Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Το Νέο ΟΧΙ ενάντια στον νέο - φασισμό της τρομοκρατίας

Πριν από 69 χρόνια, οι έλληνες τόλμησαν να αρθρώσουν ένα βροντερό ΟΧΙ ενάντια στον Ιταλικό φασισμό.
Έκτοτε, κάθε χρόνο, με περισσή περηφάνια τιμούμε την ημέρα αυτή- εορτασμοί, παρελάσεις, αφιερώματα.
Σήμερα, οι εορτασμοί τελέσθηκαν κατά το σύνηθες.
Η επέτειος όμως αυτή διαφέρει από τις άλλες.
Σήμερα οι έλληνες κλήθηκαν να βροντοφωνάξουν ένα νέο ΟΧΙ, αυτό ενάντια στον νέο φασισμό της τρομοκρατίας.
Το είπαμε; Ο καθένας κατά μόνας ξέρει.

Θα ήθελα σήμερα με αφορμή τις πανηγυρικές εκδηλώσεις να ξεχυνόμασταν όλοι στους δρόμους και να φωνάζαμε αυτό το νέο ΟΧΙ:
ΟΧΙ κύριοι και κυρίες, όποιοι κι αν είσαστε, δεν πρόκειται αν σας επιτρέψουμε να μας τρομοκρατήσετε. Δεν έχετε θέση στη χώρα αυτή.


Μήνες τώρα προσπαθώ να καταλάβω. Την ύπαρξη , τη δράση και τα αιτήματα της της ETA, του IRA, ακόμα και της δολοφονικής Αλ Κάιντα, όχι πως τα αποδέχομαι ή τα συμμερίζομαι, αλλά ως έναν ελάχιστο βαθμό θα έλεγα πως τα αντιλαμβάνομαι υπό την έννοια του ότι ζητάνε κάτι συγκεκριμένο.

Αυτοί όμως, οι δικοί μας τρομοκράτες τι ακριβώς θέλουν; Ποιος είναι ο λόγος της ύπαρξής τους, σε τι σκοπούν;
Στην αιώνια επανάσταση ??? Έλεος!

Απλώς δολοφονούν. Είτε από ανία, είτε διότι εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα ως πληρωμένοι δολοφόνοι. Θα μάθουμε ποτέ άραγε;

Εάν φοβάμαι που γράφω αυτό το κείμενο; Ναι, προφανώς.
Αλλά δεν μπορώ να μην το κάνω απο τη στιγμή που αντιλήφθηκα το διασταγμό μου. Είναι το δικό μου ΟΧΙ ενάντια σε αυτόν το νέο- φασισμό.
Και είμαι σίγουρη πως ο καθένας μέσα από το δικό του μικρόκοσμο θα αρθρώσει αυτό το νέο ΟΧΙ.
Ο καθένας με το δικό του τρόπο- οι αριστεροί και οι δεξιοί, αλλά και οι αριστεριστές, οι αναρχικοί, οι αλλοδαποί, οι άνεργοι, οι αγανακτισμένοι πολίτες, οι νοικοκυραίοι, οι εθνικιστές, οι φοιτητές, οι μαθητές, εσύ, εγώ. Μαζί. Όλοι.

Όχι κύριοι και κυρίες, όποιοι κι αν είστε, δεν θα σας επιτρέψουμε να δολοφονείτε, δεν θα σας επιτρέψουμε να μας τρομοκρατήσετε.

Κι αν ο προσωρινός σας στόχος είναι η αστυνομία, αυτή η αστυνομία, που συχνά μας θυμώνει, συνεχώς μας εξοργίζει κι ακόμα πιο συχνά μας βοηθά, εμείς, όλοι μαζί θα την προστατεύσουμε. Όχι μόνο γιατί διαφορετικά ο αυριανός στόχος σας θα είναι ο τροχονόμος και ο επόμενος ο ταχυδρόμος, κι έπειτα εσύ κι εγώ κι έπειτα ο διπλανός μας .... αλλά κυρίως γιατί οι αστυνομικοί και όλοι εμείς με όποιες διαφορές κι αν μας χωρίζουν είμαστε μέρος της δημοκρατίας μας, είμαστε μέρος της κοινωνίας μας, της καθημερινότητάς μας. Ενώ εσείς, ποιοι είστε;

Ας αρθρώσουμε λοιπόν, αυτό το Νέο ΟΧΙ, όλοι μαζί.

3 σχόλια:

  1. Μέσα στις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις που βιώνουν οι περισσότεροι, το λιγότερο που θα ήθελαν θα ήταν και ένα επιπλέον αίσθημα φόβου και ανασφάλειας, οπότε εκτιμώ ότι δεν υπάρχει Έλληνας ή μετανάστης που να μην λέει έστω και από μέσα του το Νέο ΟΧΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι λόγοι που σπρωχνουν αυτούς τους "επαναστάτες" να χτυπάνε παιδιά των 800 ευρώ μπορουν να αναζητηθούν από την απλη ηλιθιότητα οτι κάτι θα καταφέρουν μέ ένα αντάρτικο πόλης απέναντι σε συμπολίτες τους που πλέον δεν έχουν σχέση με τα χουντικά στοιχεια που κατέκλυαν την αστυνομία, μέχρι τις σκοτεινές δυνάμεις του ίδιου του παρακράτους που αποπροσανατολίζει την κοινωνία και τραβάει τα βλέμματα αλλού. Αυτό που θεωρώ απαράδεκτο είναι το ότι πήγαν να σκοτώσουν και όχι να "τρομοκρατήσουν" και να "προειδοποιήσουν". Δυστυχώς τα αλεξίσφαιρα των αστυνομικών αντέχουν όπλα πόλης, 9αρια πιστολια, το πολύ 45αρια και αυτόματα όπλα μικρού διαμετρήματος. Τα καλάσνικωφ είναι όπλα στρατού, με μεγάλη διατρητική ικανότητα και 100αδες μέτρα δραστικού βεληνεκούς και δεν σκαμπάζουν απο αλεξίσφαιρα πόλης. Αυτό το ξέρανε οι "τρομοκράτες", και ξέρανε ότι πηγαίναν για νεκρούς και όχι τραυματισμούς. Η ιδέα του (έστω τρομοκράτη) "επαναστάτη" είναι οτι χτυπάς κάτι που προσβάλει το κοινό αίσθημα, οτι χτυπάς την καταφανή αδικία και τουλάχιστον κερδίζεις ένα κομμάτι της κοινής γνώμης. Οι συγκεκριμένοι δολοφόνοι είτε είναι εντελώς αλλού και δεν τους κοβει πολύ, είτε είναι κατευθυνόμενοι για να χτυπήσουν το κοινό αίσθημα και να βοηθησουν καταστάσεις που μονο καποια κεφαλια πιο πανω γνωρίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή