Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Που θα οδηγήσει η ατιμωρησία;

Σήμερα ξεψύχησε ο 24 χρονος Πακιστανός ύστερα απο την τρίμηνη μάχη που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή.



Ο φίλος αυτός ήταν σε κώμα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας από την 6η Δεκέμβρη, όπου και βρέθηκε στο χαντάκι του Βοτανικού, 600 μέτρα από την Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη, τα ξημερώματα του Σαββάτου. Κατά πως λέγεται, η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου δεν ήταν η μόνη δολοφονία από όργανα του κράτους την 6η Δεκεμβρίου. Για λόγους δεοντολογίας, θα διατηρήσω μια επιφύλαξη σχετικά με τα αίτια τραυματισμού/ θανάτου του Πακιστανού καθώς δεν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες.

Όπως έχουμε γράψει επανειλημμένως , (εδώ και εδώ και εδώ), κάτι συμβαίνει στην Πέτρου Ράλλη. Μέσα σε δύο μήνες είχαμε τρείς νεκρούς στο ίδιο ακριβώς σημείο (χαντάκι Βοτανικού, 600 μέτρα από την Πέτρου Ράλλη), την ίδια ημέρα (Σάββατο 25/ 10, 6/12, 3/1) και ώρα (ξημερώματα). Ενώ μάρτυρες υποστηρίζουν πως την τελευταία φορά που είδαν τα θύματα, έτρεχαν να ξεφύγουν από καταδίωξη αστυνομικών.

Κάθε ξημέρωμα Σαββάτου συγκεντρώνονται στη Πέτρου Ράλλη χιλιάδες πρόσφυγες, προσδοκώντας να λάβουν το αποκαλούμενο "μαγικό χαρτάκι" που θα τους εξασφαλίσει το ραντεβού με τη διεύθυνση ώστε να καταθέσουν το αίτημα για πολιτικό άσυλο. Τα όργανα της αστυνομίας στην προσπάθεια τους να επιβάλλουν την τάξη, καταφεύγουν στις συνήθεις μεθόδους.

Οι αρχές εξέδωσαν ανακοίνωση μόνο για τον πρώτο από τους τρείς θανάτους, σύμφωνα με την οποία ο άτυχος Πακιστανός της 25ης Οκτωβρίου έπεσε στο χαντάκι του Βοτανικού επειδή έχασε τον προσανατολισμό και την ισορροπία του στην προσπάθεια του να βρει κατάλληλο μέρος για να κάνει την ανάγκη του (!). Καμία άλλη δήλωση δεν έχει υπάρξει.

Το φαινόμενο της ατιμωρησίας και τις συνέπιες αυτής το έχουμε αντιμετωπίσει πολλές φορές στο παρελθόν στην Ελλάδα. Εξάλλου η ατιμωρησία είναι ένας από τους λόγους της έξαρσης βίας της τελευταίας περιόδου.
Εάν συνεχίσει η Πολιτεία να φέρετε με αυτό το τρόπο σε ανθρώπους που ζητάνε βοήθεια, η εξέγερση των φτωχών συνοικιών του Παρισιού θα ωχριά μπροστά σε αυτό που θα γίνει στην Αθήνα.
Για πόσο καιρό ακόμα θα κάνουν υπομονή;
____________

Δείτε επίσης εδώ.

1 σχόλιο:

  1. τι να πει κανείς! οι υποτιθέμενοι προστάτες των αδυνάτων, κατηγορούνται συνεχώς για εγκλήματα κατά των ανυπεράσπιστων. Μεταναστες, τσιγγάνοι, παιδιά. ολοι σκονταφτουν σέ... ζαρντινιέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή