Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Η εξέλιξη της οικονομικής κρίσης και τα ανθρώπινα δικαιώματα

Με τη δεινή εξέλιξη της οικονομικής κρίσης δοκιμάζονται όλα τα κεκτημένα. Αυτή ακριβώς όμως είναι η στιγμή που θα πρέπει περισσότερο από ποτέ άλλοτε να προστατεύουμε τις ευάλωτες ομάδες, ως κράτος, ως συλλογικότητες και ο καθείς κατά μόνας.

Βέβαια, δεν είναι λίγοι αυτοί που θα ισχυριστούν πως με δεδομένη την πρωτοφανή οικονομική κρίση συνιστά πολυτέλεια να μιλάει κανείς για ανθρώπινα δικαιώματα. Όμως αν η περικοπή των μισθών είναι ένα κακό που θα πλήξει πολλούς συμπολίτες μας στο παρόντα χρόνο, ο περιορισμός και η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα είναι ένα κακό που θα αμαυρώσει το παρελθόν και θα υποθηκεύσει ες αεί το μέλλον μας. Εξάλλου η περιθωριοποίηση των ευάλωτων ομάδων αλλά και η αύξηση του αριθμού τους, δημιουργεί επιπλέον κόστη, αυξάνει την εγκληματικότητα και διαρρηγνύει τον κοινωνικό ιστό.

Η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ευάλωτων ομάδων, η προστασία του χαρακτήρα του κράτους μας ως κράτος πρόνοιας, δεν απαιτεί πλεόνασμα χρημάτων αλλά έξυπνες, ορθολογικές και συντονισμένες πολιτικές, αλλά και ενεργούς πολίτες.

Μόνον έτσι θα μπορέσουμε να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία

18 σχόλια:

  1. Ο φόβος είναι ότι όσο αυξάνεται η φτώχεια και το ξεβόλεμα, τόσο θα εντείνονται οι ακροδεξιοί λαϊκισμοί, η ξενοφοβία και ο ρατσισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδω το κρατος παραπαίει και εσεις το βιολι σας.Βρισκετε εσεις οι προοδευτικοι παρλαπιπες την ωρα που πραγματικα βουλιαζουμε σε μια δίνη , η οποια ρουφαει ολους μας να κραυγαζετε για ανθρωπινα δικαιωματα, φοβους για επιδεινωση της αισθησης ξενοφοβιας και ρατσισμου για τους καημενους αυτης της γης. Βεβαια η επιδερμικη αναφορα σας στο πως οι Ελληνες θα ξεπερασουν αυτη την κριση, οσοι βεβαιως επιλεξουν να μεινουν και να παλέψουν, γιατι νομιζω οτι θα γνωριζετε ηδη, οτι 850.000 Ελληνες εχουν εγκαταλείψει την Ελλαδα τα τελευταια 9,5 χρόνια, είναι τουλαχιστον προκλητικη. Και κάτι τελευταιο για να κλεισω.. Κραυγάζατε ολα αυτα τα χρονια για το ποσο βοηθησαν οι μεταναστες την χωρα και οτι και σ αυτους πιστώνεται σε μεγαλο βαθμο η αναπτυξη της Ελλαδας και οτι θα επρεπε και εμεις να τους βοηθησουμε να ενταχθουν και να αισθανθουν πολιτες αυτου του τοπου, και αλλα πολλα εμπριμε.. Δεν ξερω αν εχετε ενημερωθει, αλλα τα καραβανια για την εξοδο τους απο την χωρα μας εδω και κατι μηνες καλα κρατουν. Την ωρα της κρισης αντι να μεινουν και να βοηθησουν την κανουν... γιατι? γιατι δεν εχουν αλλο να αρμεξουν την αγελαδα που ονομαζεται Ελλας. Δεν πειραζει...στο καλο να πανε, να μας αφησουν μονους να αντιμετωπισουμε τα πραγματα οπως γνωριζουμε εμεις, και τουλαχιστον να μην τους πιστωνεται η βοηθεια τους την δυσκολη αυτη περιοδο.

    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνω απολυτα με τον δειμο..

    Μας το εδειξε και η ιστορία των αλλων χωρών με τα οικονομικα μετρα. Αφού κατερευσρε η λογική "φιλελευθερος- σοσιαλιστης ΚΛΠ", καταλήγεις σε αυτόν που λαικίζει και λέει τα πράγματα με το μυαλό του "φτωχού τω πνεύμα".
    Για όλα φταίνε οι άλλοι, να φύγουν οι ξένοι που μας παιρνουν τις δουλειές, ξένοι εγκληματίες κλπ. Δυστυχώς τα πράγματα ειναι πολυ ασχημα, και οι πρώτοι που θα χτυπηθούν οταν ο ελληνας ξαναγυρίζει να ανταγωνίζεται δουλειές από "τεχνιτες", "αγρότες" κλπ, ειναι οι αντιστοιχοι μεταναστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αρλούμπες λες αφού είσαι μέλος του κράτους και μάλιστα της επαχθέστερης εκδοχής του, αυτής του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως.

    Είσαι κομμάτι του πολιτικού συστήματος και απέναντι στη κοινωνία αν δεν το 'χεις καταλάβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς Νορβηγο

    Φιλε μου,

    Εγω μιλω με στοιχεια..
    ουτε πλατιαζω τον λογο μου, ουτε λαικιζω..ουτε ενταγμένος στο συστημα ειμαι.
    εκτος και αν το δικαίωμα να υποστηρίζω τους Ελληνες πολίτες για το χάλι στο οποίο έχουν περιέλθει, για τις ανεντιμες κυβερνησεις που κυβερνησαν αυτην την χωρα τα τελευταια 25 χρονια και εφτασαν στο σημειο να εκχωρησουν μια ολοκληρη χωρα, οπως βεβαιως και τους κατοικους αυτης της χωρας, στα ξενα συμφεροντα και θα καταλαβεις σε συντομο χρονο τι εννοω, ειναι εγκλημα.

    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. egw zw sto ekswteriko apo epilogi epeidh emeina edw meta tis spoudes mou.kai oxi de exw prothesi na gyrisw opws einai ta pragmata se mai xwra pou oti eukairies sou dinontai einai eite logw tou mpampa sou eite logw tou vouleuti pou pisfizeis.edw oti exw kataferei to exw kataferei moni mou xwris ti voitheia kanenos kai tha thela para poly na mporesw na voithisw tous dikous mou anthrwpous otan to xreiastoun opws me voithisan kai autoi gia na kataferw na spoudasw.apo ekei kai pera to na krinoun oloi pros pasa kateuthinsi olous autous pou anazitoun ena kalytero mellon apo mia xwra pou o monos tropos na pas brosta kai na katafereis na aksiopoioiseis 5 xronia sto polytexneio einai na pairneis 500 eurw maura na plirwneis apo auta 250 eurw to mina gia tin asfalisi tou tsmede kai na na ftaseis sta 70 sou (an ta katafereis kai den pethaneis apo peina) na pareis mia elaxisti suntaksi...
    den exw na pw kati allo...
    ta dikaiwmata olwn twn koinwnikwn omadwn einai shmantika kai oso ta metra ginontai dyskola kai h zwh mas akoma perissotero toso kapoioi apo ta akra (deksia h aristera) tha to ekmetalleuntai pros idio ofelos h twn symferontwn pou eksipiretoun!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου και την ξεδιάντροπη και άνανδρη εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στο στέκι των μεταναστών χτες στα Εξάρχεια πιστεύω ότι θα πρέπει να διαχωρίσετε την θέση σας και να διατηρήσετε την πολιτική σας αξιοπιστία αποχωρώντας από το υπουργείο προστασίας του πολίτη που όπως βλέπετε εξυπηρετεί στόχους που απέχουν από το δικό σας ήθος.
    Να δείξουμε επιτέλους στο σύστημα ότι ενεργοί πολίτες δεν σημαίνει υποταγμένοι και χειραγωγημένοι πολίτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το βιολί σου εσύ...

    Α, ξέρω και άλλη παροιμία: εδώ ο κόσμος χάνεται και το αυτό χτενίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι θα γίνει, δεν μας "ενημερώσεις" για τους χρυσαυγίτες που ειχαν εισχωρήσει στην πορεία του ΠΑΜΕ και του Σύριζα και έκαψαν την τράπεζα σκοτώνοντας 4 αθώους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. poytana al saleh poutana al salex tis meres sou metras poutana al salex .. poutan al salex poutana al salex tis meres sou metras kai si poutana al salex... mexri to noembri pou tha ginun oi apoliseis meta kai esena tha se ftinun mazi me tus kibernontes giati kai esi eisai me aytous .. poutana al salexxx KOAN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μήπως θα ήταν καλό να σβήνονται οι ακαθαρσίες των εθνικιστών υπανθρώπων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Gia thn Al Saleh to egrapsa oxi gia sena Andrew.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ βασίλης
    08 Μαΐου 2010 3:13 π.μ.

    Φαντάζομαι πως με την ίδια ευκολία που θέλεις να σβήνονται τα μηνύματα από τα blogs, θα ήθελες να "καθαρίσεις" και την κοινωνία από τους υπανθρώπους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν νομίζεις ότι οι ακαθαρσίες πρέπει να βρίσκονται σε κοινή θέα αηδιάζοντας με τη χυδαιότητά τους τους πάντες, τότε υιοθέτησέ τις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πάψτε αυτό το παραμύθι που λειτουργεί σιγά-σιγά προσθετικά και προπαγανδιστικά ώστε μετά από μερικά χρόνια να έρθουν οι ντεμέκ προστάτες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να μας βάλουν μυαλό.
    Η Ελλάδα τα μόνα δικαιώματα που καταπατεί είναι αυτά του Έλληνα. Όλοι οι υπόλοιποι έχουν περισσότερα δικαιώματα από όσα ονειρεύτηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι θα πει "Αφημένες κάποιες σκέψεις"; Είναι σκέψεις υπό διαμόρφωσή; Είναι τελικές σκέψεις;
    Επιτρέπεται σε ένα θεσμικό όργανο της πολιτείας να αφήνει τις σκέψεις του χύμα στο διαδίκτυο;
    Κα Αλ Σάλεχ, είσαστε ειδική σύμβουλος σε ζητήματα μετανάστευσης και δε νομίζω ότι ο ρόλος σας είναι να αφήνετε τις σκέψεις σας να φεύγουν υπό μορφή προπαγάνδας ή πλύσης εγκεφάλου.
    Είσαστε "ΕΙΔΙΚΗ" σύμβουλος και οι απόψεις σας πρέπει να είναι ξεκάθαρες, οργανωμένες και διατυπωμένες με σαφήνεια.
    Εκτός αν δεν είσαστε ειδική και επιθυμείτε να διαμορφώσετε άποψη μέσω της "ηλεκτρονικής διαβούλευσης".
    Περιμένω να εκφράσετε τις ειδικές και ολοκληρωμένες απόψεις σας και να κριθείτε για αυτές.
    Ο ρόλος σας δεν είναι καλλιτεχνικός, δεν είστε πρέσβειρα της UNESCO, δεν είσαστε ιεραπόστολος. Είσαστε Ειδική σύμβουλος με συγκεκριμένο ρόλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. βασίλης: Μήπως θα ήταν καλό να σβήνονται οι ακαθαρσίες των εθνικιστών υπανθρώπων;
    ... ...
    Αν νομίζεις ότι οι ακαθαρσίες πρέπει να βρίσκονται σε κοινή θέα αηδιάζοντας με τη χυδαιότητά τους τους πάντες, τότε υιοθέτησέ τις.


    Βασίλη,

    Κι εγώ συμφωνώ πως θα έπρεπε να διαγράφονται, αλλά πιστεύω ότι η κυρία Α. Αλ Σάλεχ έχει κάποιους λόγους που εγκρίνει και δημοσιεύει τα χυδαία υβριστικά σχόλια.

    Για κάποιους λόγους, επίσης, δεν εγκρίνει και δεν δημοσιεύει ή διαγράφει εκ των υστέρων σχόλια σαν ΑΥΤΑ, αφήνοντας όμως την απάντησή της, ώστε να δημιουργεί την εντύπωση που θέλει, παραβαίνοντας κάθε κανόνα δεοντολογίας.

    Επομένως, όπως μπορείς να διαπιστώσεις από την πολιτική της στα σχόλια, (και μην ξεχνάς ότι λειτουργεί το μπλογκ της με έλεγχο σχολίων πριν τα δημοσιεύσει) αφού εγκρίνει και δημοσιεύει τα χυδαία υβριστικά, ενώ δεν δημοσιεύει ευπρεπώς διατυπωμένα, εύστοχα, και εντός του θέματος σχόλια, δεν είναι επειδή πιστεύει στην ""ελευθερία του λόγου"", αλλά επειδή της χρησιμεύουν για κάποιο σκοπό, που νομίζω ότι οφείλει να διευκρινήσει σ' εσένα και τους υπόλοιπους αναγνώστες της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κουράγιο Αφροδίτη, προχώρα προς τη κατεύθυνση που σε κάνει ευτυχισμένη και στο ενδιάμεσο διάστημα θα υπάρξουν κάποιες «δυσκολίες»… Α και μη πεις στις παρέες που προστατεύουν, αν πάλι δε αντέχεις θα το καταλάβω… όλοι χριζόμαστε φίλους.

    Υ.Γ. Μια γυναικά με μη τυποποιημένη άποψη ενοχλεί…

    ΑπάντησηΔιαγραφή