Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Αναδημοσίευση άρθρου "Έξω οι ξένοι"

Διάβασα ένα πολύ καλογραμμένο εδώ του κ. Πιστοφίδη.
Σας το προτείνω!

1 σχόλιο:

  1. θα ήθελα να καταστήσω σαφές πως σε καμία περίπτωση δεν μέμφομαι τους κατοίκους του Αγ. Παντελεήμονα, ομοίως της Ομόνοιας, της Βικτώριας, της Αμερικής και του Αγ. Νικόλα, ktl

    Το έχω εξάλλου πει και δημοσίως στο ραδιοφωνικό σταθμό Κόκκινο στη εκπομπή του Π. Τσίμα.

    Ούτε οι κάτοικοι των περιοχών αυτών είναι ρατσιστές επειδή διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση των περιουσιών τους, όμως ούτε και οι "άλλοι", οι "απελπισμένοι", "οι αιτούντες άσυλο από αφγανιστάν, σομαλία, σουδάν, ιρακ κτλ είναι οι κακοί της παρέας.
    Οι τελευταίοι σύμφωνα με το νόμο, το Σύνταγμά μας και τις Διεθνείς Συμβάσεις χρήζουν διεθνούς προστασίας. Η πολιτεία όφειλε και οφείλει να τους παράσχει κατάλυμα. Λαμβάνει δε χρήματα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφύγων για το σκοπό αυτό. Όταν όμως τους προωθεί στο κέντρο της Αθήνας και στη συνέχεια τους εγκαταλείπει, είναι απολύτως λογικό οι άνθρωποι αυτοί να προσπαθούν να επιβιώσουν με όποιο τρόπο.
    Οι άμεσες λύσεις είναι, κατά τη γνώμη μου, οι εξής:
    1. Να δημιουργηθούν αξιοπρεπή κέντρα υποδοχής των προσφύγων ικανά να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των ανθρώπων αυτών.
    2. Να προσβάλλει το ελληνικό κράτος τη Συνθήκη του Δουβλίνου ΙΙ (βλέπε ανάρτηση 12/11 παράγραφος 4) έτσι ώστε να μην επωμίζονται το βάρος μόνο τα κράτη –είσοδοι στην ΕΕ.
    3. Να αυξηθούν τα ποσοστά χορήγησης του καθεστώτος του πρόσφυγα. Στην Ελλάδα το ποσοστό χορήγησης του καθεστώτος του πρόσφυγα το 2007 ήταν 0.04% ! Οι άνθρωποι αυτοί είτε το δεχόμαστε είτε όχι, είτε μας αρέσει είτε όχι δεν είναι οικονομικοί μετανάστες, είναι πρόσφυγες. Και μόνον όταν λάβουν το καθεστώς του πρόσφυγα θα μπορέσουν να βελτιώσουν τη ζωή τους.

    Σας ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή