα να σας πω το μυστικό μου για να τα έχω καλά με τον εαυτό μου και τη κοινωνία:
    - Συν-αισθάνομαι τα προβλήματα του απέναντι, είτε μετανάστης, είτε εσείς (με τον Περίανδρο θα δυσκολευόμουν κάπως, είναι αλήθεια).
    - Δεν επιτίθεμαι (υπάρχουν εξαιρέσεις, όλο και πιο σπάνιες πια), ούτε κλιμακώνω αβασάνιστα οποιαδήποτε κατάσταση.
    - Προσπαθώ να εμβαθύνω στους κανόνες της συνύπαρξης. Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι απολύτως ωφέλιμο. Είμαι φιλικός, όχι μόνο στους όμοιους μου.
    - Σκοπός μου είναι να ευτυχώ εγώ αλλά και οι γύρω μου.

    Σαν συνέπεια:

    - Όσα προβλήματα αντιμετωπίζω, τα λύνω με τη μεγαλύτερη συναίνεση.
    - Γελάω εύκολα...
    - Δεν μισώ, που σημαίνει
    - Δεν φοβάμαι (όχι πολύ δηλ.). Προτιμώ να σέβομαι (φίλους και "εχθρούς"). Δύσκολα νοιώθω ότι απειλούμαι.

    Και άλλα τέτοια ευτράπελα! Όμως, για να μη ξεχνιόμαστε, στόχος είναι η ευτυχία (που για μένα είναι η ισσοροπία, η θετικότητα, η ζωντάνια και η καλή ενέργεια). Ακόμα και όταν αυτά δοκιμάζονται, προσπαθώ να τα υπερασπίσω, ξέροντας ότι εκεί είναι η βάση της ποιοτικής ευτυχίας μου.

    Και μη νομίζετε ότι τα γράφω με το μυαλό μου σε εσάς μόνο. Ο "προοδευτικός" χώρος βρίθει από φοβικούς ανθρώπους που ταλαιπωρούν τις ζωές τους.

    Αν θα μπορούσα να συνοψίσω όλα τα παραπάνω σε ένα μότο, θα έλεγα "Συγχώρα γοργά, φίλα αργά"!

    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Λοιπόν ας τα πάρουμε με τη σειρά.

    προς antidrasi+sex και Π. Ο Περίανδρος είχε καταφύγει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Βενεζουέλα γιατί υπήρχαν άτομα σαν τον Τρίμμη που τον είχαν βγάλει ήδη ένοχο πριν καν εξεταστεί η υπόθεση. Γύρισε και παραδόθηκε νομίζοντας πως οι συνθήκες ήταν κατάλληλες για να δικαστεί για τις υποτιθέμενες πράξεις του και όχι για τις ιδέες του. Όσο για την ποινή του πείτε μου ποιος άλλος θα "έτρωγε" 21 χρόνια για 3 ανθρωποκτονίες από πρόθεση τη στιγμή που οι 2 από τα θύματα είχαν απλές εκχυμώσεις (μελανιές) και δεν χρειάστηκαν ούτε μία μέρα νοσηλείας. Προσθέστε και το γεγονός ότι ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ δεν τον αναγνώρισε ούτε πρωτόδικα ούτε στο εφετείο.
    Πάμε τώρα στις αντισυγκεντρώσεις. Πολύ απλά όταν κάποιος έχει εξαγγείλει μια δημόσια συγκέντρωση κάπου ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ. Τόσο απλό είναι. Το κάνεις για να προκαλέσεις επεισόδια και να βγουν όλοι μετά να πουν οι κακοί φασίστες πάλι βαρέσανε κόσμο. Οι αντισυγκεντρώσεις μας πλησιάσανε στα 50 μέτρα και οι 2 γιατί πολύ απλά τον δρόμο από κει και πέρα τον είχαν κλείσει οι μπάτσοι. Η μία ήταν στην Κοτζιά και η άλλη πίσω από το εφετείο, τι δουλειά είχε η μία να έρθει μετά στην ομόνοια;
    Πάμε τώρα στην χιλιοειπωμένη δικαιολογία της συνεργασίας με τους μπάτσους.
    Οι μπάτσοι γενικά δεν κάνουν τη δουλειά τους καθόλου σωστά. Άμα την κάνανε θα είχαν σταματήσει τις αντισυγκεντρώσεις και την κλιμάκωση της έντασης. Μετά θα έπρεπε να αποτρέψουν τα επεισόδια και γενικά όταν γίνονται επεισόδια είτε στο γήπεδο είτε σε πορείες δεν κάνουν απολύτως τίποτα. Αυτό βέβαια ο καθένας τον εκλαμβάνει όπως τον βολεύει κάθε φορά και μιλάει για συνεργασίες ξεχνώντας ότι τα ίδια γίνονται και από την δική του μεριά. Τέλος να σχολιάσω και αυτό το απίστευτο σενάριο ότι οι μπάτσοι μας προμήθευσαν κρότου-λάμψης. Μα καλά είδε κανείς τα επίμαχα αντικείμενα και τα ονόμασε κρότου-λάμψης; Αυτά που πετάξαμε στο εφετείο ήταν κάτι μαύρα βαρελότα που είναι πολύ δημοφιλή στα γήπεδα τον τελευταίο χρόνο και κάνουν πολύ δυνατό θόρυβο. Τα ίδια ακριβώς πετάγανε και οι αναρχικοί στα επεισόδια του Δεκέμβρη στην Αθήνα. Τόσο απλά, ξέρω ότι σας χαλάω τις φαντασιώσεις ορισμένων αλλά έτσι είναι τα πράματα. Όποιος θέλει τα πιστεύει αν και ξέρω ότι δεν πρόκειται να βγει τίποτα από αυτή τη συζήτηση, εγώ θεωρώ ότι πρέπει να ακουστούν κάποια πράγματα.
    Επίσης κάτι τελευταίο που ξέχασα να σχολιάσω είναι πως γίνεται για κάθε επίθεση σε μετανάστες κλπ να θεωρείτε υπεύθυνη την Χρυσή Αυγή; Έχετε κάποια στοιχεία γι' αυτό; Επειδή κάποιες ομάδες ατόμων κάνουν ότι τους καπνίσει θεωρούμε υπεύθυνο όποιον να' ναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Επειδή δεν προλαβαίνω πολλά αυτή τη στιγμή, για το τελευταίο:
    το "Αίμα, τιμή Χρυσή Αυγή" και τα τρικάκια σας στο Εφετείο φτάνουν?
    Ή μήπως ήταν προβοκάτσια?

    (Αφροδίτη, συγγνώμη για την κατάχρηση του χώρου σου. Όποτε νομίσεις, μας λες και μεταφερόμαστε σε άλλο μέρος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πραγματικά εκφέρει γνώμη ο κάθε ανίδεος που έχει ακούσει για τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ μεσα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ (Δεν είναι τυχαίο πως βγάλανε ονοματεπώνυμα παιδιών και φάτσες με τη βοήθεια έγκριτων φωτογράφων, του συνεργείου Κούλογλου, Ζούγκλα κτλ κτλ) και το βασικότερο χωρίς κανένας σας να έχει ψάξει την πραγματική Ιδεολογία μας. Κάτι ψιλο μαλακίες σκόρπιες από εδώ και από κεί. Άλλος λέει για Χίτλερ, άλλος για Παπαδόπουλο ότι να ναι όπου να ναι όπως να ναι!Κλασσικός νεοέλληνας. Το άκουσε στην tv άρα ισχύει. Δεν ανοίγει τα μάτια του να δει παραέξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. antidrasi+sex πραγματικά ή δεν θες να καταλάβεις τι σου λέω ή δεν έχεις τίποτα ουσιώδες να πεις.
    Αρνήθηκα εγώ ότι ήμασταν στο εφετείο στις 9/5 ;
    Εγώ γενικά σου λέω ότι όποιος επιτίθεται σε μετανάστες "βαφτίζεται" χρυσαυγίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @ ανώνυμος:

    Το σκίσιμο και ποδοπάτημα του Κορανίου του Σύρου μετανάστη από τον κρετίνο τον μπάτσο απέναντι από τον Άγιο Νικόλαο, κι αυτό ψέμμα είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Εσύ είσαι σίγουρος ότι έγινε;

    Και αν ένας μπάτσος έσκιζε τη Καινή Διαθήκη ενός Χριστιανού μετανάστη θα αντιδρούσες το ίδιο ή αυτό το περιστατικό θα έπρεπε να δώσει αφορμή σε άλλους Χριστιανούς μετανάστες να ξεσηκωθούν και να αρχίσουν να σπάνε περιουσίες κατοίκων της χώρας που τους φιλοξενεί ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Τι έγινε στο εφετείο;
    είδατε και ακούσατε τις απόψεις των επαγγελματιών αντιρατσιστών
    ακούσατε πως κακοί "φασίστες" επιτέθηκαν ανευ λόγου και αιτίας στους καλούς λαθρομετανάστες!!
    και λογικό ήταν να βγάλετε τα συμπεράσματα σας...
    δείτε όμως και την άλλη άποψη...
    εμείς δεν θα χρησιμοποιήσουμε υλικό δικό μας που θα το παρουσιάσουμε όπως θέλουμε
    εμείς θα παρουσιάσουμε κομμάτια από το δικό τους υλικό που δείχνει ξεκάθαρα ποιός είχε στήσει και τι....
    ξεκινάμε από ένα δελτίο τύπου που ενώ το πρόβλημα στο εφετείο είναι πολλών μηνών αυτό !συμπτωματικά! κυκλοφόρησε πριν μερικές ημέρες.
    δείτε το δελτίο εδώ
    Είναι γνωστό πως το συγκεκριμένο κόμμα όταν πρόκειται για μπάχαλο...έχει μαντικές ικανότητες!!
    το συγκεκριμένο δελτίο εκτός από την αναζήτηση πόρων :-) ουσιαστικά "προβλέπει" και επίθεση στο εφετείο!!!
    αλλά ας το αφήσουμε αυτό μιας και όπως είπαμε δεν είχε καμία σχέση αφού ήταν "σύμπτωση" η κυκλοφορία του...και ας συνεχίσουμε...
    Η εκδήλωση ενάντια στην λαθρομετανάστευση έγινε κανονικοτατα παρά τις προσπάθειες των επαγγελματιών αντιρατσιστών ...
    Στο τέλος της αποφασίστηκε ο κόσμος να αποχωρήσει συντεταγμένα από την Αγ. Κωνσταντίνου.
    Στο ύψος της Σωκράτους έγινε η απόθεση υλικών της εκδήλωσης και δόθηκαν και οι οδηγίες για ασφαλή αποχώρηση των συμμετεχόντων.
    Παρόλα αυτά τα μίσθερνα των εξαρχείων μαζί με μεγάλο αριθμό λαθρομεταναστών είχαν ήδη λάβει θέσεις στο εφετείο περιμένοντας την αποχωρήση των διαδηλωτών.
    ήταν θέμα λεπτών να ξεκινήσει η σύρραξη...ήταν σχεδόν βέβαιο πως η άνανδρη και απρόκλητη επίθεση δεν θα έμενε αναπάντητη...

    γιατί όμως υποστηρίζουμε πως η επίθεση μέσα από το εφετείο ήταν προσχεδιασμένη;;
    δείτε την παρακάτω φωτογραφία και προσέξτε τον νεαρό στα αριστερά που είναι μέσα στο εφετείο και συντονίζει τις επιθέσεις με ντουντούκα!! σας φαίνεται για "άτυχος" λαθρομετανάστης; ή μήπως πρόκειται για διοργανωτή;και διοργανωτή ως προς τι;

    Δείτε και αυτή την φωτογραφία έναν άλλο "νεανία" που και αυτός βρίσκεται με μια ντουντουκα στα χέρια οργανώνοντας τις επιθέσεις αναρχικών και λαθρομεταναστών...
    πολλοί δεν είναι δύο με ντουντούκα σε ένα κτίριο που υποστηρίζουν πως ήταν γεμάτο μόνο από ανυπεράσπιστους λαθρομετανάστες;
    τι νομίζετε;
    είναι απλά λαθρομετανάστες;
    ή απλά είναι "πατεράδες βοσκοί" που οργανώνανε τις επιθέσεις από μέσα, όπως οι ίδιοι ομολογούν σε διαλόγους τους στο γνωστό indymedia!!
    Σε αυτούς τους διαλόγους αλλά και αλλού τους αναφέρουν ως "πατεράδες-βοσκούς" από το κόμμα...αλλά δεν διευκρινίζουν ποιό κόμμα.
    Δείτε και αυτή την φωτογραφία που δείχνει ξεκάθαρα τον προηγούμενο "πατέρα-βοσκό" να δίνει οδηγίες και εντολές!
    Σε αυτό το σημείο να διευκρινήσουμε πως εμείς καλύπτουμε τα πρόσωπα από τις φωτογραφίες
    πρώτον γιατί δεν είμαστε ρουφιάνοι όπως οι μεροκαματιάρηδες του δήθεν αντιρατσισμού
    και δεύτερον γιατί εμείς δεν θέλουμε να στοχοποιήσουμε κόσμο αλλά να αναδείξουμε προθέσεις και πρακτικές!
    Παρόλα αυτά έχουν φροντίσει οι ίδιοι οι δικοί τους να τους βγάλουν πρόγραμμα
    χάρη στον κούλογλου και στους ρεπόρτερ με τα ποδηλατάκια!
    οπότε μην σας φανεί περίεργο για να διορθώσουν τα αδιορθωτα οι συγκεκριμένοι ξαφνικά να "αυτοθυματοποιηθούν" για να φωνάζουν μετά για δήθεν επιθέσεις "φασιστών".
    Έχετε δεί και σε προηγούμενα ποστ πως τέτοιες ευκαιρίες δεν μένουν ανεκμετάλλευτες από τον συγκεκριμένο χώρο. Θύματα να υπάρχουν ...εκδηλώσεις να γίνονται...και επιδοτήσεις να φάνε και οι κότες! Μην το κοροιδεύετε...με κάτι τέτοια βγάζει μεροκάματο κόσμος και κοσμάκης...
    Εδώ μπορείτε να δείτε και μερικούς από τους διαλόγους τους
    που τσακώνονται για τους "πατεράδες-βοσκούς" και εμμέσως παραδέχονται πως οι του εφετείου ήταν οργανωμένοι για επίθεση με βοσκούς και ιππικό...

    Συμπέρασμα
    κάποιοι "πονηροί" εκμεταλλεύονται όσο μπορούν και τα χρήματα και την ανοχή του Ελληνικού λαού...
    και ταυτόχρονα χρησιμοποιούν και εκμεταλλεύονται τους μετανάστες με την βιτρίνα και το προσωπείο του δήθεν υπερασπιστή τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μικρέ ψευτράκο, πέρασες και απο εδώ ε?
    Μπράβο Αφροδίτη, που δεν τον κόβεις στον μετριασμό. Εμείς δεν είμαστε φασίστες.

    Πάρε και εδώ την απάντηση που έδωσα και στο δικό μου μπλογκ (λίγο πιο στρογγυλεμμένη εδώ, δεν είναι δικός μου χώρος, δεν κάνει):

    Σε όλο αυτό το ξεδιάντροπο ψεύδος, αυτό το παραλήρημα παράνοιας, σας έχουν απαντήσεις επαρκώς εδώ:

    http://les-malakies.blogspot.com/2009/05/greekalert.html

    Και επειδή ήμουν και παρών, οι ντουντούκες υπήρχαν από πριν για τη συγκέντρωση.
    Τους θερμόαιμους μετανάστες τους κρατούσαμε πίσω, εγώ μάλιστα κράτησα τουλάχιστον 2 για να μην έρθουν στα κάγκελα.
    Οι μόνες πέτρες που φάγατε, ήταν στη Μενάνδρου όταν άνανδρα και δολοφονικά επιτεθήκατε από το στενάκι, για να αμυνθούμε και να προστατέψουμε τον κόσμο στο στενό.
    Και σε όλες τις φασιστοπεριγραφές σας, κάνετε κοκοκό για την επίθεση από το στενό.
    Είσαστε όχι μόνο ηλίθιοι και ανεγκέφαλοι αλλά και οι μεγαλύτεροι ΑΝΑΝΔΡΟΙ, ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ (για να μην πω για το πόσο ΚΟΤΕΣ ΛΕΙΡΑΤΕΣ είσαστε)

    Α, και πού σαι: Για το προσχεδιασμένο της "επίθεσης", που ήταν άμυνα στη δική σας επίθεση πίσω από την κάλυψη των μπάτσων ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΙΖΕΣΤΕ, ΑΝΑΝΔΡΑ, ΑΝΑΞΙΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ:
    Λέτε εμείς να είπαμε στους μπάτσους, φέρτε την πορεία από εκεί να της επιτεθούμε???
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Όλοι αυτοί οι "πατριώτες" είναι τόσο θλιβεροί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ρε antidrasi+sex εσύ που είσαι άντρακλας για απάντα μου σε κάτι γιατί σου έχω θέσει ένα σωρό ερωτήματα και δεν έχεις απαντήσει σε κανένα.
    ΤΙ δουλειά είχες μέσα στο εφετείο εκείνη τη μέρα.
    Και αν δεν το έχετε καταλάβει ακόμα, στη Σωκράτους είναι τα γραφεία μας. Δεν μας έφερε κανένας μπάτσος ούτε έπρεπε να πάρουμε κάποια σχετική άδεια, εσείς δεν είχατε δουλειά εκεί μέσα εκείνη τη μέρα και πολύ απλά η δική σας παρουσία ευθύνεται για τα επεισόδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Είχα περάσει κι εγώ στην "arkouda" μου, αυτήν την εγγραφή σας...
    http://yiannas.pblogs.gr/2009/05/gia-ta-gegonota-stis-9-ma-oy-sto-prwhn-efeteio-ths-afrodiths-al-.html

    Επιτρέψτε μου να σας δώσω τον σύνδεσμο γιά κάτι που τώρα έγραψα...
    Καλή συνέχεια...

    "Σαν πρόσφυγας κι εγώ σαν μετανάστης...
    " Αφιερωμένο στην Κωνσταντίνα Κούνεβα!
    ________________________________

    Kουράστηκα...

    Όνειρα-σχέδια να χαράζω στο χαρτί

    δίχως ελπίδα και αντίκρυσμα

    δίχως το τέλος, δίχως μι' αρχή

    σαν ένα αποπαίδι εγώ της μάνας μου

    από την Τροία, από τη Σμύρνη, από τον τόπο μου,

    αποδιωγμένη από τη μοίρα μου και έκπτωτη

    και της Ζωής λαθραία, λαθρεπιβάτισσα

    διωγμένη απ' τα τραπέζια, τα παλάτια της

    καλή μόνο γιά πιόνι στα παιχνίδια της

    καλή γιά τ' αποφάγια και τα ψίχουλα

    καλή γιά νά 'μαι θύμα, νά 'μαι θήραμα...

    Του θάνατου φυγάς, αν και δραπέτευσα

    γραμμένη είμαι στα μαύρα τα κατάστιχα...
    _____________________
    Η συνέχεια στο...
    http://yiannas.pblogs.gr/2009/07/485584.html

    yiannas galanou

    ΑπάντησηΔιαγραφή