Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2009

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΥ

Αναδημοσίευση απο Διαβατήριο
____________________________________________________________Μπορείς να δεις τα πράγματα από πολλές οπικές γωνίες. Στην κρίση (κατευθυνόμενη ή πραγματική) που έχει ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό γύρω από τους μετανάστες υπάρχουν ποκίλλες απαντήσεις. Αν από τη μια πλευρά προβάλλεται η βία από κάποιες άλλες προτείνονται σαφή μέτρα για την ένταξη των μεταναστών. Μάλλον η ένταξη είναι η πιο βιώσιμη λύση.
Η Στέλλα Πρωτονοταρίου και οι συνεργάτες της στο 132ο Δημοτικό Σχολείο της Γκράβας το κατάλαβαν αυτό από νωρίς. Πριν οι περισσότεροι από εμάς συνειδητοποιήσουν την πραγματικότητα οι ΔΑΣΚΑΛΟΙ της Γκράβας ξεκίνησαν μόνοι τους ένα εκπαιδευτικό πείραμα με και για τα παιδιά και τους γονείς της Γκράβας. Με στόχο την καλύτερη υποδοχή των παιδιών των μεταναστών στο σχολείο αλλά και την συνεισφορά στην προσπάθεια για την ένταξη των γονιών τους δημιούργησαν ένα πλαίσιο δραστηριοτήτων που θα μπορούσε κάποιος να το χαρακτηρίσει "πιλοτικό" για όλην την εκπαίδευση.

Όπως θα ξέρετε η Στέλλα Πρωτονοιταρίου δέχτηκε πολλές επιθέσεις για το έργο της και διώχτηκε από το σχολείο. Την Τρίτη 16 Ιουνίου θα παρουσιαστεί σε δικαστήριο ως κατηγορούμενη για την παραχώρηση αιθουσών του σχολείου για την πραγματοποίηση μαθημάτων μητρικής γλώσσας σε αλλόγλωσσους μαθητές το διάστημα 2005- 2007, εκτός διδακτικού ωραρίου...
Εμείς μπορούμε μόνο να δηλώσουμε τη συμπαράσταση μας για την άδικη δίωξη της και τις απέραντες ευχαριστίες μας για το έργο που προσέφερε και που ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει να προσφέρει για την εκπαίδευση, την ένταξη των μεταναστών και εν τέλει για την κοινωνική ευημερία στις πόλεις μας.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα των δασκάλων του 132ου Δημοτικού Σχολείου της Γκράβας

Γίνετε μέλη στη σελίδα "132ο-Μια φορά και ένα καιρό, ήταν ένα σχολείο που χωρούσε όλα τα παιδιά..." στο facebook

3 σχόλια:

 1. Αφροδίτη σήμερα ανακάλυψα το ιστολόγιό σου. Συγχαρητήρια για τον αγώνα που δίνεις και αυτά που γράφεις. Συμφωνώ σε κάθε γραμμή μαζί σου. Πρέπει να ενώσουμε όλοι εμείς τις φωνές μας... Ας ελπίσουμε ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο το ΛΑΟΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

  ΖΗΤΩ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΚΑΤΩ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

  Από τον Ιούλιο του 2008 ο Συνήγορος του Παιδιού είχε αποστείλει επιστολή προς το υπουργείο Παιδείας σχετικά με τη λειτουργία του 132ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας (Γκράβα) ύστερα από αναφορές που δέχθηκε και επίσκεψη που πραγματοποίησε στο σχολείο, επισημαίνει η ανεξάρτητη αρχή, η οποία σημειώνει ότι αυτή η επιστολή παραμένει αναπάντητη. Υπενθυμίζει δε ότι πρόκειται για το σχολείο το οποίο επί αρκετά έτη και υπό τη διεύθυνση της κ. Στέλλας Πρωτονοταρίου (αντικαταστάθηκε το 2007), είχε προβεί σε σειρά ενεργειών προκειμένου να καλυφθούν οι μαθησιακές και γλωσσικές ανάγκες των αλλοδαπών μαθητών, να αντιμετωπιστούν ζητήματα σχέσεων και συμπεριφορών τους και να καλλιεργηθεί η σύσφιγξη των σχέσεων του σχολείου με τους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών αυτών. Σημειώνει δε ότι οι πρωτοβουλίες αυτές είχαν αποκομίσει βραβεία και θετικά σχόλια από επίσημους φορείς, όπως από την Ελληνική Επιτροπή της Unicef, το υπουργείο Παιδείας κ.λπ. Σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2007-2008, ο Συνήγορος παρακολούθησε το θέμα που είχε ανακύψει σχετικά με τη λειτουργία του 132ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας, δεδομένης και της δημοσιότητας που είχε προσλάβει μετά και την τοποθέτηση του καινούργιου διευθυντή κατά το Νοέμβριο του 2007. Διευθυντή, τον οποίο επισκέφθηκε ο Συνήγορος και ο οποίος χαρακτήρισε το ρόλο του στη διεύθυνση του σχολείου «τυπικό», ενώ έκανε και λόγο για παρατυπίες τα περασμένα έτη, οι οποίες ερευνώνται από το υπουργείο Παιδείας και παρέπεμψε για περισσότερες διευκρινίσεις στο υπουργείο Παιδείας. Στο πλαίσιο της διερεύνησης των υποθέσεων αυτών πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο σχολείο κατά την οποία ο Συνήγορος του Παιδιού συναντήθηκε και συζήτησε με τους μαθητές της ΣΤ' Τάξης και με το Σύλλογο Διδασκόντων. Στη συνέχεια, απηύθυνε επιστολή στον υφυπουργό Α. Λυκουρέντζο (2.7.2008), στην οποία παρουσίασε τις παρατηρήσεις του και έθεσε ερωτήματα σχετικά με τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του σχολείου και της συνέχισης των παιδαγωγικών προγραμμάτων που επί σειρά ετών είχαν εφαρμοστεί με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα. Τέλος, απηύθυνε νέα υπενθυμιστική επιστολή στον υπουργό Παιδείας, Άρη Σπηλιωτόπουλο.


  http://adiakritos.blogspot.com/2009/06/132_16.html

  Ο συνήγορος του παιδιού έχει σπόνσορα την αλβανική πρεσβεία; Πληρώνεται και από τον Έλληνα φορολογούμενο; Από πόσες μεριές πληρώνεται για να είναι κράτος εν κράτει;Ποιος τον παρακινει; Μήπως το κράτος που θέλει να προωθήσει την ίδια ατζέντα και τον βάζει μπροστά για να γλυτώσει το πολιτικό κόστος;

  απλά ρωτάμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή