Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Τα δακρυγόνα και ο Πρόεδρος

Εύγε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που κατέβηκε σήμερα στο λιμάνι!

Όμως, παρακολουθώντας το απόγευμα τις αναλύσεις και δηλώσεις, μου δημιουργήθηκε η εξής απορία:
Το θέμα μας είναι το εάν έριξαν δακρυγόνα όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν στο λιμάνι;
Κι όχι το γεγονός ότι πετάνε δακρυγόνα και άλλα χημικά δια ασήμαντο αφορμή και εναντίων όλων ;

Δεν καταλαβαίνω!
Προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου που έριξαν δακρυγόνα παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Αντιθέτως, με ικανοποιεί, διότι έτσι είχε την ευκαιρία ο πρόεδρος να αντιληφθεί το τι έχουμε υποστεί τους τελευταίους μήνες από την αστυνομία.
Και βεβαίως δεν μπορώ να μην μπω στον πειρασμό και να αναζητήσω τους λόγους της καθόδου του στο λιμάνι , καθώς δεν κατέβηκε ούτε μια φορά στο κέντρο της Αθήνας το Δεκέμβρη του 2008 όταν μας έραναν με χημικά νυχθημερόν επί ένα μήνα και μάλιστα το ΠΑΣΟΚ κατηγορούσε την αστυνομία για απραξία!

Μήπως επειδή αισθάνθηκαν πως έπρεπε να παρασταθούν
στους πράσινους ψηφοφόρους εκ της Κρήτης,
ενώ το Δεκέμβρη είχαν εκτιμήσει πως δεν θα υπήρχε πολιτικό όφελος καθότι οι μεν ήταν μαθητές, και η ευρύτερη ομάδα των "δε" ήταν, κατά τις εκτιμήσεις του, ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ + κουκουλοφόροι τραμπούκοι + μετανάστες;

Ας σταματήσουμε πια αυτές τις μικροκομματικές συμπεριφορές.

Εύγε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που κατέβηκε στο λιμάνι,

έπρεπε όμως να είχε κατέβει και κοντά στους μαθητές
και κοντά στους διαδηλωτές του Δεκεμβρίου.


και , τέλος, έλεος!
Το θέμα μας δεν είναι το αν έριξαν ή όχι δακρυγόνα παρουσία προέδρου αλλά το ότι έριξαν δακρυγόνα στους αγρότες, όπως έριχναν δακρυγόνα στους φοιτητές και στους λοιπούς διαδηλωτές, όπως έριξαν δακρυγόνα τις προάλλες στους κατοίκους που περιφρουρούν το παρκάκι της οδού Κύπρου, και άλλα πολλά.


17 σχόλια:

  1. Εύγε σας που έτσι καλούτσικα τα χώνετε στο Γιωργάκη, νόμιζα φλερτάρατε επικίνδυνα μαζί του! Σαν να γίνατε πιο αριστερόστροφη τελευταία, προσεγγίζετε περισσότερο τον εαυτό σας νομίζω. Αφήστε που σας ταιριάζουν πιο αξιόλογες παρέες. Αυτουνού πάντως θα του είσασταν χρήσιμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να είμαι ειλικρινής πιστεύω πως έχουμε ξεπεράσει το στάδιο σημείωσης των αξιέπαινων πράξεων πολιτικών όταν έχουμε τόσα παραδείγματα κατακριτέων πράξεων από τα ίδια πρόσωπα. Έχω την πεποίθηση πως πλέον υπάρχει ανάγκη να σκεφθούμε όλοι προς την ανασύνταξη και την διαμόρφωση μίας νέας πραγματικότητας που θα εκφράσει τους πολίτες και θα αντικαταστήσει όλη αυτή την σκατίλα που ξεχειλίζει και μας λερώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν υπάρχει πράσινο,κόκκινο και μπλέ χώμα. Αυτό δουλεύει ο αγρότης. Δεν υπάρχει χρώμα στο χρήμα, λιγοστό μπαίνει στις τσέπες των μικρομεσαίων αγροτών. Εύχομαι να μην το ξεχάσει ο Κος. Παπανδρέου αν έρθει στην εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χμμ...

    Νομίζω αγαπητή μου Αφροδίτη ότι δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.
    Αναφέρομαι στη σύγκριση που γίνεται μεταξύ των "επεισοδίων" του Δεκεμβρίου και της ανόδου των "μυρίων".
    Είναι διαφορετικά γεγονότα.'Οχι μόνο αναφορικά με τις αιτίες και τις αφορμές αλλά πολύ περισσότερο σε ότι αφορά τις συνθήκες διάταξης και ανάπτυξης.(δεν το επεκτείνω περισσότερο.)Ας μην αδικούμε κάποιους,γιατί αδικούμε πολύ περισσότερο εμάς,ειδικά...
    Τώρα,το σταθερό μέγεθος των δύο περιόδων είναι η ΕΛ.ΑΣ. Τι να πούμε...προστέθηκε στο οργανόγραμμα ένας πολιτικός προιστάμενος που ώς άλλος John Wayne ήρθε να βάλει τα πράγματα σε τάξη.Υπάρχει φόβος και θυμός στις τάξεις της αστυνομίας.
    Μαγικά ραβδιά δεν υπάρχουν για να λυθούν τα προβλήματα.Υπάρχει όμως μπαγκέτα,που διευθύνει και πρέπει να διευθύνει ορθά και μόνο.
    Στις γραμμές των αμφισβητιών του συστήματος υπάρχουν άνθρωποι που ονόμασαν την αεργία,ιδεολογία.Αντίστοιχα, στις τάξεις των "φρουρών" του συστήματος υπάρχουν "μονάδες" που το μένος και την απέχθεια την βιώνουν ως αυταπάρνηση και καθήκον.Κανείς δεν ωφελείται από κάτι τέτοιο.Ούτε καν οι ίδιοι δυστηχώς.

    Οι καταστάσεις απαιτούν οξύτητα πνεύματος,δράσης και υπομονής...

    Να είσαικαλά.Πάντα.

    νεκτάριος-γεώργιος κατσίκας
    nekkatsi@otenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  5. Ευχαριστώ,
    προσωπικά κινούμαι με μοναδικό κριτήριο την , κατά την εκτίμηση μου, κοινή λογική.

    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ sub92

    Φυσικά και θα το ξεχάσει!
    Έχουμε μάθει να κινούμαστε με γνώμονα το μικροπολιτικό συμφέρον.
    Το πολιτικό κόστος ωσάν μπαμπούλας στέκει απέναντι τους.
    Κια υπο μία έννοια δικαίως.
    Γι αυτό και όλα ξεκινάνε απο την παιδεία. Εμείς οι ίδιοι θα πρέπει πρώτα να σταματήσουμε να κοιτάμε μόνο την φάτσα μας στον καθρέφτη.

    Εάν ο κ ΓΑΠ είχε κατέβει και στις διαδηλώσεις του Δεκεμβρίου, τότε που οι "αγανακτισμένοι πολίτες" ήταν εναντίον μας, τότε πραγματικά θα χαιρόμουν Αλλά τώρα... είναι πολύ καλπικο όλο αυτό.
    (κια πολύ αστείο, τολμώ να πω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ νεκτάριος-γεώργιος κατσίκας

    ναι φυσικά και υπάρχει διαφορά, αλλά αντίστροφη!
    Οι αγρότες κατέβηκαν διότι δεν τους φτάνουν τα χρήματα,
    Τον Δεκέμβρη ο κόσμος κατέβηκε γιατί δεν άντεξε να στέκει άλλο βουβός μάρτυρας μιας δολοφονίας.

    Κατά την γνώμη μου,
    το δέυτερο ήταν το "απροσμενο" και το "μεγαλειώδες"
    Εκεί έπρεπε (ή και εκεί) να παρασταθεί το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος κι όχι εν κρυπτώ, στο Περιστέρι, να μας καλεί να απαντήσουμε στη βία δίχως βία, και να εγκαλεί την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, και να μετράει παρέα με τον Κακλαμάνη τις σπασμένες τζαμαρίες..λες κι αυτό ήταν η μόνη απώλεια της περιόδου.

    Δεν αδικώ κανέναν.
    Απλώς δεν θέλω να προσβάλουν την νοημοσύνη και την ευαισθησία μου.
    Κρούω τον κώδωνα, διότι με αυτά τα κόλπα το ΠΑΣΟΚ, φοβάμαι, πως δεν θα πάρει την εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η επιστομονικοτεχνικη επανασταση
    στην υπηρεσία της ανθρωπότητας
    και όχι των κερδών
    _______________________________
    ΑΝΑΔΗΜΟΣΕΙΥΣΗ ΑΠΟ
    http://www.monthlyreview.gr

    ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΦΙΚΤΟΣ,
    Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟΣ*.

    του ΚΩΣΤΑ ΛΑΜΠΟΥ

    Η επιστημονικοτεχνική επανάσταση στα χέρια της οικονομικής ολιγαρχίας σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση της εργασίας, οδήγησε στη ραγδαία αύξηση των κερδών των επιχειρήσεων και στη δραματική αύξηση της ανεργίας με ταυτόχρονη επιδείνωση των αμοιβών και κατά συνέπεια στη χειροτέρευση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων.
    Κι όμως η επιστημονικοτεχνική επανάσταση που είναι έργο ολόκληρης της ανθρωπότητας θα μπορούσε να οδηγήσει:
    α. Στη μείωση του χρόνου απασχόλησης, δηλαδή στην αύξηση του ελεύθερου χρόνου, που αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή των εργαζομένων στα αγαθά του πολιτισμού.
    β. Σε μια οικονομία της πλήρους απασχόλησης χωρίς ανέργους και απόκληρους, φτωχούς και δυστυχισμένους.
    γ. Σε μια δίκαιη κοινωνία, χωρίς κοινωνικές και γεωγραφικές ανισότητες και σε μια ειρηνική και ευημερούσα ανθρωπότητα, προϋπόθεση αναγκαία για την έξοδο από τη βαρβαρότητα και την παραπέρα ανθρωπιστική πρόοδό της.
    Ποιες δυνάμεις εμποδίζουν αυτή την εξέλιξη και οδηγούν τα πράγματα προς τα πίσω και για ποιο λόγο αντί να μειώνουν το χρόνο εργασίας, αντίθετα τον αυξάνουν προσθέτοντας μάλιστα σε αυτόν και άλλες τόσες ώρες απλήρωτης εργασίας κάθε μέρα, όταν είναι γνωστό πως με τη σημερινή τεχνολογία θα μπορούσαν να παραχθούν,

    όλα τα αγαθά της πανανθρώπινης ευημερίας, με ελάχιστο, πολύ λιγότερο από τον σημερινό χρόνο εργασίας;
    Ποιες δυνάμεις θα απελευθερώσουν τις επιστήμες και την τεχνολογία, θα ξεμπλοκάρουν την πρόοδο και θα καταστήσουν και πάλι δυνατή την πορεία προς τα μπροστά, προς μια νέα ελευθερία του ανθρώπου και του πολιτισμού του;
    Γιατί σιωπούν για αυτά τα θέματα όσοι γνωρίζουν και ιδιαίτερα τα πολιτικά κόμματα και τα συνδικάτα και ποιον εξυπηρετεί και ποιον βλάπτει αυτή η συνομωσία της σιωπής;

    Ποιος ο ρόλος των πολιτών, ο ρόλος του καθενός μας;
    Η Πρωτοβουλία Διαλόγου για έναν Νέο Ουμανισμό προτείνει την έναρξη του σχετικού διαλόγου και την άμεση αγωνιστική διεκδίκηση με τα παρακάτω αιτήματα:
    1. Εργάσιμη εβδομάδα 30 ωρών χωρίς μείωση των αποδοχών και ανάλογη συμμετοχή των εργαζομένων στο προϊόν από την αύξηση της παραγωγικότητας.
    2. Κάθε υπερωριακή ώρα απασχόλησης θα αμείβεται με το πενταπλάσιο της κανονικής.
    3. Απορρόφηση ολόκληρης (και της υπόλοιπης) ανεργίας με απασχόληση στον τομέα κοινωνικής αλληλεγγύης που πρέπει να διευρυνθεί, για την προστασία της φύσης, για την ανάπτυξη του πολιτισμού, για τη στήριξη της νεολαίας και της τρίτης ηλικίας.
    4. 10 μήνες εργασίας, ένας μήνας επιμόρφωσης και ένας μήνας άδεια με πλήρεις αποδοχές.
    Μακροπρόθεσμος και αδιαπραγμάτευτος στρατηγικός στόχος των δυνάμεων της εργασίας, της επιστήμης και του πολιτισμού παραμένει βέβαια η υπέρβαση του κεφαλαιοκρατικού τρόπου παραγωγής και η αντικατάστασή του με ένα σύστημα της άμεσης συμβουλιακής δημοκρατίας, που θα σέβεται τη φύση, τον άνθρωπο και τον πολιτισμό του, στην προοπτική ενός οικουμενικού ουμανιστικού πολιτισμού.





    Να απελευθερώσουμε τις επιστήμες και την τεχνολογία από το κεφάλαιο για να γίνουν επιστήμες και τεχνολογία της απελευθέρωσης του ανθρώπου, της κοινωνίας και της ανθρωπότητας.
    Να ενισχύσουμε την επανάσταση της γνώσης.
    Να απελευθερώσουμε τη νεολαία και τα όνειρά της για έναν καλύτερο κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΤΡΙΧΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ:

    Υπάρχουν δυο-τρεις υπόθεσεις( εργασίας ), για την δήλωση της κοπέλας.
    1η ) Η κοπέλα είναι Βορειοηπειρώτισσα Ελληνικής καταγωγής και δηλώνει αυτόν τον διαφορισμό ανάμεσα στον βορειοηπειρώτη και ελληνα για να τονίσει ότι αυτά πολιτειακά δεν είναι ταυτόσημα και αυτο ειναι απόρροια της καθυστερημένης ευαισθησίας της ελληνικής πολιτείας να χορηγήσει ελληνική υπηκοότητα στους ομογενεις βορειοηπειρώτες. Μέχρι στιγμής εχουν πάρει την ελλην. υπηκοοτ. 25000 περίπου ομογενείς από τους 200000 περιπου που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα τα τελευταία 18 χρόνια.
    2 η) και πιο πίθανη υπόθεση. Η κοπέλα να κατάγεται από τον χώρο της Βορειάς Ηπείρου, αλλά να μην έχει τα χαρακτηριστικά του τυπικού Ελληνα Βορειοηπειρωτη δηλαδη ελληνικη συνείδηση και ελληνική εθνικότητα στα αλβανικα εγγραφα.Τετοιες κατηγορίες πληθυσμών ειναι οι ελληνόφωνοι Βλάχοι και πολλοι Αλβανοι χριστιανοι που διαμένουν σε περιοχές με αμφισβητούμενο εθνολογικά πληθυσμο.πχ Κορυτσα, Πρεμέτη, Λεσκοβικι κτλ. Πολλοί εκ των τελευταίων εχουν δηλώσει η ( νιώθουν ) Βορειοηπειρώτες Ελληνικής καταγωγής για να προμηθευτούν και το Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς και να τύχουν μιας σειράς ευεργετημάτων που πρόβλέπονται νομοθετικα για τους ομογενεις. Οστόσο όμως υπάρχει μια κρίση ταυτότητας, την οποία την δημιουργεί η εθνική συνείδηση των γονιών( αλβανική) και η ελληνοαλβανική νέα συνείδηση που δημιουργείται στα παιδια από το γεγονός του ότι πολλά από αυτα έχουν γεννηθει στην Ελλάδα.Πιστεύω ότι ισχυέι η δευτερη περίπτωση , η κοπέλα να δηλώνει Βορειοηπειρώτισσα αλλά να μην γνωρίζει τα ιστορικά εκείνα γεγονότα που καθορίζουν αυτο που λέγεται Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός.

    Φιλικά

    Γιώργος Τρίχας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δηλαδή το πρόβλημα Αφροδίτη είναι η "μη βία" του Γιώργου; Τι θα έπρεπε να κάνει ο αρχηγός της αξ. αντιπολίτευσης; Να κατέβει επικεφαλής κουκουλοφόρων;
    Κατά τη γνώμη μου πολύ καλά έπραξε και ανέδειξε την ειρηνική διαμαρτυρία, αν και χλευάστηκε γι αυτό. Μην ξαχνάς ότι πάρα πολύ αγανακτισμένοι συμπολίτες μας εκείνη την περίοδο ήθελαν απλά να καθίσουν κάτω και να μείνουν ακίνητοι, διαμαρτυρόμενοι με αυτό τον τρόπο.
    Κατά τα άλλα, πολύ σωστά επισημαίνεις ότι η κάθοδος μετά... δακρύων στο λιμάνι του Παπανδρέου ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για να νοιώσει με τον πιο έντονο τρόπο τι σημαίνουν αυτά τα χημικά.
    (Επί τη ευκαιρία, τελευταία μαθαίνω από γιατρούς φίλους ότι έχουν πολλαπλασιαστεί στο λεκανοπέδιο περιστατικά που έχουν να κάνουν με το ανώτερο αναπνευστικό, κατά χιλιάδες μου λένε, κυρίως σε κατοίκους του κέντρου, που οφέιλονται στην ανεξέλεγκτη χρήση αυτών των χημικών από την αστυνομία. Πρόκειται για εγκληματική πολιτική...)
    Κ.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητή Αφροδίτη νομίζω ότι αδικείται τον Γ Παπανδρέου με την έννοια ότι έπραξε σωστά να κατέβει στο λιμάνι και να βρεθεί κοντά στους αγρότες .Είναι λάθος νομίζω ο χρόνος που του κάνεις την κριτική χάνεις έτσι και το δίκιο σου. Το μείζον είναι βεβαίως τα δακρυγόνα αλλά ,όταν αυτά πέφτουν ΄κι όταν είναι παρόν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα γιατί το κράτος της δεξιάς είναι πολύ σκληρό και το βίωσες στα τελευταία γεγονότα. Τέλος θέλω να σου πω ότι κατά βάθος το πρόβλημα σου δεν είναι Γ ΠΑΠ αλλά το ίδιο το ΠΑΣΟΚ δεν σου πάει η light σοσιαλδημοκρατία είσαι μια αριστερή ακτιβίστρια , αυτό σου πάει και σε κάνει πιο όμορφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @LEON

    Ποίοι ήταν οι κουκουλοφόροι; Οι χιλιάδες άνθρωποι που κατέβηκαν στο δρόμο μετά την δολοφονία του παιδιού;
    Φυσικά και ήθελα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να κατέβει στους δρόμους εκείνες τις ημέρες , όχι για να διαδηλώσει αλλά για να δει ιδίας όμμασι τα τεκταινόμενα.

    Απο την στιγμή που δεν κατέβηκε τότε, δεν καταλαβαίνω γιατί κατέβηκε μετά.
    Όμως επειδή δεν είμαι κακοπροαίρετη, χαιρετίζω την κίνηση αυτή και εύχομαι να μην είναι μόνο για λόγους εκλογικού συμφέροντος.
    Στο ΠΑΣΟΚ ανήκω αλλά δεν θέλω το ΠΑΣΟΚ να έρθει στην εξουσία με κόλπα, διότι πρωτίστως είμαι πολίτης της Ελλάδας και δευτερευόντως μέλος του ΠΑΣΟΚ.
    Η χώρα μου με απασχολεί και όχι το κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Ανώνυμος 8 Φεβρουάριος 2009 9:11 πμ

    1. συμφωνώ ότι καλώς έπραξε και πήγε στο λιμάνι αλλά κακώς δεν εμφανίστηκε όλο το Δεκέμβρη. Επιπλέον... είναι λίγο ύποπτο.

    2. δεν έριξαν δακρυγόνα παρουσία προέδρου αλλά αυτά τα χημικά είναι τέτοια που σε καίνε ακόμα και 20 λεπτά μετά τη ρήψη (το μάθαμε κι αυτό!). Οπότε , θα ήθελα η συζήτηση να εστιαστεί στα χημικά και στις κατασταλτικές μεθόδους της αστυνομίας και όχι στην παρουσία του προέδρου. Εξάλλου και παρουσία τςη Παπαρήγα έριξαν χημικά.

    3. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα. Στο ΠΑΣΟΚ (και αυτό είναι το ενδιαφέρον) υπάρχουν πολλοί τύποι σαν εμένα. Υποστήριζα το ΣΥΡΙΖΑ παλιότερα (ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ) αλλά με όλα αυτά τα περί Αλέξη και όλο αυτό το θόρυβο που κάνουν, με κούρασαν. Πιστεύω στα κόμματα εξουσίας αλλά δεν είμαι τυφλή ψηφοφόρος. ¨Όλοι μαζί, ο καθένας από τη δική του πλευρά
    προσπαθούμε να βελτιώσουμε το κόμμα ώστε να μπορεί να υπηρετήσει τη χώρα ουσιαστικά και αποτελεσματικά. Η χώρα μου με απασχολεί και όχι το κόμμα ή τα πρόσωπα που το απαρτίζουν! Πειράζει;

    Σε ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φυσικά και δεν πειράζει που βρίσκεσαι σε αυτό τον πολιτικό χώρο, εξάλλου στο πολιτικό επίπεδο έχουν χαθεί τα όρια ανάμεσα στα κόμματα και κανείς δεν έχει το προνόμιο της αποκλειστικότητας Αλλά επειδή θυμίζεις κάτι από Πασιονάρια θα χαθείς σε αυτό τον πολιτικό χώρο που πολλές φορές στο όνομα της εξουσίας αλέθει ιδέες και ανθρώπους , δεν ήξερα την σχέση σου με τον ΣΥΝ νομίζω ότι σου πάει περισσότερο ,και γατί όχι, θα μπορούσες να συνεργασθείς και με τον Αλέξή και δεν νομίζω ότι ο ΣΥΝ μπορεί να παραβγεί σε ίντριγκα το Βυζάντιο που λέγεται ΠΑΣΟΚ. όπως και να χει μπράβο για τους αγώνες που κάνεις . Βόρεια και Αριστερά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φυσικά και δεν πειράζει που βρίσκεσαι σε αυτό τον πολιτικό χώρο, εξάλλου στο πολιτικό επίπεδο έχουν χαθεί τα όρια ανάμεσα στα κόμματα και κανείς δεν έχει το προνόμιο της αποκλειστικότητας Αλλά επειδή θυμίζεις κάτι από Πασιονάρια θα χαθείς σε αυτό τον πολιτικό χώρο που πολλές φορές στο όνομα της εξουσίας αλέθει ιδέες και ανθρώπους , δεν ήξερα την σχέση σου με τον ΣΥΝ νομίζω ότι σου πάει περισσότερο ,και γατί όχι, θα μπορούσες να συνεργασθείς και με τον Αλέξή και δεν νομίζω ότι ο ΣΥΝ μπορεί να παραβγεί σε ίντριγκα το Βυζάντιο που λέγεται ΠΑΣΟΚ. όπως και να χει μπράβο για τους αγώνες που κάνεις . Βόρεια και Αριστερά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ βόρεια και αριστερά

    Ειλικρινά σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου.

    Προβληματίζομαι επίσης, ξέρεις.
    Ο Αλέξης είναι ένα καθαρόαιμο παιδί κομματικού σωλήνα και αυτό με ενοχλεί ιδιαιτέρως.
    Στο ΠΑΣΟΚ απλώς έχω βρει ανθρώπους που μπορώ να συνεννοηθώ.
    Και φυσικά αρκετούς που ούτε θέλω ούτε μπορώ να συνομιλήσω!
    Οι αγώνες όμως δεν δίνονται μόνο στους δρόμους. Οι αγώνες δίνονται κυρίως στη Βουλή. Κι όσο πιο ισχυρό είναι ένα κόμμα τόσο πιο πιθανό είναι να μπορέσει να επηρεάσει σε κάτι. Πιστεύω στην πολυσυλλεκτικότητα.

    Θα δούμε όμως…

    Περιμένω, αναμένω και … εκφράζω και τις δικές μου ανησυχίες/ απόψεις.

    Η αλήθεια είναι πάντως πως όσο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πολλές πιθανότητες να πάρει την εξουσία, τόσο περισσότερο ξυπνάει στο ΠΑΣΟΚ ο συντηρητισμός. Ξέρεις… ο συντηρητισμός της αυτοσυντήρησης!
    Εκεί, πράττω ως οφείλω.

    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή