Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

O του Κορκονέα οπαδός

Οι ομοιότητες μεταξύ του Κορκονέα και του αστυνόμου που έσκισε το κοράνι είναι φανερές.
Σε καμία περίπτωση δεν εξομοιώνω τη δολοφονία ενός παιδιού με το σκίσιμο του Κορανίου.
Όμως όπως η σφαίρα του Κορκονέα οδήγησε σε μια πρωτοφανή εξέγερση με ευρωπαϊκές διαστάσεις, η κατάληξη της οποία ήταν η επανεμφάνιση της τρομοκρατίας,
έτσι και το σκίσιμο του Κορανίου ενδέχεται να οδηγήσει στη ριζοσπαστικοποίηση των μουσουλμάνων στην Ελλάδα.
Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική μας, του κράτους μας.
Το σκίσιμο του Κορανίου δεν προσβάλλει μόνο τους μετανάστες, το σκίσιμο του Κορανίου δεν ανήκει στην ατζέντα του "μεταναστευτικού",
το σκίσιμο του Κορανίου, ενός ιερού βιβλίου, από όργανα του κράτους, αφορά και χιλιάδες έλληνες μουσουλμάνους, αφορά επίσης και τις διακρατικές σχέσεις μας με την Τουρκία και τον αραβικό κόσμο, αφορά επίσης και εμάς τους μη- μουσουλμάνους που όμως αντιλαμβανόμαστε την έννοια της ανεξιθρησκειάς.

Κάνω έκκληση με τα λιγοστά μου μέσα στον Υπουργό Εσωτερικών να αντιληφθεί (έστω και για μία φορά) το εξαιρετικά επικίνδυνο της κατάστασης και να δράσει άμεσα,
Κάνω έκκληση στους φίλους του ιστολογίου να κατεβούν στη ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ομόνοια σήμερα, Παρασκευή, στις 4 το απόγευμα, ώστε να προστατεύσουμε όσο μπορούμε τη συγκέντρωση και άρα τη χώρα μας τόσο από ακραίους ισλαμιστές όσο και από τους αντίστοιχους εθνικιστές,
τέλος κάνω έκκληση στους φίλους μετανάστες να διατηρήσουν τη ψυχραιμία τους- η βία μόνο σε βία οδηγεί.

Το μόνο που έχω να πω είναι ότι η υπόθεση με τα σκίτσα στην Δανία ήταν πολύ μικρότερης σημασίας πράξη από αυτό που έκανε το όργανο του κράτους, από το σκίσιμο του Κορανίου.


13 σχόλια:

  1. Απαράδεκτη ενέργεια,
    ανοησία, μισαλλοδοξία, τι?
    Δύσκολο να το πιστέψει κάποιος
    πως έγινε κι αυτό ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα!
    «Ένα πανίβλακας μπάτσος, ήταν ο υπεύθυνος που κάηκε τον Δεκέμβριο η Αθήνα. Ένας άλλος μπάτσος, ακόμη πιο κρετίνος, θα είναι υπεύθυνος εάν η Αθήνα γίνει αυτές τις μέρες… «Βαγδάτη»!
    Αυτή έγραφα κι εγώ αμέσως (με το «Βαγδάτη» να μην το αναφέρω προβοκατόρικα ή σε σχήμα υπερβολής αλλά για να δείξω πού μπορεί να οδηγήσουν η ηλιθιότητα και ο φασιστοχαρακτήρας του κάθε Κορκονέα) μόλις έγινε γνωστό το επεισόδιο:

    http://zalmoxis.wordpress.com/2009/05/21/kinima-%E2%80%9Callahu-akbar%E2%80%9D-twra-kai-stin-ellada-aformi-allos-enas-kretinos-mpatsos-pou-eskise-kai-podopatise-to-korani-metanastwn-exorgismenoi-pakistanoi-afghanoi-vegalezoi-kourdoi-ka/
    Πράγματι, «οι ομοιότητες μεταξύ του Κορκονέα και του αστυνόμου που έσκισε το κοράνι είναι φανερές» όπως σημειώνεις.
    Το καρτέλ «αγανακτισμένοι πολίτες» – Χρυσαυγίτες – ΕΛΑΣ άρχισαν να προκαλούν ανοικτά πια τους μουσουλμάνους μετανάστες με ό,τι κινδύνους κι αν κρύβει αυτό… Το Κοράνι που έσκισε ο κρετίνος ο μπάτσος, αποτελεί τον συνδετικό κρίκο των πλειονότητας των ομάδων των μεταναστών στην Ελλάδα. Δεν είναι ούτε η κουρδική γλώσσα ούτε η σημαία της Συρίας ούτε η βεγγαλέζικη κουζίνα ούτε η ούρντου. Είναι το Κοράνι, η προσευχή στο τζαμί, τα μουσουλμανικά ήθη. Αν τους τα θίξεις, τότε ρισκάρεις να καεί ξανά η Αθήνα.
    ΝΑ προσθέσω πως η δημοσιογραφική αλητεία έχει διαστρεβλώσει τα γεγονότα συνειδητά. Άκουσα σε κανάλι πως το γεγονός με το Κοράνι έγινε… χθες το βράδυ! Τότε ρε αστέρες της δημοσιογραφίας, τι νόημα είχε η χθεσινή πορεία διαμαρτυρίς στην Ομόνοια;
    Άκουσα στον ΑΝΤ1 (άξιος ο μισθός τους…) πως το κοράνι θύμιζε όπως ήταν διπλωμένο στη τσέπη του Σύρου μετανάστη… «φιξάκι ηρωίνης! Ταδε έφη ο ρεπόρτερ του καναλιού… Ήμαρτον ρε παιδιά! Δεν έχουμε αποχαυνωθεί πια τόσο πολύ από το «χαζοκούτι»!
    Ακόμη πιο προβοκατόρικος ο τίτλος του δελτίου ειδήσεων του σταθμού: «ΙΕΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ». Όχι το «Κοράνι», αλλά τη «φωτοτυπία» λες και πρόκειται για χαρτί υγείας!
    Από ‘δω και πέρα οι μπάτσοι θα πρέπει να ξέρουν πριν κάνουν τις μαγκιές τους πως τα πράγματα δεν είναι πια όπως πριν.
    Και ήλθε επιτέλους η ώρα να δει σοβαρά η πολιτεία το θπέμα των δικαιωμάτων, της αστυνομικής βίας, του τζαμιού και άλλα πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ L’Enfant de la Haute Mer,

    να που τα ξαναλέμε σήμερα και αλλού!!
    Γιατί "δύσκολο" να το πιστέψει κάποιος αυτό Enfant μου; εσύ ειδικά ξέρεις πολύ καλά τι μαγκιές έχουν κάνει κάτι ανεγκέφαλοι στην Θράκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς έλειπα εκτός.
    Γύρισα τώρα το βράδυ.
    Η ενέργεια είναι καταδικαστέα και ανεγκέφαλη.
    Δεν είμαι υπερ των θρησκειών γενικά, αλλά ο καθένας έχει δικαίωμα να πιστεύει σε ότι θέλει χωρίς ενοχλήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σαφέστατα και είναι κατακριτέα και καταδικαστέα μια τέτοια πράξη,αφού οφείλουμε ώς πολίτες και ως κράτος να σεβόμαστε την θρησκεία και τα ηθη όσων βρίσκονται στην χώρα.Απο την άλλη θα ήθελα να δώ και την ίδια ευαισθησία όταν θίγοντια θρησκευτικά σύμβολα και άλλων θρησκειών.Και ο νοών νοείτω.
    Επίσης δεν αντιλαμβάνομαι τον παραλληλισμό που κάνετε σχετικά με την εμφάνιση της τρομοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάποιοι βιάζονται να βγάζουν στημένες ειδήσεις

    Οι λαθρομετανάστες που συνέχισαν να συγκεντρώνονται στο κέντρο της Αθήνας για τρίτη μέρα σήμερα ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν να το κάνουν κάθε μεσημέρι, με ότι αυτό συνεπάγεται. Πυρπολήσεις, καταστροφές, ληστείες, λεηλασίες. Πατρόνοι τους σε αυτό η ψευτοαριστερά και οι αναρχοφασίστες.




    Αφορμή για τη συγκέντρωση μας είπαν ότι στάθηκε το γεγονός πως κάποιος αστυνομικός έσχισε το κοράνι. Σήμερα η αλήθεια φάνηκε κι όλα ήλθαν τούμπα. Δεν τους βγήκε η μπεσαμέλ και είπαν τι πραγματικά συνέβη, το κατά πόσο θα το προβάλλουν ευρέως παραμένει άγνωστο.

    Σήμερα ακούστηκε από το ραδιόφωνο αλλά το πέρασαν στα ΨΙΛΑ ως συνήθως.

    Ένας λαθρομετανάστης είχε επάνω του σχισμένες σελίδες από το κοράνι. Ήταν διπλωμένες τόσες φορές και με τέτοιο τρόπο που παρέπεμπαν σε κάτι ύποπτο. Ο αστυνομικός - που κατά "σύμπτωση" είχε λάβει μέρος στην επιχείρηση σκούπα την προηγούμενη μέρα, οπότε τους ήταν οικείος- του ζήτησε να δει τι έχει τυλιγμένο στο χαρτί και ως όφειλε να κάνει ξεδίπλωσε τα τυλιγμένα χαρτιά γιατί το θεώρησε ύποτο και έκανε έλεγχο για ναρκωτικά ή άλλες παράνομες ουσίες. Το κοράνι λοιπόν ήταν ΗΔΗ ΣΧΙΣΜΕΝΟ και οι σελίδες που μας έδειξαν ήταν άκρως παραπλανητικές. Τα ΜΜΕ σε ραδιόφωνο και τηλεόραση σαφώς πατρονάρουν και αυτά με τον τρόπο τους τα επεισόδια μεταδίδοντας ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ που οι ΛΑΘΡΟμετανάστες ή οι πατρόνοι τους τους δίνουν.

    Είπαμε και σε περασμένη ανάρτηση πως η αστυνομία εχει εξαπολύσει επιχειρήσεις εκκαθάρισης του κέντρου της Αθήνας και των πέριξ περιοχών στην προσπάθειά τους να καθαρίσουν την περιοχή από την παρανομία και την εγκληματικότητα.

    Οι λαθρομετανάστες αντιδρούν σε αυτό και το μήνυμα είναι σαφές. Την Αθήνα γουστάρουν να την ελέγχουν αυτοί. Ναρκωτικά, trafficking, λαθρεμπόριο, διαρρήξεις, ληστείες, εμπόριο όπλων και όλα τα καλούδια. Προσχήματα θα βρούν πολλά για να πυρπολήσουν, να καταστρέψουν και να λεηλατήσουν και πάλι. Όσο εμείς τους ανεχόμαστε παραδεχόμενοι την ήττα μας έχουμε να δούμε τρισχειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ tina

    Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι η ευαισθησία μου εξαντλείται στο κοράνι;
    Μάλλον δεν με παρακολουθείς.
    Προσωπικά δεν πιστεύω σε καμία θρησκεία.
    Πιστεύω μόνο στους ανθρώπους που αγαπώ και στην εσωτερική δύναμη των ανθρώπων
    Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν σέβομαι τους ανθρώπους που πιστεύουν.
    Σέβομαι τα σύμβολα και τους θεσμούς. Διότι πίσω από κάθε σύμβολο κρύβεται μια ολόκληρη ιστορία αγώνων συνήθως με πολλές χιλιάδες νεκρούς.

    Όσο για τον παραλληλισμό… όπως μια σφαίρα ήταν ικανή να επαναφέρει την τρομοκρατία,
    έτσι και το σκίσιμο του κορανίου ενδέχεται να ριζοσπαστικοποιήσει τους μουσουλμάνους της Ελλάδας και να έχουμε φαινόμενα φονταμενταλισμού.

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ antidrasi+sex

    Καλως τον/την!
    Πέρναμε δύσκολη περίοδο και σε χρειαζόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ zalmoxis

    Ετσι ακριβώς κι ακόμα χειρότερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ένας χρειάζεται τον άλλο.
    Διευκρινιστικά, είμαι "Ο". Όχι ότι έχει μεγάλη σημασία, απλά για να συννενοούμαστε.
    Το "info macedonia" είναι άλλο ένα εθνικιστικό μπλογκ. Φυτρώνουν σα μανιτάρια, αλλά είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι από πίσω.
    Τα φιλιά μου, μην ανησυχείς, όπου με αφήνει η επιβίωση, θα είμαι παρόν.
    Καλό πάντως είναι οι αλληλέγγυοι με τους μετανάστες, να είμαστε προσεχτικοί, μην εξελιχθεί η δικαιολογημένη αντίδραση τους σε φανταμενταλιστικό φανατισμό, και πέσουν άνθρωποι απο τα δόντια της ρατσιστικής απάνθρωπης αντιμετώπισης στα νύχια θρησκευτικών εκμεταλλευτών. Μας φτάνουν οι εγχώριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σας παρακολουθώ αρκετά και θα επαναλάβω ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.Και εφόσον έγινε αυτό το απαράδεκτο γεγονός με το σκίσιμο του κορανίου γιατί θα έπρεπε να επακολουθήσει ότι επακολούθησε?Ευθύνονται οι πολίτες για τήν πράξη αυτή?Γιατί θα πρέπει σε αυτή την χώρα σταθερά να θίγονται όσοι δεν φέρουν ευθύνη για τα γεγονότα?
    Υπάρχουν και άλλοι τρόποι αντίδρασης.
    Επίσης ¨Τα Δεκεμβριανά του Μαιου¨?.
    Κάτι ανέφερα προηγουμένως για τους παραλληλισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά βρε παιδιά, αυτό που βγαίνει από τις εικόνες είναι ότι πρόκειται περί ενός Μεσαίωνα.

    Δηλαδή τόσο πολύ εκτιμούμε τα δικαιώματα περιφρόνησης της θρησκείας και της ιδεοληψίας που κατάκτησε ο δυτικός άνθρωπος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή