Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Ένα πάρτι αλλιώτικο απο τα άλλα

Το βράδυ της Τρίτης, σ’ ένα μπαράκι στη Χάριτος, στο CITY, εάν μπορούσε κάποιος να μετρήσει μ’ ένα γαλβανόμετρο την ένταση αλλά και την ποιότητα της χαράς των συμποτών … θα ξαφνιάζονταν. Ίσως να ήταν το πιο χαρούμενο μπαράκι στην επικράτεια. Και πως όχι; Εξάλλου, εάν οι εορτάζοντες στο μπαρ αυτό δεν ήταν ευτυχείς τότε ποιος θα ‘ταν; - δεδομένης δε της οικονομικής κρίσης και των παρεπόμενων οικονομικών μέτρων που έχουν μαυρίσει τις καρδιές μας σε κάθε της χώρας. Γιατί οι εορτάζοντες στο μπαρ αυτό, δεν ήταν άλλοι από τα παιδιά των μεταναστών, που απηύθυναν κάλεσμα σε όλους τους φίλους, γνωστούς τε και άγνωστους, για να γιορτάσουν όλοι μαζί τη ψήφιση του νομοσχεδίου για την Ιθαγένεια. Οικοδεσπότες: το περιοδικό "Διαβατήριο", το περιοδικό "ASANTE", το Second Generation07 και το feleki.


Και αυτοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα δεν ήταν διόλου λίγοι- παιδιά μετανάστες και έλληνες- φίλοι που υποστήριξαν την καμπάνια των παιδιών, θεσμικά πρόσωπα, αλλά και απλοί πολίτες … Η γιορτή άρχισε από τις 8 το βράδυ και κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Πολλές δεκάδες φίλων πέρασαν έτσι … για ένα γρήγορο ποτό, για να δηλώσουν παρουσία, για να χαρούν με τη χαρά των παιδιών.

Βέβαια δεν έλειψαν οι συζητήσεις και οι ανησυχίες «δηλαδή θα δώσουν και σε μας, στου μαύρους ιθαγένεια;» ρώταγε ο Ηλίας, «και πόσα χρήματα θα πρέπει να πληρώσουμε για την αίτηση για ιθαγένεια;» ρώταγε ο Μιχάλης, «κόψε την πλάκα, αποκλείεται να ψηφίστηκε» δήλωνε με ένα κρυφό χαμόγελο η Σάρα, … όμως με κάθε απάντηση που λάμβαναν, κι αφού με περισσή καχυποψία τη διασταύρωναν και με άλλους δυο- τρείς, … τα χαμόγελα, οι αγκαλιές και τα φιλιά περίσσευαν.


Α, ναι … η ψήφιση του νομοσχεδίου συνιστά ιστορική στιγμή για την Ελλάδα. Επιτέλους κάτι σημαντικό γεννάται εν Ελλάδι, μια χαραμάδα ανοίγει από όπου μπορεί να εισχωρήσει μια αχτίδα φωτός. Γιατί αναμφισβήτητα τα παιδιά αυτά που θα αποκτήσουν σε λίγους μήνες την ιθαγένεια θα είναι λιγότερο κουρασμένα από όλους εμάς που μας έχει εξαντλήσει η στασιμότητα του ελληνικού κράτους, αλλά και περισσότερο αισιόδοξα, και μαζί με αυτά, ποιος ξέρει, ίσως να αναθαρρήσουμε κι εμείς!

1 σχόλιο:

  1. Κουράγιο και ευτυχία σε όλους τους συμπολίτες μας.
    Εμπρός για τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή