Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Όταν η έννοια της επανάστασης χρησιμοποιείται ως προπέτασμα του φασισμού.

Ποιοι είναι όλοι αυτοί που, στο όνομα μας, σκοτώνουν, δέρνουν, απειλούν, τρομοκρατούν;
Όλα ξεκίνησαν την 6η Δεκεμβρίου.
Τότε που επί ένα μήνα ήμασταν όλοι μαζί στους δρόμους.
Διεκδικούσαμε, καταγγέλλαμε, πιστεύαμε πως κάτι θα αλλάξει.

Δύο μήνες μετά, αισθάνομαι ενοχές για τη συμμετοχή μου στις κινητοποιήσεις.
Εάν αυτές οι κινητοποιήσεις οδήγησαν στην επανεμφάνιση της τρομοκρατίας,
Εάν αυτές οι κινητοποιήσεις οδήγησαν σε μια τέτοια παράλογη έξαρση της βίας,
Εάν αυτές οι κινητοποιήσεις οδήγησαν στον άνανδρο ξυλοδαρμό του εξαίρετου καθηγητή, επιστήμονα και ανθρώπου Γ. Πανούση,
τότε, ναι, η συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις είναι κατακριτέα.

Είναι όμως έτσι; Ή μήπως αυτό ακριβώς το συναίσθημα της ενοχής θέλουν μας προκαλέσουν όλοι αυτοί οι τύποι με τις δράσεις τους, έτσι ώστε ουδείς να ξαναβγεί στους δρόμους, ουδείς να ξαναμιλήσει, ουδείς να ξανασκεφτεί... από το φόβο των πιθανών επακόλουθων;

Λέγεται πως πρόκειται για προβοκάτσια.
Δεν πιστεύω πως το ελληνικό κράτος έχει παρόμοιους μηχανισμούς.
Δεν το έχω ικανό να διατηρεί παρόμοιους μηχανισμούς.
Πάρα ταύτα, λειτουργούν ως προβοκάτορες.

Ας εστιάσω μόνο στα γεγονότα του τελευταίου 24ώρου:

Το χτύπημα στο σταθμό του ALTER τι ήταν;
Εάν υποθέσουμε πως η ποιότητα των ΜΜΕ είναι εξαιρετικά χαμηλή, τι κάνουμε; Δολοφονούμε όλους όσους εργάζονται στα ΜΜΕ αλλά (γιατί όχι;) κι όσους παρακολουθούν τηλεόραση, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα των ΜΜΕ;

Το παρολίγον χτύπημα στην Citibank τι νόημα έχει;
Εάν υποθέσουμε ότι ο "εχθρός" μας είναι το τραπεζικό σύστημα, το χρηματοπιστωτικό σύστημα, κι εν γένει ο καπιταλισμός, τι κάνουμε; Δολοφονούμε τους υπαλλήλους όλων των τραπεζών, σκοτώνουμε όλους τους ανθρώπους που έχουν καταθέσει χρήματα σε τράπεζες;

Ο ξυλοδαρμός του καθηγητού εγκληματολογίας κ. Πανούση τι μήνυμα στέλνει;
Εάν θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε για το σωφρονιστικό σύστημα ή /και για την παιδεία , τι κάνουμε; Δολοφονούμε όλους τους καθηγητές εγκληματολογίας; Ή ακόμα καλύτερα, όλους τους καθηγητές; Και, γιατί όχι, όλους τους φοιτητές;

Είναι αυτά αριστερά; Είναι αυτά επαναστατικά; Όχι φίλοι μας, είναι απλά φασιστικά, και τίποτα άλλο. Πρόκειται για πεντακάθαρες κακουργηματικές πράξεις με φασίζων υπόβαθρο.

Φυσικά και τις τελευταίες ημέρες έχω αρχίσει να ανησυχώ για τη ζωή μου, για τη ζωή φίλων και γνωστών.
Φυσικά και έχω αρχίσει να λογοκρίνω τον εαυτό μου από φόβο μην γίνω στόχος κάποιων α-νοήτων.
Φυσικά και είχα ενδοιασμούς προτού γράψω αυτό το κειμενάκι.
Κι εγώ δεν ανήκω στους "άλλους", δεν δέρνω φυλακισμένους σε υπόγεια, δεν τα παίρνω από μεγαλό-καρχαρίες, δεν αφαιμάσσω τους συνανθρώπους μου...
Και σαν εμένα είναι η πλειονότητα των Ελλήνων και είμαι σίγουρη πως έχουν τα ίδια συναισθήματα, πως κάνουν παρόμοιες σκέψεις.

Ο φόβος.
Ο άνευ λόγου και αιτίας φόβος.
Η εσωτερίκευση του φόβου.

Αυτοί που εγκαθιδρύουν το φόβο στις ψυχές και στο νου μας δεν είναι επαναστάτες, είναι απλά φασίστες.
Και σε αυτό θα μας βρουν όλους απέναντι τους.

~~~

Και κάτι τελευταίο…προς την ομάδα των «παιδιών» που επιτέθηκε στον καθηγητή
κ. Πανούση:
Εάν είχατε οιαδήποτε υπόνοια γνώσης και επίγνωσης των πράξεων σας θα ξέρατε πως ο κ. Πανούσης είναι ο άνθρωπος που επί πολλά χρόνια στηρίζει την παιδεία, τους φοιτητές και τις ευπαθείς ομάδες (κρατούμενους, μετανάστες, μειονότητες, κ.α.) ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που εναντιώθηκε στο σύστημα τασσόμενος υπέρ των διεκδικήσεων των φοιτητών, των φυλακισμένων, των ευπαθών ομάδων. Με την επίθεση προς το άτομο του κατορθώσατε το εξής ένα: να παροπλίσετε έναν πραγματικό αριστερό, έναν πραγματικό επαναστάτη, έναν φίλο.
Ο δε χώρος εντός του οποίου πραγματοποιήθηκε η επίθεση απλώς φιμώνει όσους ανθρώπους είχαν ακόμα διάθεση να προασπίσουν το πανεπιστημιακό άσυλο. Η ευθύνη για όσα έπονται είναι αποκλειστικά δική σας.

8 σχόλια:

  1. Το τελευταίο που πρέπει να κάνεις Αφροδίτη είναι να αυτολογοκρίνεσαι . Όχι κοπέλα μου δεν θα περάσει ο φασισμός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δυστυχώς καλή μου, και για μας και για την πραγματική επανάσταση, το παρακράτος που νομοτελειακά ισχυροποιείται όταν το κράτος και οι θεσμοί του αποδυναμώνονται (έχουν εργαστεί για αυτό δεκάδες "πολιτικοί", "εκδότες", "νταβατζήδες" και "δημοσιογράφοι")έχει την δυνατότητα να πράξει και να οργανώσει όλα τα ανωτέρω. Μην ξεχνάς τις υποκλοπές, τις απαγωγές πακιστανών μεταναστών, τις υποθέσεις του πράκτορα της κυπ κρυστάλλη το 85 (εαν θες να σου παραθέω κάποιο λινκ ευχαρίστως) κλπ κλπ.

    το ζήτημα είναι εάν εμείς, έχοντας την εμπειρία και των πρακτικών στην αμερική όπου ο σχεδόν μηδαμινός "τρομοκρατικός κίνδυνος" χρησιμοποιήθηκε για να περισταλλούν ατομικές ελευθερίες και δικαιώματα, για να ξεσπαθώσουν τα ΜΜΕ και οι εκπρόσωποι της οικονομικής ολιγαρχίας για να αυτοσυντηρηθούν, σε μια περίοδο όπου το κινήμα κατα της οικονομικής παγκοσμιοποίησης που εκφράστηκε στο σιάτλ στη γένοβας κ.α. γινόνταν όλοένα και μεγαλύτερο στριμώχνοντας τους. Αποτέλεσμα; όπως και στις ΗΠΑ, έτσι και εδώ, καταβροχθίσανε τον εθνικό πλούτο, με αποτέλεσματα το οικονομικό κράχ που μόλις άρχισε.

    Μην ξεχνάς, οτι στην ανεργία που έρχεται, το παρακράτος που στην ελλάδα ελέγχει και το κράτος, χρειάζεται καλές δικαιολογίες για να επιβάλλει τα αυστηρότερα αστυνομικά μέτρα απο τη μεταπολίτευση, για να ελέγξει την τεράστια κοινωνική δυσαρέσκεια.

    Τους κάνεις λοιπόν τη χάρη εάν αλλάξεις στο ελάχιστο τον τρόπο σκέψης σου και συμπεριφοράς σου.

    Τους φοβίζει η σκέψη σου. Για αυτό θέλουν η σκέψη σου να φοβηθεί...
    δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε αγαπητή αφροδίτη.

    πλέον ξέρουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το κείμενό σου αγαπητή Αφροδίτη το βρίσκω εξαιρετική βάση προβληματισμού. Δεν νομίζω όμως ότι είναι η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις το πρόβλημα. Αντιθέτως, θα έλεγα ότι το πρόβλημα είναι η αξιοποίηση των κινητοποιήσεων από κύκλους προβοκάτσιας. Δεν μπορεί να φταίνε όμως γι' αυτό όσοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Συμφωνώ όμως μαζί σου ότι το ελληνικό κράτος είναι υπερβολικά ανίκανο για να δράσει προβοκατόρικα. Οπότε η εκδοχή της προβοκάτσιας έχει λογική μόνον αν γίνεται από ξένους.

    Θα εντόπιζα και κάπου αλλού το πρόβλημα. Υπάρχει και μια τεράστια δόση κολακείας των κινητοποιήσεων, που καταλήγει τελικά να είναι υποστηρικτική αυτών των "παράλληλων" τρομοκρατικών δράσεων, που χρησιμοποιούν ως άλλοθι τις κινητοποιήσεις και το πνεύμα των κινητοποιήσεων. Η κολακεία αυτή, που είναι διάχυτη παντού, συμβάλλει στο να μπαίνουν σε ένα καθεστώς ιδιότυπης ασυλίας όλοι όσοι χρησιμοποιούν τις κινητοποιήσεις ως άλλοθι. Ναι στις κινητοποιήσεις, αλλά αυτή τη λάγνα προσέγγιση των διαδηλώσεων πρέπει να την προσέχουμε, γιατί είναι τελικά ύπουλος εχθρός τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @αποπλοκή

    Ναι, ως ένα βαθμό το καταλαβαίνω.
    Αλλά εξακολουθώ να μην αντιλαμβάνομαι την έννοια του παρακράτους στην Ελλάδα.
    Οι υποκλοπές πχ ήταν η παρέμβαση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ σε συγκεκριμένη περίοδο, αυτή των Ολυμπιακών. Δεν το δικαιολογώ ούτε το αποδέχομαι, απλώς το κατανοώ.
    Η απαγωγή των Πακιστανών ήταν επίσης ΗΠΑ στο πλαίσιο της υποτιθέμενης φονταμενταλιστικής τρομοκρατίας.
    Το θέμα της ΚΥΠ δεν το γνωρίζω.

    Αυτό όμως τώρα τι είναι;
    Ποιοι είναι;
    Ποιο το διακύβευμα;

    Φυσικά εκ του αποτελέσματος αντιλαμβάνομαι ποιους ωφελεί η κατάσταση.
    Έχουμε έξαρση του συντηρητισμού, φοβικά σύνδρομα, κτλ…
    Με αποτέλεσμα να έχουμε μια κυβέρνηση παροπλισμένη, ένα κοινοβούλιο αμήχανο. Ο άμεσα θιγόμενος δεν είναι άλλος από την δημοκρατία και την ελεύθερη σκέψη. Ο άμεσα κερδισμένος: η ακραία ακροδεξιά.
    Και ποια είναι αυτή η ακραία ακροδεξιά στη χώρα μας; Ο Καρατζαφέρης και η παρέα του; Όχι.
    Ας μην ξεχνάμε βέβαια πως τα χτυπήματα αυτά έγιναν κατά τη διάρκεια της παρουσίας του φίλου του προέδρου των ΗΠΑ, κ. Γιαννούλη (ή κάπως έτσι). Δεν μπορεί να είναι άσχετο αυτό.

    Από την άλλη κι αν πρόκειται για φρενοβλαβή παιδάκια που παριστάνουν τους επαναστάτες, δίχως να αντιλαμβάνονται τις συνέπιες;

    Δεν ξέρω.
    Και με τρομάζει αυτό ακριβώς. Ότι δεν μπορώ να βρω κάποια λογική εξήγηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Ανώνυμος 18 Φεβρουάριος 2009 9:31 μμ

    Φυσικά.
    Γιαυτό και είχα ενοχληθεί με το ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη και ανεύθυνη η αντιμετώπιση του ζητήματος τότε.
    Θυμάσαι την κάρτα που είχε αποστείλει ο κ. Τσίπρας; Να πετάει ένας κουκουλοφόρος κάτι που ήταν μεταξύ μολότοφ και λουλούδια!!!
    Φυσικά και με άλλα κόμματα ήμουν έξαλλη, με πρώτο και καλύτερο το ΠΑΣΟΚ που σφύριζε αδιάφορα.

    Ναι, μάλλον μόνο απο έξω θα είναι αν είναι η προβοκάτσια.
    Κι αν δεν είναι προβοκάτσια;
    Κι αν έχουμε φτάσει τη παιδεία και τον πολιτισμό μας σε τέτοιο επίπεδο ώστε να νομίζουν κάποιοι ότι η βία ως αυτοσκοπός είναι ύψιστη πολιτική πράξη;
    Τότε τι κάνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αφροδίτη,

    οι υποκλοπές συνεχίστηκαν για αρκετό καιρό μετά τους ολυμπιακούς, και αποκαλύφτηκαν ΜΟΝΟ όταν αποκαλύφθηκε ο θάνατος του τσαλικίδη-στελέχους της βονταφον.Επίσης, είναι εν μέρει αλήθεια - εαν είναι και καθόλου- οτι μονο οι ηπα ηταν απο πίσω. δες αυτό

    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100058_28/02/2006_175527

    και δες ποιός ήταν πρόεδρος της ζίμενς ελλάς. ένας πράκτορας των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, και μετέπειτα στο ΔΣ της ιντρακόμ.
    Με βάση αυτα τα στοιχεία, και μαε δεδομένο οτι η ζίμενς δωροδοκούσε για χρόνια το ελληνικό πολιτικό σύστημα (μονο αυτη?), κάνε τους παραλληλισμούς σου, και δες το απύθμενο βούρκο και το σκοτος της πολιτικής που μας πασάρουν ως "δημοκρατία". είναι λοιπόν, εύλογο το συμπέρασμα οτι το "συστημα" είναι δημιούργημα ή όμηρος μυστικών υπηρεσιών, των εδώ εκπροσώπων τους, και των πολλών ΔΥΣΤΥΧΩΣ πολιτικών που έχουν πλουτίσει εις βάρος μας.

    Επίσης, η κυπ ή κομμάτια της πάντα είχε στενές σχέσεις με τη σια. μην εξαπατάς τον εαυτό σου. οι απαγωγές πακιστανών έγιναν με συνεργασία κυπ - σια.
    δες κι αυτο

    http://www.paron.gr/v3/new.php?id=6911&colid=28&dt=2006-02-05

    συνέδεσε τα στοιχεία, αφροδίτη. κοίτα και ποιοί ελέγχουν την οικονομία μας. 2 οικογένειεςμόνο π.χ. βαρδινογιαννης, λάτσης, διαχειρίζονται όλο το πετρέλαιο. ο πρώτος πλούτισε σπάζοντας το εμπάργκο του ΟΗΕ στο απαρτχάιντ

    http://en.wikipedia.org/wiki/Yiorgos_Vardinogiannis

    και χρηματοδότησε τον νίξον για να μπορεί να προμηθεύει καύσιμα τον 6ο στόλο


    19. Bribery, [...] President Nixon, in April and in October, 1972, contributions totalling $25,000, from Nikos Vardinoyannis, a Greek national; in violation of Section 613 of the Criminal Code, and in exchange for conferring upon Vardinoyannis a governmental benefit, to wit, a contract for $4.7 million in U.S. government funds to supply fuel for the U.S. Sixth Fleet (απο το κατηγορητήριο στη δίκη του νίξον για το σκάνδαλο γουότεργκειτ)

    τα ήξερες αυτά; ειμαι σίγουρος όχι, όπως και πολύς κόσμος. απλούστατ, γιατί οι ολιγάρχες κατέχουν ΟΛΑ τα μεγάλα ΜΜΕ, πλην εξαιρέσεων. Νομιζω οτι έχεις πλέον μια εικόνα του τί είναι παρακράτος στην ελλάδα. και σκέψου με την κρίση που έρχεται και την λαική οργισμένη αντίδραση που αναμένεται, ποιός ωφελείται από την "τρομοκρατία" (ουτως ή αλλώς, οι τύποι αυτοί κατηγορούνται ως "αδυσώπητοι" και "πιο επικινδυνοι" απο τη 17Ν, ενώ ώς τώρα δεν έχουν καν σκοτώσει. αντίθετα, έχουμε συνεχώς μπλόφες βόμβες, έχουμε εκατοντάδες σφαίρες απο αυτόματο να μην βρίσκουν στόχο, πυροβολισμούς σε αυτοκίνητα. ΔΕΝ ειναι και τόσο τρομεροί, όσο θα ήθελαν τα ΜΜΕ και οι ιδιοκτήτες τους)

    και τέλος, η κάρτα του τσίπρα είχε πάνω ένα γκράφιτι του εκπληκτικού καλλιτέχνη δρόμου banksy

    http://www.banksy.co.uk/outdoors/horizontal_1.htm

    ελπίζω να μη σε κούρασα. στα παραθέτω με καλή καρδιά με πρόθεση να βοηθήσω τον προβληματισμόσου - οχι να "ξερολιάσω".

    εγκάρδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα γινουν πολλά ακομη και όλοι θα αποφυγουν να πουν την αληθεια : Οτι υπαρχει στην Ελλάδα δολοφονική ακρα αριστερα και αναρχοτρομοκρατες.
    Επι τρεις δεκαετιες η 17Νοεμβρη σκοτωνε και έβαζε βομβες και οι περισσοτεροι τους αποκαλουσαν προβοκατορες.
    Φυσικα οταν συνελήφθησαν όλοι είδαν ότι ήταν αυτο που ελεγαν : Αριστεροι τρομοκρατες.
    Οι κουκουλοφοροι θα σπανε,θα καινε ,θα δερνουν και οι τρομοκρατες θα πυροβολουν και πάντα θα αποκαλουνται προβοκατορες,πρακτορες κλπ.Κάποτε ισως καταλάβεις την εγκληματικη φυση της ακρας αριστεράς και των αναρχικών.Μέχρι τοτε θα ψαχνεις για φανταστικους προβοκάτορες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ανώνυμε λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω αλλά η κουβέντα σχετικά με τους προβοκάτορες δεν είναι καθόλου αδικαιολόγητη, μιας και η πραγματικότητα μας παραπεμεπει αλλού και όχι στην άρνηση της ύπαρξης μυστικών και άλλων υπηρεσιών πίσω από τρομοκρατικές ενέργιες. Σε παραπέμπω εδώ:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Strategy_of_tension

    The term "strategy of tension" was first used in an article appeared in the newspaper "The Observer" on December 7th 1969. According to the Observer the United States together with the then fascist Greek government decided to support far-right terrorist groups in order to spread panic among population and create the demand for a "strong" government (i.e. a dictatorship) in Italy and Turkey, whose democratic institutions appeared to be weak and threatened by Communism to some observers.

    These groups began to pursue an ostensibly extreme right-wing anti-communist agenda using violent means, including false flag bombings that were then blamed on extra-parliamentary left-wing militant organizations, to discredit the political Left in general at a time in Italy when the Italian Communist Party was very close to entering government. It should be noted that the actions carried out by these extreme groups were meant primarily to agitate and control public opinion, creating fears about the Communist Party

    ο καθείς ας κάνει τους παραλληλισμούς του και ασ βγάλει τα συμπεράσματα του με βάση τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ φίλτατε, όχι τις θέσεις του κάθε υπηρέτη της παραεξουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή