Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

«Για λογαριασμό σου»

Σε μια χώρα με ανύπαρκτη κοινωνική πολιτική,
Σε μια χώρα όπου οι πολύτεκνοι δεν προστατεύονται,
Σε μια χώρα όπου οι μητέρες δεν δικαιούνται καν επιδόματα για την ανατροφή των παιδιών τους,
Σε μια χώρα όπου οι μισθοί είναι οι χαμηλότεροι στην Ευρώπη,
Σε μια χώρα όπου η ακρίβεια ξεπερνά τους ευρωπαίους εταίρους της,
Σε μια χώρα πρωταθλήτρια της διαφθοράς,
Σε μια χώρα όπου ο ένας στους 5 νέους είναι άνεργος,
Σε μια χώρα όπου μία στις 7 γυναίκες είναι άνεργη
Σε μια χώρα όπου καθημερινά απολύονται μεσήλικες,
Σε μία χώρα όπου 78χρονοι σκοτώνονται σε εργατικά ατυχήματα,
Σε μια χώρα όπου μισθωτοί και συνταξιούχοι καταβάλλουν το 80% των φόρων φυσικών προσώπων
Σε μία χώρα όπου η μέση δαπάνη για την υγεία και το σχολείο των παιδιών απαιτεί μισό βασικό μισθό,
Σε μια χώρα όπου "αν δεν καταναλώνεις, δεν υπάρχεις",
Σε μα χώρα που στην πραγματικότητα δεν είναι χώρα,
Σε μια χώρα όπου για να ζεις με αξιοπρέπεια δεν έχεις άλλη επιλογή από το να χρεώνεσαι,

Σε αυτήν ακριβώς τη χώρα, έρχεται μια ΑΙΣΧΡΗ σειρά στον ALPHA, το «Για λογαριασμό σου», για να μας μαλώσει… για να μας πει σπάταλους και ανεύθυνους…
Μια σειρά η οποία φροντίζει να "εκπαιδεύσει" τους δανειολήπτες διδάσκοντάς τους... "φερεγγυότητα" μην τυχόν και μειωθούν τα υπερκέρδη των τραπεζών.
Μια σειρά η οποία εκμεταλλεύεται χωρίς ηθικές αναστολές το αίσθημα ανασφάλειας που πλήττει εκατομμύρια νοικοκυριά.

Ντροπή!

Ζητάμε να επέμβει άμεσα το ΕΣΡ.

Έλεος πια...

5 σχόλια:

  1. επίσης σε μια χώρα που πολλοί υπερχρεώνονται επειδή θέλουν να ζουν σαν νεόπλουτοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή η χώρα μας αντιμετωπίζει όλους, στο βαθμό που μπορεί, σαν ξένους, σαν μετανάστες, σαν αλλοδαπούς. Εδώ και μέρες,στα Εξάρχεια, κυκλοφορούν αναρίθμητοι μπάτσοι,δυό-δυό οι περισσότεροι, πάνω σε μηχανάκια, μπαίνουν στα μπαρ και ζητούν ταυτότητα από τους θαμώνες, σταματάνε στο δρόμο τους ανθρώπους για εξακρίβωση στοιχείων, κάνουν το ίδιο τετράγωνο δεκάδες φορές μέσα στο ίδιο βράδυ, κι όλα αυτά με τον τσαμπουκά και το θράσος του αμόρφωτου, σωβινιστή κατόχου μιας μικρής αλλα αποτελεσματικής, στις μέρες μας, εξουσίας. Κι αναρωτιόμαστε:Αυτό είναι το καινούριο πρόσωπο του Πασοκ; Υπάρχει κάποιος που αισθάνεται ασφάλεια με όλα αυτά τα ανεκπαίδευτα "όργανα"(της τάξης;)να γυρνοβολάνε σε μια περιοχή που ζούμε, πίνουμε, τρώμε, συζητάμε,σπουδάζουμε, ψωνίζουμε και δεν έχουμε καταλάβει πότε μετατράπηκε στο "παράνομο κράτος των Εξαρχείων" όπου όποιος κυκλοφορεί είναι ύποπτος και άξιος καταστολής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα!
    Και θα μπορούσα να συμπληρώσω διάφορα, π.χ.:
    Σε μια χώρα που οι πολίτες της "απλώνουν τα πόδια τους πέρα από το πάπλωμά τους".
    Σε μια χώρα που οι πολίτες της καταναλώνουν αλλά δεν παράγουν.
    Σε μια χώρα όπου νομίζουμε πως όλοι οι άλλοι, που κάνουν οικονομία ή σωστή διαχείριση, είναι "κουτόφραγκοι" κι εμείς είμαστε "καταφερτζήδες" σε όλα...
    κ.λπ. κ.λπ.

    Υ.Γ. Έτυχε να δω τη συγκεκριμένη εκπομπή και αυτό που εμένα με ενόχλησε δεν ήταν η εκπομπή, αλλά η σπατάλη και η ανευθυνότητα των πρωταγωνιστών, ιδίως δε της συζύγου. Και δυστυχώς γνωρίζω κι άλλους, στον κοινωνικό μου περίγυρο, που σκέπτονται με τον ίδιο τρόπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η λέξη "αισχρό" είναι λίγη για να το χαρακτηρίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΈΛΛΗΝΑ μεγάλε !!! ενώ ξέρεις πολύ καλά ότι τα οικονομικά σου δεν θα βελτιωθούν ποτέ, αγοράζεις αυτοκίνητα, δικό σου, της γυναίκας σου, ίσως και του γιού σαν δώρο που πέρασε στα ΤΕΙ ιχθυοκαλλιέργειας και ψωνίζεις ότι βρεις , χρήσιμο ή άχρηστο, με πλαστικό χρήμα (συνήθως). Έχει υπολογισθεί ότι κατά μέσο όρο σε κάθε Έλληνα αντιστοιχούν 2 έως 3 κάρτες. Εννοείται ότι όλες οι αγορές γίνονται συνήθως με «φέσι» στις τράπεζες.
    Αγοράζει ο Έλληνας σπίτι κανονικό και σπίτι εξοχικό. Κατά προτίμηση νεόδμητα, άρα και ακριβότερα. Δε φαντάζομαι να πιστεύει κανείς ότι όλη αυτή η θάλασσα πολυκατοικιών και εξοχικών που ξεφυτρώνουν, στεγάζει πολυεκατομμυριούχους και κλέφτες. Μισθοσυντήρητοι είναι οι αγοραστές, με ένα έξτρα «φεσάκι» στις τράπεζες.
    Το δε χρήμα που ρέει στα φροντιστήρια για τα μαθήματα των παιδιών ανέρχεται σε μερικά δις ευρώ το χρόνο (δεν υπολογίζουμε τα μπαλέτα, πιάνα, κολυμβητήρια κλπ). Το γεγονός ότι αριστεύουν τα παιδιά των μεταναστών, που δεν έχουν μπει ποτέ στη ζωή τους σε φροντιστήριο, μοιάζει να μην απασχολεί κανέναν, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Ο σκοπός εν προκειμένω είναι ιερός. Να μπουν τα παιδιά στο Πανεπιστήμιο, ώστε όταν μετά θα είναι άνεργα, να μπορούν να διαμαρτύρονται χωρίς ντροπή. Διότι άλλο να είσαι άνεργος χωρίς πτυχίο (ας πας να σφουγγαρίζεις σκάλες η δουλειά δεν είναι ντροπή), ενώ ένας πτυχιούχος μπορεί να τα ξύνει μένοντας με τους γονείς του μέχρι τα 35 του, διότι δεν τον διορίζουν στο Δημόσιο να βάζει στη σωστή σειρά τις φωτοτυπίες, (που είναι μια σωστή επιλογή για την καριέρα ενός πτυχιούχου).

    Η αγοραστική δύναμη στη χώρα έχει πάει πίσω 25 χρόνια, αλλά οι καταναλωτικές μας συνήθειες καλπάζουν . Το ελληνικό παράδοξο σου λέει ο άλλος. Μα δεν πρόκειται για παράδοξο. Πρόκειται για ψέμα.
    Στο οποίο εν πολλοίς οφείλεται και το άλλο μεγάλο παράδοξο, που δεν μπορούν να εξηγήσουν ούτε οι σπουδαιότεροι γιατροί της υφηλίου. Καπνίζουμε σαν φουγάρα, τρώμε σαν γουρούνια, πηγαίνουμε στα γυμναστήρια για 2 βδομάδες και μετά τα παρατάμε, βυθισμένοι σε μια καθημερινότητα γεμάτη στρες, και όμως, ζούμε περισσότερο από τους άλλους Ευρωπαίους.
    Και πάλι, δεν πρόκειται για παράδοξο. Απλώς όταν ζεις μια ζωή μέσα στην ψευδαίσθηση, όσα συμβαίνουν γύρω σου, δεν σε αγγίζουν. Τίποτε από όσα κάνουν έναν άνθρωπο να προβληματίζεται δεν ακουμπάει τον Έλληνα. Αδιάφορος και βαθύτατα σταρχιδιστής, οδεύει προς το μέλλον. Μπορεί να μην κάνει διακοπές ένα μήνα το χρόνο, αλλά μία εβδομάδα το καλοκαίρι σε κανένα νησάκι(κατά προτίμηση Μύκονο - Πάρο - Σαντορίνη - Κέρκυρα) και ένα τετραήμερο στα χιόνια το χειμώνα θα τις κάνει, με πλαστικό χρήμα οι περισσότεροι βεβαίως.
    Ο Έλληνας είναι τσακωμένος με την αλήθεια εδώ και χρόνια άλλωστε. Η αλήθεια, δυστυχώς για εκείνη, είναι σταθερή και δεν προσαρμόζεται στις ανάγκες του Έλληνα. Το ότι για να δεις προκοπή πρέπει να δουλέψεις γι’ αυτήν , άποψη που δεν συνάδει με τον πράο και ειρηνικό χαρακτήρα του Έλληνα. Όσο εκείνος πίνει το φραπόγαλο ή το φρέντο του στις χιλιάδες καφετέριες που υπάρχουν (μου αρέσει ότι διαμαρτύρεται κιόλας ότι είναι ο πλέον ακριβός καφές της Ευρώπης), όσο γεμίζει στις ταβέρνες , τα μπαρ και τα κλάμπ, όσο κάνει ουρές στα μεγάλα πολυκαταστήματα MALL, ATHENS HΑRT , IKEA κλπ και ψωνίζει με πλαστικό χρήμα ότι άχρηστο βρίσκει μπροστά του , όσο γυαλίζει το όχημα κάθε Σάββατο πρωί και το απόγευμα ξεχύνεται προς τη παραλιακή λεωφόρο με το στέρεο στο διαπασών ακούγοντας βλαχοντίσκο, οι κουτόφραγκοι οι δυτικοί που δεν ξέρουν να ζήσουν τη ζωή τους και κοιμούνται με τις κότες , δουλεύουν σαν ζώα ασταμάτητα και παράγουν ιδέες , αγαθά και προϊόντα, τα οποία οφείλουν να τα προσκομίσουν στη χώρα για να τα εξετάσουμε και αν κρίνουμε ότι είναι εντάξει, να μας τα κάνουν δώρο, αφού χωρίς εμάς θα βρίσκονταν ακόμα στις σπηλιές να τρώνε βελανίδια και μπανάνες. Το γεγονός ότι τα τελευταία 100 χρόνια ΤΙΠΟΤΑ το σημαντικό δεν συμβαίνει στη χώρα που κατοικεί ο περιούσιος Ελληνικός λαός , οφείλεται σε μια παγκόσμια συνομωσία ( των Εβραίων βεβαίως), που γίνεται εις βάρος μας αφού εμείς είμαστε το κέντρο της γης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή