Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Επιτέλους η σωστή πρόταση

Επιτέλους, αρχισε να λειτουργεί το σύστημα.

Η νεα πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών προς τους απεργούς πείνας ειναι μια σοβαρή πρόταση. [Διαβάστε την προταση εδω: http://www.tovima.gr/society/article/?aid=388542]


Ειναι μια πρόταση πρέπει να γινει αποδεκτή άμεσα. Είναι άλλωστε η προταση της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Έτσι ο αγώνας τους αποκτά πραγματική αξία και για όλους τους μετανάστες αλλά και για το Ελληνικό κράτος.

(Γιατι έπρεπε να φτάσουμε εδω για να γινει η πιο αυτονόητη πρόταση; ουφ! )
__________________________________________

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20:57 tovima.gr

Νέα πρόταση που περιλαμβάνει ένα τρίπτυχο προϋποθέσεων, αναμένεται να διατυπωθεί από το υπουργείο Εσωτερικών, με στόχο την επίλυση του ζητήματος των μεταναστών-απεργών πείνας στο μέγαρο Υπατία. Ανάμεσα στις προτάσεις είναι η δυνατότητα υποβολής αιτήματος για νομιμοποίηση στους μετανάστες που μετρούν δώδεκα χρόνια εργασίας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, η πρόταση περιλαμβάνει τις εξής προϋποθέσεις:

Δυνατότητα υποβολής αιτήματος για νομιμοποίηση θα παρέχεται μόνον σε εκείνους τους μετανάστες, οι οποίοι μετρούν 12 χρόνια εργασίας στην Ελλάδα.

Για τους υπολοίπους, που δεν πληρούν τον συγκεκριμένο όρο, θα προσφέρεται περίοδος χάριτος έξι μηνών, με τη δυνατότητα ανανέωσής της κατά επιπλέον έξι μήνες.

Το τρίτο σκέλος της πρότασης αφορά ανθρωπιστική προσφορά και προβλέπει την παροχή βοήθειας και την κάλυψη των εξόδων για τους μετανάστες, οι οποίοι επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.