Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Η εξέγερση των μελλοντικών "λαθρομεταναστών"

Και ενώ στον ελληνικό δημόσιο διάλογο κυριαρχεί το θέμα των «λαθρομεταναστών» (sic) , του «μεγάρου» (sic) που μεταφέρθηκαν και των ευθυνών της κινηματικής Αριστεράς… η Διεθνής κοινότητα έρχεται αντιμέτωπη με πρωτοφανή γεγονότα, ιστορικής σημασίας- η επανάσταση στη Τυνησία, η εξέγερση στην Αίγυπτο, η αυτονόμηση του Νότιου Σουδάν…

Και τα τρία γεγονότα δεν είναι τίποτα λιγότερο από Επαναστάσεις των απλών ανθρώπων κατά των διεφθαρμένων κυβερνήσεων τους, που με την ανοχή ή και ευλογίες της Δύσης απομυζούν το λαό. Δεν είναι πραξικοπήματα των ισλαμιστών, όπως πολύ προσπαθούν να τα φωτογραφίσουν οι «Μεγάλες Δυνάμεις». Είναι για «το ψωμί, το βούτυρο και τη Δικαιοσύνη» όπως φώναζε μια νεαρή Αιγύπτια σε κάμερα του BBC. Τους ανθρώπους που εξεγείρονται τώρα, εμείς οι Έλληνες τους γνωρίζουμε- αν πάτε μια βόλτα στον Έβρο θα τους συναντήσετε. Είναι αυτοί οι «λαθρομετανάστες» που διασχίζουν τα σύνορα μας διεκδικώντας το δικαίωμα στη ζωή ή σε μια καλύτερη ζωή. Είναι οι νέοι άνθρωποι που τολμούν να ονειρεύονται και να απαιτούν.

Ποια η θέση της Ελλάδας, των ΜΜΕ και της λοιπής Ευρώπης στα γεγονότα; Σφυρίζουν αδιάφορα και συνεχίσουν να ασχολούνται με τους «λαθρομετανάστες». Οι εξεγέρσεις αυτές πάντως, πέραν όλων των άλλων, αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αντιληφθούμε επιτέλους την πραγματικότητα. Ή θα τους επιτρέψουμε να έχουν μια καλύτερη ζωή στις χώρες τους, με κίνδυνο να μην μπορεί η Δύση να τους εκμεταλλεύεται στο έπακρο, ή δεν θα παραπονιόμαστε για τα κύματα των αλλοδαπών που έρχονται στην Ευρώπη. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει (τα κρεματόρια δεν είναι ακόμα αποδεκτά) .

17 σχόλια:

  1. μπραβο Αφροδιτη...το αναδημοσιευω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστά Αφροδίτη! Η Δύση πρέπει να αναγνωρίσει τις ευθύνες της και να πράξει ανάλογα. Συγχαρητήρια για άλλο ένα πολύ καλό κείμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεταφέρω εδώ το σχόλιο που έγραψα στην Athens Voice που φιλοξένησε το κείμενο:


    Γράφει: "η Διεθνής κοινότητα έρχεται αντιμέτωπη με πρωτοφανή γεγονότα, ιστορικής σημασίας"

    Πρωτοφανή;;;;;;;;
    Όσοι έχουν ελάχιστη γνώση Ιστορίας γνωρίζουν ότι τέτοιας ιστορικής σημασίας γεγονότα έχουν συμβεί ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΩΣ. Επανειλημμένως.
    (και στην πολύ πρόσφατη ιστορία)
    *

    Γράφει: "Ή θα τους επιτρέψουμε να έχουν μια καλύτερη ζωή στις χώρες τους, με κίνδυνο να μην μπορεί η Δύση να τους εκμεταλλεύεται στο έπακρο, ή δεν θα παραπονιόμαστε για τα κύματα των αλλοδαπών που έρχονται στην Ευρώπη"

    Βασικά, ο κόσμος δεν "παραπονιέται" για τα κύματα των αλλοδαπών που έρχονται στην Ευρώπη, μιας και τα κύματα σκάνε μόνον εδώ ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη έχει αυστηρή μεταναστευτική πολιτική. Η μόνη χώρα που δέχεται τις συνέπειες είναι η Ελλάδα. Η οποία, βέβαια, δεν είναι εκείνη που "εκμεταλλεύεται τις χώρες αυτές στο έπακρο".

    Κι εκείνο που ΔΕΝ μας χρειάζεται είναι ένας Μουσολίνι που θα απαγορεύει στον κόσμο να εκφράζει τα "παράπονά" του, να λέει την άποψή του.

    Κατά τα λοιπά, το κείμενο αποτελεί μια έκθεση ιδεών 1ης γυμνασίου. Καμμία πρακτική πρόταση για την λύση του προβλήματος.

    Όσα για τα περί "κρεματορίων" που αποδίδει στους έλληνες, είναι καθαρή φασιστική προβοκάτσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ή θα τους επιτρέψουμε να έχουν μια καλύτερη ζωή στις χώρες τους, με κίνδυνο να μην μπορεί η Δύση να τους εκμεταλλεύεται στο έπακρο, ή δεν θα παραπονιόμαστε για τα κύματα των αλλοδαπών που έρχονται στην Ευρώπη.

    Δεν νομίζω ότι μπορούμε να τους επιτρέψουμε ή να τους στερήσουμε τίποτα. Αλλά υπάρχει μια πραγματικότητα που μας κάνει σκεπτικούς. Για παράδειγμα, οι Ιρανοί που έκαναν την επανάσταση τους πριν μερικά χρόνια, ζουν καλύτερα σήμερα; Έχουν περισσότερες ελευθερίες;

    Από την άλλη το καθεστώς του Σανταμ δεν ήταν και το πλέον Δημοκρατικό. Οι Αμερικανοί για τους δικούς τους λόγους(συμφέροντα), “ελευθέρωσαν” τους Ιρακινούς από την τυραννία του δικτάκτορα. Αν και δεν έχω πάει στο Ιράκ, είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες σήμερα, έχουν περισσότερες ελευθερίες σε σχέση με το παρελθόν. Επίσης είμαι σίγουρος ότι όταν έκαναν την εισβολή η Αμερικανοί, οι περισσότεροι Έλληνες (ίσως και εσύ Αφροδίτη) είχαν ταχθεί εναντίον.

    Εν τέλει ποια πρέπει να είναι η στάση των Δυτικών; Να “καθοδηγούν” τους λαούς του τρίτου κόσμου, όταν πρόκειται να επαναστατήσουν, (εγγυώντας τους τις βασικές ελευθερίες) ή να τους αφήνουν να επιλέγουν μόνοι τους, ακόμα και αν με την επιλογή τους χειροτερεύουν οι συνθήκες διαβίωσής τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο κάθε λαός διεκδικεί για την χώρα του αυτό που πιστεύει πως είναι καλύτερο. Οι Έλληνες τους επιτρέπουμε ή τους εμποδίζουμε να έχουν το καθεστώς που επιθυμούν, αν μπορούν να διευκρινήσουν και οι ίδιοι τί ακριβώς επιθυμούν.
    Το φρέσκο επιχείρημα των υποστηρικτών της λαθρομετανάστευσης είναι πως αφού δεν έχουν ελεύθερα καθεστώτα φεύγουν.
    1. Εκείνοι φεύγουν. Από πού προκύπτει η υποχρέωση της Ελλάδας να τους δεχτεί;
    2. Οι κοινωνίες αυτές είναι τόσο τριτοκοσμικές και τοσο πίσω που πραγματικά αμφιβάλλω για το εάν έχουν σαφή εικόνα για το καθεστώς κάτω από το οποίο θα ήθελαν να ζήσουν. Η δημοκρατία δεν είναι μέσα στην κουλτούρα τους και οι αξίες της είναι ασυμβίβαστες σε πολλά με το Ισλάμ. Η δημοκρατία ουσιαστικά είναι απειλή για το Ισλάμ. Το πρόβλημα ξεκινάει από τους ίδιους τους λαούς και όχι από ένα άγνωστο χέρι που τους εμποδίζει την χειραφέτηση. Οπότε ας σταματήσει και αυτή η αρλούμπα.
    Η Σάλεχ συνεχίζει τον χαβά της. Να διαλύσουμε την Ευρώπη για να σωθεί το Μπαγκλαντές. Πολύ έξυπνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @αναρχοφιλελεύθερος

    δεν νομίζω ότι υπάρχουν περισσότερα δικαιώματα. έχοντας ειδικά υπόψη την δράση των ιδιωτικών στρατών που δρουν στην περιοχή(πχ μπλακγουότερ).

    Καλή η προσπάθειά σου Αφροδίτη να βγούμε λίγο πιο έξω από τον μικρόκοσμό μας και να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε μέρος κι όχι το κέντρο του κόσμου. Δυστυχώς σε αυτόν τον τομέα θέλουμε ακόμη πολύ δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. dustuxws gia sena,den tha lusoume emeis oi Ellines ta provlimata twn lathrometanastwn gia na ta pairnoun xontra kati tupises san esena apo tis dithen mi kuvernitikes organwseis....Wraia ta taksidakia pou pragmatopoieis se Vienni,Londino,Vrikselles me ta lefta tou forologoumenou ellinikou laou gia na parakoloutheis migration seminars e??...Krima pou se ligo tha kopoun ola auta pou ikseres mexri twra...A kai kati allo:exeis monimws ta idia ksinismena moutra san na exeis katapiei ena kilo lemonia???den kserw na to sxolio mou tha perasei ap'ti xountiki logokrisia sou(mallon oxi)alla mou arkei pou tha to diavaseis esu.Perastika sou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΘΕΩΡΙΑ ΖΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

    Η πραγματικότητα μας λέει:
    Αν μειωθεί ο πληθυσμός ενός κράτους από υπογεννητικότητα τότε το κράτος με την υπεργεννητικότητα θα στείλει μετανάστες και θα επιδιώξει να φτιάξει αποικία.
    Στην χειρότερη περίπτωση το κράτος της υπεργεννητικότητας μπορεί να κάνει ένα πόλεμο και να εξασφαλίσει τους πόρους διαβίωσης για τους κατοίκους του.

    ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
    ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ
    ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ

    ΕΙΜΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η πρόσφατη περίπτωση της Τζούλιας με τα δυο black stallions, μου δημιουργεί συνειρμούς για δυνατότητες "παράλληλου καλλιτεχνικού μέλλοντός" σας, κα Σαλεχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η... «ευγένεια» των σχολίων ορισμένων είναι ευθέως ανάλογη της εθνικιστικής ιδεολογίας τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εχεις δίκιο ο κοπέλα μου.

    Και εμείς το 89% του Ελληνικού λαού των ρατσιστών που δεν γίναμε προσκυνημένοι, καλά είναι να φύγουμε και να πάμε στις χώρες αυτών των 300 λαθρομεταναστών, να μας υποδεχθούν με ανοιχτές αγκάλες, να τους μάθουμε την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μας να απαιτήσουμε να χτίσουνε τις εκκλησιές μας να απαρνηθούν την θρησκεία τους, την ιστορία τους, για να μην προκαλούν και όπως πιστεύουν κάποιοι όταν δεν θα έχουμε δουλειά να βιάζουμε να σκοτώνουμε και να κλέβουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. den einai gia sena oi koinwnikes analiseis.girna kamia tainia afroditi 10 lathrometanastes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι λαθρομεταναστες πρεπει να απελαθουν με συνοπτικες διαδικασιες.

    Η συντριπτικη πλειοψηφεια απο αυτους βρισκονται παρανομα στη χωρα και σημαντικο μερος απο αυτους εμπλεκεται σε εγκληματικες ενεργειες. Η ραγδαια αυξηση της εγκληματικοτητας και η γκετοποιηση αστικων περιοχων τα τελευταια 20 χρονια οφειλεται στην αθροα εισροη λαθρομετανασταστων.

    Περα απο αυτο, οι πιο πολλοι απο αυτους ειναι ισλαμιστες και εχουν τελειως διαφορετικη κουλτουρα και νοοτροπια απο εμας ενω μεγάλο μέρος απο αυτούς θέλουν να ζουν με τους ισλαμικούς νόμους της Σαρία.

    Το μεγαλυτερο ποσοστο των λαθρομεταναστων ειναι αναλφαβητοι. Δεν εχουν καμια ελπιδα να βρουν μια κανονικη εργασια γιατι δεν εχουν ουτε την ικανοτητα, ουτε τις γνωσεις που απαιτουνται στις συγχρονες δυτικου τυπου οικονομιες. Ετσι, εργαζονται παρανομα στη μαυρη αγορα προκαλωντας σοβαρες αρνητικες παρενεργειες στην επισημη ελληνικη οικονομια.

    Οι μουσουλμανοι δεν θελουν και δεν μπορουν να ενταχθουν και ουτε υπαρχει περιπτωση αφομοιωσης. Θα δημιουργησουν παραλληλες κοινωνιες και οταν αυξηθουν σε αριθμο θα προσπαθησουν να αποκτησουν πολιτικη δυναμη και να εφαρμοσουν τον ισλαμικο νομο, καταπιεζοντας τους γηγενεις κατοικους.

    Αυτο εχει γινει σε ολες τις ισλαμικες αραβικες χωρες οπου υπαρχει τεραστια καταπιεση των τοπικων χριστιανικων/εβραικων/αλλόθρησκων πληθυσμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν αντιλαμβάνομαι κι εγώ γιατί πρέπει να κινδυνεύει η ζωή μας για ένα κινητό ή ένα πορτοφόλι από ανθρώπους που στις πατρίδες τους γαλουχήθηκαν με την έλλειψη σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή.
    Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί πρέπει καθημερινά να είμαστε εμείς αυτοί που πρέπει να αλλάζουμε δρόμο και να κρυβόμαστε για να προστατευτούμε από τέτοιου είδους παράσιτα.
    Δεν είμαι οπαδός του Καρατζαφέρη, αλλά φτάνει πια! Δεν μπορεί το κάθε εγκληματικό στοιχείο να μπαίνει στη χώρα μας και με το πρόσχημα του πολιτικού ασύλου να μας σκοτώνουν στο ίδιο μας το σπίτι. ΕΞΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΤΩΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. έχει ενδιαφέρον η επιχειρηματολογία σε πολλά απο τα σχόλια: είναι απούσα! Ωραίο κείμενο, πάντως... Γραμμένο με κανονική γραφή και όχι φωνάζοντας και κυρίως με ανθρωπιά. Για αυτό το λόγο είμαστε κάποιοι και από αυτή την όχθη.
    off topic: ναι, εθνίκια, το να γράφεις με κεφαλαία στο διαδίκτυο, είναι κακοί τρόποι, όπως είναι αστεία τα ελληνοπρεπή greeklish...).
    Αρχίζει επίσης να έχει φοβερό ενδιαφέρον και ο αυξανόμενος πληθυσμός θεολόγων/αναλυτών του ισλαμισμού. Από ποιό τηλε-ΙΕΚ αποφοιτήσατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. οταν οι δυτικοι ηταν καποτε σε αυτα τα κρατη τους κατηγορουσαν ως καταπιεστες και αποικιοκρατες..εφυγαν οι δυτικοι και ανελαβαν οι "λαοπροβλιτοι" "σοσιαλιστες" ηγετες τυπου μπεν- αλι, μουμπαρακ, κανταφι με ρητορικη εναντια στην δυση και μελη της "σοσιαλιστικης διεθνους" σημερα και αυτοι κατηγορουνται ως καταπιεστες και δικτατορες..το ιδιο θα συμβει και μετα απο μερικα χρονια με τις νεες ηγεσιες..και ξερετε γιατι? γιατι πολυ απλα ισλαμ και δημοκρατια ειναι εννοιες οχι απλα ασυμβιβαστες αλλα και εχθρικες μεταξι τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ξεχάσατε να πείτε ότι από την ακραία και λαθραία μετανάστευση δεν ζημιώνεται η αστική τάξη η οποία ασφαλώς και είναι υπεύθυνη για όλες τις κακοδαιμονίες των ανθρώπων αυτών
    αλλά η πλειονότητα των φτωχών στις χώρες της δύσης οι οποίοι καλούνται να μοιράσουν τη φτώχεια τους μαζί με τούς εξαθλιωμένους .εκτός εάν ο στόχος της αριστεράς είναι αυτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή