Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Κακλαμάνης! Τι τύπος!

Ελπίζω όλοι αυτοί οι αυτόκλητοι υπερασπιστές του Ν. Κακλαμάνη να αναθεώρησαν επιτέλους τις απόψεις τους.
Ο τύπος που με τόση θέρμη υπερασπιζόταν το fake Χριστουγεννιάτικο δέντρο, δεν δίστασε να αποκεφαλίσει 44 δέντρα στο πάρκο που βρίσκεται στη συμβολή Κύπρου και Πατησίων, τα 12 εκ των οποίων ήταν υπεραιωνόβια, μόνο και μόνο για να κατασκευάσουν κάποιοι φίλοι του ένα ιδιωτικό πάρκινγκ.

Χαιρετίζουμε τους αγώνες των κατοίκων της περιοχής.
Το πάρκινγκ αυτό δεν θα γίνει ποτέ και ο Δήμαρχος αυτός, ο χειρότερος Δήμαρχος που πέρασε ποτέ από τον Δήμο Αθηνών, θα πάει σύντομα σπίτι του.
Αναρωτιέμαι όμως μήπως θα μπορούσαμε να κάνουμε και τίποτα πιο ενδιαφέρον. Κάτι σε αγωγή; Διότι σύμφωνα με το άρθρο 24 του Συντάγματος, "Η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση του Κράτους και δικαίωμα του καθενός."
Μήπως να το σκεφτούμε;

13 σχόλια:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=q7JqsSOmlOI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας θυμηθούμε μερικα απο τα έργα επί Κακλαμάνη ....

    1. Ελαιώνας : φύτευση 300 Ελιών απο παιδιά

    2. Πλατεία αυδή : Ανάπλαση της πλατείας και δενδροφύτευση

    3. Καπάψ : φύτευση 241 δένδρων, 1.910 θάμνων και χλοοτάπητα έκτασης 6.000 τ.μ.

    4. Συγγρου - Φιχ : φύτευση 63 δένδρων, 835 θάμνων και χλοοτάπητα έκτασης 1.200 τ.μ

    5. Σεράφειο Κολυμβητήριο : φύτευση 63 δένδρων, 197 θάμνων και χλοοτάπητα 3.200 τ.μ

    6. Πλατεία Κεραμεικού : φύτευση 20 δένδρων, 653 θάμνων και χλοοτάπητα έκτασης 2.100 τ.μ.

    7. Παρκάκι Αδριανού : φύτευση 12 δένδρων, 195 θάμνων και χλοοτάπητα έκτασης 700 τ.μ.

    8. Φωκά - Σιγαναίου- Σιτάκη : φύτευση 21 δένδρων και χλοοτάπητα έκτασης 400 τ.μ.

    9. Αγλαονίκης - Επέκταση Πλατείας Λεύκας : φύτευση 15 δένδρων, 6 θάμνων και χλοοτάπητα έκτασης 250τ.μ.

    Από 1-1-2007 έως 31-5-2008 φυτεύτηκαν 6.236 δένδρα και 61.366 θάμνοι

    Αυτα δεν μετράνε ??? Μόνο τα δένδρα της Πατησίων είναι κανονικά ???
    Άλλωστε θα μεταφυτευτούν , με επιπλέον 110 δένδρα....
    Ας σταματήσουμε να λιθοβολούμε ανθρώπους που προσφέρουν, και ας σταθούμε στο πλευρό τους για ένα αύριο πιο πράσινο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό είναι ρε παιδιά να προστατεύουμε το περιβάλλον.

    Ασφαλώς και αυτή η πόλη έχει ανάγκη από πράσινο.

    Αλλά μήπως το παρακάνουμε κάποιες φορές; Μήπως έχουμε αντικαταστήσει τη θρησκεία με την οικολογία;
    Δεν μπορώ να πω τίποτα για τη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά κρίνοντας από τα σχέδια του Δήμου (που παρουσιάστηκαν και στα περιβαλλοντικά "ευαίσθητα" τελευταίως ΜΜΕ) δεν καταλαβαίνω την αντίδραση. Αφού το πάρκο θα είναι ξανά εκεί σε δύο τρία χρόνια.
    Είναι προτιμώτερο δηλαδή να παρακάρουμε τα αυτοκίνητα όπου βρούμε;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πολύ εύστοχα σχόλια ....
    Δήθεν περιβαλλοντολόγοι γίνανε όλοι τους...
    Μας ρωτούν εμάς πόσοι ώρα θέλουμε για να παρκάρουμε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ προς όλους- πλην τον πρώτο ανωνυμο.

    Εσείς δηλαδή είστε ευτυχείς με την οικολογική σας συνείδηση!
    Ευγε!
    Απλώς μου κανει εντύπωση, διότι όλος ο υπόλοιπος πλανήτης - και τουλάχιστον η Δύση, έχει τελείως διαφορετική γνώμη για την Ελλάδα και τους ελληνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά τώρα δεν είναι και εύκολο να τα βάλουμε με τον αγαπημένο του πολιτικού marketing και της life style πολιτικής...!!!

    Σε ό, τι αφορά το αίσχος του Δημάρχου (που έγινε δημοφιλής, επειδή σαν υπουργός μετέφερε τα ράντζα από τα Κεντρικά στα Περιφερειακά Νοσοκομεία), έχουμε να κάνουμε όχι με δεντράκια, που φυτεύτηκαν πρόπερσι από τους Προσκόπους και τα βγάζει για να βάλει άλλα καλύτερα, αλλά με αιωνόβια δέντρα που υπάρχουν από τα τέλη του 19ου αι. αν όχι παλαιότερα…

    Και θα πρέπει οι όψιμα ευαισθητοποιημένοι για τα περιβαλλοντικά οπαδοί του Νικήτα να γνώριζαν ότι ένα αιωνόβιο δέντρο αξίζει, όσο μια ανθρώπινη Ζωή. Πρόκειται για ζωντανά κομμάτια της πολιτιστικής Κληρονομιάς της Πόλης και είναι καθήκον όλων να προστατεύονται και να μένουν ανέπαφα ως μια εικόνα της Παλιάς Αθήνας.

    Από την άλλη σε ό, τι αφορά τους χώρους στάθμευσης, κάθε εχέφρων άνθρωπος θα κατανοούσε, ως κίνηση υπέρ της ποιότητας ζωής, το να ζητά και να πιέζει η Δημοτική Αρχή για περισσότερα δρομολόγια των ΜΜΜ, αλλά και την πραγματοποίηση του εσωτερικού δακτυλίου του ΜΕΤΡΟ. Αλήθεια, η Αθήνα δεν είναι που έχει κυκλοφοριακό πρόβλημα..; Όταν έχεις κυκλοφοριακό πρόβλημα και τα μυαλά στο κεφάλι σου, ψάχνεις να βρεις και να εφαρμόσεις κίνητρα στην αντίθετη κατεύθυνση απ' τη χρήση Ι.Χ. και όχι να τα φέρνεις στο κέντρο εντείνοντας το πρόβλημα…

    και τρίτον ...

    Έργο Περιβαλλοντικό θέλετε; Πιέστε το Δήμαρχό σας να κάνει ανακύκλωση, που έχετε μπλε κάδους μόνο σαν αραιά και που μπλε, εικαστική παρέμβαση, την ώρα που χωρίς φυσικά να κάνει ανακύκλωση, καταριέται, βρίζει και λασπολογεί κατοίκους της υπόλοιπης Αττικής, που δεν θέλουν να γεμίσουν από το σκουπιδαριό της Αθήνας οι περιοχές τους με τη δημιουργία όλο και περισσότερων χωματερών...

    Πιέστε τον να γεμίσει την Αθήνα Πράσινες ταράτσες... Το καλοκαίρι - αν γίνει σωστά και ολοκληρωμένα η όλη προσπάθεια - θα έχετε εκτός από πράσινο, ακόμη και 3 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία...

    Αν τώρα μένετε στα Βόρεια Προάστια και πηγαίνετε στην Αθήνα μόνο για να ψηφίσετε ως - τυπικά και μόνο Δημότες Αθηναίων -, τότε έχετε δίκιο... Δεν έχει καμιά σημασία τι περνούν οι πραγματικοί κάτοικοι της Αθήνας και ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα της... Η Δημοτική Αρχή εδώ και είκοσι κάτι χρόνια είναι προθάλαμος για όποιον θέλει να ηγηθεί στο μέλλον του κόμματος που όλοι εσείς υποστηρίζετε ή για όποιον μετά από «επιτυχημένες» υπουργικές καριέρες πάει στο Δημαρχείο να αράξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Βαγγελής

    Επιτέλους... η φωνή της λογικής και της ευαισθησίας!

    Σε ευχαριστώ,
    είχα αρχίσει να απελπίζομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. paidia opios mborei na mou apanteisi evlepa stin stefanidou na sxoliazei tin apofasi to koino tis pou apotelountan apo paidia kai mia kopela ellinida 100% milouse aphoga ta ellinika giro sta 14 karaelliniki ophi kai otan paei na milisi leo to exis EPIDI EGO DEN EIMAI ELLINIDA EIME BORIOIPIROTISA ......!!!!! ti ginete re pedia mborei na mou exigisei kaneis auti tin apantisi giati alitheia provlimatistika den einai ellinida auti i kopela????ti egine kai den to exoume katalavei???

    afroditi epidi asxolise me auta ta themata boreis na peis tin gnomi sou tha ithela poli na tin akouso

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όχι Αφροδίτη (επίτρεψέ μου σε παρακαλώ τον ενικό),

    Δεν είμαστε καθόλου ευτυχείς με την οικολογική μας συνείδηση, ούτε είμαστε ευτυχείς με την (ανύπαρκτη)κυβερνητική πολιτική για το περιβάλλον, ούτε μας αρέσει το γεγονός ότι η Αθήνα είναι από τις πόλεις με το λιγότερο πράσινο στην Ευρώπη.
    Αυτό που λέμε (εγώ τουλάχιστον)είναι ότι είναι προτιμώτερο να έχουμε υπόγεια parking και από πάνω τους άλση, πάρκα και δέντρα, παρά να έχουμε πέντε δέντρα κάπου και παραδίπλα ένα parking υπέργειο ή ακόμη χειρότερα να μην έχουμε καθόλου χώρους στάθμευσης και να παρκάρουμε όπου βρούμε (που δεν βρίσκουμε δηλ.).Προσωπική άποψη πάντα...

    Πάντως, για το συγκεκριμένο θέμα - όπως προείπα - δεν έχω πλήρη εικόνα, μπορεί να είναι όπως τα λένε οι κάτοικοι και να έχει άδικο ο δήμαρχος. Δεν μπορώ να πάρω θέση για κάτι που δεν γνωρίζω. Η τοποθέτησή μου ήταν γενικότερα επικριτική εναντίον κάποιων "δήθεν οικολόγων" που διαμαρτύρονται για τα πάντα και τελικά θέτουν εμπόδια σε οποιαδήποτε αλλαγή.

    Ο 2ος Ανώνυμος (Κώστας)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Κώστας,

    Φίλε μου Κώστα,
    συμφωνώ απολύτως μαζί σου.
    Με τον δήμαρχο έχω ζητήματα και τις τακτικές που ακολουθεί.
    Όφειλε να ενημερώσει τους κατοίκους της περιοχής, να εξηγήσει, να πει πιο θα είναι το επόμενο βήμα και πότε.
    Το έκανε όμως στα μουλωχτά.
    Κινείται με γνώμονα το προσωπικό όφελος.
    Τι τον πείραζε δηλαδή εάν έβαζε μια μαύρη κορδέλα στο Χρ. Δέντρο ώστε να δείξει ότι αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει γύρω του, την οδύνη των παιδιών, το θυμό των νέων το φόβο των μεγαλυτέρων; Αντιθέτως, κατέστησε την κοινωνία εχθρό του και αυτό ανακηρύχθηκε προστάτης της Αθήνας έναντι ποιόν??? Έναντι των Αθηναίων δημοτών!!!

    Και να ήταν μόνο αυτό! Να δεις πως φέρεται στους μετανάστες!
    Τα έχω γράψει πολλές φορές.

    Και φτάσαμε τώρα να επιτίθεται στους κατοίκους μιας περιοχής που τι θέλουν; Θέλουν να προστατεύσουν το πάρκο τους, την γειτονιά τους, την πόλη τους!

    ΈΛΕΟΣ!

    Ποιος νομίζει ότι είναι αυτός ο κύριος;
    Του λένε τίποτα οι όροι : δημοκρατία και κοινωνικό συμβόλαιο;

    Δεν το νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Ανωνυμος (2 Φεβρουάριος 2009 6:30 πμ)

    Θα σου εξη.γήσω.
    Για όλα φταίει η ελληνική πολιτεία.
    Επιγραμματικά αναφέρω οτι οι Β/Η εντάσσονται στη διευθυνση αλλοδαπών.
    Έχουν την κάρτα του Β/Η.
    Για να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια... περνάνε πολύ δύσκολα.
    Σύντομα θα σου στείλω μια ολοκληρωμένη απάντηση απο έναν φίλο Β/Η. Στείλε μου το e mail σου στο e mail μου αν θέλεις για να σε ειδοποιήσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν και εν μέρη συμφωνώ με αυτά που λέει η Αφροδίτη από πάνω, έτυχε να μιλήσω με έναν φίλο μου που μένει στην περιοχή.
    Το παλικάρι μένει εκεί εδώ και καιρό και πραγματικά το κυκλοφοριακό πρόβλημα μαζί με το πάρκιγκ (από ότι μου λέει) είναι αφόρητο και επικίνδυνο!

    Επιπλέον, δεν θεωρώ πως πρέπει κατευθείαν να καταδικάσουμε τον Κακλαμάνη μιας και παλαιότερα έχει κάνει κάποια σημαντικά έργα στην Αθήνα.

    Λογικό είναι να είμαστε όλοι (και το τονίζω) θυμωμένοι, αλλά δε χρειάζεται να είμαστε και των άκρων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητή Αφροδίτη νομίζω ότι αδικείται τον Γ Παπανδρέου με την έννοια ότι έπραξε σωστά να κατέβει στο λιμάνι και να βρεθεί κοντά στους αγρότες .Είναι λάθος νομίζω ο χρόνος που του κάνεις την κριτική χάνεις έτσι και το δίκιο σου. Το μείζον είναι βεβαίως τα δακρυγόνα αλλά ,όταν αυτά πέφτουν ΄κι όταν είναι παρόν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα γιατί το κράτος της δεξιάς είναι πολύ σκληρό και το βίωσες στα τελευταία γεγονότα. Τέλος θέλω να σου πω ότι κατά βάθος το πρόβλημα σου δεν είναι Γ ΠΑΠ αλλά το ίδιο το ΠΑΣΟΚ δεν σου πάει η light σοσιαλδημοκρατία είσαι μια αριστερή ακτιβίστρια , αυτό σου πάει και σε κάνει πιο όμορφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή